Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם נתייחס לרגע למצב בארץ ולא נפליג בתודעה לארה"ב, ה-WRX לדעתי ספורטיבית יותר מהמיאטה ועדיפה עליה בהרבה.

מכונית "ספורט" לא מסתכמת בגג נפתח והנעה אחורית, בטח כשאין מספיק כוח בגלגלים האחוריים.

אנשים פה כתבו שה-WRX היא ספורטיבית ועוד התייחסו להתנהגות שלה כדבר נחות מול המיאטה המהוללת. צריך נהג הרבה יותר מיומן כדי לנהוג כמו שצריך על האימפרזה מאשר על המיאטה.

אני הייתי מעדיף את ה-WRX בכל מצב, גם בגלל שאני לא חושב שהיא כזאת מכוערת (תמיד אהבתי את התפיסה של "זאב בעור כבש") וגם בגלל שהמיאטה חלשה מדי.

הבעיה הגדולה של ה-WRX הן עלויות אחזקה גבוהות משמעותית מהמיאטה.

1. מכונית ספורט לא מסתכמת בזה שיש לה תאוצה מהירה.

2. למיאטה יש מספיק כוח בגלגלים האחוריים במיוחד בהתחשב בעובדה שהיא קלה מה WRX באיזה 300 קילו +. יחס הספק המשקל של המיאטה לא נחות בהמון מהסובארו , 7.3 לעומת 6.3 , זה לא הבדל כזה ענק.

3 להפך , אתה יכול להיות נהג אדיוט בסובארו ועדיין לנהוג ממש ממש מהר, ככה שיש AWD , דיפרנציאלים וגומי עבה מאוד, לעומת זאת, כדאי לנהוג במיאטה הרבה יותר מהר, אתה צריך להיות נהג הרבה יותר טוב.

4. כל אחד והסטיות שלו.

סתם הערה, דווקא בארצינו הקטנה, ההגיון אומר מיאטה, אין ממש איפה לנהוג, אין מסלול , אין תנאים, 150 כ"ס זה יותר ממספיק בשביל התנאים הנוכחיים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
2. למיאטה יש מספיק כוח בגלגלים האחוריים במיוחד בהתחשב בעובדה שהיא קלה מה WRX באיזה 300 קילו +. יחס הספק המשקל של המיאטה לא נחות בהמון מהסובארו , 7.3 לעומת 6.3 , זה לא הבדל כזה ענק.

סתם הערה, דווקא בארצינו הקטנה, ההגיון אומר מיאטה, אין ממש איפה לנהוג, אין מסלול , אין תנאים, 150 כ"ס זה יותר ממספיק בשביל התנאים הנוכחיים.

אני מכיר מנהל פורום כלשהו שלא יסכים איתך... בנוגע לעניין יחס ההספק/משקל - אתה צודק, אבל זו דוגמה טובה ללמה הוא יכול לשקר לפעמים. אמנם הבדל כזה לא נראה גדול על הנייר, אבל במציאות ההבדל יהיה עצום. (אל תשכח גם שלסובארו יתרון אדיר במומנט). עוד דוגמה לשקר של יחסי הספק/משקל היא הקליאו ספורט החדשה. יחס הספק משקל של 5.8 מול ה-6.3 של האימפרזה, אבל הקליאו עושה רק 7.1 שניות למאה, והאימפרזה באזור ה-6...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מכיר מנהל פורום כלשהו שלא יסכים איתך... בנוגע לעניין יחס ההספק/משקל - אתה צודק, אבל זו דוגמה טובה ללמה הוא יכול לשקר לפעמים. אמנם הבדל כזה לא נראה גדול על הנייר, אבל במציאות ההבדל יהיה עצום. (אל תשכח גם שלסובארו יתרון אדיר במומנט). עוד דוגמה לשקר של יחסי הספק/משקל היא הקליאו ספורט החדשה. יחס הספק משקל של 5.8 מול ה-6.3 של האימפרזה, אבל הקליאו עושה רק 7.1 שניות למאה, והאימפרזה באזור ה-6...

