Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חקיקה לחוד ופסיקה לחוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חומר למחשבה. שלום לכולם.יש המון חברות בנתב"ג (לא בהכרח שמצריכות עבודה בשבת , כמו נניח שינוע רכבים וכדומה ) שלא מוכנות להעסיק עובדים שלא מעוניינים לעבוד בשבת עקב דתם. הנושא קיים לא רק בנתב"ג אלא ישנם חברות תקשורת שגם מתנות את העבודה בשבת כתנאי לקבלה לעבודה . לפי מה שאני מכיר סעיף 9 ג, לחוק שעות העבודה והמנוחה אוסר להפלות עובד ולא לקבל אותו לעבודה בגלל שהוא מסרב לעבוד בימי המנוחה השבועית לפי הדת שלו (ימי שבת - במקרה של יהודים) וסעיף 2 א, לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה שאוסר להפלות עובד או לא לקבל אותו לעבודה בגלל דתו. הבנתי שהחקיקה אומרת X והפסיקה היא Y . האם לנסות לעלות את הנושא זה לטחון מים ? אני מעוניין לעבוד בנתב"ג אבל נחסם עקב כך שאני שומר שבת. מילא התנאי הזה היה נניח בחו"ל , אבל בארץ ? במדינה יהודית לא לקבל אדם יהודי לעבודה כי הוא לא יכול לעבוד בשבת ? בדקתי את חוקיות העניין עם מספר עו"ד והם טוענים שבאמת זה לא שחור או לבן. יש מקרים שבית המשפט יחליט ככה ומקרים שיחליט ככה. נניח שבאמת הולכים עם זה הלאה בתביעה סתם נניח מול נתב"ג (כמובן שזה בתיאוריה , כי יש בנתב"ג עשרות חברות) . הרי חברה שתתבע ונניח שאזכה בתביעה לא באמת תעסיק אותי אחר כך . יוצא שבעצם אני מפסיד בכל מקרה. עצוב מאוד שזאת המציאות שלנו בארץ. אשמח לתגובות. אבקש אם ניתן להימנע מתגובות כמו "אף אחד לא מכריח אותך לעבוד שם " או "יש מספיק עבודה במקומות אחרים" או "זה מה יש לא מתאים לך בעיה שלך " . נראה לי שהנקודה הובנה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם נפח פעילות של חברה כולל שבתות וחגים בהגדרה, אז קבלה של עובד שלא מוכן לעבוד בימים אלו בעצם מאלצת עובד אחר להשלים את החורים.

מתחדשת*

פורסם
אם נפח פעילות של חברה כולל שבתות וחגים בהגדרה, אז קבלה של עובד שלא מוכן לעבוד בימים אלו בעצם מאלצת עובד אחר להשלים את החורים.

עם כל הכבוד ל"נפח פעילות של חברה" שהיא לא חברה שמתעסקת בהצלת חיי אדם למשל , יש חוק במדינת ישראל שמחייב אותה. מאותם טעמים החברה יכולה לאלץ עובדים לעבוד בכיפור. כיפור נחשב לחג לכל דבר. נכון שיש עסקים מסוימים שקיבלו היתר להעסיק בשבת , אבל יש הבדל כמו שאמרתי בין חברה למשל להיסעים לבין לדוגמא בתי חולים.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

מנסיוני עם חברות אבטחה במקרים דומים (אני לא שומר שבת אך הכרתי כאלו שכן), לא ניתן באמת להוכיח כי זאת הסיבה בגינה לא התקבלת.

כך שעם כל הצער שבדבר, תמצא לך טחנות רוח אחרות להילחם בהן. :?

בשורה התחתונה המראיין מחפש מישהו שימלא לו את המשרה עם כמה שפחות הגבלות שניתן, ולא לעבוד שבת מבחינתו זו הגבלה.

פורסם
מנסיוני עם חברות אבטחה במקרים דומים (אני לא שומר שבת אך הכרתי כאלו שכן), לא ניתן באמת להוכיח כי זאת הסיבה בגינה לא התקבלת.

כך שעם כל הצער שבדבר, תמצא לך טחנות רוח אחרות להילחם בהן. :?

בשורה התחתונה המראיין מחפש מישהו שימלא לו את המשרה עם כמה שפחות הגבלות שניתן, ולא לעבוד שבת מבחינתו זו הגבלה.

