Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסיאט FR זה לא מה שהיה פעם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יום אחד יצאתי ממקום לימודיי בדרכי הביתה. עמדתי ברמזור בנתיב הימני כשאני הראשון, בנתיב השמאלי הגיעה לאחר כמה שניות איביזה שחורה חדשה ונוצצת עם סמלי FR, נראה כאילו הנהג מלקק כדי לנקות אותה.

שני החלונות היו פתוחים, ומתוך הרכב בקעה מוסיקה שהרעידה גם לי את הרכב (לא יודע איך הנהג לא נהייה חירש). אני קולט שמדובר במנוע 1.4 85 כ"ס ומתעלם.

נהג האיביזה קולט את הפאביה, כנראה חושב שגם היא 1.4 מהמבצע משום מה.

הנהג מכבה את המערכת. פתאום שקט ושומעים את הציפורים מצייצות במקום פיצוצים ורעש אטומי.

הנהג מעלה סל"ד, המנוע עוד שנייה נפטר.

אני שנבהלתי בהתחלה הסתכלתי שמאלה, הוא מסמן לי עם הראש "פתיחות" תוך כדי שהוא מסתכל על הרכב שלי.

אני לא נוהג לעשות את זה, אבל מכיוון שכל הכביש היה ריק לגמרי, והרמזור הבא היה ממש קרוב, החלטתי להראות לו מה הרכב שלו שווה.

העברתי למצב S, כיביתי מזגן.

הרמזור ירוק... לוחץ על הגז והרכב עף קדימה לעומת האיביזה.

רואה אותו במראה אומנם במרחק לא כ"כ גדול, אבל מספיק כדי לחייך.

כשהגעתי ל- 100 קמ"ש (זה כביש בין עירוני, מותר היה 90) הורדתי את הרגל מהגז לקראת הרמזור האדום הבא.

כשהגענו לרמזור הבא, משום מה הוא עמד אחריי למרות שהשמאלי היה פנוי, כך שלא יכולתי לשאול אותו מה נשמע. אח"כ בנסיעה של כ- 20 ק"מ נוספים, הנהג נסע אחריי יפה ורגוע, לפי הספר...

במאמר מוסגר, במצבים כאלה חבל שאין לי רכב ספורט, מאוד משעשעת הסיטואציה הזאת.

ניצחון של כוחות האור על כוחות החושך...

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא חושב שזה הכי מדוייק. יש כאלה שטוענים שבדור הרביעי הGTI היתה "סתם מכונית", אבל אני לא חושב שאי פעם מכרו גולף GTI עם המנועים הקטנים, כמו שהיום מוכרים איביזה FR עם מנוע 1.2 TSI.

יש את רמת הגימור GT בגולף, שזה כל מיני אביזרים שגורמים לו רק להראות ספורטיבי.

אין קשר למנועים גדולים או קטנים, ה GTI בדורות מסויימים היו מגועים עם 1.6 אטמוספרי רגיל (ועם רמת אבזור גבוהה) ושום יומרות ספורטיביות.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אין לי מושג, אשמח אם תביא קישור לזה.

גם אם זה נכון ואתה צודק, הם כנראה הבינו שזה לא מתאים לתדמית של המותג ושינו את זה ל-GT, כי כיום אין דבר כזה עד כמה שאני יודע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני לא בא להוכיח שום נקודה, אני רק מציין שגם המותג GTI לא תמיד היה קשור לרכב ביצועים.

אם אני לא טועה בדורות 3 ו-4 רכב ה"ביצועים" היה R32 או משהו כזה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Golf#Third_generation_.28A3.2C_Typ_1H.3B_1993.E2.80.932001.29

אבל לא צריך קישורים, שאל כל אחד שמכיר את ההסטוריה של המותג, יגיד לך את אותו הדבר.

האבולוציה שלי:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שיש גרסאות חמות יותר מGTI בחלק מהדורות, אבל זה חדש לי שמכרו GTI 1.6 אטמוספרית (חוץ מבדור הראשון) כרמת גימור ולא טיפה מעבר, מה שלא כתוב שם בוויקיפדיה.

פורסם (נערך)

אבל לא צריך קישורים, שאל כל אחד שמכיר את ההסטוריה של המותג, יגיד לך את אותו הדבר.

כל אחד שמכיר וגם כאלו שלא מכירים יגידו שאתה מדבר שטויות.

ה-GTI היחידה עם 1.6 אטמוספירי הייתה הדור ה-1 שהוצג בכלל בשנות ה-70 והיא הגדירה לראשונה מזה יומרות ספורטיביות במשפחתית (הוט האצ'). הדור ה-3 הגיע עם 2.0 ליטר עם 16 שסתומים (קוד מנוע ABF) עם 150 כ"ס, רוב הדור ה-3 הגיעו עם חצי הספק מזה. הדור הרביעי עם 1.8T 20VT המצוין שכמעט ולא היה ניתן למצוא כאלה בלי צ'יפ (סביב 190 כ"ס) כבר שנה-שנתיים מאז שהרכב יצא לשוק, אמנם ההתנהגות לא הייתה ממש ספורטיבית אבל המנוע הגודש הזה היה ייחודי ל-GTI ולא הגיע בגולפים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אם אני לא טועה בדורות 3 ו-4 רכב ה"ביצועים" היה R32 או משהו כזה.