רוני

אני אציין שבדיעבד, ובמקרים של נהיגה "נמרצת" ( icon_razz.gif ), כל עוד מקפידים לנהוג בצורה זורמת,

למיאטה יש מספיק כוח, ותגובת המנוע נהדרת. כמובן שכאשר רוצים לעקוף את הנקניק שתקוע לפניך

ויורד ל-10 קמ"ש כל פעם שהכביש מתעקל, זה לא תמיד מספיק - ולא הייתי מתנגד אם היו מייבאים את

ה-Mazdaspeed Miata.

לקליאו 182, אגב, יש יחס הספק\משקל של 6.0 - ולא 5.8 (היא שוקלת קצת יותר מ-1090 ק"ג).

תוסיף נהג לשתיהן, והן יהיו עוד יותר קרובות ביחס הספק\משקל.

אבל אימפרזה מול מיאטה? עמדתי מול השיקול לא מזמן, ומבחינתי התשובה הברורה היא מיאטה,

כל עוד אין לך צורך במקום שבאימפרזה (flying pig בהחלט נשמע תיאור משעשע וקולע של ה-WRX :-)).

עומר.

פורסם

רוני

שקר זה לא, אם כבר משהו משקר זה נתון התאוצה מ 0 ל 100 .

לסובארו יתרון אדיר בזה שהיא AWD , אני מניח שבתאוצות ביניים הקליאו תהיה מהירה ממנה (בהתאם לזה שהיא תהיה קרובה לשיא ההספק כמובן) .

חוץ מזה,למיטב זכרוני מנסיון של אותו מנהל עם קליאו 172 ליד סובארו GT (ה GT הרבה יותר מהירה מ WRX, ה 172 קצת איטית יותר מ182) ההפרשים בתאוצות ביניים לא כאלה גדולים.

אני בכלל מניח שה 182 תהיה מהירה יותר על מסלול כביש מ WRX, סתם הנחה פרועה.

פורסם

מסכים עם ההערה הזאת, עם תוספת קטנה ממני, הסיכוי לאבד את הרשיון גבוה הרבה יותר עם האימפרזה מאשר עם המיאטה, באדיבות משטרת התנועה.

חוץ מזה, שמבחינת הנאה מנהיגה אני טוען שהמיאטה עדיפה על האימפרזה, במיוחד בארצנו. כדי להנות מהאימפרזה ולהפיק ממנה את כל היכולת שלה צריך מסלול. שיקול נוסף, הוא העלות אחזקה של הרכב [טיפולים, צריכת דלק, גניבות של ספוילרים וכונסי אויר :wink: ].

בין מיאטה ל-MR-2, זה כבר עניין אחר, עניין של טעם, אני אישית הייתי הולך על MR-2 [עם איזה קיט בולמים וקפיצים]. למה? כי אני מעדיף את המנוע מאחורה ולא מלפנים.

עוד דבר, MR-2 ידנית הובאה לארץ רק בשנת 2001, משנת 2002 ומעלה, זה עם גיר SMT [סיקוונסיאלי].

S2000 זה כבר ליגה אחרת, זה מצריך נהג מעל הממוצע [אם תמצאו שנת 2000 בלי מכת שילדה, נא לשלוח לי ה"פ], העלויות הרבה יותר יקרות מבחינת טיפולים וביטוח, בקיצור, ליגה אחרת.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

.Shlomi, Roni, Omer, my friends, you are ignoring the most basic fact - a fast car isn't about numbers

There are some cars with better 0-100 times, some cars that aren't as fast, some cars that have better power/weight ratio than others... but that's not what makes one car better than other, there are plenty of examples for cars with better power to weight ratio than the miata, hell, better than the Clio 182 or the WRX as well, that aren't as fast, and when I'm saying fast, I do not mean 'straight line fast', for that purpose any brick with a big motor will be enough...

