Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 6 שנים עם סוזוקי באלנו וילד בדרך כבר לא ממש משתלם לי כלכלית להחזיק את הרכב הזה ויש צורך לשדרג.

ביננו, רכב הוא סוג של הוצאה חודשית/שנתית הכולל את ירידת הערך, דלק וכו. עשיתי לא מעט בירורים לגבי רכבים ואני פונה פה לעיצה.

התנאים הבסיסיים הם כאלו:

- מתאים לזוג צעיר עם ילד אחד בדרך (לא צופה התרחבות ב-3 שנים הבאות) אז רכב מיני-מיד

- חסכוני בדלק

- כמה שיותר אמין וכמה שפחות ביקורים במוסך

- כמה שיותר קל יהיה להפטר מהרכב בתום תקופה יחסית קצרה (אופציה לרלוקיישן בשנתיים הקרובות). כלומר רכב עם שוק טוב.

הסתכלתי בעסקאות ליסינג פרטי (כמו אלבר והיאריס שפשוט יוצא יותר זול מאשר דרך העבודה שלי) ולאט לאט אני מתחיל להסחף לכיוון פשוט של רכישת רכב חדש (בעסקאת מימון או הלוואה) כיוון שגם אני מקבל אמינות ופחות כאב ראש (חדש עם אחריות יצרן), בעלות שעל פי החישוב שלי זולה מליסינג, עם פחות התחייבות ועם פחות כאב ראש כשארצה למכור את הרכב (יכול להיות קצת בעייתי עם רכב משומש).

1. אם חדש, אז יש אילו רכבים שמתאימים לפרופיל הזה מאוד ? הסתכלתי לכיוון של הטויוטה יאריס ואולי גם סוזוקי סוויפט.

- יש כאלו עם מבצעים מעניינים (מימון, דלק, ביטוח וכו) ?

2. מה לגבי משומש ? אני די מודאג לגבי היכולת להפטר מהרכב אם אצטרך עוד שנתיים. שלא לדבר על זה שזה כמובן רכב שיכניס אותי למוסך בשל בלאי טבעי

3. או שיש עסקאות ליסינג יותר משתלמות (מכיר גם את אלו שלוקחים לשנתיים מרכבי ליסינג שחוקים עם אחריות, משום מה חדש דרך אלבר נשמע יותר משתלם) ?

תודה,

דוד

פורסם

אני אתייחס לנקודה אחת שהעלית.

מדבריך עולה שאתה חושב שרכב שתקנה יד שניה יהיה קשה למכור ורכב שתקנה חדש יהיה יותר קל.

במידה מסויימת זה נכון אבל הפער לא משמעותי. אבל יותר מכך אל תשכח שהקלות במכירת הרכב תלויה בראש ובראשונה במחיר שאתה דורש.

אם תקנה חדש אז אובדן הערך יהיה משמעותי בהרבה מאשר אם תקנה משומש בן שנה או שנתיים.

ולכן אם תבחר לקנות עכשיו יד שניה תוכל להיות יותר גמיש במחיר המכירה ועדיין להפסיד פחות מאשר על רכב שתקנה חדש. והגמישות הזו תאפשר לך למכור לפחות באותה קלות בה היית מוכר את הרכב שתקנה חדש.

לאור הקריטריונים שלך הייתי מחפש רכב סופר מיני חסכוני יד שניה שעשה מעט ק"מ ונמצא על הכביש 12-18 חודשים ושנמכר במקור עם שלוש שנות אחריות.

אם אתה מוכן ידני אז זה מרחיב לך את האופציות משמעותית. זול יותר לרכישה, אמין יותר, חסכוני יותר בדלק (אלא אם יש גרסה רובוטית יעיליה).

אל תדאג לגבי מכירת ידני. יש ביקוש וההיצע מועט. ככל שהרכב יותר משומש כך הקונים נוטים יותר לידני. דבר שרק משפר את היחס בין ביקוש להיצע.

חפש ביד 2 ותחזור לכאן עם מועמדים ספציפיים להשלמת המידע.

פורסם

מחזק מאוד את ראזי-פאזי ומוסיף שבסכום של כ 30 אלף ש"ח יש הרבה אופציות מעניינות (אמנם כבר לא באחריות) וכשתרצה למכור (כביכול תחת לחץ הרילוקויישן) כשתוריד 6000 ש"ח מהמחיר אז אם הרכב סביר הוא ימכר יחסית מהר כי זה 20% מערכו . לעומת רכב חדש שעולה 80000 אם תוריד רק 6000 יש סיכוי שאפילו לא יתקשרו בכלל כי מלכתחילה זה הרבה כסף בשביל לא כל כך הרבה יותר אוטו

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...