Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקלות בהמשכים, הפעם הכיסא נהג נתקע..

מדובר בכיסא חשמלי, מקורי שהגיע עם הרכב,

אנחנו 2 נהגים ברכב, כל יום מזיזים אותו אחורה וקדימה ואתמול בערב הזזתי אותו אחורה ותוך כדי הוא נעצר ולא מגיב כלל לשום כפתור.

המנגנון לא הראה שום סימני עייפות זה די הגיע משום מקום..

מישהו מכיר תופעה כזו ויודע ממה היא יכולה לנבוע?

דברים שבדקתי כבר זה פיוזים (לא יודע מה שלו פשוט בדקתי אותם אחד אחד)

וחיוט של הכיסא שנראה תקין לחלוטין.

השארה שלי היא שהוא לא מקבל כלל חשמל ואולי יש לו פיוז במקום אחר, במידה וזה נכוח למישהו יש השארה איפה הוא יכול להיות ממוקם? לעקוב אחרי הכבל שלו זה קצת בעיה הוא עובר מתחת לשטיח.

תודה!

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

מנועים עייפים, ככה גם בחלון חשמלי (שתי הימניים) בקוואליר אצלי.

אם תשאל אותי הייתי משיג כסא קומפלט עם מנגנון מכאני של מודל ישן יותר מפירוקיה.

ואת החשמלי הנוכחי הייתי מנסה לשפץ את המנוע בעצמי.

בדרך כלל המנועים האלה גומרים קריירה והפתרון זה לקנות אחד במצב תקין.

עד כמה שזכור לי, בחלונות המנוע סגור עם ניטים מה שמקשה על השיפוץ, תקווה שזה לא ככה בכסא.

אם אתה חייב רכב זמין, תנסה לקחת מהכסא של הנוסע את המנוע באם הוא מתאים.

כדי שלפחות תוכל לנהוג.

עוד אפשרות שאני זורק באוויר (לא מכיר את המכלול).

קודם לנסות לשמן את המערכת.

אם לא הולך, לבנות אילתור במקום מנוע, מין ידית או משהו.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

קודם כל צריך לבדוק שהפיקוד והמנוע מקבלים חשמל, אם כן אז אולי בעייה ששימון המסילות יפתור, אם לא ראה תשובה מעליי

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

קשה לי מאוד מאוד להאמין שהמנוע התעייף ואני אסביר למה..

יש 3 מנועים נפרדים במנגון הזה, 2 בכל צד שעולים למעלה ולמטה ואחד שמזיז אחורה וקדימה (והוא גם גדול יותר)

הזזתי את הכיסא אחורנית, לא היה שום סימן עייפות ולפתע הוא פשוט נעצר, וכל 3 המנועים לא מגיבים לשום כיוון גם עם לוחצים ומנסים לדחוף ידני, וגם לא שומעים שום צליל של המנגנון שהוא מנסה בכלל לעשות משהו (בחלון למשל כשהוא לא זז עדין כשלוחצים על הכפתור שומעים רעש קטן שהוא מנסה לעשות משהו)

הכל שם מחובר עם ברגים ולא ניטים (שזו הסיבה היחידה שאין לי כוח להתעסק עם תיקון במנגנונים של החלונות)

הכיסא היחיד שחשמלי הוא של הנהג, של הנוסע הוא מכאני, אם לא אצליח לסדר את זה אבדוק אם אולי אפשר להחליף בין המושבים עד שנמצא מה אפשר לעשות עם זה.

לגבי החלונות אני יודע זה מחלה באמרקאיות בשנים האלו.. שימנתי כמה פעמים את המנגנונים של החלונות הקידמיים (ובעיקר של הנהג שתמיד לא רוצה לעלות חח) וגם זה היום לא ממש עוזר אז פשוט הפסקתי להשתמש בו..

בקיצור בקשר לכיסא, די בטוח שמדובר בפיוז רק שהמיקום שלו ממש לא ברור לי.. עשיתי בדיקה לכל הפיוזים בתיבה וכולם תקינים, ומתחת לדאש מעבר ל3 פיוזים שקשורים לאזעקה לא מצאתי כלום.

עוד מעט האוטו יהיה פה ואבדוק מתחים אם בכלל מגיע חשמל (ואני די בטוח שהתשובה תיהיה שלילית) ונעדכן, אם למישהו יש השארה איפה יכלו למקם את הפיוז שלו אני פתוח להצעות.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם (נערך)

מבחינה חשמלית לדעתי אין סיבה שזה יהיה פיוז כל עוד לא היה קצר.

אני מקווה בשבילך שזה בעיית מיתוג.

אבל אני מקווה שהאמריקאים (מקסיקנים) לא בנו תמכלול כמו מפגרים.

(במפסקי חלונות למשל קיללתי אותם לא מעט).

כתחזוקה מונעת שאולי גם תפתור את הבעיה, תפרק את המתגים שמזיזים את הכסא.

תפתח הכל על שולחן, ותנקה עם אלכוהול וקיסמי אוזניים.

אני מהמר שיש שם לא מעט פיח.

כמובן שזה דורש עבודה זהירה ומדוייקת, סוף מעשה במחשבה תחילה, וכמו אמריקאית מצויה הרבה רגש.

(אם לא הולך במוח, תנסה לקמבן, משום שהאמריקאים אוהבים לבנות מכלולים חדש פעמיים).

שם אתה בכמה דולרים קונה חדש, פה בארץ זה מגיע לשכר יומי של בנאדם.