שים לב שלא דיברתי על חברות אבטחה בלבד אלא גם על חברות למשל של השכרת רכב. אין צורך להוכיח שום דבר שבמעמד השיחה אומרים לך מפורשות שאם אתה לא עובד בשבת אין לך סיכוי להתקבל.

פורסם

לגבי חברות אבטחה או אחרות, העיקרון הוא זהה.

לגבי זה שאומרים לך במעמד השיחה במפורש, תקליט את זה ואז תפנה לעורך דין.

עם זאת לך זה כבר לא יסדר עבודה.

מה שככל הנראה יקרה זה שהחברה תיקנס, ואז לא יאמרו זאת מפורשות אבל ימשיכו לסנן על בסיס מגבלה זו.

פורסם
יוצא שבעצם אני מפסיד בכל מקרה. עצוב מאוד שזאת המציאות שלנו בארץ.

מה בדיוק עצוב, שיש עיסוקים שדורשים עבודה בשבת?

לא מבין על מה אתה מלין?

אם אתה לא עובד בשבת אתה לא יכול להיות שוטר ולא רופא בבית חולים ולא כבאי וגם לא סתם עובד במוקד אבטחה, ואני בטוח שיש עוד לא מעט משרות שחסומות בפניך.

אז מה אתה מצפה, שכל עסק שנדרש לספק שירותים בשבת ייסגור שעריו, כי זו מדינה "יהודית"?

תיירים שיינתחתו בנתב"ג לא יוכלו לשכור רכב, לדוגמא?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
מה בדיוק עצוב, שיש עיסוקים שדורשים עבודה בשבת?

לא מבין על מה אתה מלין?

אם אתה לא עובד בשבת אתה לא יכול להיות שוטר ולא רופא בבית חולים ולא כבאי וגם לא סתם עובד במוקד אבטחה, ואני בטוח שיש עוד לא מעט משרות שחסומות בפניך.

אז מה אתה מצפה, שכל עסק שנדרש לספק שירותים בשבת ייסגור שעריו, כי זו מדינה "יהודית"?

תיירים שיינתחתו בנתב"ג לא יוכלו לשכור רכב, לדוגמא?

לא יקרה שום דבר לאף אחד אם לא ינחתו מטוסים בשבת. עסק לא נדרש לספק שום דבר. בעל העסק מפעיל את העסק בשבת מסיבותיו הוא. נתתי לדוגמא השכרת רכב אז אני נותן עוד דוגמא. דואר ישראל. מה כל כך בהול בשירותיו של דואר ישראל ביום שבת ? אם תרצה אני אביא עוד דוגמאות להמחשה. כשאמרתי שעצוב שזאת המציאות התכוונתי לזה שגם אם אתבע חברה x אני בעצם מבזבז את הזמן כי היא לא תעסיק אותי בכל מקרה. למה אני מצפה ? שחוק יהיה חוק ולא איפה ואיפה.

עריכה אחרונה על ידי bigbosf

פורסם

מצטער לבשר לך, אבל אתה אדוני, אגואיסט.

"לא יקרה שום דבר אם מטוסים לא ינחתו בשבת" . מה זאת ההתבטאות הזאת? מה זאת הכפייה הזאת?

זה בדיוק הטיפוס חשיבה הזאת שמונע אוטובוסים בשבת לאוכלוסיות שכן צריכות אותם- אני שומר שבת/יש לי רכב פרטי, אז שי***נו כולם.

פורסם

נרחיב עוד - לא מדובר ב"אני שומר שבת" אלא "אני שומר שבת כדרך הרבנות האורתודוקסית". הביגבוס (שכותב בפורום בשבת!!) שוכח שרוב היהודים אינם שייכים לפלג זה, אשר שולט בחיינו - אלא לזרמים אחרים. בסופו של דבר המדינה תהיה חייבת לישר קו עם הרוב שעדיין לא התמרד, אבל זה יקרה בשלב זה או אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נרחיב עוד - לא מדובר ב"אני שומר שבת" אלא "אני שומר שבת כדרך הרבנות האורתודוקסית". הביגבוס (שכותב בפורום בשבת!!) שוכח שרוב היהודים אינם שייכים לפלג זה, אשר שולט בחיינו - אלא לזרמים אחרים. בסופו של דבר המדינה תהיה חייבת לישר קו עם הרוב שעדיין לא התמרד, אבל זה יקרה בשלב זה או אחר.

