Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פשוט תהיתי לעצמי היום בבוקר בזמן שעמדתי בפקק הקבוע שנגרם בגללה בעיר התחתית, מה צריך לקרות כדאי שהשיט הזה יבוטל.

אולי אם כל התושבים יגיעו לעירייה זה יקרה?

בעיניי הפרוייקט הזה רק הרע את מצב התחבורה הכללית בעיר, ואת מצב התחבורה הציבורית לא שיפר בכלל. אני טועה?

פורסם

מסכים. לדעתי המצב היה הכי טוב כשסיימו לבנות את התשתית למטרונית, והיו נתיבי תח''צ אדומים שבהם היו נוסעים אוטובוסים.

פורסם

כל הפרויקט הזה מרגיש כמו תוצר של שחיתות נטו, הפכו את כל איזור חיפה ובמיוחד את הקריות כדי להקים את זה בלי לחשוב בכלל על שיטת התמחור, לאף אחד לא היה אכפת באמת מהפרויקט הזה אלא מהכסף שהוא הכניס להם מהצד.

כל הפרויקט הזה הוא פשוט בושה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נסעתי במטרונית פעמיים או שלוש, וחוץ מתחנות יפות ומשודרגות לא הרגשתי שום תועלת. להיפך, עכשיו אני מחכה יותר זמן ברמזורים האדומים בגלל העדיפות למטרונית.

אם מתחנת האוטובוס מול מסעדת "מקסים" עד לתחנת הרכב חיפה מרכז (השמונה) לוקח לי להגיע עם המטרונית 20-25 דק', אז אין מצב שאני מוותר על אוטו.

ותודה לשר כץ, ששפך עוד כמה מאות מיליונים (או יותר, לא זוכר את העלות המדויקת) לשווא..

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

עדיפות למטרונית ברמזורים? איזה בדיוק?

בפעמים המעטות שלי לכיוון הקריות (קריון,או לב המפרץ),כל פעם שאני עומד באחד הרמזורים היא גם נעמדת ומחכה כאילו זה רכב רגיל.

ועדיין לא נסעתי בה,לא כשהיה חינם ולא כשהפך לתשלום (כמה עולה נסיעה מלאה? מקצה לקצה..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הוסיפו הרבה מאוד ״כיווונים״ ולכן לכל כיוון יש פחות זמן בכל מופע - ולכן כולם עומדים יותר ברמזורים.

נסיעה מלאה עולה קצת יותר מ10 שח

פורסם (נערך)

אני יודע שאני מסתכן בסקילה, אבל אני דווקא חושב שלפרויקט הזה היו תוצאות חיוביות.

מבחינתי, אדם שהיה משתמש הרבה ב 251 ו 271 כדי להגיע מהקריות לחיפה, המצב עכשיו טוב הרבה יותר. נדיר מאוד שצריך לחכות לאוטובוס יותר מ-5 דקות (בניגוד ל 15-20 דקות ברוב המקרים בעבר, ולעיתים אפילו 45 דקות), והעובדה שהנתיב נפרד מקצרת מאוד גם את זמן הנסיעה (בשעות העומס- 45 דקות בעבר, היום 25).

בנוסף, העניין של תשלום מחוץ לאוטובוס מקצר בהרבה את זמן העמידה בתחנה. אם באמת היתה עדיפות ברמזורים, כל זמן הנסיעה היה מתקצר משמעותית. למעשה, נוצר היום מצב שמטרונית יוצאת מהתחנה אבל עדיין עומדת ברמזור אדום כמה מטרים בהמשך, מה שמבטל חלקית את היתרון הזה.

מסכים. לדעתי המצב היה הכי טוב כשסיימו לבנות את התשתית למטרונית, והיו נתיבי תח''צ אדומים שבהם היו נוסעים אוטובוסים.

מצד אחד, נראה הגיוני שהאוטובוסים הרגילים יסעו במת"צ. למעשה זה בדיוק מה שקורה בהדר. מצד שני, בגלל שלאוטובוסים הרגילים לוקח הרבה יותר זמן להעלות נוסעים, נוצרים שם פקקי אוטובוסים ענקיים בשעות העומס, וזאת כנראה הסיבה שהאוטובוסים לא נוסעים במת"צ בשאר המקומות.

עוד דבר לגבי המטרונית- עדיין חסרים להם אוטובוסים. התדירות יכולה לעלות מעבר למה שקיים היום, מה שיפתור את בעיית העומס. אבל משרד התחבורה לא מאשר את התקציב וגם לא מאשר להשתמש באוטובוסים של הקו האדום המקדים, שהם למעשה זהים לאלה של המטרונית, וסתם עומדים באיזשהו חניון בגוש דן.

לגבי המטרונית מול רכב- היתרונות מורגשים רק בשעות העומס. ברור שבשאר היום רכב פרטי יהיה מהיר יותר.

אגב, אני מודע לעובדה שבוטלו קוים בקריות שהיו מגיעים עד המרכזית. לדעתי עדיין היתרונות גוברים על החסרונות.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

כמי שנוסע הרבה בין חיפה לקריות ועכו - סה"כ מערכת התחבורה השתפרה מאד בשנים האחרונות. אם בזכות כביש 22, אם בזכות כביש נחל הגיבורים, אם בזכות המנהרות ואם בזכות המטרונית.

