Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 8 חודשים ו-30,000 ק"מ עם אלפא 147

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת? המחשבה אכן חלפה אצלי, ולאחר מחשבה ודין ודברים עם עצמי, בסבירות גבוהה שגם אם הייתי קונה אלפא חדשה יותר (נגיד בסכום של 60 או אפילו 70 אלף), או אפילו רכב אחר, טויוטה אוריס לדוגמא או סובארו WRX, כנראה שהייתי משקיע סכום כסף דומה על מנת לתקן כל דבר קטן שלא היה מוצא חן בעניי (בין אם זה חישוקים קלים, או צמיגים כך שכל הרבעייה תיהיה טרייה ומאותה חברה/סוג ועד חלקי גומי שסתם נראים לי עייפים).

האופצייה היחידה כשאני חושב על זה, הייתה לקנות רכב חדש, אך שום רכב חדש במחיר של 120K-+ שהיה עונה על דרישת ההנאה מנהיגה שרציתי כל כך.

ושוב, פה אני מדבר על שריטה שלי (האמת שזה כבר יכול להתחרות בשבר הסורי-אפריקאי) לחדש כל מה שרק אפשר כדי למנוע בעיות בעתיד.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואוו פדנטיות מטורפת . אני אשמח לבוא לעבוד איתך כי נראה שהפדנטיות הזאת עולה לא מעט כסף :)

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אני מסכים שפותח השרשור שילם הרבה מאוד כסף בתקופה קצרה עם האוטו. אבל הרבה אנשים פה בוחרים להתעלם מהעובדה שהרבה דברים שהוא ביצע היו לא הכרחיים באותו רגע ושיפורים למיניהם. יש גם הרבה פעמים שאתה נופל על שנה שבה מתרכזים אצלך מגוון טיפולים יקרים, זה לא אומר שהרכב מוזנח. פשוט יש המלצות יצרן וק"מ מומלצים שבהם צריך להחליף חלקים מתבלים. למשל טיימינג וקלאץ' באותה שנה בשילוב עם עלויות חלקים מעט גבוהות מהממוצע באלפא והנה לכם שנה יקרה לאחזקה.

תורידו את כל העלויות "הלא נחוצות" שהבחור השקיע ותקבלו עלויות אחזקה סבירות לגמרי לרכב מהשנתון הזה עם הנסועה הזאת (ופקק פלסטיק מעפן שנפרץ אחרי 150K ק"מ לא מעיד על רכב מוזנח). הרכב היה ממשיך לנסוע גם ללא תושבת מצבר במצב תצוגה נכון? אז לבוא ולהגיד "אני שמתי על האוטו שלי 10K לאורך 10 שנים והוא ממשיך לנסוע" זאת לא חוכמה. לכל אחד דרישות וסטנדרטים שונים ולכן אני מבין מצויין את פותח השרשור מכיוון שגם אני אוהב לעשות ברכב שלי הרבה דברים שהם מעבר, כי הם מציקים לי בעין ולא פעם אני נתקל במבטים מלאי פליאה מהמכונאים שמטפלים לי ברכב (למרות שהם כבר רגילים לשגעונות).

פותח השרשור, תמשיך להנות מהרכב ולטפל בו יפה. מקווה שאת פירות ההשקעה תקטוף בק"מ הבאים בדמות אמינות גבוהה והשקעה כספית נמוכה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ירידת ערך + ריבית במשך שנה וחצי על גיוליטה 170 כ"ס חדשה ... 2500 שח .....

אפס עליות על תיקונים/טיפולים .... עד אותם 30K שלך ....

פער של 1500 שח ביחס לעלות שלך !

והרכישה בוצעה עם מקדמה של 4000 אלף בלבד ...

העלות שלך ביחס לתוצאה במהות הנהיגה ... נראית לי אישית לא מספקת ROI ...

פורסם

קראתי את כל השרשור ואיך שהוא פספסתי. אם רק בבקשה אפשר לכתוב מהי שנת הייצור של האלפא ובכמה כסף היא נרכשה ומה היה המחירון? כ"כ כמו שכתבו מעליי תמונות לא יזיקו.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אתה רוצה להגיד לי ששילמת 4000 שקל מקדמה על ג'ולייטה חדשה?

וכמה אתה משלם כל חודש עבור הרכב אם יורשה לשאול?

2500 לחודש

פורסם
ירידת ערך + ריבית במשך שנה וחצי על גיוליטה 170 כ"ס חדשה ... 2500 שח .....

אפס עליות על תיקונים/טיפולים .... עד אותם 30K שלך ....

פער של 1500 שח ביחס לעלות שלך !

