Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע ההגה יותר עבה בשעה 2 ו-10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שם לב לרוב במכוניות יקרות יותר יש איזה פיצ'ר שההגה מתעבה קצת באזור שעה 2 ו-10.

אנחנו יודעים שנהיגה נכונה צריכה להחזיק בכיוון 3 ו-9.

למי שלא הבין צירפתי תמונה.

מדוע זה ככה? ועוד חברת BMW שמייצרת רכבים לנהיגה ספורטיבית.

קצת קשה לי להאמין שהחברות מייצרות הגה כזה בשביל היופי או חוסר ההבנה של רוב האוכלוסייה על אחיזת הגה...

phoca_thumb_l_m1myjtxb7lpv.jpg

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המיקום הנכון זה 3 ו-9 (בשיעורי נהיגה מלמדים 2 ו-10 אבל זה לא אומר שזה נכון). העיבוי הזה בתמונה הוא בדיוק כדי ליצור את השקע

במיקום 3 ו-9 בשביל האגודלים, ואז בעצם לאגודל יש קונטרה משני הצדדים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש מקרים שבהם שעה 9+3 לא הכי נכונה , הגאים גדולים, ובמיוחד הגאים שאין להם את ה"מוטות" מהצופר לשעה 3 ו9. יוצא מצב שממש מחזיקים את הידיים באוויר בכוח ומרגישים פשוט חוסר שליטה. לא ממש יודע איפה מחזיקים במצב הזה.

סתם תאוריה לגבי השאלה שלך - הצורה הזאת די סטנדרטית בהמון רכבים. ככה שאם לדוגמא נהג גרוע הסתבך עם ה"עבודת ידיים" בתמרון חירום\מהיר, הוא יכול לקבל מיד במבט זריז על ההגה את התחושה לאן הוא מכוון. זה לא באמת בשביל האגודלים כי זה לא שקע, זה רק עבה יותר באיזור שבו האגודלים לא נמצאים.

פורסם

אכן, החלקים הבולטים יוצרים גומחה עבור האגודלים כשהידיים אוחזות בהגה נמוך יותר ב-9 ו-3. הנחת האגודלים בגומחות אלו בנהיגת אספלט מחזקת את האחיזה.

אחיזת "עשרה לעשר" המקובלת בשיעורי הנהיגה היא שריד של מנח הידיים המקובל במכוניות ישנות מאוד, בהן קוטרו של גלגל ההגה (בשעות 9 ו-3) היה רחב ממוטת הכתפיים של הנהגים ולכן נדרשה אחיזה גבוהה או נמוכה יותר ו"צרה" יותר כדי שהאחיזת הידיים תהיה טבעית ולא מגבילה.

גם כיום ייתכן מצב שבו צורת ההגה, גודלו וזויתו לעומת הנהג והמושב, הופכים את אחיזת "רבע לשלוש" ללא טבעית ובמצב זה אוחזים בהגה מעט יותר גבוה או נמוך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כאמור, הטעות היא שלך ולא של יצרני הרכב, האחיזה הנכונה בהגה היא ב-3 וב-9.

אם תשים לב, אפילו במכוניות לא יוקרתיות, ידיות האיתותים והמגבים נמצאות במיקום נוח לתנוחת 3 ו9, כשנוהגים כך לא צריך להרים את הידיים מההגה בכדי לאותת. הכל מתוכנן לנוחיות הנהג הנוהג נכון.

מומלץ לעבור ולהתחיל לתרגל שיטת אחיזה זו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מעבר לעניין של תנוחה, בעת תאונה - נהג האוחז את ההגה בתצורת 10,2, מרבית הסיכויים שיחטוף את הזרועות שלו בפרצוף ברגע שתופעל כרית האוויר. בתצורת 3,9 הזרועות יעופו לצדדים.

פורסם (נערך)

אני לא חושב שאני מגיע לסוף דעתכם (או אתם לשלי). לי למשל ברכב אין את העיבוי הזה והאגודלים נכנסים בין ההגה יופי ובאופן יציב. ב-9,3.

למשל כל המאזדות למיניהן (לדוגמא), אין את ההגה המתרחב ב10,2. והרי אם רצו (בתמונה) לתת עוד קונטרה לאגודל שלא ייברח למעלה, הרי היה צריך לצמצם את המרווח. במרווח הזה לאגודלים זה נראה מאוד רחב, כמו 3 אגודלים, אולי התמונה קצת מרחיבה מה שקורה במציאות.

עריכה: מצאתי תמונות של דגמים אחרים של BMW עם אחיזת ידיים, מצטבר שהתמונה קצת מטעה ויזאולית וזה בערך רווח של אגודל וחצי...

עריכה אחרונה על ידי aka77

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אני חולק עליך. במרבית ההגאים כיום ישנם השקעים הללו. נכון שהגודל שלהם לא מתאים לכל אגודל, אבל זה עדיין יוצר זוית בחלקו הפנימי של גלגל ההגה שמשפרת את האחיזה של האגודל בפינה של החישוק והחישור.

בעת תאונה - נהג האוחז את ההגה בתצורת 10,2, מרבית הסיכויים שיחטוף את הזרועות שלו בפרצוף ברגע שתופעל כרית האוויר. בתצורת 3,9 הזרועות יעופו לצדדים.

תלוי בעוצמת ההתנגשות ובנקודת האחיזה המדויקת של הידיים. בהתנגשות ממוצעת, מרבית הנהגים יוכלו להמשיך להחזיק בהגה ובמקרה זה הכרית לא תעיף את הידיים לשום מקום כל עוד לא אוחזים בו ממש גבוה (11 ו-1) וגם אז לא בטוח שתקבל את הידיים בפרצוף: אולי בתקרה או מאחורי המושב ומדריך סיפר לי גם על מקרה של נהג ש"סטר" לאשתו שישבה לידו.

אם הידיים כן ייתנקו ממקומן בהתנגשות, הכרית אמורה להיפתח בצורת "משולש" ובמידה והידיים נמצאות ברבע לשלוש או מתחת לכך, הדבר אמור לרתק את הזרועות לירכיים גם כדי למנוע פציעות בפרק כף היד מפגיעת היד בלוח הקדמי. עם זאת, במקרים רבים הידיים יעופו לצדדים, מה שעדיין עדיף ממצב שבו הן יעופו למעלה...

פורסם

אני רק חייב לציין שזה לא קשור למכוניות יוקרה או לא. לי יש פונטו 2010 וגם לי יש את הבליטות האלה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

המיקום כמובן נכון אבל לדעתי זה הכל שטויות.

במכוניות בהם הנהג לא מוריד את הידיים מתנוחת הנהיגה הנכונה (3 ו9) יש לזה יתרון. זה קורה במכוניות מסלול.

אצל כל האחרים שצריך להרים את הידיים מהתנוחה הנכונה זה לא מפריע במקרה הטוב ועלול להיות מסוכן במקרה פחות טוב.

פורסם

אני לא יורד לסוף דעתך. נכון שבנהיגת כביש הידיים זזות ביחס לגלגל ההגה, אבל כיון שתפעול ההגה נעשה באחיזה בחלקו החיצוני או הקדמי (הפונה לנהג) ולא מחלקו הפנימי - הזיזים האלו לא מפריעים בשום צורה לחופשיות הידיים, אבל כן משפרים את ההגה בהגה בקטעים ישרים ובעקומות קלות.

• תוכן חדש...