Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו תופעה ידועה עם השמנים האלו הם לא מתאימים לתנאי אקלים שלנו בשילוב אם אופי נסיעה מסויים

תחזוק לצמיגות הקודמת שלך בהקדם או לצמיגות 5W30 ותעקוב שוב אחר תצרוכת השמן

אגב תצרוכת שמן חריגה הורסת את הממיר קטליטי וגורמים להתפסות של הרינגים ואז אתה בדרך לחצי אוברול

אם זו אכן בעיה של צמיגות נמוכה והתוצאה השמן דליל נשבר ונשרף בתנאי האקלים של ישראל .

אולי כדאי להפסיק להמליץ על צמיגות נמוכה בכל מצב , ולעבור לצמיגות גבוה יותר ?

מתן - האם בדקתה נזילות , הנחת עיתון מתחת למנוע ללילה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דנידין,אם השמנים לא מתאימים לאקלים שלנו, מדוע היצרן (והיבואן!) מאשרים שימוש בהם בארץ כשהם רושמים אותם בספר הרכב? על פי הטיעון שלך, היינו צריכים לראות עכשיו בטקסס וקליפורניה תלונות ללא הפסקה על אלפי רכבים שמשתמשים בהם בשמנים בצמיגות דקה (מאזדה מיאטה, לדוגמה) שחוטפים אוברול כתוצאה מכך.

שנית, השמן של RP נמצא במנוע בסה"כ 6000 ק"מ ומדובר בשמן סינטטי מלא שכבר השתמשתי בו בעבר ברכב בצמיגות 10W30. קשה לי להאמין שהשמן כבר שרוף או שהממיר/רינגים ילכו לי כל כך מהר-על אחת כמה וכמה (כפי שאמר מרק10) שיש צריכת שמן מקסימלית מותרת.

אייל-עכשיו ביצעתי זאת, הנחתי קרטון גדול מלמטה, תודה.

פורסם

מתן, צריכת השמן המקסימלית של 1 ליטר ל-1K קילומטר לפי ספר הרכב זה כיסוי תחת של הייצרן (לפי דבריי חכמי הפורום).

לפני הכול אתה יכול בבקשה לעלות צילום מספר הרכב את המלצות הייצרן לגבי בחירת שמן מנוע בהתאם לטמפ' החיצונית.

צריכת שמן של 250-400 מ"ל ל-6K לא תגרום לשום נזק למנוע או לממיר הקטליטי והלוואי על כול המנועים גם החדשים וגם היישנים צריכת שמן כזו.

אתה כתבת שלא הייתה קיימת צריכת שמן בכלל לפני מעבר לשמן בדרגת צמיגות 5W20 אני בטוח שהייתה צריכת שמן שלא הבחנת בה בזמן הבדיקה מכיוון שכול מנוע תקין צורך שמן במידה כזו או אחרת.

גם תנאי הבדיקה שלך הם לא בדיקת מעבדה קרי בדיקה באותה טמפ' שמן מנוע ובמקום מפולס למהדרין.

תפסיק להכניס את עצמך לסרטים :-) .

איזה כייף לי :)

פורסם
דנידין,אם השמנים לא מתאימים לאקלים שלנו, מדוע היצרן (והיבואן!) מאשרים שימוש בהם בארץ כשהם רושמים אותם בספר הרכב? על פי הטיעון שלך, היינו צריכים לראות עכשיו בטקסס וקליפורניה תלונות ללא הפסקה על אלפי רכבים שמשתמשים בהם בשמנים בצמיגות דקה (מאזדה מיאטה, לדוגמה) שחוטפים אוברול כתוצאה מכך.

שנית, השמן של RP נמצא במנוע בסה"כ 6000 ק"מ ומדובר בשמן סינטטי מלא שכבר השתמשתי בו בעבר ברכב בצמיגות 10W30. קשה לי להאמין שהשמן כבר שרוף או שהממיר/רינגים ילכו לי כל כך מהר-על אחת כמה וכמה (כפי שאמר מרק10) שיש צריכת שמן מקסימלית מותרת.

אייל-עכשיו ביצעתי זאת, הנחתי קרטון גדול מלמטה, תודה.

