Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וידויה של אסתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש גיסנו!

אני הייתי מוריד סמלים מקדימה ומאחורה לפני שאיזה ילד משועמם ידאג לזה ואז בטוח אף אחד לא יבחין שזו ST.

מהסמלים אפשר לעשות אחלה מחזיקי מפתחות :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שי תתחדש

רק היום שמתי לב לשרשור כי חשבתי שמדובר ביפנית.

כאילו כתבת את אשר על ליבי. בול. כאילו העתקת את מחשבותיי/רצוני

האמת אתה ביצעת את הדבר שאני מתלבט ומתקשה ליישמו (המחיר :cry: )

יש לי כמה שאלות ואודה לך אם תוכל לענות עליהן:

1. אם היית יודע שהרנו מגיעה (הזמנות חדשות הן על הדגם של מתיחת הפנים) עם דשבורד חדש (מערכת r link ) בדומה לקליאו החדשה עם מערכת מולטימדיה וג'ויסטיק ליד ידית ההילוכים ועוד כמה תוספות שנעשו במתיחת הפנים לאחרונה, האם היית משנה את בחירתך?

2. מה דעתך על הסקודה אוקטביה rs שמגיעה . משפחתית , מהירה, תא מטען ענק, 220 כ"ס, יפיפיה. היא תגיע עם dsg ואולי אף גם ידנית. האם היית שוקל לקנותה ?

3. אני מבין שקנית בדלק. האם בדקת גם באיילון? מה השיקול שבחרת בדלק?

4. האם יש קסנון ותאורת לד ?

5. איזה רמת גימור יש לדלק " st1 , st2 st3 ?

6. המחיר הרישמי של דלק הוא 220 א' ₪ . האם קיבלת מחיר אטרקטיבי יותר?

7. באיזה סוכנות בארץ מכירים את הרכב כי בירושלים בקושי ראו אותה

פורסם
תתחדש גיסנו!

אני הייתי מוריד סמלים מקדימה ומאחורה לפני שאיזה ילד משועמם ידאג לזה ואז בטוח אף אחד לא יבחין שזו ST.

מהסמלים אפשר לעשות אחלה מחזיקי מפתחות :-D

אני לא מודאג. זה יקרה מעצמו בקרוב... ככה זה.

שי תתחדש

רק היום שמתי לב לשרשור כי חשבתי שמדובר ביפנית.

כאילו כתבת את אשר על ליבי. בול. כאילו העתקת את מחשבותיי/רצוני

האמת אתה ביצעת את הדבר שאני מתלבט ומתקשה ליישמו (המחיר :cry: )

יש לי כמה שאלות ואודה לך אם תוכל לענות עליהן:

1. אם היית יודע שהרנו מגיעה (הזמנות חדשות הן על הדגם של מתיחת הפנים) עם דשבורד חדש (מערכת r link ) בדומה לקליאו החדשה עם מערכת מולטימדיה וג'ויסטיק ליד ידית ההילוכים ועוד כמה תוספות שנעשו במתיחת הפנים לאחרונה, האם היית משנה את בחירתך?

2. מה דעתך על הסקודה אוקטביה rs שמגיעה . משפחתית , מהירה, תא מטען ענק, 220 כ"ס, יפיפיה. היא תגיע עם dsg ואולי אף גם ידנית. האם היית שוקל לקנותה ?

3. אני מבין שקנית בדלק. האם בדקת גם באיילון? מה השיקול שבחרת בדלק?

4. האם יש קסנון ותאורת לד ?

5. איזה רמת גימור יש לדלק " st1 , st2 st3 ?

6. המחיר הרישמי של דלק הוא 220 א' ₪ . האם קיבלת מחיר אטרקטיבי יותר?

7. באיזה סוכנות בארץ מכירים את הרכב כי בירושלים בקושי ראו אותה

לגבי הרנו - מכונית נפלאה. העיצוב החיצוני והעדר 2 דלתות עדיין מפריע. אבל אי אפשר לעולם לדעת...

הסקודה - מעניינת מאוד. בלי נהיגהלא יודע, אבל אני לא צריך את הגודל הזה. יש לי גם S_MAX בשביל המשפחה...DSG בכל מקרה לא מה שחיפשתי. בגלל זה נפסלה ה GTI.

דלק נותנים עוד שנה אחריות. עניין השירות ברור. בכל זאת זה רכב נדיר ואני צריך אבא. אם מטפלים בדלק ניתן לרכוש שנת אחריות רביעית במחיר סימלי. מבחינתי זה יתרון עצום.

