Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע ההגה יותר עבה בשעה 2 ו-10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא יורד לסוף דעתך. נכון שבנהיגת כביש הידיים זזות ביחס לגלגל ההגה, אבל כיון שתפעול ההגה נעשה באחיזה בחלקו החיצוני או הקדמי (הפונה לנהג) ולא מחלקו הפנימי - הזיזים האלו לא מפריעים בשום צורה לחופשיות הידיים, אבל כן משפרים את ההגה בהגה בקטעים ישרים ובעקומות קלות.

במצבי קיצון הם עלולים להפריע לדעתי. במיוחד במכוניות היותר ספורטיביות שם גם מרבעים את החלק התחתון של ההגה.

נכון שב99% מהמקרים זה באמת לא מפריע אבל באחוז הנותר, לך תדע.

טוב לדעת, כדאי שמישהו יסביר את זה למורי הנהיגה.

כמות השטויות שמורי נהיגה מלמדים פשוט מדהימה. הבן הבכור שלי קיבל רשיון עכשיו.

חלק מהשטויות שעליתי עליהם עד עכשיו:

תנוחת ידיים על ההגה כפי שצוין בשרשור הזה.

כוון מראות כך שרבע מהרכב יראה במראה, מיצר שטח מת שמשאית מק יכולה להסתתר בו.

הכי חמור, זינוק באמצעות קלאץ' בלבד כשרגל ימין על הברקס (רכב דיזל, ולכן זה אפשרי) ללא לחיצה על הגאז בכלל. אני מניח שהוא לא ציפה לזה שלאבא של התלמיד יש מכוניות ידניות...

התרגיל האחרון גרם לזה שהילד לא יודע בכלל לזנק. לא זינוק בקו ישר, לא זינוק בעליה ובטח שלא שימוש בבלם יד כדי לזנק.

אני מניח שאגלה עוד שטויות בהמשך.

פורסם

עשיתי עכשיו חיפוש באנגלית לנושא וההסבר היחידי לעבור מ 2/10 ל 9/3 זה כרית אויר.

אני לא בטוח שיותר נכון לנהוג ככה אבל זה נועד להתרחק מכרית האויר

אייל

פורסם

בתשובה לשאלה - זה כנראה נראה טוב יותר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
עשיתי עכשיו חיפוש באנגלית לנושא וההסבר היחידי לעבור מ 2/10 ל 9/3 זה כרית אויר.

אני לא בטוח שיותר נכון לנהוג ככה אבל זה נועד להתרחק מכרית האויר

זה לא נכון. אחיזה ברבע לשלוש היא יעילה יותר ("נכונה" בלשונך) כיון שבה הידיים יציבות יותר. כיון שההגה לא סטטי וכל הזמן יש בו תנועות ויש צורך מתמיד בתיקונים קטנים, כדאי שהידיים יאחזו בהגה כך שהן רחוקות ככל האפשר זו מזו. ככל שהידיים יותר קרובות אחת לשניה הן פועלות יותר כמו יד גדולה אחת מאשר כמו שתי ידיים שמאזנות זו את זו. יוצא הדופן היחיד הוא כשקוטר ההגה רחב מדי עבור הנהג.

נושא הבטיחות המשנית (ה"פסיבית") במצב של פתיחת כרית האויר הוא יתרון נוסף שנגזר מכך אבל לא בגלל זה אוחזים בהגה במקום כזה או אחר. בחברה האמריקנית המאוד קונפורמיסטית שהתחנכה על "עשרה לעשר", אחיזת "רבע לשלוש" נכנסה לשימוש תוך שימוש בטיעון של פציעות מכרית האויר שהוא אולי טיעון משכנע יותר, בבחינת "הוראות אלו נכתבו בדם".

אני אישית חושב שלא רק צריך לעשות את הדבר הנכון או המועיל אלא לעשות אותו מהסיבות הנכונות ועל בסיס סדר עדיפויות נכון. שימו לב למשל שהרבה "מומחים" בארצות הברית הגיעו לכדי המלצה לאחוז בהגה בשעות 8 ו-4 ולסובב את ההגה בתנועות קצרות בחציו התחתון כדי למנוע פגיעה מכרית האויר, למרות שזו צורה מאוד בעייתית לתפעל בה את ההגה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
טוב לדעת, כדאי שמישהו יסביר את זה למורי הנהיגה.

