Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים . אחרי שאמרתי נואש מלמצוא עבודה שתתאים לסטודנטים אבל לא עם שכר של תאילנדים או בני דודנו חשבתי לעשות רישיון לקטנוע ולעסוק בשליחויות . למסור חבילות וכאלה. מה הפרוצדורה להוציא רישיון? יש לי רישיון לרכב פרטי משנת 2001. אפשר הסבר על הסוגים? נראה לי שהבסיס יהיה הקטנועים המצוקמקים כמו השליחים של הפיצות? ואם בא לי איזה t-max? מישהו פה עובד בשליחויות ? זה שווה בכלל? בעבודה הקודמת שלי קיבלתי כמעט 40 שקל ממוצע בתמיכה טכנית ולא מצאתי שום מקום שמשלם יותר מ27-28. תודה לכולם

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

צריך מינימום 15 שיעורים וטסט. סיפור של בסביבות 1700 ש״ח.

תוציא טופס ירוק לאופנוע ולך לרופא ואופטימטריסט. אח״כ תעבור במשרד הרישוי לקבל פטור מתיאוריה(מעל שנתיים רישיון פטור)

במקומך הייתי עושה על A1 כדי להשאיר את האופציה של אופנוע פתוחה.

אם אתה מאיזור פתח תקווה ממליץ ללכת ללמוד אצל דרור מקפלר

שבת שלום

פורסם

תוכל לעשות מבחן שליטה על קטנוע 125 שעולה 700שקלים וכולל מבחן בתוך מגרש.

באם תרצה רישיון ל a1 כלומר עד 33 כוח(ולפעמים גם יותר, יש מקרים שאופנועים ממוקמים לא איפה שצריך) צריך לעשות שיעורים וטסט מלא כולל מבחן בחוץ בכביש (אצלנו בבאר שבע בערך 1300שח +140אגרה)

לגבי ה t max, אם אני לא טועה הוא בדרגה a (בלתי מוגבל) שניתן לקבל אחרי שנה וותק בa1.

קח בחשבון שטסט שני הוא בסביבות 450שקל, משפיע מאוד במה שתבחר.

שליחים של פיצה מקבלים בערך 23 וטיפים אליהם. עבודה מאוד מסוכנת ולחוצה לפחות בפיצרייה, אולי חברת שליחויות זה אחרת. שיהיה בהצלחה ורק בזהירות

פורסם
צריך מינימום 15 שיעורים וטסט. סיפור של בסביבות 1700 ש״ח.

תוציא טופס ירוק לאופנוע ולך לרופא ואופטימטריסט. אח״כ תעבור במשרד הרישוי לקבל פטור מתיאוריה(מעל שנתיים רישיון פטור)

במקומך הייתי עושה על A1 כדי להשאיר את האופציה של אופנוע פתוחה.

אם אתה מאיזור פתח תקווה ממליץ ללכת ללמוד אצל דרור מקפלר

שבת שלום

האם אתה בטוח שמקבלים פטור מתאוריה? יש לי 10 שנים רישיון על רכב פרטי...

תודה

פורסם

כן, למי שיש רישיון מעל 3-5 שנים (אני לא זוכר מה המינימום).

פטור מתיאוריה, פשוט תלך למורה שתחליט והוא ירשום בטופס הירוק את זה.

אני גם מחפש לעשות רישיון לקטנוע, בכדי להגיע למכללה כל יום.

אבל פשוט, אין. זמן! :(

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

על סוגי הרשיון כבר הסבירו לך, A2 זה 125 סמ"ק, A1 זה עד 33 כ"ס. עלויות כבר כתבו לך.

משכורת של שליח היא שכר מינימום וטיפים כאשר עובדים על קטנוע של העסק. בעסקים החזקים ביותר (דומינוס, ג'פניקה ושות') מרוויחים יחד עם הטיפ כ40-50 לשעה (לא על החודש-חודשיים הראשונים בגלל קצב העבודה הנמוך). במקומות קטנים יותר מגיעים ל35 לשעה בערך.

יש פה אבל קטן, יש הוצאה ראשונית של קסדה, 500 ש"ח לקסדה של LS2 שתעשה את העבודה, עוד 150 ש"ח לכפפות, ואני הייתי משקיע עוד 200 ש"ח על מגיני ברכיים (פעמיים פגשתי את הרצפה בעבודה, בשתיהן הברך הייתה הראשונה, בשתיהן אם לא הייתי עם מגיני ברכיים הייתי נפצע ומושבת לכמה ימים לפחות, בשתיהן קמתי והמשכתי לעבוד), וכמובן מעיל, דומינוס למשל נותנים מעיל שמעולה בחורף, אבל הקיץ מתקרב, ושווה להשקיע 400-500 ש"ח במעיל קיץ טוב שישמור עלייך בלי לגרום לך להזיע יותר מהרגיל (גם ככה רוב המשמרות זה בערב).

