Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חקיקה לחוד ופסיקה לחוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי להיכנס לויכוח התאולוגי שמתפתח כאן לגבי כן או לא כפייה דתית, עבדתי פעם במוקד שהיה פתוח 24/7 כל השנה (מלבד יום כיפור), ובמפתיע עבדו אצלינו גם דתיים - הם היו עושים משמרות שישי עד הצהריים ומשמרות שבת החל ממוצ"ש, ולאף אחד לא היתה שום בעיה עם זה, ולהפך: כיון שמשמרות שבת היו המשמרות הכי כדאיות כלכלית, די שמחנו שיש פחות עובדים.

מסקנה: כשרוצים למצוא סידור, אפשר.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש מקומות שסידור העבודה בהם הוא כך שכל שבוע עובד אחר נאלץ לעשות את משמרת השבת, וככל שיותר עובדים לא יסכימו לעבוד בשבת כך העבודה תיפול על אלו שמוכנים.

זו רק דוגמא אחת.

אז יש עסקים שבהם מגיעים לסידור עבודה כך שמי שרוצה לשמור ישמור ויש כאלה שלא יכולים להגיע לסידור הזהץ

השאלה האמיתית היא למה נראה לך שרק עסקים שהם "הכרחיים" כהגדרתך חייבים להיות פתוחים בשבת, ואיך לעזאזל אתה לא רואה את נמל התעופה המרכזי של ישראל בתוך אחד כזה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
יש מקומות שסידור העבודה בהם הוא כך שכל שבוע עובד אחר נאלץ לעשות את משמרת השבת, וככל שיותר עובדים לא יסכימו לעבוד בשבת כך העבודה תיפול על אלו שמוכנים.

זו רק דוגמא אחת.

אז יש עסקים שבהם מגיעים לסידור עבודה כך שמי שרוצה לשמור ישמור ויש כאלה שלא יכולים להגיע לסידור הזהץ

השאלה האמיתית היא למה נראה לך שרק עסקים שהם "הכרחיים" כהגדרתך חייבים להיות פתוחים בשבת, ואיך לעזאזל אתה לא רואה את נמל התעופה המרכזי של ישראל בתוך אחד כזה.

אתם לא קוראים מה שאני רושם וחבל. לא דיברתי על נתב"ג כמכלול. דיברתי על חנויות . אני מכיר לא מעט עובדים (דיוטי פרי , ושאר החנויות ) שלא רוצים לעבוד בשבת אבל אין להם ברירה אחרת. החנויות חייבות להיות פתוחות בשבת ? דואר חייב לעבוד בשבת ?

אף אחד לא נתן לי תשובה עדיין. איך העסקים בנתב"ג מצפצפים על החוק באישור בית המשפט?

עריכה אחרונה על ידי bigbosf

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
לפעמים אני מרגיש כאילו הפורום הוא שלוחה נסתרת של מרצ.

בלי להעליב.

מי זה אותכם ?

אנשים שרוצים לאחד דת ומדינה.

אני לא ביקשתי שיסגרו בשבת שום דבר.

באמת?!

אבל אם לא יעסיקו אנשים שעובדים בשבת, איך ייפתחו עסקים שעובדים בשבת?

הדבר היחיד שאני מבקש זה הסבר הגיוני למה עסק שהוא לא הכרחי ופתוח בשבת יכול לצפצף על החוק ולהחליט את מי הוא מעסיק תוך אפליה אפילו ללא ניסיון להסתיר. זה בדיוק כמו שרושמים במודעות "דרושים עובדים לאחר צבא" .

אפשר להפלות, כשזה רלוונטי לביצוע העבודה.

אסור להפלות על בסיס צבא לעבודת מלצרות, אך ניתן לעבודת שמירה.

במקרה של המשרה שפנית אליה, נדרש בה לעבוד בשבת. זו דרישה מקצועית והאפליה היא על בסיס ענייני גרידא.

זה שאסור לפתוח עסקים בשבת, באופן רשמי... אז אסור.

בינתיים המדינה מצביעה ברגליים, כי קורה מה שקורה עם כל חוק שהוא בלתי סביר בעליל - לא מתייחסים אליו.

