Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מחפש רכב קטן בעלות של 50K-60K ₪. כזה שישרת אותי אפילו מעל עשר שנים.

בהתחלה התבייתתי על הסיריון המצוינות (סופר מיני).

אבל עכשיו המוסכניק שלי אמר שאבדוק רכישה של סיטרואן C1 (מיני), שהוא רכב מעולה בעיניו.

ממה שהבנתי, זאת ההשוואה:

1. מנוע – לשני הרכבים מנוע מעולה של טויוטה. בסיריון כמובן מנוע 1300 חזק יותר, שיעזור בעליות, מהירות וכו'. ל C1 רק מנוע 1000. אבל המוסכניק הבטיח לי שהוא יעמוד בצרכים שלי, כיוון שהוא מנוע מעולה (אני נוסע בערך 1000 ק"מ בחודש. בעיקר במושבים באיזור פרדס חנה, עם עליה לזכרון יעקב פעם בשבועיים. פעם בחודש-חודשיים גם טיול לצפון/ירושלים).
  2. גודל – ה C1 קטן יותר, ובכבישים בינעירוניים טיפה "עף ברוח", שזה לא נעים. לגבי חניה - אני בקושי בעיר, ולכן אין יתרון למימדים הקטנים של ה C1 כאן.
  3. עלויות רכישה – אני יכול לקנותC1 חדש מהיבואן במחיר של סיריון שנת 2011.
  4. נוחות רכישה – שוק המשומשות של הסיריון פרוע וקשה מנשוא. מלא סוחרים, ליסינג, וגועל. את ה C1 אוכל לקנות חדשה או כמעט חדשה בלי טרחה רבה.
  5. חסכון בדלק – ה C1 חסכונית יותר (ממוצע של 19:1 לעומת 15:1 של סיריון)

שני הרכבים בעלי מנוע מצוין של טויוטה, אמינים, בטוחים (4 כוכבים), וזולים לתחזוקה (מוסכים, חלפים..).

מה אתם אומרים? אשמח להערות.

סיון

פורסם

קצת קשה לתת לך המלצה.

פרט לנסועה, לא ציינת צרכים. מתוך הפוסט אני מבין שאתה נוסע בדרך כלל לבד ובלי מטען - אבל האם ניחשתי נכון?

כמוכן - על מה מבוססת ההנחה שתחזיק ברכב 10 שנים ויותר - יש דינמיקה בחיים, הצרכים והיכולות משתנים, וזה נכון במיוחד אם אתה צעיר.

כיון שאתה מתלבט אני מציע לך לקחת C1 לנסיעת מבחן, או לשכור אחת (יכולה להיות גם בתלבושת של 107 או אייגו) ליום-יומיים, ולבצע נסיעת מבחן ארוכה ויסודית, ורק לאחר מכן לקבל החלטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני אכן מתכנן לשכור C1 ולסוע בה כמה ימים, גם בבינעירוני.

לא ציינתי צרכים אחרים שלי, כי אלה פשוט נענים על ידי שני הרכבים. אכן אני נוסע לבד לרוב, ולפעמים עם החברה לידי. אבל לעתים נדירות יש נוסעים מאחורה.

אני כן מעביר ציוד מדי פעם, ולכן כן בדקתי לעומק את עניין נפח תא המטען (שדומה בשני הרכבים, כאמור).

הדרישות הרלוונטיות שלי כן מוצגות בהודעה. על השאר אין לי התלבטות.

ציינתי שאני מקווה להחזיק ברכב מעל עשר שנים, כדי להגיד שאני מחפש רכב שיהיה חזק ואמין מספיק כדי להשאר איתי תקופה ארוכה. אני נוהג עדין, ורכב טוב יוכל לשרוד אצלי שנים רבות. כמובן תמיד יש אפשרות לשינויים תוך כדי. אני לא מאלה שקונים רכב בידיעה שיחליפו אותו תוך 3-5 שנים.. לכן צריך רכב איכותי, שנבנה להחזיק לאורך זמן.

אני מניח שהשאלה שלי היא אם ה C1 באמת רכב אמין וטוב כמו שנאמר לי? והאם הוא מומלץ לנהגים עירוניים בלבד, או שהוא יוכל לעמוד גם אחת לחודש-חודשיים בנסיעה לצפון/ירושלים?

לגבי הסיריון כבר חקרתי ומצאתי שהוא מעולה. פשוט אחרי שבועיים של חיפוש הבנתי ש 90% מהסיריון הן מליסינג וסוחרים. קשה לאתר סיריון טוב מיד פרטית.

לכן אני שואל כאן אם גם ה C1 יוכלו לעמוד בצרכים שלי שציינתי למעלה... כי אם כן - אולי שווה לי פשוט לקנות C1 חדש, במקום להמשיך להיקרע בחיפושים אחרי סיריון משומשת (שהיא גם יקרה יותר).

