Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסיאט FR זה לא מה שהיה פעם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא ייתכן שפאביה לא תניע בבוקר.

הרי התרנגולים מתעוררים רק אחרי שפאביה ספורט התניעה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אל תקח דברים קשה מדי חבר, סה״כ הבחור ציין נקודה שהיא נכונה בבסיסה.

ה-FR יצרה לעצמה שם של ״איביזה אמיתית״- יכולה להיות מהירה רק אל תבנה על ההתנהגות שלה.

מספרים לא תמיד מגלים את התמונה, קח את הרכב שלי כדוגמא טובה לכך- הוא מאוד חזק אבל גולף GTI תרגיש יותר ספורטיבית ממנו ותרגיש יותר טבעית בכביש טובעני.

לא הכל מתחיל ונגמר בהספק.

נכון, כי כשאתה משווה גולף לאיביזה תקבל הבדלים מהותייים.. תשווה אותה לסיאט לאון ותקבל את אותו הדבר בדיוק.

נגעתי בנקודה רגישה הא? אז קודם כל תנשום עמוק ושים לב למה שכתבתי.

אתה זורק מספרים ונפחים רק שלא על זה מדובר.

תרשה לי להקצין מעט - לוולוו למשל, לא חסרות גרסאות עם מנועים חזקים למדי. גם כאלה "ששוברים את הצורה" לFRים, היית מאמין?? זה הופך אותם לרכבים ספורטיביים?

ולגבי שושלת הFRים המהוללת אתה אכן צודק! 10 שנים של יצירות פאר מוטוריות מהמעלה הראשונה תחת המותג FR באו לקיצן! אבדה אדירה לעולם הרכב! מותו של מותג שהגדיר את המושג "רכב ספורטיבי" והיה שנים רבות אמת מידה בתחום הרכבים הספורטיביים! מסורת ארוכת שנים שבאה לקיצה! כעת כל זב חוטם יוכל להתהדר בסמל ה"FR" הנחשק.

אכן, זה לא מה שהיה פעם.. :roll:

ורק כדי שיהיה ברור, אני אישית חושב שאלה אחלה רכבים עם תמורה מעולה לכסף ויופי של בסיס לשיפורים.

אני מנסה להבין למה אתה חושב שאתה מסוגל בכלל לדרוך לי על נקודה רגישה?

טעית ועכשיו קשה לרדת מהעץ....

בקיצור אני אחזור שוב:

בשום שלב לא טענתי שהלאון-FR זה רכב ספורטיבי השוואתי אותה לגולף-GTI... אז הטענה שלך שוב ריקה מתוכן...וולוו מה קשור? הלאה:

האיביזה הראשונה הייתה עם מנוע 20VT עצבני שבאמת אבל באמת שברה לפולו את הצורה... (נכון וולוו עדיין יותר חזק.. אני עוד מחפש את הקשר...)

אתה לעומת זאת השוואת וודקה אפסולוט (קופרה) לבירה מאלט (GTI)...

בקיצור עזוב זה לא מעניין אותי ואין לי עניין להתווכח מלבד להעמיד אותך על טעותך...

אגב אם תבדוק טוב תראה שסיאט איביזה משווקת את ה-1.8T הרבה לפני הפולו...

BALAKAI, על איזו איביזה FR 1.8 אתה מדבר? הישנות היו 1.8 כשגם הפולו הייתה 1.8. כשפולו יצאה עם 1.4, גם האיביזות שונו ל-1.4. אז אולי אתה תבדוק את עצמך.

בדקתי הפולו 1.8T הגיעה ארצה רק ב-2006, עד אז היה איזה דגם דיזל מזעזע... ולפני GTI הייתה 16V 1.4 בעוד שבסיאט מכרו את ה1.8T (או בשמו 20VT).

Balakai, מאיפה הרגשי? הרי הוא צודק. אין לסיאט, וודאי לא למותר FR, שום מסורת ספורטיבית. היו מכוניות לא רעות (בוודאי לא מצטיינות) שהייתה להן אפשרות קלה לשיפורים (טורבו) ויחס עלות/תועלת סביר במונחי הארץ. זה הכל. Chill, לא קרה כלום.

