Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט פונטו ספייס או פיאט פנדה

ronCh26
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני עם תקציב של 15K-20K אבל יכול להתגמש קצת, מחפש משהו חסכוני ואמין (עדיפות לידנית).

מתלבט בין פיאט פנדה 2004 ידני מנוע 1.2 לבין פונטו ספייס 2006 ידני מנוע 1.3.

אשמח לשמוע דעות.

נ.ב

יונדאי גטס 2006 ידני יכולה להיות פתרון טוב לדרישות שלי לרכב?

שמעתי הרבה על צריכת הדלק הגרועה שלה, גם בידני זה ככה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפנדה תהיה הכי חסכונית,מאט אחריה הספייס,הם חולקים הרבה מכלולים משותפים,כאשר הספייס מרווחת יותר ויש ברמת אחבזורהelx גם מנוע חזק יותר.

הרכבים לא יקרים לאחזקה.

הגטס פחות חסכונית מהם,אבל גם מאוד אמינה ויותר זריזה,חפש רמת איבזורהgls/gli

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי הולך על הפונטו ספייס.

אתה קונה רכב יחסית ישן וחלקים משומשים זה דבר חשוב.

אין יותר מדי פנדה בפירוקים, ככה שאם תצטרך פנס או חלקי פח וכו', זה יכול לבוא לרעתך בזמו תחזוקה.

מעבר לזה מדובר באותו מנוע, ככה שאין מה לדאוג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש רכבים אמינים אבל פחות חסכונים,למשל יונדאי גטס,באזור ה20 אני חושב אפשר למצוא אחת ממודל 2006 עם מנוע 1.4,הוא יהיה זריז מהם,אבל פחות חסכוני כ 1/12 לעומת הפנדה למשל שיכול להגיע ל 1/17.5 ואם אנחנו מדברים על כבישים מישורים אז גם למאט יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפנדה תהיה הכי חסכונית,מאט אחריה הספייס,הם חולקים הרבה מכלולים משותפים,כאשר הספייס מרווחת יותר ויש ברמת אחבזורהelx גם מנוע חזק יותר.

הרכבים לא יקרים לאחזקה.

הגטס פחות חסכונית מהם,אבל גם מאוד אמינה ויותר זריזה,חפש רמת איבזורהgls/gli

נכון מאד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פנדה!!!!!!

ראשית שני הרכבים חולקים מכלולים רבים בניהם... ולדעתי גם המנוע אותו הדבר...

בכל מקרה יש לי פונטו (כיום 2003 ולפני 1998), כי בזמנו לא הבנתי כלום וחשבתי שהצורה יותר יפה וזה מה שהכריע... לא שזה רכב גרוע אבל יותר מדי אלקטרוניקה לא מוצלחת בכלל, ראש מנוע שנוטה ללכת (למען האמת עוד לא פגשתי בעלי פונטו שעברה מעל 200 אלף ללא ראש מנוע) בקיצור ממש לא רכב אמין ולמי שיש תקציב כזה לקנות רכב בדרך כלל אין את התקציב להתמודד עם התקלות. לעומתו ושוב למרות שחולקים מכלולים רבים הפנדה מציגה אמינות גבוהה, וגם חסכונית יותר.

בקיצור אלה אם כן העיצוב של הפנדה ממש לא מדבר אליך, עדיף פנדה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבין ה3 הללו מי הכי אמינה?(אני ימבין שזו שאלה קצת אבסטרקטית אבל דעתכם חשובה לי)

אני לא ממש אוהב את הצורה של הפנדה אז נדמה לי שעיקר הדילמה שלי היא בין גטס ידנית 2006 אולי 2007 לבין פונטו ספייס 2006. השאלה היא עד כמה גרועה צריכת הדלק של הגטס?

(בדגש על הידנית)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגטס פחות רגישה להזנחה,הגטס כניראה תעשה באזור ה 1/12 לעומת ספייס שיכולה לעשות כ 1/16,נכון הרבה מהם עברו ראש מנוע,כי הרבה משתמשים במים במקום נוזל קירור,מה שמקצר מאוד את הדרך להחלפת ראש מנוע.

אם בכול זאת החלטת על הגטס,חפש רמות איבזור GLS/GLI,בGLF שהיא הפופולרית יותר,אין ABS ויש רק כרית אווי אחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בחישוב פשוט אם אני נוסע כ15,000 ק"מ בשנה אז הפער בין צריכת דלק של 1/12 ל 1/16 הוא ~ 2200 ש"ח.

האמינות מאוד חשובה לי אז אני נוטה לכיוון הגטס(גם בגלל הדאגה של ראש מנוע) ושוקל להגדיל את התקציב שלי, שמעתי שיש שנה שממנה הגטס חסכונית. ידוע לכם מאיזו שנה זה? 2007?2008?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב2006 הגיע גטס עם מנוע 1.4,באותה השנה עוד נמשך גם מכירת מנוע ה 1.35,ה1.4 חזק יותר עם 97 כ"ס לעומת 83 וחסכוני יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגרנדה עדיפה,היא בטיחותית יותר במיוחד עם מנוע ה 1.4 שהוא מגיע עם 6 כריות אוויר,מרווח יותר,חסכוני לדעתי כמו הספייס,אבל לא הכי זריז במיוחד ה 1.2 אם משווים אותה לגטס הידנית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגרנדה עדיפה,היא בטיחותית יותר במיוחד עם מנוע ה 1.4 שהוא מגיע עם 6 כריות אוויר,מרווח יותר,חסכוני לדעתי כמו הספייס,אבל לא הכי זריז במיוחד ה 1.2 אם משווים אותה לגטס הידנית.

אני שוקל לדחות את הקנייה של הרכב בכמה חודשים כדי לחסוך עד 35K-40K שבהם אוכל לקנות יאריס.

השאלה האם שווה לחכות את הכמה חודשים האלו עבור היאריס?ואם כן איזה דגם של היאריס כדאי?(כמובן ידנית)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תקנה גטס אם אתה מחפש חסכון בדלק. הייתה לי כזאת ידנית. היא שותה בלי סוף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...