לא מבין מבין אותך על מה אתה פותח איתי דיון בכלל הרי אתה מספר מהניסיון שלך האישי שמעיד שלפני מעבר לשמן זה דק לא הייתה בכלל תצרוכת שמן עכשיו יש לך תצרוכת שמן חריגה למנוע שכלל לא מוכר כצורך שמן בטח לא בקילומטראז' כזה

תעלה צמיגות ותראה איך זה נעלם וגמרנו וזה מהניסיון האישי שלי עם השמן 0W20

ביחד ננצח

אגב היבואן עד כמה שידוע לי כלל לא עובד עם צמיגות שמן כזו במוסכי הרשת שלו מהסיבה שציינתי

פורסם

ראשית כל, איני מכניס את עצמי לסרטים, אז להירגע :roll:

שנית, מן הסתם ישנה שגיאה בזמן המדידה לאורך ההיסטוריה של חיי הרכב.

שלישית, אבדוק מחר בבוקר אם יש נזילה מתחת לרכב לפי עצתו של אייל. ודנידין-אתה צודק. היבואן לא עובד עם הצמיגות הזו, אבל נראה לי שהשיקול הוא כלכלי בעיקר עקב המחיר של השמנים הדקים.

אני מצרף כאן צילום של ספר הרכב, שימו לב להערה בנוגע לשימוש ב5W30.

0W20.jpg

פורסם

עוברים לשלב ב' צריך לבדוק את צינור הנשם , צינור האויר הקטן המחבר מהמנוע לכיוון סעפת היניקה .

לראות את מצבו חיצונית , סימני שמן בחיבורים - ופירוק ובדיקת סימני שמן כבוצה קלה .

אני זוכר שיש לך ידע , כך שאפשר לבצע זאת לבד - רק בזהירות לא לקרוע ,

ולבדוק בסוף כי כל המחברים בסביבה , חשמל וצנרת ואקום במקום , לא נמשכו בטעות .

כדאי גם לפתוח את פקק מילוי השמן בראש המנוע , ובעזרת פנס להציץ ולבדוק סימני בוצה .

כל זאת בשביל הידע והבנת המצב -

והאפשרות האחרונה לעבור ל 5W-30 או 10W-30 ולדעתי הבעיה תסתדר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כנראה שהיא לא מתאימה למנוע.

בכל מקרה,שמתי קרטון מתחת לרכב ללילה. בבוקר בדקתי ואין נזילות.

מתן, הרכב שלך יחסית חדש ואין לך מה להיכנס לסרטים של בדיקות להימצאות של בוצה או מחברים חשמלים.

בטיפול הבא תשקול אפשרות החלפת שמן המנוע לצמיגות גבוהה יותר למרות שאני אישית הייתי בודק את צריכת השמן בעוד 10K ורק אז מחליט האם לעבור לצמיגות אחרת.

סע לשלום.

פורסם

דנידין מעניין איך המוסטנגים וכל מיני דגמי ניסאן ומאזדה עתירי נפח בארה"ב שפועלים עם 5w20 לא נכנסים לחצי אוברול.

ישראל היא לא מדבר סהרה צאו כבר מהסרט הזה.

פורסם

בתנאי האקלים בישראל - גם מאזדות המטופלות לפי הספר ובזמן ב 5W-30 - צוברות בוצה וכשלים החל מ 2003 .

ישראל לסרוגין בעייתית מסהרה ומדבר מוהאבי, עומס חום ולכלוך באויר - לחות גבוהה + חום , מזג-אויר הביל ואובך זיהום אויר וגשם ביחד ..

האויר רווי במים ולכלוך נכנס למנוע ומתחבר לשמן .

כנ"ל פסי הקרור ברדיאטור מתמלאים בלחות + בוץ וחוסמים מעבר אויר טוב לקרור מערכת הקרור .

נ.ב - האבק רווי המים מוציא מאיזון גם את מאווררי הרכב כאשר הוא מצטבר בנקודות מסוימות .

לכן כדאי מיידי פעם לשטוף את המאווררים והרדיאטור הקדמי .

ראה מהשבוע האחרון -

10 בדצמ 2013 - הסערה מגיעה: גשם, אובך ושלג בירושלים. ההפוגה בגשמים תסתיים הערב בירידה חדה בטמפרטורות ובגשמים עזים בכל הארץ. בשישי השלג צפוי להגיע להרי המרכז ...

במדבר מוהאבי שלג ואובך היו לאחרונה לפני כ 20 מיליון שנה .

התקלות הללו מופיעות גם במכשירי חשמל , כאשר לוחות וחיבורי האלקטרוניקה שלהם צוברים לחות ואבק מצטבר עלייהם .

וביחד עם הלחות האבק הופך לבוץ , מעכב את קרור הלוחות בזמן העבודה .