הוא לא צודק כאשר הוא משווה את ה-GTI לקופרה.

הוא לא צודק שהוא טוען של-FR אין היסטוריה - 10 שנים מבחינתי זה היסטוריה.

המיתוג של ה-FR בארץ היה מיתוג דומה ל-GTI בעולם.

אז היום בחרו להפוך את זה ל-רמת גימור- גם טוב.

פותח השירשור בטוח שהוא נוסע ב-F16 כשהוא בעצם נוסע על עגלה עם סוסה.

פורסם

שוב לא ברור לי מה אתה מנסה להוכיח. אף אחד לא טען שגרסאות הFR כולן חלשות ועגלות. נכון, חלקן צוידו במנועים חזקים. את זה רשמתי גם בהודעה הראשונה. הגולף GTI היא בליגה קצת אחרת מהלאון FR עם כל הכבוד. מעבר למסורת של 40 שנה בערך (והיו נפילות בדרך - MK4), היא ממוצבת מעל לFR והיא ספורטיבית בהגדרה. אתה יכול להעמיד אותי על טעותי כמה שבא לך, אין לי ויכוח איתך כי אתה בסך הכל ממשיך לזרוק את הטיעון "FR זה חזק! FR זה מטוס! FR זה אש!". אחלה. שיבושם לך.

סתם לצורך העניין, ב10 שנות קיום המיתוג הזה FR, במה הרכבים שמותגו כך היו מיוחדים מרכבים אחרים?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני חושב שהם מתבאסים על זה שלפני 10 שנים המיתוג FR הגיע רק במנועים החזקים יותר בדגמי סיאט, וכיום זה סתם רמת גימור בלי קשר למנוע.

זה כמו שיוציאו גולף 1.2 TSI ברמת הגימור GTI.

אני חושב שחובבי המותג "גולף GTI" יתבאסו בכזה מצב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שוב לא ברור לי מה אתה מנסה להוכיח. אף אחד לא טען שגרסאות הFR כולן חלשות ועגלות. נכון, חלקן צוידו במנועים חזקים. את זה רשמתי גם בהודעה הראשונה. הגולף GTI היא בליגה קצת אחרת מהלאון FR עם כל הכבוד. מעבר למסורת של 40 שנה בערך (והיו נפילות בדרך - MK4), היא ממוצבת מעל לFR והיא ספורטיבית בהגדרה. אתה יכול להעמיד אותי על טעותי כמה שבא לך, אין לי ויכוח איתך כי אתה בסך הכל ממשיך לזרוק את הטיעון "FR זה חזק! FR זה מטוס! FR זה אש!". אחלה. שיבושם לך.

סתם לצורך העניין, ב10 שנות קיום המיתוג הזה FR, במה הרכבים שמותגו כך היו מיוחדים מרכבים אחרים?

חבר יקר גולף, a3 וסיאט לאון זה בדיוק אותו דבר:

לא כתבתי שfr זה אש וגם לא כתבתי מטוס ואל תדחוף לי מילים לפה, חוצפן!

אני החזקתי a3 1.8t , לאון fr, גולף Gti שירוקו, איביזה ושאר ירקות.

אגב כיום אני נוסע על גולף Gti

אז אל תבלבל לי את המוח... זה סיאט לאון עם סמל של פולקסווגן... 40 שנות מסורת... איזה מסורת של הדבקת סמל על הטמבון? מייצרים לך את אותו הרכב עם סמלים שונים ואתה מדבר איתי על ליגות?!?

עושה לי השוואות בין קולה למיץ גזר?

הדבר היחידי שכן שונה ברכבים האלו זה האבזור בפנים שאגב גם פה סיאט נותנת בעיטה לפולקסווגן.

נ.ב אל תכתוב לי ״מה אתה מנסה להוכיח״ כשאתה זה שמנסה להוכיח אותי עם טענות ריקות מתוכן ובלי ידע מאוד בסיסי ברכבי וואג .

