Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאריך הגיוס הסופי שהוצב לי הוא ה19/3. יום גיוס למג"ב והגנ"א.

עם זאת, שיבוץ סופי לא נקבע לי מסיבות רבות.

הפרופיל שלי 82, קב"א 55.

החלטתי שאני רוצה תפקיד קרבי בנ"מ, הגנ"א.

מנילה לא הייתה לי, שיבוץ סופי אין לי, כנראה שהשיבוץ יהיה רק בימי החיול.

איך אני מגדיל את הסיכויים שלי להשתבץ לנ"מ? האם עצם העובדה ףנקבע לי גיוס ביום גיוס לנ"מ מגדילה את הסיכויים?

האם יש סיבה להציק בפקסים לגבי הרצון שלי לנ"מ או שבשלב כל כך מאוחר זה כבר מיותר?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

עם הנתונים המעולים האלו היית יכול להגיע למסלולים מצוינים ולקצונה. תנסה להלחם על זה, אם אתה רוצה תפקיד משמעותי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בתור לוחם נ"מ לשעבר-מכל הלב הייתי ממליץ לך לא להכנס למערך המעפן הזה. אין מה לחפש שם. (וסליחה אם אני מנפץ פה אשליה אבל כבר אין בנ"מ לוחמים).

אם אתה מעוניין בשירות קרבי דווקא עדיף לך מג"ב או כמובן אחת מיחידות החי"ר, בנ"מ כל מה שתעשה זה לשבת מול מכ"ם ולהשתגע משעמום.

פורסם

אני גם יוצא המרך.

השאלה היא - מה אתה רוצה לעשות שם?

ממה שאני יודע היום, ההכשרות היחידות שקיימות כרגע הן כיפת ברזל ופטריוט ( הכשרות ברקן והוק ככל הידוע לי כבר לא קיימות בגלל מערכות חדישות שעתידות להיכנס )

כיפת ברזל לא ניראה לי שיש מה לפרט, עשו עליהם כ"כ הרבה כתבות ( גם מבחינת תנאי שירות ) והתנאים לא קלים כלל לדעתי.

לפטריוט ( יהלום ) יש תנאי שירות נוחים יותר מהבחינה הזו, המגורים שלהם לרוב קבועים.

אני לא יודע אם זה יעזור, אתה גם כן יכול ליצור קשר עם מדור מלש"בים שלהם ( לא יודע אם עדיין פעיל אבל שווה לנסות ) או במדור תכנון, יש טלפון באתר הבא:

http://www.iaf.org.il/2627-HE/IAF.aspx?tabid=2631

אני בטוח גם שאם תבחר אותה במנילה באופציה הראשונה תקבל אותה בלי בעיה.

פורסם

מהכרותי עם הגנ"א לא ממליץ לך להגיע לשם אלא לשאוף לתפקיד קרבי (כרצונך לפי מה שאני מבין) אחר, בכל מקרה אני כן ממליץ להציק להם בפקסים חודש זה מספיק כדי לשנות שיבוץ מספיק אדם אחד נכון שיראה את הפקס שלך כדי לשבץ אותך שם, גם תנאי הקבלה קלים ויש דרישה לחיילים אז בכלל...

Miata ND2

פורסם
עם הנתונים המעולים האלו היית יכול להגיע למסלולים מצוינים ולקצונה. תנסה להלחם על זה, אם אתה רוצה תפקיד משמעותי.

זה נכון, אבל הצבא שלנו מפגר. אותי עם 56-90 רצו לגייס למ"צ מעברים/מכ טירונים/נהג/שקמיסט. רק כי היו חוסרים שם. הייתי צריך להלחם על להיות לוחם במקום שרציתי.

פורסם
מהכרותי עם הגנ"א לא ממליץ לך להגיע לשם אלא לשאוף לתפקיד קרבי (כרצונך לפי מה שאני מבין) אחר, בכל מקרה אני כן ממליץ להציק להם בפקסים חודש זה מספיק כדי לשנות שיבוץ מספיק אדם אחד נכון שיראה את הפקס שלך כדי לשבץ אותך שם, גם תנאי הקבלה קלים ויש דרישה לחיילים אז בכלל...