פורסם

חברים התעלומה נמצאה (ולא נפתרה עדין)

כנראה שניקיתי שלשום את הרכב הזזתי בטעות את אחד החוטים שם, כבל החשמל + נכנס לתוך המסילה של הכיסא וכשהזזתי אותו הוא דרס אותו וחתך אותו, מה שגרם לקצר.

תיקנתי שם את החיוט, אך אכן משהו קיצר ופיוז כלשהו נשרף, וחזרתי לשאלה איפה לעזזאל נמצא הפיוז הזה!? עברתי שוב על כל הפיוזים + הפיוזים של האזקעה למטה וכולם תקינים, כך שאחד מהם זה לא.

זקוק לרעיון איפה אפשר עוד לחפש לפני שאני מתחיל להוציא את השטיח בשביל לעקוב אחרי הכבל חח

פורסם (נערך)

תבדוק שהכבל של החגורה גם לא נחתך, שלא יעצבן אותך הרמקול או הנורה בלוח שעונים.

ברכב הזה יש פיוזים בפאנל כשאתה פותח הדלת של הנהג. (אולי זה תחת פיוז של החלונות לדוגמא, האמריקאים קמצנים בפיוזים, מכניסים כמה מעגלים על הגנה אחת).

יש במכסה מנוע ליד המצבר אבל זה לא אמור ליהיות קשור (שם זה פיוזים וממסרים שאחראים על כל מה שקשור להנעה).

אצלי יש מעל סעפת היניקה גם כמה פיוזים (סטנדרטים, לא הקטנים-אמריקאים), לא יודע לאן זה קשור ולא עניין אותי.

אין לך ספר רכב? (שרשום שם על איזה פיוז נמצא המעגל של הכיסאות החשמליים?)

מעבר לכך לא יודע מה לומר לך, מה שכן, תשפץ בצורה אסטטית וטובה את הקבל ותקבע אותו עם אזיקון לחלק נייח באיזור שלו.

יכול ליהיות שכבר שדרגו את הבניה ואת מערכת החשמל ברכב שלך, כי אם זה דגם מפואר כנראה שהוא כבר מתוצרת אמריקאית ולא מקסיקנית (כמו שלי).

תיעזר בבעלי מאליבו\אימפאלה של אותם שנים עם כיסא חשמלי, שיבדקו אצלם איזה פיוז אחראי על הכסא.

פורסם

כמובן שבדקתי את כל הפיוזים בצד שם על זה דיברתי.

הכבל של החגורה בסדר רק הכבל של המתח לכיסא נפגע.

בדקתי גם את הפיוזים בתא מנוע לרות שהם באמת לא קשורים וגם הם תקינים

אצלי אין שום פיוז במקומות אחרים באזור המנוע (לא נראה לי שאמור להיות, עשו לך אולי מעקפים למשהו או התקינו משהו נוסף למערכת החשמל שם?)

בספר רכב אין שום איזכור לכיסא חשמל, גם חיפוש באינטרנט על קוואליר עם כיסא חשמלי לא נותן כלכך תוצאות.. אני מניח שמדובר בהתקנה מקומית של היובואן בארץ באותם שנים או משהו כזה, יעשה עוד בדיקה..

הדגם שלי הוא לא מפואר דווקא, RS שאם אני זוכר נכון הוא הבסיסי ביותר אפילו (פגושים בצבא שחור)

אני עוד מעט ינסה לחפור קצת מתחת לשטיח לחפש משהו, אם לא אמצא אקפוץ מחר לחשמלאי רכב שיעשה בדיקה.

אם לעוד מישהו יש רעיון אשמח לשמוע!

פורסם (נערך)

לא חושב שתיהיה בעיה למצוא מאיפה בא הכבל, חפש מתחת להגה. (צריך להתחבר לפלוס מלפני\אחרי סוויץ' אתה יודע יותר טוב איך זה פעל).

לא חושב שזה כזה מסובך לאתר את הכבל, לדעתי חבל ללכת לחשמלאי בשביל זה. (במידה ויש לך את כל הכלים כדי לסדר את זה).

פורסם

טוב מצאתי את הכבל בלי להרים את השטיח, מצאתי אותו מציץ בקצה השטיח, ומסתבר שהוא הולך לתא המנוע חח

התחלתי לחפש את הפיוז בחלקים שלפני תא המנוע ולא מצאתי, אז פתחתי מכסה ומתחיל להסתכל לאן זה הולך.. וזה פשוט מצחיק לגלות שליד הגיר מסתתר לו בית פיוז קטן, עם פיוז 30A שרוף, ויותר מצחיק לגלות שהפיוז 30A שרוף הזה הוא הפיוז של הכיסא! זה בהחלט המקום האחרון שהייתי חושב לשים בו פיוז! שיהיה לשברולט לבריאות (או ליבואנית? חח)

תודה לכל מי שעזר, הבעיה נפתרה והכל חזר לתפקד! מקווה שזה הצרה האחרונה שתבוא בזמן הקרוב, יותר מ2500 שקל השקעתי בחודש האחרון :)

שבוע טוב!

פורסם

התקנה מקומית..

מעניין אותי מה היה השיקול של המתקין לזרוק את הפיוז בתא מנוע ולא בתוך הרכב.

המהדרין ישימו למנועים פיוז עם השהייה לזרם יתר (כמו זה שבחלונות, אם יש קצר או עומס יתר הוא מתנתק לכמה זמן)

כל אופן שמח שמצאת את התקלה.

זה בטוח יועיל לעוד אנשים.

לפני כמה זמן רציתי לנסות להרכיב אצלי כיסא של אימפאלה, אבל אין לי זמן לזה.

• תוכן חדש...