וגורם לקצרי מגע וקורוזיה עקב המים בבוץ ולבסוף שריפת המעגלים .

שם לב- כמות תקלות לחצני הקודנית ברכב בשבוע האחרון .

לחצני הקודניות (המטריצות מתחת לכפתורים ) היו עם אבק - מזג אויר קר עם אויר המלא במים , גורם להתפסות הכפתורים באבק בוצי .

אפשר לפרק לשחרר ולנקות וכפתורי הקודנית יחזרו לעבוד , אבל לפעמים זה מאוחר הם נתפסו נוצר מגע וקצר בלוח .

ברכב אמריקאי מעל 3.0 ליטר - כמות שמן המנוע כ 5-8 ליטר - ברכב משפחתי בישראל כ 3.5-4.5 ליטר שמן .

כמות נוזל הקרור באמריקאי - כ 7-12 ליטר , ברכב משפחתי בישראל כ 4-6 ליטר .- (ואלה הבדלים גדולים באפשרות הכלת חום והובלה)

והמשתנים הנוספים - סוגי מאווררים וגודלם , טמפרטורת כניסה לעבודה , גודל תא המנוע , קרור תא המנוע , חום כללי בתא המנוע .

האם יש רדיאטור או מחליף חום כצלעות ואגן מקורר .

גם מנוע בנפח דומה אשר נמצא בשני רכבים שונים , אפשר כי יהיו נתונים שונים לכמות נוזל הקרור ולאגן שמן .

בגלל מבנה תא המנוע ואפשרויות הקרור , והדרישה לשימוש ברכב .

יש חברות אשר לאחר בדיקה ראשונית מוציאות הנחיות טיפול לרכב .

וכעבור שנה-שנתיים , עם אסיפת מידע מהשטח מתקנות הוראות - ראה אלפא ג'ולייטה תילתן 1750 .

אשר בהוראות החדשות , חזרו בהם כי אפשר כל שמן 5W-40 בתקן C3 - וכעת דורשים גם רמת צמיגות מעל 14.4 ב 100 מעלות .

- לפעמים דליל סינטטי אפשרי , ולפעמים עם נתונים שונים של שמוש ועומס חום , לחות ולכלוך באויר , אתה על המגבלות .

מקורות .

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%91%D7%9A

אובך הוא תופעה בה נמצאים חלקיקים שונים כמו גרגרי חול ואבק באוויר ומקשים על הראייה והנשימה. תופעה זו מתרחשת כאשר שכבת אוויר יציבה בשם אינוורסיה מונעת מן האובך לעלות למעלה ולהתפשט, לכן הוא נשאר בשכבות נמוכות יחסית. כאשר שכבה זו נמצאת החלקיקים השונים מצטברים ויוצרים ענן מזוהם.

הביל: מזג אוויר המאופיין בשילוב של טמפרטורות גבוהות ולחות יחסית גבוהה, מצב הגורם לעליית טמפרטורת הגוף של בני אדם ובעלי חיים מחד, ומאידך מקשה על התנדפות הזיעה, ולפיכך מפחית את יעילות מנגנון הקירור הטבעי של הגוף.

מזג אוויר הביל מלווה בדרך-כלל בעומס חום כבד, מצב זה מתאפיין בתחושה מעיקה ולא נוחה, ומכביד על העבודה,

בעיקר עבודה פיזית, מחוץ לחדרים ממוזגים. התופעה מתרחשת בארץ ישראל במישור החוף ובשפלה, בייחוד במהלך חודשי הקיץ (יולי-אוגוסט).

10 בדצמ 2013 - הסערה מגיעה: גשם, אובך ושלג בירושלים. ההפוגה בגשמים תסתיים הערב בירידה חדה בטמפרטורות ובגשמים עזים בכל הארץ. בשישי השלג צפוי להגיע להרי המרכז ...

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%AA

אובך כבד שרר אתמול. האובך הגביר את עומס זיהום האוויר. המשרד לאיכות הסביבה פירסם אזהרה לחולי לב וריאות, קשישים, ילדים ונשים הרות, להימנע מפעילות גופנית מאומצת. הסערה אמורה להיחלש היום.

נחום מליק, חזאי בחברת המטאורולוגיה "מטאוטק", אמר כי האובך נגרם כתוצאה ממרכז לחץ אוויר נמוך מאוד, שהתפתח אתמול במזרח הים התיכון וגרם לרוחות דרומיות-מערביות חזקות מאוד. הרוחות הובילו לסופות חול בסיני ובצפון-מזרח מצרים, שלקראת הצהריים הגיעו לישראל.