בדור ה-3 זה היה VR6, בדור הרביעי R32 שלא הגיע בייבוא סדיר, בדור החמישי נשאר R32, ומהשישי החליפו ל-R בלבד.

אגב הדור ראשון של ה-GTI שווק עם מנוע 1.6, אך היא הייתה הוט האצ'בק לחלוטין, ולמעשה הולידה את הקטגוריה.

ל-GTI מאז ומעולם היו יומרות ספורטיביות ו/או ביצועיות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כל אחד שמכיר וגם כאלו שלא מכירים יגידו שאתה מדבר שטויות.

ה-GTI היחידה עם 1.6 אטמוספירי הייתה הדור ה-1 שהוצג בכלל בשנות ה-70 והיא הגדירה לראשונה מזה יומרות ספורטיביות במשפחתית (הוט האצ'). הדור ה-3 הגיע עם 2.0 ליטר עם 16 שסתומים (קוד מנוע ABF) עם 150 כ"ס, רוב הדור ה-3 הגיעו עם חצי הספק מזה. הדור הרביעי עם 1.8T 20VT המצוין שכמעט ולא היה ניתן למצוא כאלה בלי צ'יפ (סביב 190 כ"ס) כבר שנה-שנתיים מאז שהרכב יצא לשוק, אמנם ההתנהגות לא הייתה ממש ספורטיבית אבל המנוע הגודש הזה היה ייחודי ל-GTI ולא הגיע בגולפים אחרים.

אני שוב אומר שגודל המנוע לא משנה, ואם תעבור טוב על ההסטוריה אתה תגלה שדגמים מסויימים היו ממש לא ספורטיביים, ורק בדורות האחרונים ה GTI חזרה ל'מקורות' ... שוב פעם זאת לא דיעה שלי אלה דיעת הרוב, אני לא נהגתי על ה5 הגורות הראשונים

האבולוציה שלי:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי בחלק מהדורות הGTI לא היתה גרסת הקצה והיו דורות בהן הGTI נחשבה לפחות ספורטיבית מקודמותיה, אבל ככל שידוע לי אף פעם לא מכרו GTI רק כרמת גימור של איבזור, עם מנוע 1.6 אטמוספרי כמו בדגם הרגיל ללא שום יומרות ספורטיביות. אם אתה טוען שיש כזה דבר, תאיר את עינינו בהוכחה.

פורסם
כמו שכבר כתבתי לך, אולי בחלק מהדורות הGTI לא היתה גרסת הקצה והיו דורות בהן הGTI נחשבה לפחות ספורטיבית מקודמותיה, אבל ככל שידוע לי אף פעם לא מכרו GTI רק כרמת גימור, עם מנוע 1.6 אטמוספרי כמו בדגם הרגיל ללא שום יומרות ספורטיביות. אם אתה טוען שיש כזה דבר, תאיר את עינינו בהוכחה.

סיפקתי לך קישור לויקיפדיה - הערך הרלוונטי. כמו כן כשיהיה לי קצת יותר זמן אחפש לך עוד מקורות. ובפעם האחרונה גודל המנוע לא מעניין אם זה ליטר אחד או 10000 ליטר, זה לא מצביע על יומרות ספורטיביות.

האבולוציה שלי:

פורסם

איך הגיעו פה לגולף GTI משרשור על (אין)מסורת של סיאט FR?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
סיפקתי לך קישור לויקיפדיה - הערך הרלוונטי. כמו כן כשיהיה לי קצת יותר זמן אחפש לך עוד מקורות. ובפעם האחרונה גודל המנוע לא מעניין אם זה ליטר אחד או 10000 ליטר, זה לא מצביע על יומרות ספורטיביות.

ביצועי מנוע חזקים יותר שאין להשיג בגרסה המשפחתית הרגילה זה בהחלט סוג של יומרה ספורטיבית. לא רכב ספורט, אבל ספורטיבי.

כמו שכבר כתבתי לך, בקישור שלך אין שום התייחסות לאיזה מנועים היו בGTI באותם דורות.

פורסם
אני שוב אומר שגודל המנוע לא משנה, ואם תעבור טוב על ההסטוריה אתה תגלה שדגמים מסויימים היו ממש לא ספורטיביים, ורק בדורות האחרונים ה GTI חזרה ל'מקורות' ... שוב פעם זאת לא דיעה שלי אלה דיעת הרוב, אני לא נהגתי על ה5 הגורות הראשונים

זה שבדור ה-4 (עיקר התלונות בנושא היו בנוגע לדור ה-4) היומרות לא היו מגובות בנתונים בשטח זה לא אומר שלא היו יומרות.

או במילים אחרות - גם אז, פולקסווגן רצו ושיווקו אותה כרכב ספורטיבי, הוט האצ'בק לחלוטין, היא פשוט לא יצאה להם ממש מתנהגת.

וגם אז היה להם מנוע 1.8T עם 150 כ"ס שלא היה משותף עם אף תת-דגם אחר של הגולף, בניגוד ל-FRים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ויכוח סרק, כאשר אמצא את מה שחיפשתי אשים כאן.

האבולוציה שלי:

• תוכן חדש...