Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

סביר להניח שקרה להרבה מאיתנו ששכחנו לכבות את אורות הרכב והגענו בבוקר למצבר ריק.

למעט מכוניות ספציפיות, רוב המכוניות אינן מכבות אוטומטית את האורות ברגע נעילת המכונית, מה שעלול לגרום לאורות לעבוד שעות ארוכות.

ועכשיו הפואנטה,

למה לכל הרוחות זה כך? כמה פעמים יוצא לבנאדם להשאיר מרצון את האורות דלוקים? לאיזה שימושים זה טוב?

יותר הגיוני היה לעשות זאת שהאורות יכבו עם הרכב ושיהיה כפתור מיוחד כדי להדליק אותם כשהרכב כבוי.

כל כך הרבה מצברים תמימים היו יכולים להינצל...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה כדי להשאיר את אורות החניה דלוקים. האורות הראשיים נכבים כשמוציאים את המפתח, לפחות במכוניות שאני מכיר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק בזמן שפתחת את השרשור מת לי סופית המצבר.

מנצל את השרשור ושואל - מישהו מכיר מוכר אמין וזול למצברי 60 אמפר? :-(

קקטוסולר ידנית

פורסם
בדיוק בזמן שפתחת את השרשור מת לי סופית המצבר.

מנצל את השרשור ושואל - מישהו מכיר מוכר אמין וזול למצברי 60 אמפר? :-(

תלוי מה זה זול. אני יכול להמליץ לך להכנס לאתר של יבואן Varta וליצור קשר עם החנות הקרובה אלייך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

יש לי 3 רכבים:

סובארו אימפרזה 96 - האורות כבים ברגע שמכבים את המנוע, גם אם סוויץ ראשון אין אפשרות להדליק אותם.

פורד אסקורט 95 - האורות נדלקים גם בלי המפתח אבל יש צפצוף מעיק כשהדלת פתוחה - אי אפשר לפספס את זה

יונדאי I30 - 2013 - מערכת "Follow me home" , המערכת מכבה את האורות באופן אוטומטי לאחר 30 שניות.

המערכת פועלת בתנאי שדלת הנהג נפתחה רק אחרי שכיבית את המנוע.

למען האמת אף פעם לא קרה לי ששחכתי את האורות דולקים ברכב.

אם זה ממש מפריע לך אתה יכול לחבר את מתג האורות ל + של הסוויץ, זה ידאג למנוע ממך לשכוח את האורות דולקים :wink:

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

יש בחלק מהמכוניות כפתור שמשאיר אורות חניה דולקים, גם שמכבים אורות ומוציאים מפתח. לרוב נמצא מעל ההגה, בין ההגה ללוח שעונים. מה שמעצבן זה שתמיד שאני לוקח את הרכב לשטיפה אני מגלה מאוחר מידי שלחצו עליו בטעות..

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אוקיי אז יש שימוש לאורות גם שהרכב כבוי. נראלי שבסופר לנסר הישנה שהייתה לי היה הפתרון הטוב ביותר : זמזם חזק שמשאירים את האורות ומנוע כבוי,אבל כששמים סוויץ על ON (כל מערכות החשמל עובדות) אין זמזום.

ככה אפשר להדליק אורות עם מנוע כבוי אבל כשרוצים להוציא את המפתח וללכת צריך לשים סוויץ על OFF וכך הזמזם יפעל.

אני יודע שיש את זה בעוד רכבים ואני חושב שזה הפתרון האידיאלי.

Miata ND2

פורסם

אצלי ברכב יש קצת משחקים. (והמשחקים האלו כמעט רוקנו לי את המצבר!)

יש את מערכת ה"Follow Me Home" שyaari30 הזכיר. אבל אם רוצים להשאיר אורות חניה דולקים, צריך להדליק את האור לרק אורות חניה, ולסגור את האוטו. אם מדליקים את האור עד הסוף, הוא נכבה לגמרי אחרי ה30 שניות.

