Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת יותר מ 10 שנים עברו מאז הפרוייקט הקודם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?15307

אבל תמיד טוב להתרענן ולבדוק האם יש הבדלים, מה חדש (או שלא) וכד'...

אז מה היה לנו היום ?

לפני כמה שבועות ביצעתי ביקורת שגרתית ומצאתי ש:

1. רעש מטריד שהיה ברכב מאז שקניתי אותו, מגיע מאיזור הבית בולם הימני

2. מצת להט אחד (דיזל) שבק חיים.

3. תושבת מנוע גמורה (ידעתי, לא חדש לי).

תושבת מנוע הזמנתי מ EBAY גרמניה והיא בדרך, מצתי להט כבר קניתי לפני איזה חודש (קניתי רביעיה כי ברגע שאחד נשרף, הבאים בתור הם בהפרש לא גדול במיוחד), וזיהיתי שהחלק העליון בתושבת הבולם הימנית כבר עבר הידוק, ונראה שהכל שם בלוי - אז קניתי אתמול 2 גומיות בולם, 2 מיסבי החלקה ומסנן אויר למנוע. שמן ופילטר עשיתי לפני חודש בערך.

מתחילים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כלי עבודה

לצרוך הפרוייקט יש להצטייד בכמה כלים:

1. מכווץ קפיצים.

2. בוקסה וידית 21 מ"מ

3. מפתח אלן\טורקס 30

4. מפתח רינג 16-17 מ"מ

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלב ראשון - פירוקים:

1. באמצעות בוקסה 21 מ"מ, מפרקים את החלק העליון (כיפה) של הבולם.

2. באמצעות מפתח 19 מ"מ מפרק את 4 אומי הגלגל

3. מרימים כמובן את הרכב

4. באמצעות בוקסה 21 מ"מ וידית כח, פותחים את 2 אומי הבולם+קפיץ (מתלה)

5. מוציאים את המתלה החוצה

20140215_131120_resized.jpg

20140215_131117_resized.jpg

20140215_130721_resized.jpg

20140215_130444_resized.jpg

20140215_130441_resized.jpg

20140215_130402_resized.jpg

20140215_130311_resized.jpg

20140215_130302_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלב שני - כיווץ המתלה ופירוק התושבת+המיסב

לאחר הוצאת המתלה יש לכווץ את הקפיץ ובאמצעות מפתח רינג 16 או 17 ממ (ו"קונטרה" עם אלן\טורקס 30) לפתוח את האום הנוסף בקצה הבולם שהמדבק את התושבת ומיסב ההחלקה למקומם.

למה אני רושם מפתח רינג 16 או 17 מ"מ ? כי במקרה שלי, החוכמולוגים שהחליפו פה פעם בולמי זעזועים או תושבת בולם או WHATEVER, סגור את האומים כמו בהמות, וחרשו את הפינות של האום. מפתח 17 מ"מ מחליק על ההברגה, מפתח 16 לא נכנס. לבסוף נאלצתי לקחת את הרינג 16 מ"מ, לתת לו 3 מכות פטיש חזקות ופשוט להלביש אותו בכוח על האום, וככה זה נפתח.

לציין כי בבולם החשוד (הימני) נמצא כי מיסב ההחלקה היה תפוס לחלוטין, לא זז מילימטר, טחון לגמרי !

בבולם השמאלי, כצפוי, לא נצפו בעיות והמיסב עצמו פורק שהוא עוד מתפקד וזז טוב.

בתמונה האחרונה זה התושבת והמיסב החלקה התקולים.

20140215_131846_resized.jpg

20140215_132013_resized.jpg

20140215_134937_resized.jpg

20140215_135638_resized.jpg

20140215_135643_resized.jpg

20140215_135640_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכבה:

ההרכבה מאוד פשוטה:

שמים את המיסב החלקה בתוך התושבת בולם, מניחים אותם בחזרה על קצה הבולם, מרכיבים מעליהם את התותב מתכת שמהדק אותם לבולם ובאמצעות טורקס 30 ומפתח 16 מ"מ, מהדקים את התותב (לא להגזים ולטחון את ההברגה !!). משחררים את מכווץ הקפצים ומרכיבים הכל בסדר ההפוך לאוטו (2 ברגים בחלק התחתון של המתלה, עוד בורג 19 מ"מ עם הכיפה בחלק העליון - ובא לציון גואל).

20140215_140017_resized.jpg

20140215_140022_resized.jpg

20140215_140033_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

החלפת מצתי הלהט:

ההחלפה של מצתי הלהט במנוע זה, מאוד מאוד קלה.

מניסיוני (ואני לא אחראי על שום דבר של מי שינסה זאת ברכבו), עדיף להחליף את מצתי הלהט שהמנוע חם.

כל מה שנדרש הוא מברג טורקס 20 בשביל לפרק את מכסה מסנן האויר, ומצתי הלהט מולכם.