עריכה אחרונה על ידי sivanez
פורסם

במקרה יצא לי לסוע על הC1, לדעתי זה רכב שלא כדאי להתקע איתו 10 שנים. תבחר לך רכב סופר מיני ואתה תהיה הרבה יותר מרוצה. לא יודע למה ננעלת דוקא על סיריון יש הרבה מאוד רכבים אחרים טובים מאוד.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

אתה מציין נסיעות עם החברה - שאלה חשובה: האם אתם זוג צעיר מאד או שמדובר בזוגיות המבשילה להקמת משפחה? זו בדיוק השאלה ששאלתי בפוסט הקודם, כאשר התייחסתי לטווח היותר רחוק. אם מדובר במקרה הראשון ה-C1 תוכל לספק את תרכיך, אם בשני - חפש לך סופרמיני, לא חסרים דגמים מוצלחים לא פחות מהסיריון. טויוטה אינה החברה היחידה שיודעת לייצר מכוניול אמינות.

ועוד שאלה חשובה: האם אתה מתביית על רכב ידני או אוטומטי? האם יש אפשרות למתיחת התקציב בעוד 10 אש"ח לטובת סופרמיני ידנית חדשה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע כרגע לעניין ה-10 שנים, אך אני כן יודע שקשה עד בלתי אפשרי לחזות כ"כ רחוק אם רכב מסוים יספיק לך וישרת אותך נאמנה, גם מבחינת אמינות לטווח כ"כ ארוך וגם מבחינת הצרכים שלך שבטוח ישתנו.

בכל מקרה, יש ברשותו C1 כבר קרוב לשלוש שנים עם קרוב ל-60K ק"מ. נסענו איתה לאילת, נסענו לחרמון, נסענו הרבה פעמים לאזור המרכז ובאופן כללי היא בילתה את רוב חייה בוודא בבין עירוני (בין הקריות לנהלל מי שמתעניין) והכל אחלה. לא היה שום תיקון כזה או אחר, לא מצבר ולא צמיגים. רק טיפולים שותפים ודלק. אפרופו דלק, גם בחצי שנה האחרונה שעברה עליה בעיקר בעירוני - צריכת הדלק עדיין 1:17-1:18 (במשאבת דלק) ולא פחות, גם כשלא נוהגים רגוע במיוחד.

באופן כללי, אגיד שאין לנו שום דבר שמפריע לנו בה ואנחנו מרוצים מאוד.

פורסם (נערך)

נשמע מעולה xtract1, וד"ש למירב ממשק 72 ;)

זה בדיוק מה שקיוויתי לשמוע. אדם עם C1 שעושה אפילו יותר נסיעות בינעירוניות ממני, ומריגש נוח לעשות את זה עם המיני. מה שאתה אומר מאשש מילה במילה את מה שהמוסכניק אמר לי, לפיו המיני של היום הן לא הגרוטאות הנידפות ברוח של פעם. והוא אחד שמבין עניין (קנה גם לעצמו C1).

באמת בוא נשים את עניין ה 10 שנים בצד, כי זה לא ממש העניין פה. מאמין שב 3-4 שנים הקרובות נהיה רק אני וזוגתי, ולא מצפה לילדים... וגם כל עוד לרכב יש סחירות טובה, אוכל למכור אותו בכל שלב.

עוד אפשרות שאבדוק היא לקנות C1 שנת 2011 כדי לא להיות זה שסופג את ירידת הערך ההתחלתית...

בינתיים לאור זה שהסיריון הפרטיות שראיתי עמוסות תאונות ושקרים, ה C1 עושה רושם של פתרון אפשרי בהחלט.

עוד שאלה xtract1 - איך התחושה לנהוג עם ה C1 במהירות גבוהה בכביש הבינעירוני? יש תחושת חוסר יציבות לעומת רכבים גדולים יותר? כי מהנסיון שלי בהרבה מכוניות מיני יש תחושה של תנודות עם הרוח ממש... ל C1 אחיזת כביש טובה?

פורסם

אם אין רוח צידית היא בסדר,אני נסעתי איתה 100-110 ולא הרגשתי משהו מיוחד.

כשיש רוחות צד חזקות לא תוכל לסוע מעל 85 בלי לפחד..

תשכיר לך אחת וזה הפתרון הכי טוב עבורך לבדוק אותה בראש שקט.

מה שכן היא ממש מכסחת במפרים ולא מרגישים כלום בעיר.

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

אתם יודעים במקרה מי משכיר סיטרואן c1?

ניסיתי ממש בכל המקומות ואף אחד לא מחזיק אותה ברכבים להשכרה...

יש דרך אחרת לסוע איתה כמה ימים?

פורסם
אתם יודעים במקרה מי משכיר סיטרואן c1?

ניסיתי ממש בכל המקומות ואף אחד לא מחזיק אותה ברכבים להשכרה...

יש דרך אחרת לסוע איתה כמה ימים?

