Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום הייתי במוסך מורשה עם הרכב של אשתי (לא הרכב שבתמונה שלי), ואני פשוט יצאתי משם מאוכזב ועצבני.

הגעתי לטיפול תקופתי רגיל שזו הפעם הראשונה שאני נכנס עם הרכב הזה שהוא משנת ייצור 2005 וברשותנו כמעט 3 שנים ובגלל בעיות שלא טופלו כמו צריך במוסך שאינו מורשה החלטנו ללכת למוסך המורשה שאותו אנחנו מכירים כי מטפלים שם בעוד 3 מכוניות של המשפחה.

הגעתי לטיפול התקופתי ואמרתי להם על תקלות שאני רוצה שיבדקו :

1.רעש מהרצועות כשהמנוע קר.

2.גמגום כאשר האוטו ברמזור או בהאטה כשהרגל לא על הגז , ב2 מקרים אלו האוטו לפעמים נכבה. בעיה זו כבר הייתה בעבר והוחלפו חיישנים במנוע ולאחר שנה התקלה חוזרת אך נכבה עדיין לעיתים רחוקות יותר.

במסגרת הטיפול הוחלפו רפידות בלמים ודיסקים- מבחינתי דברים הכרחיים שלא הייתי מוותר עליהם כי גם הרגשתי שאוטו לא בולם כמו שצריך, למרות שלא ברור לי איך בשנתיים כבר נהרסו הדיסקים שהוחלפו במוסך אחר ולא היתה תחושה של בלימה טובה יותר, אך מי יודע אם באמת הוא החליף אותם

במהלך הטיפול התגלה איזה גומיית צירייה קרועה - 40 ש"ח אך הבעיה היא שלפי התקן החלפה שלה זה שעה שלמה, רוצים לדעת כמה זמן בפועל לקח למכונאי להחליף אותה? 20 דקות. כבר אמרתי מסחטת כספים?

עכשיו מגיעים למסחטת כספים הגדולה יותר, בוחן הרכב הוציא את הרכב 4 פעמים לסיבובים מה שנראה לי מאוד חריג כי בדרך כלל לאחר הטיפול בוחנים אותו פעם אחת וסוגרים את הטיפול, וכל פעם חזר אליי עם רשימות של ליקויים של דברים שלדעתי זה בלאי טבעי.

עד כאן כבר עברו כמעט 4 שעות מאז שנכנסתי למוסך וכמעט מגיעה שהשעה שאני צריך כבר לצאת להמשך הסידורים שלי.

נכנסתי למוסך למקום הקדוש שמנסים למנוע מהלקוחות להיכנס אליו וראיתי את האחראי מסתובב שם ושאלתי אותו למה האוטו עומד באמצע המוסך ואף אחד לא עובד עליו? התשובה שקיבלתי היא שהוא מחכה לקבל את המחירים של שאר הליקויים כדי להציג לי את הרשימה שלהם ועלויות התיקון.

פה כבר התעצבנתי ואיבדתי את הסבלנות וכבר הייתי קצת פחות נחמד ואמרתי לו שלא מעניין אותו כל הליקויים המטופשים האלה כי זה אוטו משנת 2005 וזה בלאי טבעי ושלא ינסו למכור פה חלקים ויהפכו לי אותו לחדש ושלא יכול להיות שהאוטו מסתובב להם במוסך 4 שעות ועדיין לא טופלו הבעיות שעליהם התלוננתי והם מחפשים לי פה שטויות ולא מעניין אותי מה עלויות של להחליף כל חתיכת גומי שנראית להם קצת ישנה ושמבחינתי אין להם אישור להחליף שום דבר יותר ושחשמלאי יבדוק כבר את הרכב.

והנה מגיע החשמלאי , במקום לחבר ישר מחשב לרכב לאתר את התקלה הוא מתחיל לבדוק לי את המערכת היגוי, מישהו התלונן על ההיגוי?

מכאן הבוחן אמר לו לעזוב את זה כי כנראה הבין שלא יצליחו למכור לי פה עוד שעות עבודה כי הקרקס נגמר.

לא התגלתה תקלה חשמלית וביצעו ניקוי מצערת.

לאחר מכאן הבוחן חפר לי על כמה זה יהיה על אחריותי אם יקרע אחד הצינורות של הרדיאטור ואם מחליפים אחד אז צריך עוד שלל חלקים ועוד איזה בורג שחסר וכמובן שמצא איזה גומיה שמחזיקה את המייצב של הבולם זעזועים שגם מתחילה להתייבש.

