Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם זו עבירה על החוק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שיש לי רכב כלשהו (מסחרי לצורך העיניין) ואני מעוניין להסיע מספר חבר'ה שלא בתא הנוסעים אלא לתת להם לעמוד על הפגוש האחורי , או לבנות להם מעין רמפה אחורית בירכתי הרכב עליה יעמדו בזמן הנסיעה. כדי להבטיח שלא יפלו לכביש בזמן הנסיעה אארגן להם ידיות אחיזה צמודות. כמובן שנוסעים אלו לא יהיו חגורים , אולם מצד שני הם אינם יושבים ברכב...

האם מעשה זה חוקי או מהווה הפרה של תקנות תעבורה ? כמובן שהחבר'ה הללו יסכימו לכך מרצונם החופשי.

האם לפי החוק הם חייבים בחבישת קסדה ?

האם מעשה כזה עלול להחשב בלתי חוקי ו/או בלתי בטיחותי ורצוי להמנע מכך ?

אודה לתשובות של מביני עניין.

פורסם

כל נוסעי הרכב חייבים להיות חגורים בחגורת בטיחות תיקנית ללא קשר למספר המקומות שיש לרכב (למשל ביואיקים ישנים שאפשרי לנסוע 2 ליד הנהג, אם יש חגורה תיקנית אז מותר, אם לא אז זו עבירה על החוק).

פורסם

לדעתי ברשיון הרכב מצוין כמה נוסעים מורשים לנסוע בו.

ע"פ החוק - שאת ציטוטו המדויק אין לי - הסעת נוסעים ותקפות ביטוח החובה כפופות לכך שהשימוש ברכב יהיה בהתאם להוראות היצרן.

מצד שני, עובדי העירייה שאוספים את האשפה עומדים על משאית זבל מאחור - בדיוק כמו שאתה מתאר.

אומנם שם יש פודסטים ייעודים לעמידה, אבל שום דבר לא מונע מעובד כזה ליפול מהמשאית לכביש בעת נסיעה.

אין לי מושג איך החוק מתייחס אליהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה הוא באמת משתין.

לדעתי לעובדי פינוי הזבל יש ביטוח מיוחד לזה בעבודה, קרא פה בעמוד 13 את הנוהל של עיריית פתח תקווה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה על ההתייחסויות .

כמובן שלא עלה על דעתי לבצע מעשה אידיוטי וחסר אחריות כזה.

השאלה התייחסה למחזה נפוץ ברחובות ערינו שכבר הוזכר.

ראיתי הבוקר בשכונה בירושלים משאית זבל איווקו סטארליס של עיריית ירושלים מבצעת מאוצים כלל לא איטיים בין צפרדעי הזבל ברחוב ששלושה פועלים עומדים על רמפה צרה ואוחזים בידית. כמובן הם אינם חגורים או חובשי קסדה. עוד לפני עצירת בלמים חדה של המשאית הפועלים קופצים בלוליינות ומסתערים על הצפרדע ("שיטת גומרים הולכים").

השאלה האם העירייה , שמקפידה על קוצו של יוד באכיפת חוקי החנייה בעיר , אינה עוברת פה בגדול על חוקי הבטיחות והתעבורה.

הייתכן שיש אישור חוקי לנסיעה בלתי מוגנת כזו ? בקלות אפשר היה להסיע את פועלי האשפה בישיבה בדאבל קבינה בטיחותית.

פורסם
תודה על ההתייחסויות .

כמובן שלא עלה על דעתי לבצע מעשה אידיוטי וחסר אחריות כזה.

השאלה התייחסה למחזה נפוץ ברחובות ערינו שכבר הוזכר.

ראיתי הבוקר בשכונה בירושלים משאית זבל איווקו סטארליס של עיריית ירושלים מבצעת מאוצים כלל לא איטיים בין צפרדעי הזבל ברחוב ששלושה פועלים עומדים על רמפה צרה ואוחזים בידית. כמובן הם אינם חגורים או חובשי קסדה. עוד לפני עצירת בלמים חדה של המשאית הפועלים קופצים בלוליינות ומסתערים על הצפרדע ("שיטת גומרים הולכים").

השאלה האם העירייה , שמקפידה על קוצו של יוד באכיפת חוקי החנייה בעיר , אינה עוברת פה בגדול על חוקי הבטיחות והתעבורה.

הייתכן שיש אישור חוקי לנסיעה בלתי מוגנת כזו ? בקלות אפשר היה להסיע את פועלי האשפה בישיבה בדאבל קבינה בטיחותית.

העירייה אינה קשורה לעניין.

ברוב המוחלט של הערים עושים את פינוי הזבל והגזם קבלנים וקבלני משנה. להבדיל מפקחי החניה, הם אינם עובדי עירייה.

הרכב מיועד להסעת פועלים בחלקו האחורי. יש שם רגליות מיוחדות וידיות אחיזה.

עם זאת, אני חושב שלאנשים מאחור אין שום קשר עם הנהג (במקרה של תאונה למשל).

אני לא יודע איזה היתר ביטוחי ותפעולי יש למשאיות זבל.

פורסם

משאיות זבל, כל הזמם רואים את זה, השאלה אם הם "מחוץ לחוק" או שזה חוקי... ובכללי אם שוטר לא ידע מה לרשום בדוח על ה"נוסעים" שעומדים מחוץ לרכב, הוא כבר ירשום דוח על הרכבת הרמפות וידיות שלא רשומות ברישיון הרכב, בארץ כל סוג של שינוי במבנה הרכב נחשב לעבירה נוראית. בגלל זה גם בקושי יש שיפורים ו-costumizition(בעברית?) בארץ.

פורסם

לפי מה ששמעתי וראיתי מחיפוש קצר באינטרנט, הנושא באמת בעייתי ולמשל בעיריית תל אביב במשאיות הזבל החדשות מותקנת מה שהם קוראים לו "מדרגה חכמה" והיא בעצם מגבילה את הנהג כאשר מישהו עומד עליה.

לפי מה שמצאתי באיזה מסמך, כשמשהו עומד על המדרגה:

• מהירות הנסיעה מוגבלת ל – 30 קמ"ש

• אין אפשרות להפעיל את מערכת הדחס

• ביטול הילוך אחורי – בעת שהעובדים עומדים על המדרגה האחורית.

זה אולי לא ממש עונה על השאלה שלך אבל זה הדבר היחיד שמצאתי אליו התיחסות בהקשר הזה

• תוכן חדש...