והרכישה בוצעה עם מקדמה של 4000 אלף בלבד ...

העלות שלך ביחס לתוצאה במהות הנהיגה ... נראית לי אישית לא מספקת ROI ...

תכל'ס התגובה הכי עניינית בשירשור הזה וזה הדבר הראשון בערך שגם לי עלה לראש שראיתי את המקרה הנ"ל.

גם אני לא מבין מה הטעם לרכוש רכב כזה ולשים עליו כל כך הרבה כסף, ביננו זה רכב חביב אבל לא משהו ספורטיבי במיוחד או גירסת קצה אולטרה נדירה.

הוא לא חזק בצורה יוצאת דופן (סטנדרטי לגמרי ובמונחים של היום בעידן הטורבו אפילו חלש).

ההתנהגות חביבה מאוד אבל שוב לא משהו יוצא דופן (לא פוקוס דור ראשון או 306 המנוחה)

במחיר שקנית את הרכב (נגיד 25-30 אלף?) היית יכול לתת מקדמה לרכב חדש ולשלם בערך בחודש 1500-2000 ש"ח (ואפילו פחות מזה) ולקחת משהו מעניין כמו סדרה 1 של BMW, מיני קופר S, קליאו ספורט, פיאסטה ST ועוד רבות וטובות.

אם אתה ספציפית רוצה אלפא גם גולייטה חדשה יכולתה לקנות באותה מתכונת.

הייתה נהנה מרכב חדש עם אחריות וחזק משמעותית.

פורסם

SLS, רק שכחת לציין שהשארת שם מיטו בשווי של 100K ש"ח כתוספת למקדמה. כפי שאני רואה את זה יש להתמקד רק בהוצאות הנחוצות, השאר זה אקסטרות שיש אנשים ששמים אותם על מערכת לרכב בשווי של 15K, ג'אנטים ושאר קוסמטיקות. כפי שנראה לי, לאחר יישור קו שכזה לפותח השרשור לא אמורות להיות הוצאות משמעותיות בשלוש שנים הקרובות. ההשוואה לרכב חדש בתשלומים לא נכונה בעליל כי לאחר כל 36 חודש של הוצאה שפויה מחכה מר בלון, וכולנו יודעים מה סופו של כל בלון? פותח השרשור שם כ50K על רכב שהוא מאוד אוהב והביא אותו למצב תצוגה מבחינה מכנית, איזה רכב אחר יכל היה לרכוש בתמורה לאותו הסכום ואיזו אמינות הוא היה מפגין אין לדעת. אני אישית מחכה לסיכום בעוד שנתיים וארבע חודשים.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ג'ולייטה בסיסית ללא מקדמה תעלה כ-2900 ש"ח לחודש. מיטו בסיסית כ-2100 ש"ח (בהנחת פריסה ל-5 שנים)

כמו קודמיי אני מעריך (ומקווה בשביל פות"ש) שההוצאות על הרכב יירדו חדות בשנת הבאה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב שנת 2002, נקנה בעבור 21,500, המחירון היה עד כמה שזכור לי באזור ה25,000 (ההפחתה הייתה על המצמד כי ידעתי שהוא דורש החלפה, המשולשים לא היו בתכנון).

תמונות בקרוב.

לקנות רכב חדש בכלל לא היה בתמונה, גם אם היה לי מספיק למקדמה, וגם עם פריסה ל-5 או 3 שנים, אח"כ צריך להחזיר את היתרה - ואת זה ממש לא רציתי.

אגב, הפדנטיות שלי מתמקדת בתחומים שחשובים לי, אם פה ושם יש שריטה, או צבע דהוי, אני לא רץ באמוק להביא למצב תצוגה.

עוד דברים שלא יצא לי לכתוב אותם, רשמים על הרכב וההתנהגות:

*צריכת הדלק שנמדדה היא ממוצעת לתמהיל של 70% בנעירוני, ו30% עירוני, כולל נסיעות בכבישי הצפון המהנים, המדחס עובד תמיד, בין אם החימום דולק או שיש מיזוג - להזכירכם הצריכה עומדת על 12-12.5 ק"מ לליטר.

*הרכב מאוד שקט ביחס לרעשי רוח, וכביש, גם עם הצמיגים הגדולים, רעשי רוח כמעט ולא מוחשיים במהירויות החוקיות בארץ.

*לאחר ההחלפה לצמיגים הגדולים, אין הרעה בצריכת הדלק, אך כן מורגש יותר החסרון במומנט זמין בסל"ד בניים.

*קצת הגזמתי לגבי הנוחות של הרכב (הכוונה הייתה בזמן נסיעה), מה שכן, על שברים חדים הרכב דיי מתרסק, מה שלא היה קורה עם הצמיגים בחתך הגבוהה.