רשימת הליקויים של הבלאי 600 ש"ח לפני מע"מ וכמובן שעל כל שטות שלוקח 20 דקות החלפה יקחו שעת עבודה שלמה (כי זה התקן).

אמרתי לו שלא ידאג אני לא אבוא אליו בטענות וכל הצינורות החשובים שנראים לו ישנים מידי בסדר גמור ולא מיובשים ועדיין גמישים ואני אולי אחליף אותם בטיפול הבא וכמובן שנתתי לו על הראש על זה שלפני חצי שנה החלפתי רדיאטור אצלם והם מרכיבים לי בחזרה צינורות שלדעתו ישנים מידי כי מצבם לא השתנה , אני בודק שמנים ומים כל שבועיים ומסכל על כל דבר מתחת למכסה המנוע.

בקיצור חסכתי לעצמי 1000 ש"ח +- על דברים מטופשים.

ולסיכום: המוסך הזה פשוט מנסה לדחוף לאנשים חלקים ללא הפעלת שיקול דעת העיקר לדחוף עוד חלק שעולה 40 ש"ח ולקחת על ההחלפה שלו 240 ש"ח על שעת עבודה ולכן הם מנסים למצוא כמה שיותר ליקויים.

איך אני יודע שהבוחן שבדק לי את הרכב מגזים? כי אני כבר מכיר אותו ממוסך אחר שבו עבד שטיפלנו ברכב אחר והוא בכלל חשמלאי ולא מכונאי.

כנראה שהעובדים האלה מקבלים איזה בונוס על ליקויים מטופשים שיגרמו לחשבון מנופח בשעות עבודה יקרות שהמוסך מרוויח מהם.

פורסם

אם אתה מגיע בגישה כזו אין שום סיכוי שתצא מרוצה. מי אמר שניסו לדחוף לך? אולי באמת היו גומיות וצינורות קרועים?

פורסם

1. מה הבעיה לפרסם את שם המוסך?

2. אם אתה מכיר את המוסך היטב ומטפל בו בכמה מכוניות, לא שמת לב לתופעות כאלו בעבר? זו הפעם הראשונה שאתה לא מרוצה מהטיפול?

3. 20 דקות העבודה מתומחרות כשעה, אם היו יותר הוגנים היו רושמים חצי שעה, אבל זה לא משהו יוצא מגדר הרגיל, בטח לא במורשה.

4. התלוננת על שתי בעיות - בשביל הראשונה צריך מנוע קר ולכן הרכב צריך לעמוד ללא נסיעה לפני הבדיקה ואתה מתלונן שהרכב עומד. למרות שאני בספק אם מנוע יכול להיות קר בטווח זמן כל כך קצר.

הבעיה השנייה מתרחשת רק בנסיעה, לכן יש צורך שהמכונאי יסע כדי להרגיש אותה. יכול להיות שהוא ניסה דברים שונים לפתרון ויצא כל פעם לנסיעה בכדי לבדוק האם הצליח לתקן או לא. לגבי רמת המכונאי ויכולת האבחון שלו אני לא רוצה להסיק מכך.

5. במסגרת בדיקת הבעיות מכלולי הרכב נבדקים והמוסך רצה להגיש לך הצעת מחיר לתיקונים נוספים, מכיוון שמצב הרכב האמיתי לא ידוע לנו יכול להיות שמדובר בדברים שצריכים החלפה ובדברים שלא, אבל לא החליפו לך בלי לשאול אלא הכינו רשימת ליקויים. רצוי מאוד שמוסך יעשה בדיקה כוללת במסגרת טיפול תקופתי, זה יכול להיות ההבדל בין אחזקת מנע לאחזקת שבר. לפני שצעקת היית צריך לבקש לראות מה הליקויים ולראותם.

6. הסיפור על מערכת הקירור לא ברור, רצו להחליף לך צינורות בני חצי שנה (שהם הרכיבו) או הרכיבו לך חלקים משומשים/לא החליפו צינורות לפני חצי שנה?

 

לפי הסיפור שלך המוסך לא נשמע כמו מקום אמין ושירותי ללכת אליו, אך מכיוון שאתה מספר שאתה לקוח קבוע שלהם אני לא מבין איך אתה לא מכיר את הנפשות הפועלות ולמה אתה ממשיך להגיע לשם ועד עם ארבעה רכבים.

בכנות, חוץ מצורת הכתיבה הלא ברורה, נשמע שיש עוד פרטים שאתה יכול להוסיף כדי שנבין על מה מדובר.

פורסם (נערך)

לא הגעתי בגישה כזו מראש כי זו פעם ראשונה שזה קורה לי שם. אני לא מטומטם ותאמין לי שאני יודע לזהות צינור קרוע או יבש. ושום דבר מאלו לא היו שם אלא סתם נראה לו שזה ישן מידי.

