Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תותח

איך אתה מתכנן לחבר את הפלטה של הפורטים?

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

שים שכבה של גומי דק בין לבין

לאטימות מקסימלית.

עץ לעץ לא יתן לך אטימות טובה

Pioneer 80PRS

XS Power D2400 , D5100

פורסם (נערך)

לכל אותם חופרים כאן, כזכור לכם, לאחי היה BTL בתיבה יחסית אופטימלית, מינימום חשמל, שגם בפיקים של 50 הרץ הוא "שבר" את הרכב והניב תוצאות יפות, וגם הרגשתם מעולה את הנמוכים (20-25, BASS I LOVE U וכו'). סתם ככה כי יצא לי לקרוא את השרשור הזה.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני גם לא הבנתי איך ההודעה קשורה לשרשור

Pioneer 80PRS

XS Power D2400 , D5100

פורסם (נערך)

תראו את התגובות בתחילת השירשור. יצא לי לקרוא אותן ולהגיב. מה קרה, נהיה פה פורום של צפונובים מתנשאים?

זוכרים? דיויד אתה בכלל לא ידעת מה זה SPL בזמנים האלו, גם לא שמעת, אז מה אתה מגיב בכלל? מי ששמע יודע, וחלק נכבד מכם לא שמע בכלל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

מה הקשר צפונבוניים מתנשאים?

גם שמעתי סיפורים ואגדות על מערכות sq פסיכיות, של אנשים שהיו פה פעם, אז יופי שהיו, מה זה אומר?

שאסור לתת רוח גבית למערכות חדשות כי פעם למישהו היה איזה btl עם מצבר סטנדרטי ויש לו זיכרון מתוק ממנה?

יכול להיות שאם המערכת ההיא שאותה לא הכרתי הייתה פועלת גם היום, היא הייתה מתביישת ליד מערכות ותיכנון עכשיוי.

החוסר פרגון הזה סתם מעיק, בן אדם הלך והשקיע כבר, למה לרדת לפסים כאלו?

מה המטרה שלך?

שימכור?

שיביא btl?

לשמוח לאיד?

אם היו שואלים אותך הייתה יכול לומר שהכי טוב btl מלפני עשר שנים, אבל לא שאלו אותך.

ככה שיוצא שמי שמוציא תגובה מתנשאת וצפונבונית הוא אתה.

"לאח שלי היה יותר גדול"

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

חוסר פרגון למי? מי לא פירגן לפותח השירשור? סהכ היה דיון לגבי תיבה וכיוונה. כל מה שאני אומר שלא כל סאב צריך לכוון ל29 הרץ. מי קבע ש40 הרץ זה לא מוזיקה?

פורסם (נערך)
תראו את התגובות בתחילת השירשור. יצא לי לקרוא אותן ולהגיב. מה קרה, נהיה פה פורום של צפונובים מתנשאים?

זוכרים? דיויד אתה בכלל לא ידעת מה זה SPL בזמנים האלו, גם לא שמעת, אז מה אתה מגיב בכלל? מי ששמע יודע, וחלק נכבד מכם לא שמע בכלל.

זה שלא הייתי מגיע למפגשים ולא חבר פורום לא אומר שלא ידעתי מה זה SPL. עוד שהייתי בן 16 ייבאתי את הסאב הראשון שלי, וידעתי טוב מאוד מה אני מזמין. בגיל 10 בניתי סאב אקטיבי למערכת הפושטית שלי בבית.

אתה לא מכיר את העבר שלי ואת רמת הידע שלי, אז אל תצא בהצהרות שלא ידעתי מה זה SPL. אל תנסה להסתכל עליי מלמעלה.

לגבי התגובה מעליי:

כיוון תיבה לרוב ייעשה לפי טעם אישי.

הישאם רוצה יכולת לנגן תדרים נמוכים כי זה אופי המוזיקה שהוא שומע. לכוון 40 הרץ לא ייתן לו יכולת כזו.

אולי לטעמך האישי 40 הרץ נשמע יותר טוב ואין שום דבר פסול בזה.

עריכה אחרונה על ידי ReZ0

פורסם (נערך)

בן, אתה מכיר אותי בכלל? את הידע שלי במערכות? מה היה לי בחיים? לא. אז אל תבוא לפה ותתחיל לדבר עליי מבלי להכיר אותי בכלל. כמו שאני לא מכיר אותך בכלל ולא אמרתי עליך שום מילה.

מישהו אמר לפותח השירשור שהמערכת שלו על הפנים? או למישהו אחר? אני רק ציינתי שעם תכנון נכון וסאב טוב אפשר לקבל את כל התדרים בחבילה אחת, וגם לעשות תוצאה גבוהה. יודע מה? מעבר לזה, גם התוצאות שיש היום לא וואו, אנשים עם מערכות חשמל מפלצתיות, ים RMSים, ועדיין לא עוברים את 145 DB.

שמחה לאיד? BTL ? כנראה שעדר נשאר עדר.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

אי אפשר לקבל ריספונס לינארי על כל טווח התדרים בלי לאבד חלק מהעוצמה. אבל אפשר כן לקבל קצת מהכל, וזה נעשה ברוב התיבות שאנשים בונים פה. כיוון פורט לאיזור ה35 הרץ עם נפח בריא ייתן לך טווח תדרים דיי רחב עם עוצמה מכובדת.

תכוון לאיזור ה20ים ואתה תאבד את העוצמה בגבוהים

תכוון לאיזור ה40ים ותאבד את עוצמת הנמוכים + תגרום להרבה תנועת ממברנה לא מבורכת בתדרים אלה.

למה יש כלכך הרבה דיון פה על גודל תיבה ותדרים? כי כשמחליטים על תכנון ובונים את התיבה אין לעשות רברס. במקרה הטוב אתה עוד תוכל לשחק עם הטיונינג של הפורט. עם הנפח אתה דיי תקוע. בניית תיבה בגודל כזה זה לא זול, וזה לא משהו שמישהו ירצה לעשות פעם אחר פעם בגלל תכנון שגוי.

אני לא יודע מה עם שאר האנשים פה, אבל אני לא בונה מערכת כדי לשבור שיאים. אני בונה אותה כדי להינות ממנה. האם כיף למדוד ולדעת איפה הפיק שלך וכמה עוצמה אתה מפיק בתדר X? כן זה מאוד כיף אני לא ישקר לך, אבל יש פה אנשים שלקחו את זה בהגזמה ומשחקים אותה מלכי העולם.

לגבי ה6 סאבים שבני ציין - 6 אלמנטים 12" אמנם לא חזקים בכלל עם הגברה של 3KW - אבך להוציא תוצאה של 146 ב40 ומשהו הרץ זה כישלון לדעתי. יש שם תכנון לקוי מאוד. תריצו חיפוש ביוטיוב על DAVE THE BOX GUY - לא זה לא אני. זוג סרווין ווגה 10" או 12" פשוטים של 400 וואט על הגברה של 1KW הוציא 145. משהו.

החיפוש לא כזה פשוט, אז הנה

עריכה אחרונה על ידי ReZ0

פורסם (נערך)

https://www.youtube.com/watch?v=zo9pBpP-nhUבבקשה 157DB

משני סאבים בלבד !!

אבל תסתכל על ההשקעה מסביב.

אבל זה לא מערכת ליום יום. שאפשר להנות ממנה

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...