נ.ב. ולגבי אי-אפלייה, להעסיק גוי של שבת בבית חולים של דתיים, זו לא אפלייה נגד יהודים חילוניים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שומר שעבס יקר -

תחשוב שניה בהיגיון ותגיד לי - אם באים להתמודד על המשרה עובדים שמוכנים לעבוד בשבת, ואתה - למה שיעדיפו אותך?

פורסם

לא יעדיפו. אבל אני מראש חסום להתמודד על המשרה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אז לא יחסמו אותך, פשוט יגידו לך שנמצא מישהו מתאים יותר לתפקיד ואתה בחוץ.

מה יצא לך מזה? חיכית לקבל מהם תשובה והיית בציפיה כזאת או אחרת, ובסוף שיקרו לך בפנים ועכשיו אתה גם לא יכול להתלונן על זה.

בתור חילוני שלא רוצה לעבוד כל שבת, היה מטריד אותי אם היה דתי איתי בצוות, אני לא מעוניין לעבוד את השבת שכביכול הוא אמור לעבוד. גם אני רוצה לנוח בשבת כמו אותו דתי, אז למה שהוא לא יעבוד ואני כן? זה גם סוג של אפליה על רקע דתי...

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אז לא יחסמו אותך, פשוט יגידו לך שנמצא מישהו מתאים יותר לתפקיד ואתה בחוץ.

מה יצא לך מזה? חיכית לקבל מהם תשובה והיית בציפיה כזאת או אחרת, ובסוף שיקרו לך בפנים ועכשיו אתה גם לא יכול להתלונן על זה.

בתור חילוני שלא רוצה לעבוד כל שבת, היה מטריד אותי אם היה דתי איתי בצוות, אני לא מעוניין לעבוד את השבת שכביכול הוא אמור לעבוד. גם אני רוצה לנוח בשבת כמו אותו דתי, אז למה שהוא לא יעבוד ואני כן? זה גם סוג של אפליה על רקע דתי...

בשביל זה בדיוק קיים חוק שעות עבודה ומנוחה שלא נאכף.

פורסם

תפנה, ל"אח שלו" בנט, בפייס ותתלונן. הוא משלכם + הוא גם ממונה על המשרד הרלוונטי, משרד הכלכלה. תמ"ת לשעבר.

איחלתי לחייל בהצלחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני שומר שבת ובגלל זה ויתרתי על כל מיני הצעות עבודה, זה מה יש.

בחרת בסגנון החיים הזה ואתה צריך להבין שהוא מגיע עם מגבלות, אין מה לעשות. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תפנה, ל"אח שלו" בנט, בפייס ותתלונן. הוא משלכם + הוא גם ממונה על המשרד הרלוונטי, משרד הכלכלה. תמ"ת לשעבר.

איחלתי לחייל בהצלחה.

אחלה רעיון. פניתי. נראה מה ילד יום .

פורסם
גם אני שומר שבת ובגלל זה ויתרתי על כל מיני הצעות עבודה, זה מה יש.

בחרת בסגנון החיים הזה ואתה צריך להבין שהוא מגיע עם מגבלות, אין מה לעשות. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

סגנון חיים ? אני לא בארה"ב למען השם . על מה אתה מדבר ??

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סגנון חיים יהודי/דרך חיים/אורחות חיים/ קרא לזה איך שאתה רוצה.

זו בחירה שאתה צריך לעמוד מאחוריה, עם היתרונות והחסרונות של זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
סגנון חיים ? אני לא בארה"ב למען השם . על מה אתה מדבר ??

אתה שומר שבת ואין לי בעיה עם זה.

בחברה שעובדת בשבת, מי יעבוד בשבת אם אתה לא רוצה לעבוד בשבת?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אתה שומר שבת ואין לי בעיה עם זה.

בחברה שעובדת בשבת, מי יעבוד בשבת אם אתה לא רוצה לעבוד בשבת?

מי שירצה לעבוד בשבת כי הכסף של שבת מסנוור אותו. רק מה שהוא לא יודע שאת הכסף הזה הוא מחזיר עם אחלה ריבית.

• תוכן חדש...