Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

נפל לידיי סכום של כ 200 אלף , והחלטתי להגשים חלום ולקנות רכב ספורט

כרגע נראה לי לקנות את אחד משני הרכבים הבאים :

טיוטה ספורט או מיאטה של מזדה

לפי הנתונים שראיתי באינטרנט המזדה יותר זולה אך פחות מאובדרת לעומת הטיוטה

שאלתי היא איזה רכב הוא בעל ביצועים יותר טובים , יותר נוח לנסיעה ופחות בעיתי מבחינת טיפולים ותיקונים ,

את האודי TT הורדתי מהפרק לאחר שראיתי את מחירה היקר .

כך שאין טעם להמליצה .

בתודה

מינימן

חתימתי עברה על כללי הפורום ולכן נערכה.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאיזה דגם של טויוטה אתה מתכוון כשאתה אומר טויוטה ספורט?

אם העובדה שמיאטה הוא רכב בעל 2 מושבים ונטול תא מטען(בעיקר כשהגג פתוח)לא מפריעה לך, אז זו אופציה טובה בהחלט, וגם נשאר לך סכום מכובד כעודף.

פורסם

אני מכיר T ספורט, אבל "טויוטה ספורט" זה אולי המצאה של איזה סוכן מכירות משועמם. כנראה שמר מינימן מדבר על ה-MR2, ובמקרה הזה אני יכול לחסוך לו את ההתלבטות - הם לא מביאים אותה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם היה נופל ליידי סכום הכסף שלך נפל,והייתי מעוניין להוציא אותו על רכב ספורטיבי,לא הייתי חושב פעמיים....אימפרזה טורבו.

פורסם
אם היה נופל ליידי סכום הכסף שלך נפל,והייתי מעוניין להוציא אותו על רכב ספורטיבי,לא הייתי חושב פעמיים....אימפרזה טורבו.

Here's the difference - you're talking about a SPORTY car, he is talking about a SPORTS car, big difference

.Moti

פורסם

Here's the difference - you're talking about a SPORTY car, he is talking about a SPORTS car, big difference

.Moti

נכון, אבל מצד שני מבחינת יכולות נטו, האימפרזה שוחטת את המיאטה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

...אם העובדה שמיאטה הוא רכב בעל 2 מושבים ונטול תא מטען(בעיקר כשהגג פתוח)...

.There is no difference at all in the size oif the trunk in the miata when the soft top is raised or lowered, it is external

Between the MR2 and the Miata, the Miata wins hands down, cheaper, more reliable, easier to maintain and service, easier to drive, less scary at the limits, FUN

.Moti

פורסם

Sure, the WRX is faster, but a sports car isn't just about top speeds, it is about fun to drive, and the Impreza is pretty much a flying pig next to the miata

.Moti

לזה אני מסכים. כמו שאמרתי אני מבין היטב את הסיבה מדוע המיאטה היא מכונית ספורט (אם נתייחס להגדרות היבשות) והאימפרזה לא. אבל אי אפשר להתעלם מיתרונות הביצועים והאחיזה של האימפרזה כמובן. (מצד שני אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא מכוערת ביותר ביחס למיאטה, אין לה גג פתוח, היא יקרה בהרבה לאחזקה ועולה יותר כחדשה). אני בכל מקרה הייתי בוחר במיאטה מבין השתיים, בלי להסס.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

Roni, you right about the higher speeds and faster acceleration, the WRX also enjoys much better traction since it is an AWD, but handling? don't make me laugh! the miata will make circles around a WRX when the road is getting tighter

Want a proof? here you go - the largest league of autocross racing in the US is being organized by the biggest racing sanctioning body in the US - the Sports Car Club of America (SCCA for short), in order to find a matching class for each car, SCCA is testing each and every one of the models in the market and classifies them into their index, when A is the fastest, B is the second fastest and so on

In that classing system, the miata is a C while the WRX is a D, the STI though, clearly because of the MAJOR differences between it and the normal WRX, especially in the US spec model (2.5L 300HP and active differentials), is in A

.Moti

פורסם

בלי שום קשר, בשביל הנאה מנהיגה , המיאטה פשוט מנצחת את ה WRX בנוק אאוט. הנאה מתאוצה זה כבר משהו אחר.

המיאטה מהנה לנהיגה גם ב 20 קמ"ש בפקק, גם בכביש מפותל , גם כשלא נוהגים מהר.

המיאטה היא המכונית לכאלה שאוהבים לנהוג ולא להאיץ, היא הרבה יותר טובה מה WRX בכל מה שקשור בתחושות, דיוק ורגש.

בין המיאטה ל MR2 , הייתי מעדיף את הראשונה.

