Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסיאט FR זה לא מה שהיה פעם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה גררת את הדיון להשוואה על איכויות דינמיות בין הגולף ללאון. נסכים שאנחנו לא מסכימים בנושא ונחזור לנושא השרשור.

פותח השרשור הביע צער עמוק על "מותה" של מסורת הfr. אבל אין מסורת, על זה הדיון. 10 או 40 שנים בהיסטוריה האנושית זה אכן אותו דבר. 10 או 40 שנים בעולם הרכב הממונע שקיים 100 ומשהו שנים זה ממש לא אותו דבר.ב10 שנים תגית הfr הוצמדה לרכבים מוצלחים יותר ולמוצלחים פחות. חלקם היו סתם חזקים ולחלקם אפילו לא היה מנוע להתפאר בו. בגלל זה אין פה באמת מסורת.

האיביזה קופרה הראשונה הוצגה ב96 אם אני לא טועה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כל הכבוד הרכישה שלי התבססה על שני מרכיבים א. הלאון הוחלפה ואין כרגע מתחרה ישיר עד שתגיע הקופרה - מבחינת עלות תועלת אין מה להשוות בכלל....

ב. אשתי בחרה את הרכב.

בנוגע לטונים הצורמים... אתה רציני? אתה קורא משפט ומסיק כיצד אני מרגיש מצידו השני של המחשב... למען האמת אתם אלו שמתעצבנים אני די משועשע מהסיטואציה מהרצון האידיוטי שלכם לצאת צודקים.

דלתא, אתה כתבת שהfr פושרת ביחס לGti וטעית המבקרים מתארים אותה כפרועה יותר וספורטיביות יותר ביחס לגולף Gti השמרנית,

אתה הוא זה שמסיט את הדיון וממורמר מכך. בנוגע לקופרה התייחסתי ללאון ולא לאיביזה.

הנה אני מניח סולם על העץ.

פותח השירשור כנראה מעולם לא נסע על מנוע חזק יותר ובהשוואה לגרוטאות קודמות הוא בטוח שהוא נוסע על פרארי...

אם הוא היה רוכש את הfr האמיתי זו ששווקה לפני כל פחי הזבל השונים שמסתובבים פה על הכבישים הוא היה מבין שגם אם הייתה מסורת היא נגמרה ברגע שהוא עלה לכביש עם מנוע 1.2t

פורסם

באלקי ידידי אתה קצת אמוציונלי או לפחות כך משתמע מהכתיבה הקצת בוטה, נראה לי שזה מה שדלתא ואחרים העירו לך ובצדק כי זה לא נעים לנהל דיון עם מישהו שמתבטא בצורה קצת תוקפנית.

זה בסדר גמור שיש דעות מנוגדות בפורום, למעשה אם לא היו דעות מנוגדות הפורום היה הופך למיותר שכן כל נושא שהיה נפתח היה גורר 10 תגובות ״נכון, אתה צודק״ ושם היה מסתיים הדיון.

אגב, מבחני דרכים ״מקצועיים״ זה כלי מקובל לקבל אינפורמציה אודות רכבים כל עוד לוקחים גם אותם בערבון מוגבל ומבינים שלעיתים יכול להיות שישראל ישראלי ינהג ברכב שהוגדר כמצויין במבחן מקצועי והוא מר ישראלי ירגיש שהרכב לא כזה מדהים, לגיטימי.

דבר אחרון, יש רכבים שאתה מגדיר כגרוטאות או עגלות וזה בסדר גמור שזו תיהיה דעתך על רכבים אלה, יחד עם זאת יש חברי פורום שהם בעלי רכבים כאלה ופחות נעים להם לשמוע שהרכב שלהם עגלה\גרוטאה, כבד את זה.

לא בא ממקום לחנך אותך חבר, ממקום טוב שהפורום יהיה נעים יותר לכולם כך שבין אם תקבל את זה ובין אם לא- I come in peace.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני חושב שקצת איבדתם פרופורציות, ולעניינו

אני חושב שכוונתו של פותח השרשור הייתה שעד לפני שנה או שנתיים כאשר היה רואה סיאט עם תגית FR הוא יכל לדעת שמדובר על רכב עם מנוע חזק מהממוצע ועם אקסטרא אבזור לעומת היום שתגית הFR יכולה להיות משודכת גם לרכבים חלשים אשר לא ממשיכים את הקו שהיה קיים בארץ במיתוג הFR ולכן מבחנתו נשברה המסורת.

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אני חושב שקצת איבדתם פרופורציות, ולעניינו

אני חושב שכוונתו של פותח השרשור הייתה שעד לפני שנה או שנתיים כאשר היה רואה סיאט עם תגית FR הוא יכל לדעת שמדובר על רכב עם מנוע חזק מהממוצע ועם אקסטרא אבזור לעומת היום שתגית הFR יכולה להיות משודכת גם לרכבים חלשים אשר לא ממשיכים את הקו שהיה קיים בארץ במיתוג הFR ולכן מבחנתו נשברה המסורת.

לזה בדיוק התכוונתי. מותג שלפני כמה שנים נחשב לספורטיבי כיום הוא רק רמת גימור.

מכאן ועד ללקרוא לזה "מסורת" זה חסר פרופורציות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
באלקי ידידי אתה קצת אמוציונלי או לפחות כך משתמע מהכתיבה הקצת בוטה, נראה לי שזה מה שדלתא ואחרים העירו לך ובצדק כי זה לא נעים לנהל דיון עם מישהו שמתבטא בצורה קצת תוקפנית.

