Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם באמצע השלולית מרפים מדוושת הזג, מים יכולים להכנס, ואפילו להשאב פנימה.

לא הרפאתי מהגז, לא הפסקתי ללחוץ.

פורסם

למה המנוע שואב אויר מבחוץ על ידי האגזוז ?

פורסם
למה המנוע שואב אויר מבחוץ על ידי האגזוז ?

מנוע לא שואב דרך האגזוז הוא פולט גזים דרך האגזוז, אגזוז שטבטל בתוך שלולית עמוקה מיםן יחדרו אך לא עמוק, ויפלטו מהר כאשר המנוע פועל ובסלד גבוה מרגיל, שאר המים יתאדו במהרה, עם היציאה מהשלוליח, בגלל הטמפרטורה הגבוע בדוד ובצנרת הפליטה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

נניח שאתה שוחה להנאתך בבריכת השיחה העירונית...:-) הסוגרים בתחתית הגוף מונעים כניסת מים דרך פי הטבעת נכון ?

נניח לרגע ואתה פולט כמות נכבדה של גזים בזמן השיחה למה ברגע הפליטה מים לא נכנסים לגוף ?

:-):-D

איזה כייף לי :)

פורסם
אם באמצע השלולית מרפים מדוושת הגז, מים יכולים להכנס, ואפילו להשאב פנימה.

מנוע לא שואב דרך האגזוז ,הוא פולט גזים דרך האגזוז, אגזוז שטובל בתוך שלולית עמוקה,מים יחדרו אך לא עמוק, ויפלטו מהר ,כאשר המנוע פועל ובסלד גבוה מרגיל, שאר המים יתאדו במהרה, עם היציאה מהשלוליח, בגלל הטמפרטורה הגבוהה ,בדוד ובצנרת הפליטה.

בברכה

צביקה

תגובתי נערכה מחדש, בגלל שגיאות כתיב במקור, וכתגובה, לציטוט המודגש באדום.

בברכה

צביקה

פורסם
תגובתי נערכה מחדש, בגלל שגיאות כתיב במקור, וכתגובה, לציטוט המודגש באדום.

בברכה

צביקה

בוודאי שמים חודרים דרך האגזוז למנוע וגורמים לנעילה הדרוסטטית ולכן הדרך הטובה היא להחזיק סלד גבוה בזמן מעבר שלולית עמוקה כך שלחץ הגזים הנפלט ימנע את חדירת המים

פורסם

אני שוב אגיד שלא התכוונתי שמים ישאבו לתוך תאי הבעירה במנוע. אלא לצנרת האגזוז.

בשלולית עמוקה לחץ המים בגובה האגזוז יכול להיות די גבוה.

אם באגזוז לא יהיה לחץ גבוה יותר שיתנגד, מים יחדרו לצנרת.

חוץ מזה שאם לא תהיה שם יציאה קבועה של אויר, מים יחדרו לשם כי יחליפו את האוויר שנמצא בצנרת.

דן ידין איך לדעתך נכנס נוזל דרך שסתום הפליטה כאשר הבוכנה נעה מעלה?

נעילה הידרוסטטית להבנתי מתרחשת כאשר מים נכנסים משסתום היניקה כאשר הבוכנה נעה מטה, השסתום נסגר, ואז הבוכנה מנסה לדחוס את המים ללא הצחלה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא ממש הבנתי איך מים מגיעים, דרך האגזוז, לתוך הצילינדרים, האגזוז נמצא בדר"כ מתחת לבלוק ככה שהמים לא יעלו אל מעל המפלס שלהם מחוץ למכונית (בהנחה שגובה המים מחוץ לרכב לא מגיעים לגובה הבלוק), זאת ועוד יש את עניין הגזים שנפלטים משם ולא מאפשרים למים להגיע.

פורסם
אני שוב אגיד שלא התכוונתי שמים ישאבו לתוך תאי הבעירה במנוע. אלא לצנרת האגזוז.

בשלולית עמוקה לחץ המים בגובה האגזוז יכול להיות די גבוה.

אם באגזוז לא יהיה לחץ גבוה יותר שיתנגד, מים יחדרו לצנרת.

חוץ מזה שאם לא תהיה שם יציאה קבועה של אויר, מים יחדרו לשם כי יחליפו את האוויר שנמצא בצנרת.