A real Sports car, like the miata, like the S2000 and a few more, doesn't necessarily means that it's fast off the line, that it has amazing brakes, the ultimate grip or anything... it means that it's fun to drive, and any of the above will be just an added bonus

Real Sports cars are "momentum cars", that beg you for more every corner, that make you drive the turns faster so you have better exit speeds and not just brutal power to accelerate after you crawled the corner, you gotta keep the momentum going to be fast, you gotta know how to drive, remember that every monkey behind the wheel can floor the gas pedal when going straight

.By the way, if I recall correctly, "Top Gear" had a test on a race track between the Impreza GT and the Clio 2.0L, the Clio won

.Moti

פורסם

Real Sports cars are "momentum cars", that beg you for more every corner, that make you drive the turns faster so you have better exit speeds and not just brutal power to accelerate after you crawled the corner, you gotta keep the momentum going to be fast, you gotta know how to drive, remember that every monkey behind the wheel can floor the gas pedal when going straight

.Moti

אין שום ויכוח, אתה צודק לגמרי. אין ספק שהמיאט מספקת ערך מוסף על פני האימפרזה בצורה ששום תוספת הספק או אחיזה לסובארו לא תכפר עליה. מה גם שמנסיוני הקצר על WRX, זה ממש לא משהו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

.Shlomi, Roni, Omer.......

אני מסכים איתך לגמרי , תסתכל בהודעה הראשונה שלי בעמוד הזה ותראה שזה בדיוק למה שהתכוונתי.

פתחנו פה קצת ויכוח פילוסופי על חשבון השואל שבכלל רצה לדעת מה עדיף, MR2 (ככל הנראה) או מיאטה, אולי כדאי לחזור לשאלה המקורית...

פורסם

:smile: Absolutely, back to the topic

The miata as I mentioned in one of my previous posts in this thread, is a better car over the MR2, and now that I know that you guys only get the SMT transmission in israel, more even so, as the SMT sucks, big time

No doubt, Miata, 6 speed, that the way to go

Wanna add some spice? any turbo or supercharger kit will put you far faster than what you can imagine... I just took my car to the dyno on Saturday, 211 HP to the wheels (~265 at the flywheel) and 27.6 KgM of torque, enough to put my car in the 3.8 Kg/HP ratio and pretty damn fast, and that was at only 0.75 Bar

.Moti

פורסם

מוטי ידידי, אתה טועה - זה שמישהו מזכיר נתונים על רכב, לא אומר שמספרים זה המדד. אבל כאשר

מדברים על נתוני יחס הספק\משקל, אז... מוזכרים מספרים - נעשה כאן בדיוק ההפך מהתעלמות

מהעובדה שיש הרבה דברים שמשפיעים על מהירות מעבר ליחס הספק משקל - הרי האימפרזה

מול הקליאו מוכיחות את ההפך - בקו ישר הקליאו יותר איטית (גם ברוב המסלולים היא יותר איטית,

אני לא בטוח שהמסלול של טופ-גיר הוא דוגמא מייצגת, כי הזמנים שם שונים בצורה פראית אחד מהשני

ולגמרי לא עקביים - היה לנו שרשור בנושא פעם).

גם אתה הזכרת את נתוני המיאטה שלך (כמה כוח בגלגלים, בגלגל תנופה, כמה באר בגדישה...)

בהודעה שכתבת... האם זה אומר שאתה חושב שזה הכל אודות המספרים? icon_wink.gif

לא היתה בדברי שום התייחסות לשימוש במספרים בתור מדד לרכב, אלא תיקון למספרים שצויינו

(ומספרים אלו הם הוכחה לכך שלא מספיק להסתכל עליהם כדי לדעת איזה רכב יהיה יותר מהיר,

אפילו בקו ישר) - אבל למען האמת, אני מאמין שמכונית מהירה היא כן הרבה מאוד אודות המספרים,

למרות שכמובן שחלק מהם חבויים בעקומות מומנט והספק, ולא המספרים שבד"כ מסופקים... לא תמצא

אף מכונית ממש מהירה שהנתונים שלה יהיו מטעים, סה"כ - ובד"כ גם ההפך נכון - אם המספרים

אומרים

שהאוטו מהיר, הוא יהיה מהיר. אישית אני לא מודד אוטו לפי מספרים, אלא לפי נהיגה עליו ותחושות אישיות,

הרי אני לא מתחרה בשום מקום, ולא מעניין אותי כמה הוא מהיר. הדוגמא שנתת של ה-WRX מול

המיאטה מבחינת דירוג מעניינת, אבל בסופו של דבר - ה-WRX עדיין מכונית מאוד מהירה, במיוחד

בידיו של נהג לא מיומן (אגב, בארה"ב ה-WRX זהה לזאת שבארץ?).