נכון התלוננתי על בעיות עם מנוע קר אך אם הבוחן כל שעה מוציא את הרכב לנסיעת בדיקה שהוא די קורע אותו איך בדיוק המנוע יתקרר?

אם היו עושים רשימת ליקויים פעם אחת ומדברים איתי על הכל אז זה היה נראה יותר הגיוני מאשר המצב שהיה שם שכל שעה הוא מוציא את האוטו ומחפש עוד ליקויים וכאשר לא מוצא מניח לו להתקרר מעט ואז בפעם האחרונה לפני סיום הטיפול לאחר שעברו 4 שעות הוא מחליט שהפעם הוא חופר עד שימצא משהו לדחוף לי עליו שעות עבודה.

זו הפעם הראשונה שדבר כזה קורה לי שם, לא יודע מה בדיוק השתנה במוסך הזה מאז הטיפול האחרון שהייתי בו ולפני כן היו אמינים.

כמובן שדיברתי על זה עם אבא שלי והעניין נסגר בזה שנחפש מוסך אחר ונעבור אליו.

לטענתו הם לא החליפו את הצינורות לפני חצי שנה ובדקתי אותם לידו והם היו גמישים, לא סדוקים או יבשים ולכן לא אישרתי לו להחליף לי אותם.

כנראה שעובד שמוצא ליקויים ודוחף ללקוח שעות עבודה מקבל איזה בונוס במשכורת אחרת אין הסבר הגיוני למה שהלך שם היום.

 

אני רק אומר שאם עד היום מישהו סמך על מוסך מורשה שלא ינסו לדחוף לו חלקים אז שאסור להשאיר להם את האוטו לבד כי סתם יתקשרו אליכם להגיד על ליקויים שלא תוכלו לוודא שזה באמת המצב

עריכה אחרונה על ידי ROEI-A
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לפחות את המסגרת של לוחית הרישוי לא החליפו לך?:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יאמר לזכותם שלא החליפו את המסגרת.

בעיה נוספת שהיתה שם היא שבתחילת הטיפול אמרתי להם שאני בא לעשות טיפול 150K כי הרכב עבר 145K וביקשתי שיבדקו שמן גיר כי לפני כן היה חסר ואני יודע שבטיפול 150K מחליפים שמן גיר, אמרו לי שיבדקו את זה ואין מה לדאוג.

עכשיו שאני בודק את החשבון אני רואה שכתבו לי שבוצע טיפול 165K וכנראה שבגלל שטיפול 165K לא כולל החלפת שמן גיר אף אחד לא הסתכל על זה ולא הוסיפו לי שמן גיר לפי החשבון.

למה טיפול 165K? כי מבחינת השנים שהרכב על הכביש זה צריך להיות טיפול 165K. כבר אמרתי אטומים? סתומים? איפה השיקול דעת?

כנראה שאף אחד לא הגדיל ראש לבדוק שמן גיר אך לבדוק מערכת היגוי ללא צורך וכל מיני שטויות שזמן העבודה להחלפתם גבוה כן יש להם אינטרס לבדוק.

אני כבר אטפל בשמן במקום אחר.

פורסם

אתה מודע לכך שטיפולים מתבצעים כל X קילומטר או כל שנה לפי המוקדם​ מביניהם?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מודע בהחלט לאחר ניסיון של 12 שנים עם מכוניות, אך אם באתי אליהם מראש ואמרתי להם שאני צריך טיפול 150 כי זה הטיפול שבו מחליפים שמן גיר וזה לא הוחלף עדיין בשנתיים האחרונות במוסכים האחרים שהאוטו עבר אז מצידי שיכתבו על הטיפול 200K, העיקר שיבצעו את מה שצריך באמת.

נראה לך הגיוני שהם פשוט דילגו על ה סעיף הזה של שמן גיר כי החליטו לדלג טיפול??

פורסם

שמע, מהתגובות שלך כאן עולה כי מדובר ברכב מוזנח, ככה שלא מפליא שמצאו בעיות נוספות שיש לתקן. כנראה זה שאתה חושב שהכל "בלאי טבעי" לא ממש מחזיק מים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

 

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בילתי אפשרי לשפוט מהאינטרנט אם החלקים היו דרושים החלפה, או לא.

 

אני כן יודע להגיד לך שאם נפלת על מוסך של נוכלים ובעל המוסך קולט שאתה "פראייר" ומחליט להשחיל אותך, הם בדרך כלל יעשו את זה על סכום הרבה יותר גדול.