בעבר נסיעה מהבית לעכו ארכה ביום חול סביב 50 דקות ויותר - היום מדובר ב-30 דקות. התנועה הוסטה לכביש 22 והתנועה בכביש חיפה-עכו הדללה מאד.

בדרך ההגנה (כביש 4) - איני נתקל בעומסים משמעותיים.

בדרך העצמאות - הפסקתי לנסוע כמעט לגמרי, אבל גם כאשר אני נוסע בה המצב פחות גרוע משהיה לפני, נניח, חצי שנה.

כך שסה"כ מערכת התחבורה השתפרה מאד.

לגבי המטרונית - בעיריה טוענים שמשתמשים בה 100,000 נוסעים ביום. אם זה נכון בודאי שלא מדובר בכשלון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא ברור לי למה היו צריכים את כל הסיפור? משרד התחבורה היה מורה לאגד להפעיל 20 אוטובוסים מפרקיים על התשתית שכבר נבנתה ולא היו צריכים את כל החרטא הזו...

מאז שהתחילה המטרונית חזרתי לנסוע עם הרכב הפרטי לעבודה. הם ביטלו קווים של אגד והכניסו במקום זה קווים של דן ,במקום אוטובוס רגיל שמגיע לכל מקום,אוטובוס ארוך שלא מגיע לכל יעד. זו כל הקומבינה, וזה גורם ליותר פקקים כי אגד חזר לנתיבים הרגילים.

אין ספק שמישהו קיבל מעטפות שמנות בכדי לאשר כזה פרוייקט, ואף אחד לא ישלם על המחדל, ככה זה מבקר המדינה, הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

מקווה שבכל זאת מבקר המדינה יעביר את הממצאים מהדו"ח האחרון לעיונו של היועץ המשפטי לממשלה שיהיה חייב להורות למשטרה לפתוח בחקירה פלילית מקפת. אין לי ספק ששחיתות רבה קיימת בפרויקט ואני מקווה מאוד שהגנבים והנוכלים ייתפסו ויישלחו למקום שבו הם צריכים להיות.

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם (נערך)

בתור מישהו שאינו תושב חיפה/קריות אך הזדמן לו לנסוע במטרונית יותר מכמה פעמים בודדות, זה המצב -

*אין שום עדיפות ברמזורים למטרונית. זה עתיד להתרחש על הנייר, בפועל זה עדיין לא המצב.

*מכשירי התיקוף מותקנים בתחנות עצמן, במקום במטרוניות. עבור מי שאין ברשותו חופשי-יומי/חודשי אין שום הגיון בתיקוף נסיעה טרם התחיל לנסוע בפועל וסתם מתייבש בתחנה.

*מכונות ההטענה אינן מקורות (לא תענוג כשמטפטף) וכל ממשק/תהליך ההטענה, בייחוד באשראי, נראה חובבני להחריד (פופאפ SSL שקופץ עם מידע חלקי על ה transaction) ובנוסף לא הכי אינטואטיבי למבוגרים/מתקשים.

*בעיות תאימות עם כרטיסי רב-קו לא אנונימיים (התנגשויות חוזים וכרטיסנים אובדי עיצות).

*הנהגים עוצרים בכל תחנה, פותחים את כל הדלתות, גם אם אף אחד לא מעוניין לרדת/לעלות. לא ניתן להתחיל בנסיעה עד שכולן נסגרו ולחלקן אף יש השהיה, כשאותם לא ממושמעים מחליטים לעמוד מתחת לחיישן ולמנוע את סגירתן, תוך כדי שהם גוררים מבטים עצבניים מהסובבים אותם (וממני) ובחלק מהמקרים גם כריזה עצבנית/היסטרית מהנהג.

*במכונות של MAN אין חלונות (כן, כן, יתכן שגם באחרות זה המצב). מיותר לציין כיצד תרגיש נסיעה במטרונית עמוסה לעייפה בחודשי הקיץ הלוהטים, עם מזגן מקרטע/מושבת. I can hardly wait.

אז מה כן טוב? שני דברים -

*תנאים אידיאליים לנהג. אין כלל התעסקות עם כסף או עם נוסעים ישירות, מה שמקצר על הנייר את העיכובים בתחנות אך מצד שני מתקזז עם אותו נוהל אינפנטילי של עצירה בתחנות שבהן אין צורך כלל בקליטה/הורדה של נוסעים, מה שאוטומאטית גורר עיכוב מיותר.

אני מייחל ליום בו נהגים נטו יתעסקו בנהיגה, זה כ"כ ישפר את החיים של כל האומללים שכן נגזר עליהם לנסוע בתחב"צ בישראל. ההתעסקות עם ניירות ומטבעות רלוונטית למאה הקודמת.

*הכריזה עברה אופטימיזציה וכעת, למעט כמה תחנות בודדות, הוסרה הכריזה בערבית/אנגלית ונותרה רק העברית.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תוכן חדש...