פה יש קאטץ' - אני לא יכול קרבי למהדרין, שכן יש לי פריקת כתף חוזרת. לא הורד לי פרופיל לגמרי כמו בד"כ (45), אז אם כבר אני מעדיף קרבי - אבל לא באמת פיזית, שכן זה בלתי אפשרי בשבילי.

בגלל זה התפקיד מתאים לי יותר מקרבי מצוי.

וכמובן לא - אני לא מעוניין במודיעין, לא בקשר, לא בכל דבר שדורש קורסים ממושכים שיחרפנו אותי בחודשים הקרובים ויעזרו לי אחרי צבא. מסיבות שאני לא אפרט, אך ישנן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
זה נכון, אבל הצבא שלנו מפגר. אותי עם 56-90 רצו לגייס למ"צ מעברים/מכ טירונים/נהג/שקמיסט. רק כי היו חוסרים שם. הייתי צריך להלחם על להיות לוחם במקום שרציתי.

חבר רצו לקחת אותך לאלו מכיוון שרצו להשביח את החייל לא בגלל שום דבר אחר.

פורסם
פה יש קאטץ' - אני לא יכול קרבי למהדרין, שכן יש לי פריקת כתף חוזרת. לא הורד לי פרופיל לגמרי כמו בד"כ (45), אז אם כבר אני מעדיף קרבי - אבל לא באמת פיזית, שכן זה בלתי אפשרי בשבילי.

וכמובן לא - אני לא מעוניין במודיעין, לא בקשר, לא בכל דבר שדורש קורסים ממושכים שיחרפנו אותי בחודשים הקרובים ויעזרו לי אחרי צבא. מסיבות שאני לא אפרט, אך ישנן.

אני יודע שעל פניו זה נשמע מעניין ואפילו מעט נוצץ, לוחם כיפת ברזל או פטריוט.

אבל התיסכול שהחיילים ביחידות הללו חווים הוא מאוד גדול, השירות לא באמת משמעותי, ומי שבאמת עושה את העבודה החשובה אלה הקצינים, החיילים הזוטרים הם "כלבי שמירה". יש גם דיבור של להוריד לחיילי הנ"מ את התקן של הלוחמים.

אם אתה לא יכול לעשות שירות קרבי אז הייתי ממליץ לך לעשות שירות משמעותי יותר ביחידה עורפית, זה גם יוכל לתת לך לפעמים כלים או מקצוע לאחרי הצבא.

הייתי לוחם ומפקד בנ"מ, ובחלק מהשירות הייתי מפקד טירונים בביסנ"מ (היום ביסל"א), אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

פורסם

כחייל במערך לשעבר המלצה מכל הלב

פשוט אל תתקרב.

תנסה להגיע לתותחנים במקום,

יש את הMLRS.

כשאני התגייסתי לפני יותר מ10 שנים הדילמה הייתה בין וולקן (שכבר בוטל) לבין צ'פארל (בוטל) לבין מנתץ (MLRS תותחנים).

בפועל עשיתי שירות בהוק (מבוטל בימים אלו). אלמלא פגשתי את מי שנהפכה לאשתי ברבות הימים, הייתי אומר שהייתי שמח לעשות את השירות מחדש במקום יותר יעיל.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

הצעה שלי תתרחק מכל מה שנחשב קרבי לייט. לרוב, אם לא לכל, יחידות הקרבי לייט סובלות מתדמית נורא מעליבה וברצפה כך שאפילו אם אתה קרבי והכל אנשים מסתכלים עליך אחרת. ראה ערך פלח"ץ.

אם אתה לא יכול קרבי סטייל גולני גבעתי צנחנים פשוט אל תלך לקרבי. סתם חבל על הזמן שלך.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תוכן חדש...