פורסם

חברים אנחנו בטוח לא. תנשום עמוק כי האמוציות מדברות ממך ואתה גולש מהדיון להתנצחות. ממליץ לך בחום לא להצמיד לי תארים כאלו ואחרים, אינך מכיר אותי ועדיף שכך נשאיר זאת.

לך הדעה שלך ולי שלי, יש צורה להביעה אותה ואם אין לך את היכולת הבסיסית הזו אולי כדאי שתמנע מלהגיב.

ממה שאתה אומר, הגולף GTI והלאון FR מכויילות בצורה זהה לחלוטין מבחינת מתלים,היגוי, קשיחות שלדה וכו'. אשמח למקור מוסמך שיאשר זאת. אולי תצליח לשכנע אותי.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

וגם אתה עשית סלט, כשכתבת שפולו gti הגיעה עם 1.4 tsi, כשאיביזה fr הגיעה עם 1.8. טעית בדור של הgti, שלא נדבר על זה שלפחות על הנייר ה1.4 מספקת ביצועים יותר טובים מה.18 מהדור הקודם. לא נורא קורה. כבר כתבו לך שלושה אנשים פה (אני אחד מהם וכותב בפעם השניה): הספק זה לא הכל בחיים. אפשר לכתוב עוד 30 פעם שהיו לה 150 או 180 או 1000 כ"ס. זה לא משנה לשום דבר ולאף אחד. סתם, עוד רכב עם מנוע חזק, שתפס בארץ כי הוא היה זול יחסית. זהו. אז כן.. זה לא מה שהיה פעם. החדשה חלשה יותר ולא "ספורטיבית". בתור בעלים של אחת בעבר, תוכל להסביר מה בדיוק היה ספורטיבי בה? ולגבי הויכוח המרתק על "מסורת של הדבקת סמל" - אתה מוזמן לעיין בעמוד ה20 של השרשור השכן על האלפא החדשה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

דלתא

הנה תקרא ביקורת ההבדל היחידי זו מערכת שלא הגיעה לארץ עם דור שש

וגם אז הלאון נתנה בראש!!!

http://uk.cars.yahoo.com/news/seat-leon-fr-vs-volkswagen-062031306.html

ומעכשיו אני פשוט אתעלם ממך כי מלבד לדחוף לי מילים לפה לא עשית כלום...

בנוסף אני אתנסח איך שבא לי ואם לא נוח לך אל תגיב או תשתה מים קרים.

יבגני ממש לא טעיתי בדור,

ב 2002 יצא הדגם החדש של האיביזה ב 2003 יצאה עם ה fr 1.8 בעוד שהפולו הייתה עם מנוע 16v 1.4 לא tsi

ב-2006 יצאה פולו עם מנוע 1.8 t

עכשיו תחזור אחורה ותקרא ותגיד לי איפה רשמתי tsi... איפה הסלט??

ומי התבלבל? הכי קל ללכת עם הזרם...

גם אם 30 איש יגידו לי שאני טועה ואני בטוח בצדקת דרכי, אני מספיק חזק לספוג ולא לדהור אחרי חבורה של מושפעים

אגב בכל מבחן מול הGti בסיאט לאון fr נתנה בראש!

הסיבה היחידה שאני אישית בחרתי בגולף זו האישה שהעדיפה את המראה... ולי זה לא באמת משנה איך אני שורף את הצמיגים.

לילה טוב

עריכה אחרונה על ידי Balakai
פורסם

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/201938/seat_leon_fr.html

מכאן משתמע שישנם הבדלים נוספים.

שיהיה לך לילה טוב ורגוע חביבי.