יש להצטייד בבוקסה 10 מ"מ ארוכה או מפתח "T" באותה המידה (10 מ"מ) לשיחרור מצתי הלהט.

החיבורים למצתי הלהט בדגם הספציפי הזה (קנגו 03 1.9 d65) הם במשיכה\דחיפה (ולא עם אום 7 מ"מ כפי שנהוג).

לאחר שהחלפתי את מצתי הלהט, שמתי לב שאחד נוסף הלך לעולמו (הקיצוני ביותר משמאל, כולו מלא פיח ושמן - סימן שמעיד על כך שהוא לא מתחמם כלל). למרות שרק 2 עבדו כמו שצריך, המנוע התניע ללא בעיות כלל (אבל הרגשתי זיוף של 1-2 שניות מייד לאחר התנעה, מה שמעיד שיש צילינדרים שלוקח להם עוד מחזור או שניים עד שהם נכנסים לעבודה).

החשוד שבגללו הוחלפו המצתים היה דווקא אחד לידו (שהוא מפוייח ביחס לשניים הנוספים מימין- שתפקדו מצויין). את הבדיקה ביצעתי ע"י מכשיר אוהם-מטר לבדיקת התנגדות (מפרקים את כל החיווט מהמצתים ובודקים את ההתנגדות בין גוף המנוע לקצה החיבור. על המפוייח [השני משמאל] קיבלתי תוצאה של נתק).

כרגע התושבת מנוע שהזמנתי מגרמניה עדיין לא הגיעה, לכן זה יהיה הפרוייקט הבא (ההחלפה מאוד פשוטה, לא מדובר בפרוייקט ארוך).

בעניין ההיסטוריה של הרכב: היום בדיוק הוא חוגג 275,000 ק"מ ואין לי מושג מתי החליפו אם בכלל תושבת בולם, מיסבי החלקה וכד'. המנוע הוא לא המנוע המקורי של האוטו מ 2003 לכן אני גם לא יודע מתי בדיוק הוחלפו מצתי הלהט (אם זה היה בזמן החלפה המנוע לפני כ 4 שנים) ומאיזו סיבה בדיוק.

איציק

20140215_153031_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק,קודם כך סחטיין על העבודה!.

מה היו הסימפטומים בדיוק שבעקבותם החלפת את המיסב החלקה?

עד שפותחים, לא חוסכים 40-50 שקל - זו היתה הסיבה העיקרית לקניה של המייסבי החלקה.

אבל.... בדיעבד, זה תמיד היה נכון (גם אז וגם היום) להחליף את מיסבי ההחלקה ברגע שפותחים ומחליפים את התושבת בולם - עובדה, האיזור שממנו הגיע הרעש התברר זה שהמיסב בו היה תפוס לחלוטין ולמעשה כל סיבוב הגה פשוט חרץ את התותב המהדק ולהערכתי גם מעט את התושבת גומי עצמה.

גם בצד השני התותב היה מעט חרוץ, אבל משם בוודאות לא היו רעשים והמיסב היה תקין עם בלאי נורמלי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, תודה (כרגיל) על ההסברים והתעיוד.

מניסיון עם רכב זהה, מצתי להט מחזיקים כ 100.000 ק"מ. (כשלא מדובר ברכב חלוקה שמניע 40 פעם ביום, אלא כ 10-12 התנעות ביום בממוצע).

אצלי מ 0 עד 325 אלף היו 3 החלפות.

המנוע אכן מניע סביר גם עם 2 מצתים בלבד תקינים, אבל אם כולם שרופים - מניע מאוד מאוד קשה, אחרי עשרות סטרטרים ארוכים. גם בעונת הקייץ.

היתה לי גריסה מוקדמת יותר של אותו מנוע, חיבורי חשמל למצתים היו עם אום 7 מ"מ רגיל. הייתה גם תיבת פילטר אוויר שונה, וגישה למצת של צילינדר 3 (או 4, לא זוכר בדיוק) הייתה בעייתית, כי תיבת פילטר אוויר הפריעה.

בערך ב 300.000 ק"מ (9 שנים על הכביש) האוטו נכשל בטסט על חופש בהגה, רק אז הוחלפו בפעם הראשונה תושבות בולמים (בלבד).

בקליאו B שהייתה לי הוחלפו בדיוק מאותה סיבה, רק שהק"מ היה סביב 120 אלף בלבד. אבל גם - 9 שנים על הכביש.

כנראה הזמן משחק פקטור חשוב יותר מקילומטרז'.

תושבות מנוע בקנגו הוחלפו יחסית בקצב מהיר, במיוחד תושבת עצם תחתונה, במקום שני תושבת ימנית עליונה.

פורסם

אצלי עם 2 מצתי להט תקינים בוודאות (ואולי עוד אחד מקרטע ?) המנוע הניע מעולה, ממש נגיעה. אבל הרגישו בבוקר קר איזה זיוף קטן לשניה-שתיים ואז עובד "עגול".