חיכיתי לחד העין הראשון. שאפו. תתפלא אבל יש המון אנשים שלא מעוניינים לעבוד בשבת בלי קשר למה שהם עושים או לא בשבת . אני אתן לך דוגמא. באחד המקומות שעבדתי שאלו כתנאי לקבלה לעבודה אם אני אהיה מוכן לעבוד בשבת. תשובתי הייתה לא . העבודה התנהלה על מי מנוחות עד שפתאום יום אחד הבינו שיש מצוקת עובדים בשישי - שבת. לכן התחילו לתשאל את העובדים שהצהירו שהם לא עובדים בשבת , למה למשל לבלות בשבת זה אפשרי ולעבוד לא. אחרי שהבינו מה שהבינו ירדו מהעץ והכל חזר להתנהל על מי מנוחות. אז כן אני שומר שבת בדרכי שלי. לא רוצה לעבוד. אי אפשר לחייב אותי. מאותו כיון אני מבין את תגובתו של davemustaine87 שאי אפשר לחייב אנשים לא לטוס בשבת או כל דבר אחר. אני בכוונה לא עונה לך speial כי אז אני סוטה מהנושא . השאלה היא מאוד פשוטה. אם יש חוק למה הוא לא נאכף. למה העסק מרשה לעצמו לעשות מה שבא לו. זה מרגיש לי כאילו נתב"ג הפך לסוג של בילו סנטר שכזה.

פורסם
לא יקרה שום דבר לאף אחד אם לא ינחתו מטוסים בשבת.

לך לא ייקרה כלום.

שדה התעופה יפסיד במכה שביעית מהכנסותיו, עם כל ההשלכות הכלכליות הנ"ל.

אין לי בעיה להתדיין, אבל בו נדבוק במציאות.

בשורה התחתונה אתה רוצה שייסגרו את כל המדינה בשבת...

טוב שהפסיקה שמה אותכם במקום הנכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

bigbosf אתה פשוט אגואיסט, אם היית מהצד השני והיית רוצה לטוס לחו"ל בשבת לדוגמא היית מלין "למה הם לא מוציאים טיסות בשבת".

אתה מגיע לחברה, שעובדת כדרך קבע גם בשבת, ורוצה לעבוד בתנאים שלך שלא תואמים את תנאי החברה.

כמו שלא יכולים לכפות עליך לעבוד בשבת- אתה לא יכול לכפות עליהם לא להעביד עובדים בשבת.

המשפט שלך פשוט מרתיח אותי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
לך לא ייקרה כלום.

שדה התעופה יפסיד במכה שביעית מהכנסותיו, עם כל ההשלכות הכלכליות הנ"ל.

אין לי בעיה להתדיין, אבל בו נדבוק במציאות.

בשורה התחתונה אתה רוצה שייסגרו את כל המדינה בשבת...

טוב שהפסיקה שמה אותכם במקום הנכון.

לפעמים אני מרגיש כאילו הפורום הוא שלוחה נסתרת של מרצ. מי זה אותכם ? אני לא ביקשתי שיסגרו בשבת שום דבר. הדבר היחיד שאני מבקש זה הסבר הגיוני למה עסק שהוא לא הכרחי ופתוח בשבת יכול לצפצף על החוק ולהחליט את מי הוא מעסיק תוך אפליה אפילו ללא ניסיון להסתיר. זה בדיוק כמו שרושמים במודעות "דרושים עובדים לאחר צבא" .

עריכה אחרונה על ידי bigbosf

פורסם
bigbosf אתה פשוט אגואיסט, אם היית מהצד השני והיית רוצה לטוס לחו"ל בשבת לדוגמא היית מלין "למה הם לא מוציאים טיסות בשבת".

אתה מגיע לחברה, שעובדת כדרך קבע גם בשבת, ורוצה לעבוד בתנאים שלך שלא תואמים את תנאי החברה.

כמו שלא יכולים לכפות עליך לעבוד בשבת- אתה לא יכול לכפות עליהם לא להעביד עובדים בשבת.

המשפט שלך פשוט מרתיח אותי.

אתה לא מבין כנראה את כוונתי . לא ביקשתי שהחברות לא יעסיקו בשבת. ביקשתי שיפעלו לפי חוק . החוק אוסר לבצע הפליה.

• תוכן חדש...