אז יש פה איזה 3000 ש"ח של רשיון+ציוד, עכשיו בדוק אם זה שווה לך.

חשוב לציין שאתה כמובן יכול לסגור את הסיפור עם קסדה ב200 שקל וזהו, אני מאד דוגל בתאוריה של דארווין...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני יותר מכוון לחברת שליחויות ולא לפיצריות ומסעדות למיניהם. יש דרישה לרישיון מסוים? מישהו יודע מה השכר? אני יכול לעבוד בקרים יותר וגם מעדיף. 50 סמ״ק של הפיצריות זה a1? אני מעדיף משהו רציני יותר כי אולי ארכוש קטנוע בסוף לעצמי גם.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

עד 13 כוח סוס כלומר 125 בערך זה a2. הקטנועים של הפיצה נכנסים שם. יש לך תוספת של מינימום 600שקל בשביל 33 כוח וסיכוי הרבה יותר טוב להיכשל בטסט.

יש קטנועים מצוינים בקטגוריה a2 וגם אפילו cbr של הונדה. אם אתה מתכנן המון נסיעות בין עירוניות הייתי ממליץ כן ללכת על a1,אבל אם זה נטו משלוחים ומידי פעם יציאות מחוץ לעיר, יש קטנועי 125 שנוסעים 100קמש בכיף

פורסם

רוב חברות המשלוחים שנתקלתי במודעות דרושים הייתה דרישה למינימום וותק רישיון של חצי שנה.

לא חסר עבודה בחברת UPS,DHL ועוד מספר חברות שליחויות.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אז ככה. רישיון לעד 125 יעלה בסביבות 580 שקל (3 שיעורים פלוס טסט ) . רישיון לעד 400 יעלה 1700 (טסט פלוס 15 שיעורים ) . מכיון שהאופנוע לא צמוד אלי אני מניח שאצטרך לבצע עוד רכישה של קטנוע אחר שיהיה לשימושי ויכלול קסדה ומגנים למיניהם. מכיון שעד כה (13 שנים) נהגתי רק ברכב , אין לי מושג ירוק כמה זה אמור לעלות (קטנוע + ציוד . יש לצאת מנקודת הנחה שאני מעוניין באחד שיכול לעשות בינעירוני בקלות) . טיפים ועצות יועילו. תודה לכולם.

פורסם

אין דבר כזה עד 400.

יש עד 33 כ"ס. זה נקרא A1, הנפחים הנפוצים הם 250,300 ו400.

כאשר עד 250 הביטוח חובה זול יותר בכ1000 ש"ח.

אם אתה רוצה לעבוד בUPS\DHL וכו' תצטרך A1, כי משלוחים בינעירוניים לא עושים על 125.

בקשר ל50 סמ"ק, מעטות הפיצריות שעובדות עם כלים כאלה, רובן עובדות עם דיוק או מובי, שהם קטנועי עבודה 125 סמ"ק מעולים.

בשביל קסדה נורמאלית תצטרך להשקיע לפחות 500 ש"ח, מעיל קיץ טוב עוד 500, כפפות עוד 150, ומגיני ברכיים עוד 200+-.

אם אתה מתכוון לעבוד במשלוחים בינעירוניים תשקיע בציוד מיגון איכותי, ותקציב לך 2000-3000 ש"ח ותוסיף גם מכנס רכיבה ממוגן שיתחבר למעיל.

לחורף תצתרך מעיל נוסף (מעילי 4 עונות לא באמת מאוררים בקיץ ולא באמת טובים בגשם חזק או קור חזק בחורף), ומכנס חלפס שתשים מעל המכנס הרגיל.

אני הייתי מוסיף גם נעלי רכיבה, לדעתי - לרכב בלי כל הנ"ל, זה כמו לז**ן ז*נה בלי קונדום... מקווה שתשכיל ולא תגיד "לי זה לא יקרה", כי בינינו חדרי המיון מלאי בכאלה שאמרו את זה.

דבר אחד אני רוצה להגיד לך, בתור אחד שעובד כשליח בסופ"שים - זה חרא עבודה לחיים, אופנוע זה כלי תחבורה מעולה ומדהים, ועד לא מזמן ככה התניידתי.

לעבוד עליו זה חרא, במיוחד בבין עירוני, במיוחד כשאתה לא משקיע בציוד שלך.

לך תמלצר, אותו כסף, פחות סיכון ועצבים על נהגים ששכחו שהידית משמאל להגה נעה גם למעלה-למטה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...