זה בסדר גמור שיש דעות מנוגדות בפורום, למעשה אם לא היו דעות מנוגדות הפורום היה הופך למיותר שכן כל נושא שהיה נפתח היה גורר 10 תגובות ״נכון, אתה צודק״ ושם היה מסתיים הדיון.

אגב, מבחני דרכים ״מקצועיים״ זה כלי מקובל לקבל אינפורמציה אודות רכבים כל עוד לוקחים גם אותם בערבון מוגבל ומבינים שלעיתים יכול להיות שישראל ישראלי ינהג ברכב שהוגדר כמצויין במבחן מקצועי והוא מר ישראלי ירגיש שהרכב לא כזה מדהים, לגיטימי.

דבר אחרון, יש רכבים שאתה מגדיר כגרוטאות או עגלות וזה בסדר גמור שזו תיהיה דעתך על רכבים אלה, יחד עם זאת יש חברי פורום שהם בעלי רכבים כאלה ופחות נעים להם לשמוע שהרכב שלהם עגלה\גרוטאה, כבד את זה.

לא בא ממקום לחנך אותך חבר, ממקום טוב שהפורום יהיה נעים יותר לכולם כך שבין אם תקבל את זה ובין אם לא- I come in peace.

אתה צודק שזוהי מטרת הפורום, הבעיה פה לא עם צורת ההתבטאות שלי אלא עם העובדות, ועל עובדות לא ניתן להתווכח.

כפי שציינת כל אדם מרגיש את הרכבים באופן סובייקטיבי... אז כל אדם מבין את המשתמע מהכתוב באופן סובייקטיבי...

ולכן לדעתי היחיד שאולי הייתי אגרסיבי מולו זה פוה״ש שבטוח שהוא נוסע על הfr האמתית בעוד שגם הוא נוסע על רמת גימור.

לגולף Gti אין מסורת ארוכת שנים, זה לא תוצר של מנהג, זה לא דתי, זה לא הרכב הלאומי... הגולף Gti היא בעלת מקום של כבוד בתרבות המוטורית, בדיוק כמו ש-fr הייתה עד לפני כמה שנים.

אם הייתה רואה fr או Gti ידעת שזה רכב חזק באופן יחסי לקטגוריה שלו.

היום כשאתה רואה fr זה 1.2t

כשאתה רואה R, Cupra או VRS אתה יודע שאלו רכבים הכי חזקים בקטגוריה יחי ההבדל הקטן.

דלתא פשוט לא בקיא בעובדות ולכן צריך לקשקש פחות, גם אני יכול להסתכל בויקיפדיה על שנת ייצור... אבל אני בניגוד אליו הייתי הבעלים הגאה של ששני הרכבים, גם Gti, וגם fr לאון מלבד פלסטיקה נחותה בלאון הרכבים אותו הדבר, בתוך הלאון אתה מקבל הרגשה קצת יותר משוחררת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לגולף Gti אין מסורת ארוכת שנים, זה לא תוצר של מנהג, זה לא דתי, זה לא הרכב הלאומי... הגולף Gti היא בעלת מקום של כבוד בתרבות המוטורית, בדיוק כמו ש-fr הייתה עד לפני כמה שנים.

לגולף GTI יש מסורת עוד משנות ה70, להיות הגרסה ה"חמה" של הגולף, מעבר לזה שהיא בעצם התחילה את כל העניין הזה של "הוט האצ'" העממיות.

למותג FR של סיאט אין, וזה שבשבילך 10 שנים +- נחשבות "מסורת" זה בגלל חוסר הפרופורציות שנהוגה בשפה היום: כל דבר יפה נחשב "מהממממם/מדהיםםםם", כל דבר שהוא די גרוע נחשב "זוועהההה".

(האותיות המיותרות הוספו בכוונה)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני מסכים עם סלואורייד. GTI היא הסמל של סגמנט ההוט האצ'. היום כל הדיוט, אחד שלא ממש מתעניין במוטוריקה, יודע מה זה GTI. לעומת זאת, נדיר שמישהו מהם יודע מה זה FR. מבחינת "מסורת", ל-FR אין כזו, ולא תהיה (בשל התופעה שמתוארת בשרשור הזה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

balakai יקירי, גם אם אתה בטוח שאתה צודק ואני טועה יש דרכים לנהל דיון. שים לב שאני לא היחיד שהעיר לך בנושא (כן כן שמענו שאתה חזק ונשאר עם האמת שלך).

מבחינתי הדיון איתך נגמר מזמן כי אתה לא מתדיין אלא מתנגח ומנגח.

אני בספק אם צורת ההתנסחות שלך היתה נשארת זהה במידה והדיון לא היה מתנהל על גבי פלטפורמה וירטואלית.

שיהיה המשך שבוע מצויין.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

Formula Racing. קופרה, מן הסתם, זה Cup Racing.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אגב ... סתם רק הערה ...

גם הגולף GTI בשנים מסויימות הייתה רק רמת גימור (שנות ה-90 או ה 2000 המוקדמות, לא זוכר בדיוק).

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא חושב שזה הכי מדוייק. יש כאלה שטוענים שבדור הרביעי הGTI היתה "סתם מכונית", אבל אני לא חושב שאי פעם מכרו גולף GTI עם המנועים הקטנים, כמו שהיום מוכרים איביזה FR עם מנוע 1.2 TSI.

יש את רמת הגימור GT בגולף, שזה כל מיני אביזרים שגורמים לו רק להראות ספורטיבי.

• תוכן חדש...