Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתכוון לקנות רכב מליסינג (שלמה סיקסט).

הרכב הוא מאזדה 3 שנת 12/2010 עם 95,000 ק"מ.

בסיכום הבדיקה מקומפיוטסט שהוצג לי בחברה הכל היה תקין למעט שני צמיגים ותיקוני צבע. כאשר ביקשתי את פירוט הבדיקה המלא אז נשלחו לי יתר טפסי הבדיקה אבל ללא ערכים מספריים במשבצות המתאימות אלא רק בתחתית כל דף הופיע "תקין 100%".

לקחתי את הרכב לבדיקה עצמאית במוסך רווה (מכון בדיקה מורשה) בחיפה. הבודק עבר על הרכב במשך כ- 45 דקות ובסיום הבדיקה נמסר לי דו"ח לפיו הרכב תקין למעט נקישה במערכת היגוי, צמיג פגום ותיקון חלודה.

לאחר שהגעתי לביתי נוכחתי לראות כי הרבה מהפרמטרים הנבדקים במכון ממוחשב, כמו סל"ד, מומנט וכ"ס בפועל כמו גם נתונים מספריים של מאפייני בלמים והילוכים לא נבדקו. התקשרתי אל הבודק והוא אמר לי שאצלו הוא בודק קומפרסייה ולגבי היתר הוא בדק בנסיעה.

מה דעתכם? האם להסתפק בזה או שמא כדאי ללכת לבדיקה נוספת במקום אחר.

אני לא מבין גדול ברכבים אבל נראה היה שהבדיקה במוסך רווה הייתה בעיקרה ויזואלית אבל מאוד יסודית.

אני אמור לשלם על הרכב מחר אז אני די בלחץ..

תודה רבה

פורסם

לא מכיר את מוסך רווה אבל אם אתה סומך עליו אז אין בעייה.

באופן עקרוני מכונאי טוב לא צריך בדיקת סל"ד ממוחשבת. בדר"כ הוא יעשה בדיקה חיצונית לגילוי תאונות , דליפות ונזילות וכדומה הוא יסע באוטו כדי "להרגיש" את המנוע ,העברת ההילוכים ,מערכת הבלימה וההיגוי. מכונאי טוב "שומע" דברים שאתה לא תשמע. בדר"כ גם נסע על עשרות מכוניות טובות וגרועות...

אם הוא אמר לך שהכל תקין ואתה סומך עליו: סע לשלום, המפתחות בפנים.

פורסם

מוסך רווה ככל הידוע לי הינו מורשה סוזוקי ,האם הוסמך כמכון בדיקה ? לא יודע.

האם נבדקה השילדה? מה נכתב עליה ? תכלס זה כמעט הכי חשוב.(נניח לרגע שמנוע וגיר לא ישבקו חיים בק"מ הנוכחי וגם אם כן, יש אחריות של SIXT (שלא יודע למה היא כ"כ שווה אבל נו שוויין).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הוא לא צריך מכון בדיקה מורשה. הוא צריך מכונאי שהוא סומך עליו ועל כושר השיפוט שלו. אמון , זו הנקודה. לא תעודת הסמכה ולא דו"ח מודפס יפה עם הרבה כוכביות. לגבי מספר שילדה : זה משהו שגם הקונה הפשוט יכול למצוא ולהשוות לניירת. לגבי החלפת מנוע/גיר אני מקווה מאד לטובת הקונה שקיבל היסטוריית טיפולים מלאה. אין שום סיבה ששלמה SIXT (שמטפל במוסך עצמי) לא יחשוף את זה כחלק מחובת גילוי נאות.

פורסם

מצרף קישור לתיאור של מקרה שנתקלתי בו בימים האחרונים - בדיוק בעניינך.

אני לא מכיר אישית את הבחור שהעלה את הפוסט, אלא בעקיפין (חבר של חבר של חבר).

תבדוק שלא מדובר באותו סניף.

פורסם

לדעתי פותח הפוסט בלבל בין בדיקה במוסך מורשה לבין בדיקה במכון בדיקה.

ניתן לבדוק רכב במוסך מורשה, זה אפילו יעיל יותר במקרה של מכוניות עם אלקטרוניקה מורכבת, שעל פי רוב למכון בדיקה אין את המכשור לבדוק רכיבים שונים, ככל שמדובר במכוניות שהן פסגת הטכנולוגיה כגון מרצדס ב.אם.וו. וכו'.

לעומת זאת, יש לקחת בחשבון, שרכיבים מסוימים בבדיקה כגון בדיקת קומפרסיה, בדיקת שלדה ועוד לא תמיד תיעשה באופן מקצועי במוסך מורשה.

לכן, כדאי לשלב באופן הבא: לקחת את הרכב למכון בדיקה מורשה, בשביל השקט הנפשי, כדי להיות מכוסים בקטע של מנוע, גיר ושלדה.

ככל שמדובר ברכב עם אלקטרוניקה מורכבת, רצוי גם להיכנס למוסך מורשה או מוסך המתמחה בדגם הספציפי, כדי לבדוק מערכות שונות שלא ניתן לבדוק במכון הבדיקה.

בהצלחה

• תוכן חדש...