Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע בשלב חיפושים אחר רכב משפחתי בשביל ההורים שלי.

לא פעם אני נתקל במודעות של רכבים עם קילומטראז' נמוך מאוד, ואני מדבר על קילומטראז' של פחות מ100KKM לרכב בן 5 ומעלה, ממבט ראשון נראה אופציה מאוד רלוונטית, ממבט שני אני די חושש שהוחלף מנוע, או לחילופין הרכב פשוט ישב לו בחנייה רוב הזמן, מה שלא טוב בפני עצמו.

נתקלתי למשל בלאנטיס בת 10 עם 68KKM, הגיוני ?

פורסם

אחות של אמא שלי היא פנסיונרית גרושה ומחזיקה בפולו שנת 2008 יד ראשונה שעברה רק 33,000 ק"מ.

את הרכב הקודם שלה היא החזיקה 11 שנה ומכרה אותו עם קצת פחות מ-90,000 ק"מ.

יש לא מעט פנסיונרים שמחזיקים הרבה שנים רכב ולא נוסעים בו הרבה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כנל אמא שלי מחזיקה c4 מינואר 2007 (בקרוב 7 שנים על הכביש) שרק עכשי מגיעה ל60 אלף קילומטר. כנל הרכב הקודם שלה נמכר עם פחות מ10 אלף לשנה. שניהם שמשו כרכב שני במשפחה (ובשלבים יותר מאוחרים שלישי)

מבחינתי יש בדיוק בדיקה אחת מהירה שאפשר לעשות טלפונית כדי להבין אם כדאי או לא רכב כזה:

לשאול כל כמה זמן הוא עושה טיפול.

כל שנה? לך על זה, לפי הקילומטראז - שכח מזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כפי שכתבו לך, ברגע שתבקש לראות היסטוריית טיפולים, תוכל לראות האם הקילומטראז' אמיתי.

כמו כן, לגבי החלפת מנוע - זה נתון שהמוכר חייב לדווח לך עליו, לדעתי בבדיקה מקצועית עולים על זה מיד.

אני יכול לומר לך שלעתים לקנות רכב שבאופן חריג כמעט ולא נסע- זה יכול להיות גם לא טוב.

היתה לנו במשפחה פיג'ו 205 1988 שנסעה במשך 6 שנים 44,000 ק"מ, זה בפירוש לא היה דבר טוב לרכב. בערך ב- 38,000ק"מ היתה התחממות, הלך ראש מנוע והיה קצת קשה למכור את הרכב בגלל זה.

אחד המכונאים אמר לנו שהסיבה לכל זה היתה שהרכב כמעט ולא נסע, ועיקר הנסיעות שלו היו בתוך העיר, גם בשל העובדה שלא היה לו מזגן, שבאותו שנתון עדיין לא היה דבר חובה.

לתשומת לבך

פורסם

יכול להיות שזה בלבולי מוח ויכול להיות שזאת מציאה של ממש, תבקש לראות הוכחות כמו היסטוריות טיפולים וכו'...

אגב מקרים כאלה לא נדירים, למשל חבר של אבא שלי מחזיק בגולף 2004 עם פחות מ40K על השעון וזאת מהסיבה שהוא פשוט לא נוסע כמעט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בהמשך לתגובה הקודמת שלי, כוונתי היתה שלעתים, רכב שנסע מעט מאוד, גם לו יש בלאי ולעתים בלאי גדול ברכיבים יקרים.

הרי מדובר בסופו של דבר במכונה, מכונה כידוע צריכה לעבוד.

מכונה שעמדה זמן רב או שנסעה רק בתוך העיר- יש לכך השלכות.

לכן, כדאי לבדוק כל מקרה לגופו.

פורסם

את הרכבים שקניתי, למעט אחד, קניתי עם קילומטרז' נמוך.

כפי שכתבו מעלי - השתדלתי לחפש 'מציאות' בדמות רכב יד ראשונה של אנשים מבוגרים,

לא כאלה שמתקמצנים על הרכב, אלא מטפלים במורשה כל שנה.

עדיין לא הצטערתי על אף אחת מהקניות האלה, והן כוללות

בלנו 97

יאריס 2004

יאריס 2004 [את הקודמת השמדתי בתאונת דרכים...]

פוקוס 2007

ה'אחד' שמיעטתי קודם הוא יונדאי אלנטרה 2005, שאחרי חצי שנה של שקט עשה כל כך הרבה בעיות, שכמעט ומכרתי אותו בחצי מהמחירון שלו...

ככה שבסופו של דבר התשובה היא לא חד משמעית, יש צדדים לכאן ולכאן, ולעיתים כפי שכתבו כאן קודם - עדיף קילומטרז' קצת יותר גבוה אבל עם טיפולים מניחים את הדעת במרווחי זמן סבירים. בסופו של דבר, נראה לי שהכי טוב למצוא רכב שנסע מעט אך טופל בקפדנות רבה. על רכב כזה שווה לשלם מחירון, ואפילו קצת יותר. בהצלחה!

פורסם

ברכב מסוג כזה, מתקדמים ככה:

1. מקבלים הוכחה לק"מ הנמוך במיוחד - בדמות ספר טיפולים של הרכב.

2. בודקים מרווח טיפולים - כל שנה, מצוין, לפי ק"מ - רע מאוד.

3. לוקחים לבדיקה ומתקדמים בהתאם.

בהצלחה.

• תוכן חדש...