בנוגע לאורך החיים שלהם, זה זכור לי גם מה- 1.9 של PSA. מחזיקים בממוצע 100K ק"מ ואז מתחילים אחד-אחד להישרף.

החלפה במנוע הזה עם תיבת האויר הזו - סופר קלה. כמה דקות של עבודה (באמת).

תשמע, שרכב עובר נהג אחד כל החיים שלו, ובייחוד נהג שיש לו זיקה מסויימת לתחום הרכב ויודע לנהוג בו בתבונה ושומר עליו, אין סיבה שהרכב לא יתבלה בצורה סבירה. כאן מדובר על רכב של 275K ק"מ, עבר כמה נהגים בחייו, ובטוח שעבד ולא תמיד עבד קל.

אגב, מאז הוספת השייבה במשאבת ההזרקה דובר על ירידה בסחיבה וכו' - זה באמת היה נכון, אבל באופן מפתיע ככל שעבר הזמן, זה נעלם לחלוטין (לא פעם אמרתי גם לך שהרכב נוסע פנטסטי וגם סוחב בעליות יפה). היום החלפתי גם את סנן האויר (נראה אם יהיה הבדל). לא ברור לי אם מערכת ההזרקה היא AUTO ADAPTIVE או שפשוט נוצרת "שחיקה חדשה" על איזור הטובלן שעבר הגבהה עם שייבה, מה שמחזיר את המצב לקדמותו.

בכל מקרה, daniel אמר לי שהסיבה לירידה בסחיבה היא שהטובלן עם השייבה סוגר את מעבר הסולר מעט, ולכן הירידה בסחיבה (בזמנו Dan-idin אמר שמדובר באיפוס משאבה שפותר את הבעיה, אבל דניאל טען אחרת).

באופן מפתיע, צריכת הדלק שלו יפה מאוד (יחסית לטנדרון מזדקן) ואני מצליח לגרד לאחרונה (עם הרבה נסיעות מחוץ לעיר, מעט פקקים) 14.3 ק"מ לליטר (במהירות GPS שנמדדת בין 95 ל 105 קמ"ש - שזה "על המחוג" בין 100 ל 110 מ"ש). זה נתון מכובד ביותר בהתחשב בגיל, בנסועה, במה שהוא סוחב קבוע עליו, במהירות הנסיעה (שלא נחשבת ידידותית מידי בשבילו) ובאוירודינאמיות שלא ממש באה לטובתו.

אני מאמין שרכבים פרטיים עם מנוע כזה, שנוסעים קצת יותר רגוע או שיש להם הילוך אחרון קצת יותר ארוך, מגרדים בקלות 1:16-1:17.

זה לחלוטין משנה את כל מה שהכרתי וחשבתי על הטנדרונים עם המנוע הזה, כי הניסיון האישי שלי היה עם אחד כזה שנסע מעולה אבל לא הצליח להגיע לרמה הזו של צריכת דלק (ולא פלט ענני עשן שחור או משהו כזה, אלא עבר את בדיקות זיהום האויר בקלות).

מפתיע אותי שיש כאלה הבדלים עצומים בצריכת הדלק על פלטפורמות שלכאורה נראות ממש דומות (נגיד ברלינגו 2003 1.9 מול הקנגו 2003 1.9) - השאלה היא, האם יש כאן אשמים או שמדובר בתכנון של היצרנים ?

אחרי הכל, ברגע שמשאבת סולר (פשוטה, כמו שיש ב 1.9 של PSA) עוברת כאן שיפוץ, אני ואתה לא נדע לעולם אם היא שופצה לפי הספר של היצרן או שעשו עליו כל מיני כיוונים וקומבינות שגורעות מצריכת הדלק לטובת דברים אחרים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסיבה להבדלים בצריכת דלק היא לדעתי בכך שקנגו קצת יותר קלה ובוא נגיד ש"תת כוח מנוע" מורגש בה פחות, ולכן אתה פחות פעמים מצמיד את דוושת הגז לרצפה ובאופן כללי נותן פחות גז בשביל להשיג את אותם הביצועים.

ניסיון שלי זהה לשלך, ברלינגו 1.9, נסיעות 60-70% בינעירוניות - סביב 1 ל 11/12

בקנגו בכל התקופה צריכת הדלק עמדה על סביבות 1 ל 14, בקייץ מעט פחות טוב. לא היה שינוי מורגש עם צבירת הק"מ, משאבת הזרקה שופצה פעמיים אבל צריכת דלק נשארה ללא שינוי.

ועוד משהו - החלפת פילטר אוויר השפיעה בצורה מורגשת על הסחיבה- לדוגמה בעליה לירושליים (הילוך 4 גז בריצפה) עם פילטר ישן האוטו היה נעצר ב 85 קמ"ש, עם פילטר חדש מגרד את ה 90.

• תוכן חדש...