בדלק המכונית מגיעה עם סאנרוף ומערכת מולטימדיה טובה, באיילון מגיע עם קסנון וסטיישן. לא רוצה סטיישן.

המכונית נקנתה בת"א. אני מתנצל אבל על מחיר אני לא מפרט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי הרכב נראה נהדר, גם מעוצב יפה וגם הצבע הלבן יושב עליו בול.

המושבים נראים מצויין ואני מאוד מתחבר למה שכתבת לגבי זה שבפעם הראשונה הם מרגישים לוחצים מדי (תחושה כאילו הגוף רחב מדי למושב) ואחרי זה מתרגלים, אותה תחושה בדיוק היתה לי במושבים אצלי ברכב אבל זה כנראה אינדיקציה למושבים תומכים כראוי.

יופי של רכב, תהנה !

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שי תודה על התשובות.

האם תוכל לשתף מה מחיר הרישיון, ביטוח החובה וביטוח המקיף?

כמו כן מה דרישות חברת הביטוח?

פורסם

חובה 1,250

רישוי http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182

http://portal.knesset.gov.il/Com2ksafim/he-IL/Messages/10+1+2013a.htm

מקיף טווח ההצעות 4,000-4,600

מיגון מלבד אימוביליזר שזה סטנדארט היום, גיליתי היום לאחר מעבר על הספר ובדיקת מחשב רכב שיש גם מערכת מיגון מקורית. יכול להיות שכדאי לי לעדכן את הביטוח.

אני רכשתי באמצעות היבואן מערכת איתור כפולה. מלבד עלות רכישה יש פה גם עניין של כמה עשרות ש"ח לחודש.

אני מתרשם כמה אתה מתאמץ במרבית התגובות שלך לשכנע שמכוניות כאלה צריכות לעלות 180K. סבבה. מסכים. אפילו רוצה.

רק עבורך, אני מקווה שאתה מבין שהתחזוקה השוטפת שלהן יקרה יותר. זה לא רק מחיר רכישה.

צמיג של רכב כזה, בד"כ יעלה לך פי 2-4 מצמיג של מכונית ממוצעת. דלק, ביטוחים וכד'

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

1,000 הקילומטרים הראשונים חלפו כבר לפני למעלה משבוע וזה אומר שתקופת ההרצה הסתיימה.

בתאכל'ס שינוי דרמאטי באופי השימוש לא אמור לקרות בגלל אותו קו גבול. נכון, עכשיו אפשר... אבל, ממילא במרבית הזמן המכונית תבלה בדרך לעבודה ובחזרה ומדי פעם תשמש לטיול כזה או אחר. רק שלאור יכולותיה, באותם טיולים, או ברגעים כמעט מקריים היא תדרש לספק את הסחורה שיש לה ואין לליסנגטומטיות. ובהחלט יש לה מה לתת והרבה, עוד ארחיב על כך...

רק שקצת לפני כן, רציתי לשתף במעבר מירח דבש לשגרה.

באופן טבעי משלב של שכרון ריח של מכונית חדשה עוברים להיכרות עם כל מני פיצ'פקאס כמו אתראה על לחץ אוויר, סאנרוף שמחליט להעצר 8 סנטימטר לפני פתיחה מוחלטת וממשיך רק לאחר לחיצה נוספת על הכפתור. מוזר, אבל אז בספר מוסבר שזה מצב פתיחה שמונע רעש של הדף אוויר. ככה שזה לא תקלה.

בשלב מסויים שם לב שסל"ד סרק במנוחה לא יציב. אמנם אין רעידות אבל לא מבין את פשר העניין. האם זה קשור למנוע חם/קר. בדיקה מספר פעמים והתשובה שלילית. ואז מסתבר שיש מנגניון שכאשר ההילוך משולב ואתה מוריד רגל מדוושת הברקס, הסל"ד עולה מ 700 (בערך) ל 1,100 בערך. מה שמאפשר הנחת הקלאץ' בלי גז והתחלה חלקה לגמרי של הנסיעה. כשההילוך לא משולב מצב הלחיצה על הברקס לא ישנה את את הסל"ד.

גם מנגנון הזינוק בשיפוע עובד יפה מאוד.