פורסם
בלי שום קשר, בשביל הנאה מנהיגה , המיאטה פשוט מנצחת את ה WRX בנוק אאוט. הנאה מתאוצה זה כבר משהו אחר.

המיאטה מהנה לנהיגה גם ב 20 קמ"ש בפקק, גם בכביש מפותל , גם כשלא נוהגים מהר.

המיאטה היא המכונית לכאלה שאוהבים לנהוג ולא להאיץ...

That is, of course, unless you have a turbo on your miata and 265 HP (like mine

:wink: ), than it's bye bye WRX

.Moti

פורסם
שלום לכולם

נפל לידיי סכום של כ 200 אלף , והחלטתי להגשים חלום ולקנות רכב ספורט

כרגע נראה לי לקנות את אחד משני הרכבים הבאים :

טיוטה ספורט או מיאטה של מזדה

לפי הנתונים שראיתי באינטרנט המזדה יותר זולה אך פחות מאובדרת לעומת הטיוטה

שאלתי היא איזה רכב הוא בעל ביצועים יותר טובים , יותר נוח לנסיעה ופחות בעיתי מבחינת טיפולים ותיקונים ,

את האודי TT הורדתי מהפרק לאחר שראיתי את מחירה היקר .

כך שאין טעם להמליצה .

בתודה

מינימן

לא שאני תופס מעצמי מבין גדול - אך אם מכונת נהיגה היא מה שאתה מחפש - בסכום הזה אני חושב שהייתי הולך על הונדה S2000 לא חדשה.

לא מיאטה ולא MR2 עומדות איתה באותה רמה \ הנאה מנהיגה \ ביצועים \ יכולות נטו.

אם אתה מחפש אוטו חדש - ראה המלצתי כמבוטלת. אך אתה מוכן להתפשר בשנים (לא מאוד אפילו) - אני לא חושב שיש מכונית שכוונותיה כמכונת נהיגה טהורות כל כך. (גם כסטנדרטית)

רון.

-אגב, האמפרזה טורבו אולי בעלת יכולות ומאוד מהנה גם לנהג שאינו בקיא ברזי הנהיגה, אבל אני חושב שכנהג שאולי מחפש משהו שיאתגר אותו, האמפרזה קצת מגושמת לעומת המתחרות שהוצגו פה מולה-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אם נתייחס לרגע למצב בארץ ולא נפליג בתודעה לארה"ב, ה-WRX לדעתי ספורטיבית יותר מהמיאטה ועדיפה עליה בהרבה.

מכונית "ספורט" לא מסתכמת בגג נפתח והנעה אחורית, בטח כשאין מספיק כוח בגלגלים האחוריים.

אנשים פה כתבו שה-WRX היא ספורטיבית ועוד התייחסו להתנהגות שלה כדבר נחות מול המיאטה המהוללת. צריך נהג הרבה יותר מיומן כדי לנהוג כמו שצריך על האימפרזה מאשר על המיאטה.

אני הייתי מעדיף את ה-WRX בכל מצב, גם בגלל שאני לא חושב שהיא כזאת מכוערת (תמיד אהבתי את התפיסה של "זאב בעור כבש") וגם בגלל שהמיאטה חלשה מדי.

הבעיה הגדולה של ה-WRX הן עלויות אחזקה גבוהות משמעותית מהמיאטה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אנשים פה כתבו שה-WRX היא ספורטיבית ועוד התייחסו להתנהגות שלה כדבר נחות מול המיאטה המהוללת. צריך נהג הרבה יותר מיומן כדי לנהוג כמו שצריך על האימפרזה מאשר על המיאטה.

בזזזזט.

ההתנהגות של ה-WRX נחותה על פני זו של המיאטה מכיוון שהיא כבדה יותר, ההגה שלה פחות טוב, יש לה זוויות גלגול גדולות יותר, מרכז כובד גדול יותר, יחס נחות בין הצירים וכולי. א-ב-ל צריך נהג הרבה יותר מיומן כדי לנהוג כמו שצריך על האימפרזה? ממש לא! אחד המאפיינים של האימפרזה הוא היכולת להפיק ממנה המון מבחינת קצב נסיעה, בלי שום מאמץ מיוחד. שים באימפרזה נהג מתלהב שהרגע קיבל רישיון והוא יסע מהר בלי להרגיש אפילו. זה נכון בנוגע ל-STI וגם ל-WRX (אם כי ברור של-STI יכולות הרבה יותר גבוהות).

לעומת זאת על המיאטה במצבה המקורי צריך לנהוג בזהירות. היא מאוד לא מתאימה לנהג הלא מיומן, במיוחד על כביש רטוב או משובש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...