*ההגה מדוייק (יחסית לרכבים הקודמים), התגבור שלו (יחסית לרכבים חדשים) מועט (וטוב שכך), יש לו משקל נכון, חישוק ההגה עצמו (גם אם לא מצופה עור) מדהים, מאוד נוח לאחיזה ולשליטה, לא מעייף בנסיעות ארוכות.

*הבלמים טובים מאוד, לא דועכים ולא מאבדים מיכולתם גם בבלימות ארוכות בירידות.

*הרכב כבד, ולכן העברות משקל מצד לצד מורגשות ומוחשיות, עם זאת, לרכב אין רגישות לרוח צד, ורק במקרים חריפים, במהירות גבוהה ניתן לחוש בה.

*קל מאוד למצוא תנוחת נהיגה, ההגה מתכוונן לגובה ולעומק, המושב מתכנן לגובה עם שינוי זווית הבסיס במידה קלה, המושבים חובקים אותך ובעלי תמיכת צד טובה, מה שכן מפריע לי קצת, זה בסיס המושב שלטעמי קצת ארוך מדיי וביץ נוטה לעצבן.

*קוטר הסיבוב של הרכב דומה לקוטר סיבוב של סילבראדו (אוליי אני מגזים קצת), ומאוד קשה לתמרן איתו בסביבה עירונית צפופה.

*איכות חומרים והרכבה - לפני שפירקתי חצי רכב כדי להתקין את המערכת, הכל שמר על שקט מופתי, אחרי שהרכבתי הכל, פה ושם יש קירקושים, כנראה בגלל שלא החזרתי את כל החלקים למקומם כראוי.

פורסם

תראה, אתה פראייר.

שילמת מעל 7000 שקל על ג'נטים ישנים, החלפת דברים שלא היה חובה להחליף כרגע וגם לך תדע עם בעתיד הקרוב, הוצאת סכום שיכלת להוסיף לסכום הרכישה ולקנות רכב חדש וטוב יותר.

אבל וזה אבל גדול, אתה פראייר בעייני האדם הסביר, בעיינך אתה לא וזה מה שחשוב, זה הכסף והרכב שלך, זכותך לעשות בו מה שעושה לך טוב.

בא לך להיות פדאנט ולדעת שיש לך ג'אנט מקורי של אלפא, לבריאות!

אז אולי פעלת בניגוד למה שרוב האנשים השפויים/נשואים היו עושים, אבל אתה מרוצה וזה מה שחשוב.

מאחל לך שנים של הנאה עם האלפא שלך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

האמת, לא נראה לי שאתה פראייר, פשוט עשית קצת סלט בהוצאות. קראתי שוב את הפוסט ולהוציא את עניין הגלגלים שעלו לך 7000 ש״ח שאפשר היה לא להוציא (עניין של טעם, בדיוק כמו שמישהו אחר יוציא 10K על מערכת למשל...) הרי שהתרכזו לך כל הוצאות הבלאי הגדולות: מצמד, טיימינג, בלמים וצמיגים בתחילת הדרך. מצד שני ירידת הערך שלך הייתה הרבה יותר נמוכה מרכב חדש ב-170K למשל. לא ראיתי הוצאה גדולה מדיי על דברים שהם לא בלאי צפוי. אכן יהיה מעניין לראות מה קורה שנה הבאה. אם שנה הבאה אתה מסיים עם טיפולים שוטפים ותו לא, וגם שנה אחריה - זה יתברר כהחלטה כלכלית הגיונית - כמובן שזאת בתנאי שהרכב מסב לך הנאה.

העניין המשמעותי ביותר בחישובים הללו הוא תקופת ההחזקה. אם תחזיק את הרכב שנה או שנתיים - ברור שההחלטה מטופשת, אם תחזיק אותו כ-5 שנים - נראה לי הגיוני. רכב חדש ב-170K ייממכר בכ-70K לאחר כ-5 שנים - עלות אחזקה (ירידת ערך, טיפולים, בלאי) תהיה כ-110K להערכתי - יותר מפי 2 ממה שאתה תוציא לדעתי (הנחתי: 22K שנה א׳, 4K כל שנה אחר-כך (הייתי נדיב), 10K ירידת ערך) וזה עוד לפני שאני לוקח בחשבון טסט וביטוח - יקרים משמעותית ברכב חדש.

כמובן שיהיו רכבים זולים יותר לאחזקה, אבל הקו בין הנאה ועלות אחזקה הוא תמיד חמקמק ואישי.

• תוכן חדש...