 

במקרה הזה, ממש לא נראה לי שהוא היה מתלכלך על 600 שקל של ליקויים "מומצאים" בזמן שהוא יכל להמציא איזה חיישן תקול שגורם לכיבוי (התקלה שבגללה הגעת) ולהשחיל לך "מכה" הרבה יותר גדולה ועוד בלי סיבוכים של "ליקויים מומצאים".

 

ממה שאני מתרשם, נראה שנפלת על בוחן סופר פדנט, הוא המליץ על תיקון ליקויים, אתה לא הסכמת ובזה נסגר העניין.

 

זה לא שנכנסת לטיפול וגילית שהחליפו חצי רכב בלי להתיעץ איתך, רק כשהגישו לך חשבון של אלפי שקלים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

Keyser ,

הרכב ממש לא מוזנח וכל תקלה בו טופלה ישר והוא מתוחזק כמו שצריך ולא חסכנו עליו בחלקים, כל מה שהורכב מקורי וחדש.

גם 600 ש"ח על חלקים זה להשחיל כי שכחת שזה סכום לפני מע"מ ולפעמים החלפה של חלק שעלות 40 ש"ח גובים שעת עבודה שלמה שעלותה 240 ש"ח לפני מע"מ גם אם מסיימים תוך 20 דקות כמו שכתבתי על הגומייה של הצירייה.

ולגבי העניין של המנוע שנכבה, כבר השחילו את החיישנים לפני חצי שנה וכבר שילמנו בערך 1000 ש"ח על זה כך שהפעם הזו היו חייבים לחפש סיבה אחרת לזה שהמנוע נכבה כי הבהרתי להם שהפעם אני לא מחליף שום חיישן.

פורסם

שמע, החלטת להחליף מוסך, זה בסדר גמור, בהצלחה במוסך הבא.

 

בכל מקרה, באת לבעל מקצוע, הוא בחן את תקינות הרכב, הוציא רשימת ליקויים, אמרת יפה תודה, הוא לא המשיך עם זה לשום כיוון, אז באמת, איפה הבעיה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הבעיה היא שלא ביקשתי ממנו לחפש ליקויים ולא ביקשתי שיבחן לי את הרכב כל היום , ביקשתי לבצע טיפול תקופתי ולטפל בבעיה שהרכב נכבה.

לא יכול להיות שבסיום טיפול בוחנים רכב פעם אחת ויזואלית ואצלי כל היום הם ישחקו איתו ויבצעו את הבדיקות האלה 4 פעמים.

אם לא הייתי עוצר את זה , זה היה ממשיך גם לפעם חמישית ושישית ואתה יכול לתאר לעצמך שכל רכב בן 8 שנים תוכל לחפור ולחפש ליקויים מטופשים עד שתגיע למצב שהחלפת בו את כל המכלולים, מזכיר לי קצת את הרעש שסתומים שכותבים בבדיקות לפני קנייה.

לדעתי העובדים שם פשוט מקבלים בונוסים על "דחיפת שעות עבודה" כי מזה המוסך מרוויח ואותו "בוחן" ניסה לנצל את העובדה שאנחנו מכירים אותו וסומכים עליו כדי להגדיל לעצמו את הבונוס.

נוכל להמשיך להתווכח על זה עד מחר ואני עדיין בטוח שכל אותם "ליקויים" לא יגרמו לשום תקלה והאוטו ימשיך לנוסע בצורה תקינה.

כמובן שאני יעבור במקום אחר ואבקש חוות דעת על אותה רשימה שצילמתי לעצמי אותה בשביל לקבל חוות דעת נוספת.

פורסם

בנוסף לכך עכשיו נזכרתי במשהו שקרה שם בשנה שעברה, אותו "בוחן" החליט שאני צריך להחליף צמיגים, אך לא הייתי מעוניין להחליף צמיגים במוסך (כן כן הם גם מחליפים צמיגים במוסך הזה) , נסעתי למקום שבו אני בדרך כלל מחליף צמיגים ובעל העסק הסתכל על הצמיגים ואמר שאין שום בעיה להמשיך לנסוע עליהם ואין צורך בהחלפה.

כבר אמרתי מסחטת כספים?

זהו סוכם הנושא בכך שאסור להשאיר רכב לבד במוסך כי גם אם המוסך לא מרוויח הרבה או בכלל ממכירת החלקים הוא מרוויח המון משעות העבודה.

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

שוב, אי אפשר לדעת מה רמת האחזקה של הרכב ומה רמת הפדנטיות של הבוחן כי לא ראינו את זה במו עינינו, כך שאי אפשר לאמת או להפריך את הטיעונים שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

×
×
  • תוכן חדש...