עכשיו... מכונית כיפית, זה כבר משהו אחר לחלוטין, מוסכם על כל המגיבים עד עכשיו, לדעתי.

ומה שאמרת, אגב, הוא מה שציינתי בתחילת ההודעה - בנהיגה זורמת, המיאטה (למשל) מספיק חזקה

בשביל לשמור על קצב מהיר לאורך כל הדרך (גם עם צמיגי הטורנזה ה-"נפלאים"), למרות

הנתונים הלא מרשימים במיוחד (אני מניח ששלך "טיפה" יותר מהירה icon_smile.gif ).

עומר.

פורסם

טוב, קשה לי להתווכח עם כל מה שנאמר פה, בטח עם בעלי ניסיון ספציפי ברכבים האלו.

איך שלא יהיה, אני לא חושב שהסובארו היא איזו מכונית ספורטיבית שבגלל ה-AWD שלה הופכת לאיזה מכונית חסינת מטומטמים חסרי מושג.

225 כ"ס שבאים ממנוע מוגדש לכל ארבעת הגלגלים זה לא בדיוק "משחק ילדים".

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מ 2 הרכבים הללו צריך להיזהר, כאשר המיאטה תזהיר אותך כבר ב20 קמ"ש מה עלול לקרות, אם תעשה שטויות והאימפרזה לא. הבעיה עם האימפרזה זה שכאשר הילד שלא מכיר אותה ונוסע עליה חזק יאבד אותה, זה יקרה במהירות כל כך גבוה שהוא לא יבין מאיפה זה קרה. בטח כאשר הגישה של חלק מהאנשים היא משהו בסגנון של יש 4 על 4 הוא יציל אותי כבר, ואז מגרדים אותם מאיזה גדר. לפחות במיאטה יש סיכוי לקבל קצת קודם אזהרה לזה שהיא נושכת.

בכל מקרה ההשוואה בין האימפרזה למיאטה היא קשה, הרכבים שונים מאוד, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

גיא

פורסם

בכל מקרה ההשוואה בין האימפרזה למיאטה היא קשה, הרכבים שונים מאוד, לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו.

גיא

קשה מבחינה מספרית, ומה שקרה פה הוא דוגמא טובה לכך. אבל מספיקה נהיגה על המיאטה, ומיד לאחר מכן על האימפרזה כדי להבין על מה ללכת. (רמז: מיאטה !!)

כניסה לאימפרזה טורבו אחרי מיאטה מלווה בהרגשת עימעום וגועל. אומנם מרגישים את הטורבו וכו' אבל זה פשוט לא זה.

ועוד לא דיברנו על הפרשי האחזקה. צמיגים, קלאצ' דלק....

בשבילי מיאטה, בלי לחשוב פעמיים.

נ.ב

לא לכל אחד זה מתאים, אבל אישית אם וכאשר תיהיה לי מיאטה שלי, אני לא רואה מניעה מלשפר אותה כדי לתקן בדיוק את החולשה המפורסמת שלה - המנוע.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
ומה שאמרת, אגב, הוא מה שציינתי בתחילת ההודעה - בנהיגה זורמת, המיאטה (למשל) מספיק חזקה

בשביל לשמור על קצב מהיר לאורך כל הדרך (גם עם צמיגי הטורנזה ה-"נפלאים"), למרות

הנתונים הלא מרשימים במיוחד (אני מניח ששלך "טיפה" יותר מהירה icon_smile.gif ).

What I meant by mentioning my car's specs was not to bring back the discussion about numbers, there are a lot of cars (at least here in the US) that are very fast in straight lines and are nowhere near as fast in a real B road, Mustangs are like that, as they come with a powerful V8 and suspension that deserves to be recycled into tuna cans, there are many more examples

:wink: My miata is same as any normal one as far as being a "momentum car", only it can keep a lot more momentum and a lot more speed

.Moti

• תוכן חדש...