Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצה/פתיחת מנוע ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פורד פיאסטה ידנית חדשה, אוטוטו מסיים את תקופת ההרצה (1500 ק"מ).

פעם כשקניתי רכב חדש, הנציג היה מסביר על ההרצה שצריך לעשות, ובסופה גם היה צריך להגיע למוסך להחלפת שמנים וכו'.

הפעם, הנציג לא אמר כלום, ורק בספר רכב היה רשום על ההרצה. כששאלתי אותו, הוא אפילו אמר שלא צריך ושכבר לא עושים הרצות. כמובן שלא הקשבתי לו וביצעתי הרצה כמו שצריך.

השאלה שלי היא האם היום באמת כבר לא צריך להגיע למוסך בסוף ההרצה? ואם לא, למה? מה השתנה מפעם?

ואם כבר אני בנושא הזה, אז מה זה אומר שהמנוע נפתח? איך זה קורה, למה זה קורה, ואיך גורמים לו להפתח?

פורסם

מנוע נפתח זה מושג לא נכון. אף אחד לא פותח (מפרק) מנוע כחלק מהרצה.

נחשב שברכבים מודרניים לא צריך לעשות הרצה כי חלקים במנוע יותר מדוייקים ושמנים יותר משוכללים. בכל אופן מציע נהיגה מתחשבת לפחות ב1500ק"מ הראשונים. כמה שאני יודע כרגע למרבית היצרנים אין הוראות של הרצה או טיפול אחרי 1500ק"מ. פעם בשביל הרצה היה שמן מיוחד שהיה צריך להחליף אחרי סיום הרצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנוע, כמו שאר מכלולי הרכב, צריך לפתח מעט חופש ושחיקה כדי לעבוד כמו שצריך. כאשר הרכב חדש המכלולים מהודקים ומוסיפים מעין "התנגדות פנימית". לאחר כמה אלפי קילומטרים נוצר חופש ובלאי מזערי ברכיבים האלה, מה שמצמצם את ההתנגדות שלהם וכתוצאה מכך מתקבל שיפור בביצועי הרכב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בכל אופן מציע נהיגה מתחשבת לפחות ב-1500 ק"מ הראשונים. כמה שאני יודע כרגע למרבית היצרנים אין הוראות של הרצה או טיפול אחרי 1500 ק"מ.

רק הארה קטנה: נהיגה "מתחשבת" אין הכוונה רק או דווקא לנסיעה עדינה במהירות מנוע נמוכה. באלפי הקילומטרים הראשונים נכון לנהוג ברכב כפי שנוהגים בכל רכב אחר - רק בצורה מוקפדת יותר.

צריך לנהוג במהירות מנוע יעילה, לתת לו להתחמם תוך כדי תחילת נסיעה ולאחר הגעה לטמפרטורת עבודה לנסות לנצל גם את שאר קשת הסל"ד עד שיא ההספק מדי פעם - ממש כמו שנוהגים ברכב רגיל, רק בצורה קפדנית ומדודה יותר.

כמו כן, קיימת חשיבות ברכב כזה להימנעות משמירה על מהירות מנוע קבועה לאורך זמן רב (רבע שעה ומעלה) מחשש שהדבר ייצור זיגוג של שמן על טבעות הצילינדר וחלק מהיצרנים ממליצים להימנע מהסעת מטען ונוסעים במשקל רב באלפי הקילומטרים הראשונים הללו.

גם מערכות ניהול המנוע המודרניות מתאימות את פעולת המנוע לסגנון הנהיגה ולמשתנים נוספים באלפי הקילומטרים הראשונים של הרכב. הדבר מביא לשיפור בכוח המנוע ובמידה ותפעול הרכב באלפי הקילומטרים הראשונים (אני מעדיף עד 2-3 אלף קילומטרים הראשונים) ייעשה כדבעי - גם לאמינות המנוע לאורך זמן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...