אבל כל הנ"ל שטויות לעומת העניין הבא:

במסגרת הנסיעות היומיומיות, האיטיות מאוד, יש קטע קצר יחסית שמאפשר נסיעה ב 60 קמ"ש. לפתע אני מתחיל לשים לב שכל פעם שאני בקטע הזה יש רעש מחזורי הדומה מאוד להדף אוויר של חלון פתוח. הרעש מגיע מהחלק האחורי של המכונית. לא חזק, אבל כשאני מבין שמדובר בענין קבוע זה מתחיל להטריד. המחשבה על תקלה מתחלפת במחשבות על משהו יותר גרוע. נסיעה במהירות הנ"ל ושילוב לניוטרל מבהירה לי שלא מדובר בעניין של מנוע/גיר או אגזוז. כי זה פשוט נמשך.

אז, מתחיל לחשוב שיש פגם אווירודינמי – הספויילר או החצאיות מייצרים מערבולות. וזה מרגיז... נסיעה מהירה יותר מגבירה את התדירות עד למצב שב 80 ומעלה יש רק רעש של תהודה מתא המטען. אנשים שנוסעים איתי לא שמים לב לזה. ורק מתלהבים, אבל לא נרחיב על זה.

לעומת זאת אני מתחיל להיות מוטרד. מאוד ואפילו עוד מאוד אחד.

מערכת היחסים ביני לבין המכונית עומדת למבחן גדול. מצד אחד, אני מוצא עצמי חוזר הבייתה ועושה דבר שהרבה זמן לא קרה לי – בוחר לצאת במחלף אחר מהרגיל רק בגלל שיש שם פניה מעניינת...

היכולת של המכונית לספק כיף מהצד האחד ומנגד תחושה של ביקורת עצמית – איך אני ששם לב לפרטים קטנים, יודע מה אני אוהב, שם לב לפגמים, לא שמתי לב בנסיעת המבחן שהמכונית כל כך רועשת.

שאלות קשות יותר כמו למי המכוניות הזו תוכננה ומי יהיה מוכן לחיות עם רמת הרעש הזו מציפות אותי. שאלות ברמה הפילוסופית של ההקרבה הנדרשת בכדי לקבל את התענוג המיוחל. מי יהיה מוכן לשלם את המחיר.

אני מחליט לפנק את המכונית בדלק 98 במין תחושה תמימה להחריד שאם אשתדל יותר אולי היא תגמול בקצת יותר שקט. תמים, אמרתי כבר...

העניין קודח במוח. ושוב, אף אחד מהנוסעים איתי לא שם לב... האם אני מטורף?

ואז, המחשבה הנ"ל מובילה אותי לחפור במבחנים מהעולם שם אני מגלה שאף אחד לא מציין שיש בעיית רעש. כנראה זה אני..

נסיעה לכיוון זכרון יעקב...יופי של פניה בעליה, ההגה עילוי, השלדה נהדרת והדוושות משגרות את הכוחות הנדרשים בתזמון מדוייק ובנחישות אפקטיבית ויוצרים תחושה ברורה למה המכונית הזו נועדה. הקוטביות ביחס למכונית מעולם לא הייתה גדולה יותר.

בדרך חזרה, בשיוט תת ראדרי אשתי מציינת שלא שומעים טוב את הרדיו וזה מוזר שצריך להגביר בעוד דרגה. אני נשבר. זה לא אני.

עכשיו כבר מישהו אשם פה. בחו"ל כל המבחנים לא התייחסו לפגם הזה. האם היבואן הביא דגם עם בידוד מופחת? מה עושים אם כן. אני פותח את תא המטען ובודק אם נראה שיש משהו חריג באיזור הגלגל הרזרבי. לא ממש מוצא. אבל מפה מתחיל לפתח פרופסורה בענייני איטום רעשים. מגיע לאתרים שמתעסקים בחומרים ועבודות דימיוניות עם דיינמט ודיינמט אקסטרים. מתחיל לעשות חישובים כמה זה יעלה ומחפש באם יש מומחים לזה בארץ. בקיצור קידוחי מוח מטורפים.