דן ידין איך לדעתך נכנס נוזל דרך שסתום הפליטה כאשר הבוכנה נעה מעלה?

נעילה הידרוסטטית להבנתי מתרחשת כאשר מים נכנסים משסתום היניקה כאשר הבוכנה נעה מטה, השסתום נסגר, ואז הבוכנה מנסה לדחוס את המים ללא הצחלה.

ראשית יש מצב של חפיפת שסתומים זא שהבוכנה יורדת בסוף מהלך פליטה שסתום הפליטה עדיין פתוח זה כמובן יוזר ואקום קל ופועם פליטה (מצב EGR פנימי)

ברוב המקרים המים חודשים כאשר המנוע מודמם בזמן שהרכב בתוך שלולית עמוקה ואז המים פשוט מחלחלים לצילינדר שבו השסתום פליטה פתוח ואז אם מתעקשים להניע לאחר מכן תהיה נעילה הדרוסטטית

פורסם
בוודאי שמים חודרים דרך האגזוז למנוע וגורמים לנעילה הדרוסטטית ולכן הדרך הטובה היא להחזיק סלד גבוה בזמן מעבר שלולית עמוקה כך שלחץ הגזים הנפלט ימנע את חדירת המים

זה בדיוק מה שקורה, במיוחד בסל"ד סרק/ סל"ד נמוך יש יניקת אוויר דרך האגזוז.

האגזוז לא פולט את הגזים באופן רציף אלא פולט ויונק מעט.

כדי להמחיש לכל אלה שמתקשים להבין כיצד זה קורה בצעו בדיקה פשוטה, כאשר המנוע עובד, תחזיקו עם היד חתיכת נייר עיתון ותצמידו לפתח הפליטה באגזוז ותבחינו שהנייר רוטט לשני הכיוונים (פליטה ויניקה).

פורסם
שלום לכולם,

אתמול נסעתי בהרצליה לעלייה לקבר של אבי, הייתה שםשלולית ממש ממש גדולה, חשבתי שאני אעבור, נכנסתי ראיתי שהמנוע התחיל לפמפם ובדרכו להתכבות, אז נתתי גז, אך לא הייתה תגובה, יצאתי מהשלולית, והוא לא הניע יותר.

שאני מנסה להניע יש את רעש ההתנעה הראשוני של הסטאטר, אבל המנוע לא מניע, ויש בומים קטנים מהאגזוז.

ניסיתי להניע ולשחק עם הגז, אך עדיין לא הניע, חזרתי אחרי 4 שעות עם הגרר ביחד, והמנוע עדיין לא הניע, הגרר הוריד לי את האוטו בבית.

הפילטר אוויר יבש, הפלאגים יבשים.

השאלה שלי: מה הנזקים ? מה הלך ? מה צריך להחליף?

סוזוקי בלנו 96, 1600 GLX.

חברים קראו בעיון שוב, את מה שהדגשתי בעחול ובשחור.

הרכב לא נכנס לנר וכבה שם, הוא נכנס לשלולית, אני בספק האם גובה השלולית, עבר את פתח הכניסה לאגזוז, ואם המנוע היה עדיין פועל, ובסלד סביר, הסכוי שהמים יחלחלו יטפסו בזוית של כמעט 90 מעלות יחדרו לסעפת פליטה, ומשם יחדרו דרך שסתום פליטה, בעת חפיפת שסתומים, רגע לפני שסתום פליטה נסגר, הוא נדיר עד בלתי אפשרי!

בברכה

צביקה

פורסם
מנוע לא שואב דרך האגזוז הוא פולט גזים דרך האגזוז, אגזוז שטבטל בתוך שלולית עמוקה מיםן יחדרו אך לא עמוק, ויפלטו מהר כאשר המנוע פועל ובסלד גבוה מרגיל, שאר המים יתאדו במהרה, עם היציאה מהשלוליח, בגלל הטמפרטורה הגבוע בדוד ובצנרת הפליטה.

בברכה

צביקה

חבר שלי בהונדה סיוויק שלו כל התנעה בבוקר עם לחות האגזוז מוציא דלי מים .. עדיין אין שום סיבה שהמנוע לא יידלק.

מה שכן יכול ליהיות שהמנוע לא נדלק בגלל מים - מרוב הגשם , יש לו בעיה של אטימה במכסה מנוע ונכנס מים לחוטי הצתה.

• תוכן חדש...