אבל הנה הקא'ץ! אם כיבית את האורות כאשר המנוע מכובה, ואז הדלקת, האורות הראשיים לא נדלקים, רק חנייה. זה בסדר, כי זה מבין שאתה מנסה להשאיר אורות חנייה. אבל אני במשחקים שלי עם האורות לא שמתי לב שעשיתי את זה והשארתי את האוטו עם אורות חנייה דולקים במשך 11 שעות! כשחזרתי, היה לי סטרטר חלש, ונפל לי הלב כששמעתי וחשבתי שלא יתניע. אבל התניע כמו גדול ממש בסיבוב הסטרטר השלישי כשהוא כבר נשמע כאילו הוא הולך להתפגר עוד שנייה. ממש חצי שנייה אחרי שהסטרטר נשמע כאילו הוא מת. :lol:

ולא, המצבר לא מת אחרי זה. הוא עדיין בסדר היום, אחרי כמה חודשים.

פורסם
אצלי ברכב יש קצת משחקים. (והמשחקים האלו כמעט רוקנו לי את המצבר!)

יש את מערכת ה"Follow Me Home" שyaari30 הזכיר. אבל אם רוצים להשאיר אורות חניה דולקים, צריך להדליק את האור לרק אורות חניה, ולסגור את האוטו. אם מדליקים את האור עד הסוף, הוא נכבה לגמרי אחרי ה30 שניות.

אבל הנה הקא'ץ! אם כיבית את האורות כאשר המנוע מכובה, ואז הדלקת, האורות הראשיים לא נדלקים, רק חנייה. זה בסדר, כי זה מבין שאתה מנסה להשאיר אורות חנייה. אבל אני במשחקים שלי עם האורות לא שמתי לב שעשיתי את זה והשארתי את האוטו עם אורות חנייה דולקים במשך 11 שעות! כשחזרתי, היה לי סטרטר חלש, ונפל לי הלב כששמעתי וחשבתי שלא יתניע. אבל התניע כמו גדול ממש בסיבוב הסטרטר השלישי כשהוא כבר נשמע כאילו הוא הולך להתפגר עוד שנייה. ממש חצי שנייה אחרי שהסטרטר נשמע כאילו הוא מת. :lol:

ולא, המצבר לא מת אחרי זה. הוא עדיין בסדר היום, אחרי כמה חודשים.

נכון, במידה ואתה מדליק את האורות כשהרכב לא מונע הוא מדליק רק אורות חנייה, חסכון גדול 8)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

לגבי תכנון של זה, זה פשוט מאוד (כולל אפשרות להשארת אורות חניה דולקים).

לגבי למה לא עושים.

כסף, נטו כסף, שיהרס לכמה שיותר נהגים המצבר.

יותר חכם היה לעשות מעגל שמתריע ולבסוף מנתק את רוב החשמל ברכב (שהמנוע כבוי), כאשר מתח המצבר יורד מהמתח התקין (12.5v לדוגמא).

פורסם

בשברולט מאליבו 98 שהיתה לי בעבר - מערכת החשמל מתנתקת 20 דק' לאחר נעילת הרכב. כך כל צרכן חשמל שנשכח דלוק נכבה לאחר 20 דק'.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

בפיג'ו 5008 יש אפשרות להכנס להגדרות ולכוון את התנהגות האורות. זה איזה שהוא תת-תפריט ברדיו...

אצלי כרגע, הוא מכבה הכל אחרי 40 דקות, גם אם השארת דלת פתוחה. אורות ראשיים כיוונתי שיכבה בשליפת המפתח.

פורסם

לא הבנתי את ההגיות שיצרן ישים זמזם שמתריע על אורות דלוקים במקום שפשוט יעשה שהם יכבו

אני אישית לא יקנה בחיים 2 סוגי רכבים:

1. כזה שלא מכבה את האורות

2. כזה שמבטל את סירקולציית המיזוג בכל כיבוי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

gsi16v

אפשר לחשוב כל כמה זמן אתה שוכח אותם דולקים.

כל אופן, טוב שיהיה כמו שאתה רוצה, אבל לא הייתי פוסל רכב שנחשב מוצלח בגלל זה.

ביטול סרקולציית המיזוג (הכוונה שהוא משנה לכניסת אוויר מבחוץ), זה גם עניין בטיחותי!

יצא לי לראות כמה רכבים שהשמשות שלהם יתנפצו בגלל החום, תוסיף לזה אטימה מלאה ואתה רק מגדיל את הסיכויים.

• תוכן חדש...