בכל זאת, המחשבה שאולי כדאי שמישהו יבחן את הנושא, כי אולי בכל זאת חסר שם משהו ואפילו אם זה רק לפרוטוקול – והנה אני במוסך. מכונית עם 1,200 קילומטר עם תלונה מוזרה למדי. האם יתייחסו אלי כאל תמהוני, טרדן או שיגלו משהו? הבוחן נכנס איתי לרכב, כביש הגישה איטי ולאחר כקילומטר הוא נפתח ואפשר להגיע למהירות המתאימה. לא חולפים 100 מטר והוא אומר לי, "תסתובב בחזרה. בוודאי שאתה צודק, יש לך צמיג דפוק". איזה אושר מציף אותי. זה לא אני, זה לא הם, והמקצוען שיושב לידי פשוט לעניין. חצי שעה מאוחר יותר מגיע איש השירות ומודיע לי שכל הצמיגים נבדקו ואחד פגום ויוחלף. אני מיד שואל האם למקורי והוא מציין שבוודאי. עוד כחצי שעה ונסיעה עם הבוחן. מכונית חדשה... שקטה ונהדרת. מה שרציתי ומה שציפיתי. חוזרים חזרה והבוחן מבקש שנכנס שוב לצמיגיה. מבקש מהמקצוען ששם לעבור על כל הצמיגים ולוודא לחץ מדוייק ולעבור על כל הברגים עם מפתח מומנט. איפוס של מנגנון בחינת לחץ האוויר והבייתה.

אין מילים לתאר כמה המשבר הזה חיזק את היחסים ביננו. אהבה גדולה.

אמנם כבר רשמתי בעבר פוסט על המוסך בניר צבי, אבל מגיע להם שאחזור על כך שוב. הם מקצוענים. היחס טוב, רמת הבוחנים גבוהה. אין מריחות. לוקח קצת זמן, אבל זה שווה ומי שזה לא בשבילו להיות ליד הרכב יכול לקבל הסעה הלוך/שוב. הציוד בצמיגיה וההתנהלות יכולים לעשות בית ספר להרבה צמיגיות מוכרות ומכובדות.

עד כאן.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם
שי.תתחדש ותהנה,בחרת בחירה נכונה ומהנה!.

אתה מתכוון ליישם על הרכב את הHB?

ראה הודעה #53

פורסם

כיף לשמוע על הטיפול. מעניין מה קורה עם הרכב היה נרכש אצל איילון, אם באמת היו מתייחסים כך לבעלים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
כיף לשמוע על הטיפול. מעניין מה קורה עם הרכב היה נרכש אצל איילון, אם באמת היו מתייחסים כך לבעלים.

עד שרוכש מאיילון יבחר לשתף לעולם לא נדע.

בכל אופן מי שזה מעניין אותו:

נסיעה עם רגל קלילה אבל לא תאורטית מובילה ל 15 ק"מ לליטר ב 90-100.

נסיעה ריאלית יותר, רגועה אך כוללת יציאה מהעיר, מהירות קצת יותר גבוהה, מעט עקיפות קלות, מובילה ל 12.5 ק"מ לליטר.

בנסועה הרגילה שלי שכוללת נסיעה עירונית בעיקרה, אך לא פקקים עמוסים, הטווח הוא 9-10 ק"מ לליטר. שזה מעט טוב יותר מהגולף 1.6 ששירתה אותי עד כה.

כמובן שלהאצות חזקות יש מחיר משמעותי. מוקדם להתייחס לזה, מחוסר נתונים לממוצע משקף.

פורסם

השבוע חבר שלי פנה למוסך עם פוקוס st שנרכשה באיילון,,יש לו ברכב מגן סף דלת שנפתח כאשר פותחים את הדלת ואחד מהם היה סדוק,הגעה למוסך להזמנת החלק ותוך יומיים עם משלוח אווירי החלק הגיע והותקן.

Vw Polo GTI

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חלפו להם עוד 1,500 ק"מ...מה אגיד לכם, החיים קשים.

כנראה שמשהו באופי שלי מחורבן. כל הזמן מחפש מה לא בסדר וכמעט לא מתפנה להנות...

נתחיל בזה שבוקר אחד אני יורד למטה ולוחץ על השלט, שומע את הקליק של הדלתות ואז הדלת לא נפתחת. לוחץ שוב ושוב קליק ואינה נפתחת. הרגשת באסה אדירה מציפה אותי, עד שאני שם לב שלקחתי את מחזיק המפתחות של ה S_MAX של האישה שחונה במקביל...

בהזדמנות אחרת, נוסע עם חבר לעבודה, נהנה מאוד מהדרך, ואז ברמזור מרגיש ויברציה של סיבובי סרק לא יציבים, מתבאס עד עמקי נשמתי, הנה זה נפל עלי, עד שפתאום שם לב שהחבר מנדנד את הרגל בחוזקה...