זה לא הדבר היחיד שצריך להסביר להם. רובם המוחלט עדיין דוגל במראות פנורמיות. אני חושב שרק פעם אחת יצא לי לראות מורה שאשכרה התקין לעצמו מראה מרכזית אישית והתלמיד התמודד עם המראה המקורית של הרכב.

פורסם

^

זה לא כזה משנה.

למדתי עם מראה פנורמית וישר עברתי למראה רגילה,לא הרגשתי הבדל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
במצבי קיצון הם עלולים להפריע לדעתי. במיוחד במכוניות היותר ספורטיביות שם גם מרבעים את החלק התחתון של ההגה.

נכון שב99% מהמקרים זה באמת לא מפריע אבל באחוז הנותר, לך תדע.

כמות השטויות שמורי נהיגה מלמדים פשוט מדהימה. הבן הבכור שלי קיבל רשיון עכשיו.

חלק מהשטויות שעליתי עליהם עד עכשיו:

תנוחת ידיים על ההגה כפי שצוין בשרשור הזה.

כוון מראות כך שרבע מהרכב יראה במראה, מיצר שטח מת שמשאית מק יכולה להסתתר בו.

הכי חמור, זינוק באמצעות קלאץ' בלבד כשרגל ימין על הברקס (רכב דיזל, ולכן זה אפשרי) ללא לחיצה על הגאז בכלל. אני מניח שהוא לא ציפה לזה שלאבא של התלמיד יש מכוניות ידניות...

התרגיל האחרון גרם לזה שהילד לא יודע בכלל לזנק. לא זינוק בקו ישר, לא זינוק בעליה ובטח שלא שימוש בבלם יד כדי לזנק.

אני מניח שאגלה עוד שטויות בהמשך.

אני מקווה שאתה צוחק בלב ולא מול הפנים של הבן שלך.

תן לו "לעשות הצגה" ולעבור טסט כמו שצריך, ואחר כך תלמד אותו כמו שצריך.

המורה יוצא מנקודת הנחה שכל התלמידים לא יודעים לתפעל את הרכב ולכן הוא משתמש בשיטות כאלו ואחרות.

נכון או לא, קודם שהתלמיד יעבור ראשון, אחר כך ההורים ילמדו אותו לנהוג

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
^

זה לא כזה משנה.

למדתי עם מראה פנורמית וישר עברתי למראה רגילה,לא הרגשתי הבדל.

גם אני, אבל חוץ מאתנו יש רבים אחרים שפוגשים בזה לראשונה אצל המורה וחושבים שזה הדבר הטוב ביותר מאז המצאת הלחם הפרוס.

פורסם

אצל מורה נהיגה זה עוד הגיוני לשים מראה פנורמית- גם הנהג וגם המורה היושב לידו צרכים להשתמש במראה. אז נכון שיהיה יותר נכון להתקין מראה נפרדת למורה, אך פנורמית היא הפתרון הפשוט והקל ביותר לבעיה זו.

נהיגה ב-3 ו-9 היא הנהיגה הנכונה ולא רק בגלל נושא כריות האויר. מי שמחפש סיבות שיעשה לנושא חיפוש בפורום, אני בטוח שהוא ימצא את התשובות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא קראתי את כל האשכול.

אני באופן אישי מעדיף 2-10 למרות שבשיעורי נהיגה נאמר לי 3-9.

נהגי פורמולה F1 (שומאכר בינהם) ורוב נהגי הראלי שראיתי מעדיפים 2-10

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

כפי שכבר נאמר, האחיזה בהגה הטובה ביותר מתקבלת ב9 ורבע (3).

דני G (מדריך נהיגה מונעת ומתקדמת) הדגים לי היטב את הנושא בצורה הפשוטה- ביקש ממני להחזיק ב9 ורבע, תוך שהוא מנסה לתת לי התנגדות להגה (מתערב לי בהגה), ואותו הדבר כשהחזקתי ב10 ועשרה (2).

חד משמעית, היה קל משמעותית לערער לי את הקונטרה בעשר ועשרה. בתשע ורבע האחיזה שלי התגברה טוב משמעותית על ההפרעות.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי משאית בלי הגה כח משנות ה40 צריך להחזיק ב2-10, כדי שיהיה יותר קל להפעיל כח כדי לסובב את ההגה:lol:

אינטואיטיבית זה הרבה יותר נח ב3-9 גם בלי לעבור הדרכות בנהיגה מתקדמת. כנראה שמתכנני המכוניות מבינים משהו מהחיים שלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...