בטח שלא c1

רכב מאוד מיושן מ 2005

אם אתה בכיוון של כאלה יש לך את ה

פיקנטו

סקודה סיטי גו והאח שלה סיאט מי...עדיפים בהרבה...

פורסם (נערך)

smoothd, אתה מתכוון מיושן להשכרה או מיושן בכללי?

סיטרואן c1 התחילו לייצר אם אני לא טועה רק ב 2011, ואפשר לקנות חדשה ב 60K ש"ח.

פיתוח של טויוטה עם פג'ו וסיטרואן... רכב מעולה

פיקנטו יקרה, ולא בטוח ששווה יותר מ C1

פורסם
smoothd, אתה מתכוון מיושן להשכרה או מיושן בכללי?

סיטרואן c1 התחילו לייצר אם אני לא טועה רק ב 2011, ואפשר לקנות חדשה ב 60K ש"ח.

פיתוח של טויוטה עם פג'ו וסיטרואן... רכב מעולה

פיקנטו יקרה, ולא בטוח ששווה יותר מ C1

c1 והחברים שלה הוצגו בזנבה בשנת 2005 מאז הדבר היחידי שהשתנה זה הגריל

בפנים הכל אותו דבר. רכב מיושן , איטי (60 כח סוס)ופלסטיקה עלובה ומתפרקת.. מרעיש, גיר לא טוב ומקפץ(בגרסא הרובוטית) והרבה מתכת חשופה מבפנים.. תעשה לך טובה ותמנע..

התמורה הטובה ביותר קיום היא הפיקנטו..מנוע כיפי וזריז ועיצוב פנים מודרני.. אחריה לדעתי הסיאט מי וסקודה אפ עם גיר DSG שמראה אמינות מפוקפת במיוחד במזג האוויר החם של הארץ..

אם בא לך להוסיף ואתה מתכוון להחזיק את הרכב המון שנים תחכה ל i10 החדשה שקיבל בכל האתרים ציונים מעולים ויש הטוענים שזה הרכב הכי טוב של יונדאי עד היום..

פורסם

Smoothd -

על מה אתה מדבר?

אני לא אומר שהרכב מפנק או בעל פיצ'רים מיוחדים,

אבל יש במשפחה אחד כזה כבר שלוש שנים, שום דבר לא מתפרק בו,

לא בפלסטיקה ולא בשום מקום אחר,

צריכת הדלק שלו מצויינת, פרט לטיפולים שוטפים אין שום דבר מיוחד,

נכון שהרכב הוצג ונוסע באירופה כבר מ 2005 משהו כזה,

יש לו 68 כ"ס ולא 60 (לא שזה ממש משנה, אבל עדיף לדייק).

זה נכון שהיום יש אופציות שלפני כמה שנים לא היו ושווה לבדוק אותן,

אבל בין מה שכתבת למציאות יש מרחק לא קטן.

so far so good so what

פורסם

היא הרבה יותר זריזה (אני מדבר על הידני) מהרבה מכוניות אחרות, ולא נופלת מהסיריון זה בטוח. בכל מקרה, אף אחד לא קונה רכבים כאלו כדי שיהיו זריזים, אבל 68 כ"ס על רכב ששוקל כ-850 קילו זה מעל ומעבר

פורסם

אני פה עם החברים xtract ו epiphone...

היתה לי גם הרגשה ש smoothd מדבר טיפה שיטחי, ופחות מתוך היכרות אמיתית עם הרכב.

לא הבנתי איך אפשר לפסול בכזאת החלטיות (ועם טיעונים לא הכי ברורים) רכב שאנשי מקצוע ובעלי C1 מעריכים מאד. אכן זה רכב עם 68 כ"ס, ועל משקל כזה נמוך זה לגמרי אמור לעשות את העבודה. שמעתי מאנשים שכן מכירים את הרכב שהוא סוחב מעולה, ואין שום בעיה לעלות איתו מדי פעם להרים בצפון, לירושלים, ואפילו לאילת. ואחפש באמת את הידני יותר (מת על ידני גם ככה).

אני לא מחפש רכב "מודרני" במראה, ומעוצב. זה הכי פחות מעניין אותי. מחפש רכב אמין, שעושה את העבודה. בטיחותי, שנעים לסוע בו. אני יודע שבגדול ברכבי מיני חווית הנסיעה היא שונה. הם טיפה פחות יציבים, טיפה פחות סוחבים, לצערי טיפה פחות בטיחותיים כנראה. אבל באמת שהדרישות שלי לא מטורפות. אני לרוב נוסע בין מושבים, בקטנה. והמיני של היום הבנתי זה לא מה שהיה לפני 10 שנים, כשהם באמת היו רעועים. היום האיכות והעוצמה של המיני השתפרו מאד.

בקיצור - מצאתי C1 בשלמה, ואשכיר אותו לכמה ימים להרגיש את הרכב.

אבל אשמח אבל לשמוע עוד מהמעוניינים פה,

המון תודה

• תוכן חדש...