לפני כשבוע וחצי, מצאתי חתול על האוטו, ומיד אחר כך, שמתי לב ל 2 שריטות על השמשה הקדמית. מתרתח! אבל אז, אח"כ רואה שהן לרוחב ולא לאורך, מה שלא הגיוני שחתול יעשה. מכאן המסקנה המיידית שקיבלתי את המכונית עם שמשה שרוטה וזה מעציב אותי מאוד. בנתיים האוטו קצת התלכלך ובשבת ניקיתי אותו. בנסיעה ראשונה כשהשמשה נקיה שוב השריטות קדחו לי במוח. פתאום, משום מה החלטתי לבדוק עם הציפורן האם יתכן שהן מהצד הפנימי. הפלא ופלא... 2 קורי עכביש. לא שריטות ולא נעליים.

ועכשיו לצד האומנותי.

הנסיעות השגרתיות שלי הן איטיות מאוד. לא פקקים, אבל לא עובר את ה 60. אין זיקוקי דינור ואין הרבה מה לספר.

מי שלא נהג בספורטיבית, לא מכיר את המחיר שמשלמים בשוטף. המכונית קשה יותר ומעט רועשת יותר. לכן, פינוקים למינהם ממתיקים ומטשטשים את הקורבן. סאנרוף, מערכת שמע, תפאורה כללית (מושבים, הגה, ריפודים, צבעים ותאורה) מרחיבים דעתו של אדם.

אבל מי שמחפש בקטנות, לא תמיד ימצא את הצידוק. באותו מחיר אפשר לקבל מפנקות יותר.

אבל, אם אתה יודע מה שקנית, תמצא את הרגעים שיתגמלו אותך אותם אלו ששום מפנקת או מהירה אחרת לא יכולה לספק.

המנוע של המכונית בשילוב הסאונד סימפוזר - יודע להפיק קונצרט מענג. תגובת הדוושה מיידית בכל סל"ד. אם זה סל"ד נמוך, כמעט בעיטה. ובכל מקרה של מעבר מרגוע לעצבני מתלווה נהמה גרגרנית נהדרת. זה לא רק הספק אלא לא פחות גמישות. גם אם אתה בהילוך שישי ומשום מה החלטת ללחוץ בלי להוריד הילוך, הדחף יגיע ובעוצמה. היכולת להאיץ בצורה מהנה, קיים בכל מהירות שתדמיינו. והמוזיקה...

ההילוכים מחולקים היטב ועוברים בקלות. יחד עם זאת, בנסיעה איטית במיוחד כאשר כמעט אין האצה, הסנכרון של השני יכל להיות טוב יותר. אבל זה למי שמחפש בקטנות. ברגע שאתה מודע לזה, תלמד וזה יהיה מושלם. בכל נסיעה אחרת, מהירה בוודאי, העסק זורם בשלמות. על הקלאצ' אין מה להגיד. נהדר.

קרה לי כבר נסיעות שבהן היה נדמה לי שהמכונית רועשת, ואחר כך, בתנאים מאוד דומים מאוד שקטה. בכל אופן, צמיגים ברוחב 235 מגלים רגישות לאיכות האספלט ויש להם מה להגיד. לא אסון ואפילו לא מטרד. פשוט שאלה של כמה אתה רגיש. ואני לפעמים כן. במיוחד שאני משווה לשייטות איכותיות ולא ספורטיביות.

אבל כל אלה זוטות.

כי הכוח האמיתי של המכונית הוא לא דווקא בקו ישר. חכו לפניה הבאה. כן אז, אם חונכת על כך שלך כנהג יש תפקיד, ושגם לך מותר להתבטא וגם לך מגיע לגלות את כל הסודות הקטנים, כמו מה המצב של כל צמיג, אם זה דרך הישבן או דרך ההגה, אז פה יש לך אחלה פרטנרית.

ההגה פשוט נהדר, מהיר מאוד, המשקל נכון והיחס המשתנה להם תוסיף תחושת פידבק למרות האלקטרונים שמפעילים אותו מתחבר ליכולת כניסה לפניה פשוט מהממת. המשך בכך, שלדוושות יש תפקיד בסיבוב... ושהזנב משחק תפקיד ובסופו של דבר שכל הגוש הזה לא בוגד בך במעבר קיצוני אלא נותן טווח פעולה ליכולות שלך. פשוט תענוג.

וכן, בוא נודה על האמת, יש לה את היכולת הזו שאם סתם בא לך להשתעשע במהלכים פרובוקטיביים, לא דווקא "ספורטיביים" או "מהירים", היא שם והיא תרקוד איתך... בקלות. ומנגד, אם בא לך לנהוג מדוייק... גם לזה היא תושיט יד.

חוויה!

עריכה אחרונה על ידי shayy

• תוכן חדש...