אתמול בערב הגיעה עוצמת הרוח ל-80-60 קמ"ש. במקביל ירד גשם מקומי, בעיקר בצפון.

http://www.haaretz.co.il/misc/1.1081524

01.04.2013 חג שני: אובך כבד וזיהום אוויר

סופת האבק הקיצונית ביותר מזה 3 שנים • זיהום אוויר גבוה פי 40 מיום רגיל • למרות האובך, יותר מ-50 אלף יצאו לטייל

המשרד להגנת הסביבה הודיע, כי זיהום אוויר גבוה שרר ברחבי הארץ עקב ריכוזי חלקיקים העוברים בדרכי הנשימה

משעות הבוקר המאוחרות ועד שעות הערב כיסה האובך איזורים שונים בארץ ונרשם זיהום אוויר גבוה, שגרם לרוחות חזקות, סופות חול ולהסעת אבק מכיוון מצרים לאזורינו.

במשרד להגנת הסביבה העריכו, כי סופת האבק היתה הקיצונית ביותר בשלוש השנים האחרונות. כך למשל, במדידה שנעשתה באזור חיפה וגוש דן, הגיע זיהום האוויר לרמות הגבוהות עד פי 40 מיום רגיל; במפרץ חיפה נמדד זיהום של 2,500 מיקרוגרם למטר מעוקב של חלקיקי זיהום זעירים, זאת לעומת 50-60 מיקרוגרם ביום רגיל.

תכנון מערכת מזוג-אויר לחוות שרתים -

,, לפיכך, אנו נדרשים למערכות ושיטות קירור חזקות יותר ויותר. כמו כן, אנו נדרשים לנטר את רמת הלחות באוויר בכדי להגן על הציוד האלקטרוני מקורוזיה ,,

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=10&cad=rja&ved=0CHQQFjAJ&url=https%3A%2F%2Fwww.eng.tau.ac.il%2Fstudents%2Fprojects%2Fbook2008%2F915.doc&ei=J4W1UvnjMcTAtAbPu4CACg&usg=AFQjCNG3z8FD9zsBRiqtALF-LbHuv3N0UQ&sig2=kCJqd0Or65qwW1-iJ6My7A&bvm=bv.58187178,d.Yms

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שמע, הסקת המסקנות הכל כך הזוייה שלך ראוייה להערכה.

:screwy:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ליין מן כל מה שכתבת תואם למכונאי מקלדת שניזונים מתיאוריות שרצות בפורומים שונים.

במדינת ה 10w40 שלנו רוב התקלות של התחממות נזקי מנוע וכו' קורים עקב קמצנות יתר, שימוש בשמני מותגי "על" כמו פרסטון XCEL K&N וכו' ומי ברז בצבע ולא עקב צמיגויות נמוכות, אבק, ומעגלי מאוור מנוע שניזוקים עקב אבק ולחות ישראלית.

פורסם
בתנאי האקלים בישראל - גם מאזדות המטופלות לפי הספר ובזמן ב 5W-30 - צוברות בוצה וכשלים החל מ 2003 .

ישראל לסרוגין בעייתית מסהרה ומדבר מוהאבי, עומס חום ולכלוך באויר - לחות גבוהה + חום , מזג-אויר הביל ואובך זיהום אויר וגשם ביחד ..

האויר רווי במים ולכלוך נכנס למנוע ומתחבר לשמן .

כנ"ל פסי הקרור ברדיאטור מתמלאים בלחות + בוץ וחוסמים מעבר אויר טוב לקרור מערכת הקרור .

נ.ב - האבק רווי המים מוציא מאיזון גם את מאווררי הרכב כאשר הוא מצטבר בנקודות מסוימות .

לכן כדאי מיידי פעם לשטוף את המאווררים והרדיאטור הקדמי .

ראה מהשבוע האחרון -

התקלות הללו מופיעות גם במכשירי חשמל , כאשר לוחות וחיבורי האלקטרוניקה שלהם צוברים לחות ואבק מצטבר עלייהם .

וביחד עם הלחות האבק הופך לבוץ , מעכב את קרור הלוחות בזמן העבודה .

וגורם לקצרי מגע וקורוזיה עקב המים בבוץ ולבסוף שריפת המעגלים .

אייל .

כול מה שכתבת אכן מאוד מזיק ומסוכן לחולי אסטמה הנזקקים לאינלציות וונטולין בתקופות שבהם האוויר מזוהם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...