Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת גיר ומורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתחיל ללמוד נהיגה שבוע הבא.

ההתלבטות שלי היא ידני או אוטומט... מצד אחד, אני לא מוגבל אם אני לומד על ידני.

מצד שני, כמעט כל הרכבים על הכבישים כאן הם אוטומט, ככה שאם אני עושה רישיון על ידני

ואז קונה רכב אוטומט ונוסע עליו שנתיים שלוש בעצם כל הניסיון של הידני הלך לי לפח.

מה גם שעם אוטומט זה פחות עבודה וקל יותר מבחינת למידה ונסיעה.

מה דעתכם?

בנימה זו, מישהו יכול להמליץ לי על מורה טוב בחולון? אני גר בתל-גיבורים לא רחוק ממשרד הרישוי.

אם זה עובר על החוקים בכל צורה שהיא-מצטער.

פורסם

אם אין לך מגבלה פיזית, למד על ידני. זה לא קשה ואחרי מספר שיעורים מתרגלים לגיר. זה יתן לך יתרון כי תוכל לנהוג גם על רכבים ידניים (בשנים האחרונות הם חוזרים לכבישים עקב מחירם ומחירי הדלק).

זה לא משנה שאחרי כמה שנים ניסיון עם הידני יילך לך. מקסימום תקח כמה שיעורים ותחזור לזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ובנוסף לנאמר מעליי,

קח בחשבון שבחו"ל בייחוד באירופה רוב רכבי ההשכרה הם ידניים.

הלו הלו! חשבתי שמדברים עלי,איך התחת של יוסי התחיל לככב כאן?

:shock:

פורסם

אל תתרגש, תתחיל ללמוד על ידני ואתה תראה שאתה מסתדר. מקסימום אף פעם לא מאוחר לעבור לאוטומט (לאומת ההיפך שיהיה הרבה יותר קשה).

תחשוב על זה: יצאת עם חברים לבלות והחבר שנהג ברכב שתה והרכב שלו ידני. אתה לא שתית ורק לך יש רישיון לידני.

אל תחשוש מידני, זה הרבה יותר קל מדייט ראשון. ;)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפי נסיוני מי שאני מכיר שלא למד על גיר ידני כמו שצריך הוא נהג הרבה פחות טוב, אני לא אומר זאת כעובדה אלא כתחושה שלי מחברים שאני נוהג איתם.

אם כבר אתה לומד לתפעל כלי ששוקל כמה מאוד ק"ג ויכול להגיע למהירויות גבוהות, לא כדאי לך ללמוד כמו שצריך את התפעול הכי בסיסי שלו?

עצתי לך היא לדבוק בידני, בשיעורים עצמם אתה לא תבין עד כמה עמוק ההבדל, רק כשיהיה לך רשיון תבין כמה יתרונות זה נותן לך (גם מהצד הטכני וגם בנסיעות לאירופה).

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

למד על ידני. ממילא פרק תפעול הרכב הוא הפרק הפשוט בלימודי הנהיגה, תשתלט עליו תוך מספר שיעורים חד ספרתי (במיוחד בחולון שבה אתה פטור, למעשה, מזינוק בעליה).

הבעיה בלימוד הנהיגה הוא ההשתלבות בתנועה, וזה מה שמצריך זמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תחשוב הרבה, תלמד על ידני.

גם שיעורים יותר זולים, אם אתה ממש מפחד, בטסט מותר שיכבה מנוע 3 פעמים. (אל תשכח שרוב הרכבים הם דיזלים מה שאומר שלא קל לכבות אותם, דבר שני אחרי כמה שיעורים לא יכבה לך מנוע סתם).

אם אתה ממש חסר קורדינציה, ויש כאלה, אז סבבה תלמד על אוטומט, אבל אל תפסול ידני רק בגלל מה שאומרים לך.

אם החזרתי את הורים שלי לנהוג על רכב ידני, אחרי 13 שנה שהיה להם גיר אוטומט, זה לא בעיה ולא קשור ללשכוח או לא, כמו שחייה או אופניים, למדת ואתה לא תשכח בחיים. (והם נוסעים המון, ומאז הגיר הידני נוסעים יותר כי הרכב חדש).

אני מאז קבלת הרישיון נהגתי בעיקר על אוטומט, אחרי שהורים שלי קנו לעצמם רכב ידני שאני המלצתי להם, אני נוהג עליו מידי פעם וזה שטויות.

פורסם

ידני עדיף.

בשביל מה להגביל את עצמך?

זה לא יותר קשה ללמוד על ידני - כמו שכבר אמרו פה החלק הקשה בנהיגה הוא ההשתלבות בתנועה, תפעול הרכב הוא החלק הפשוט.

בעוד כמה שנים תרצה לקנות לעצמך רכב.

אם יהיה לך רשיון על ידני אז אתה לא מוגבל. תוכל לבחור רכב לא רע בכלל גם בתקציב של 15K ש"ח נניח.

אם תהיה מוגבל לאוטומט אז באותו תקציב תקבל רכב יותר ישן, פחות בטוח, פחות חסכוני, ועם פוטנציאל לשיפוץ גיר יקר במיוחד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תוספת קטנה לנאמר - אם תרצה בעתיד לעבוד כטכנאי שרות או בחלוקה של משהו, או תפתח עסק קטן שדורש טנדר וכו' - הרוב המוחלט של רכבי העבודה הוא עם גיר ידני.

פורסם

אני מצטרף להמלצה. תלמד על ידני. תוך 3-4 שיעורים הגיר כבר לא יפריע בשום צורה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם בהיבט הכלכלי אין פה דילמה בכלל, במידה ותלמד על אוטומטי אתה משלם אותו מחיר על פחות- רשיון שיגביל אותך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ידני בהחלט. מי שלומד על אוטומט בסופו של דבר מפחד ללמוד על ידני. גם כי זה עוד כסף להוציא, וגם כי הפקקים בישראל "בלתי נסבלים" והאירופאים טמבלים או משהו כזה.

שטויות במיץ. זה רק נראה כמו עבודה.

• תוכן חדש...