פורסם

Balakai, אף אחד לא אמר שה-FR היו עגלות, ועניין הביצועים שלהן לא קשור לנקודה שאתה, במלוא הכנות, לא מצליח להתמודד אתה והיא נקודת המסורת. לסיאט אין מסורת של רכבים ספורטיביים. עד לפני 20 שנה הרכבים שלהם היו חרא, ללא יוצא מן הכלל. למזלם בשנים האחרונות הם חוו שיפור מהותי ביותר באיכות המוצר ומותגו כמותג הנמרץ, אם אפשר לקרוא לזה ככה, של הקונצרן. אלא מה, זה עדיין לא מסורת. לא של המותג סיאט, לא של המותג FR ולא של המותג קופרה. כל מה שיש לסיאט מבחינת מסורת זה 3 אליפויות ראלי (בקטגוריית המשנה, לא WRC) עם האיביזה קיט-קאר ושתי אליפויות WTCC (דווקא מאד ראוי לציון, שכן הייתה זו גרסת הדיזל). זה הכל. זה נחמד, אבל ממש לא מסורת. בטח לא ברמה של אלפא, ב.מ.וו., מרצדס, לנצ'יה, פורד ושות'.

לכן, אין הרבה אובדן במותג FR, כי אין בעצם זילות - אין במה לזלזל. אין למותג תוכן. זה לא אומר שהמכוניות גרועות, גם לא אומר שהן עגלות.

במאמר מוסגר - הצורה שבה אתה בוחר להתבטא אומרת הרבה על הטיעון שלך וחוזקו. זה לא היה לעניין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יבגני ממש לא טעיתי בדור,

ב 2002 יצא הדגם החדש של האיביזה ב 2003 יצאה עם ה fr 1.8 בעוד שהפולו הייתה עם מנוע 16v 1.4 לא tsi

ב-2006 יצאה פולו עם מנוע 1.8 t

עכשיו תחזור אחורה ותקרא ותגיד לי איפה רשמתי tsi... איפה הסלט??

ומי התבלבל? הכי קל ללכת עם הזרם...

הנה, בבקשה: התבלבלת כאן:

הפולו GTI הגיעה עם מנוע 1.4TSI בעוד האיביזה FR הגיעה עם מנוע 1.8T

טעית במנוע וטעית גם בכלל בהשוואה, כי אני לא חושב שבכלל הייתה פולו gti ב2003. וזה שהיה לפולו רגילה מנוע 1.4? למה ואיך זה קשור?

אני לא מתכוון לעשותך איתך מרדף ציטוטים. זה גם לא כזה משנה שהתבלבלת, הכוונה שלך ברורה. ותמשיך להיות חזק, זה טוב. אני פשוט לא כל כך מבין על מה הבכייה כאן בכל מה שקשור ל"אובדן" של ה-fr. מילא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אר קיי, אם אתה רוצה לחנך, יש מוסד שנקרא משרד החינוך תצטרף, 20 שנה או 40 שנה זה אותו הדבר מבחינת היסטוריה.

יבגני, כל מה שרציתי, זה להראות לאדון דלתא שאמר ״fr מכוניות פושרות״ ביחס לGti למרות שfr וGti זו אותה הגברת בשינוי אדרת ולפעמים אפילו אותה הגברת עם ביצים כמו במקרה של הסיאט איביזה fr מול הפולו Gti.

זה ממש לא מבאס אותי שהfr הפכה להיות רמת גימור.

זה מבאס אותי שאנשים מבלבלים את המוח, זה לא פושר ולא נעליים זו Gti עם תווית של fr.

בנוסף ככל הידוע לי קופרה זה דגם שנכנס לראשונה כשנתיים לפני הfr אז איך אפשר להשוות אותו להיסטוריה של הGti?

בקיצור היצרן עובד עלינו נותן לנו לשלם יותר בשביל פחות...

פורסם

אני לא רוצה לחנך, אני בסה"כ רוצה שיהיה כאן דיון נורמלי. שים לב שחוץ ממך אף אחד לא רותח ובוודאי לא נגרר להשמצות אישיות או טונים צורמים. סתם חבל.

לא את הקופרה ולא את ה-FR אפשר להשוות ל-GTI מבחינת היסטוריה. מבחינת ביצועים - כן. מבחינת תדמית בוודאי שלא, ואתה הדוגמא הבולטת לכך עם הרכישה שלך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...