Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'אז היברידית בתוספת 2000 שח?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

אני מתלבט כרגע בין הונדה ג'אז הרגילה ב 112K לג'אז היברידית ב 114K חדשות. זה ההפרש ביניהן. על הנייר, ההיברידית נותנת בצריכה משולבת רק 3 ק"מ לליטר יותר. לא הרבה למיטב הבנתי. כמו כן, חשובה לי האמינות של האוטו, האם ההיברידיות מוכיחות עצמן אמינות?? מה ההבדל בביצועים בתכלס?

ולסיכום, שורה תחתונה-מה אתם הייתם קונים בין השניים? ומדוע?

פורסם

אם כך, כמה אתה נוסע בשנה? כעיקרון אני מאמין כי בנסיעה עירונית יהיה יתרון רציני מאוד להיברידית שתוכל להתנייד בחלק ניכר בהזמן בעזרת המנוע החשמלי ולחסוך דלק. בנסיעות בין עירוניות אכן הפער מצטמצם מאוד אך גם 3-4 קמ"ל זה הרבה לאדם שנוסע אפילו את הממוצע השנתי של כ-17 אלף ק"מ בשנה. אזי במקרה כזה מדובר על חיסכון של כ-130 ליטרים בשנה (+- כמובן) שזה לבד כ-1000 ש"ח בשנה. כפי שאמרתי, אם נסיעותך אינן רובן ככולם בין עירוניות אלא יותר עירוניות או בין עירוניות עם המון פקקים אני מאמין שהחיסכון השנתי בדלק יהיה אף גבוה מזה ולכן - לך על ההיברידית

פורסם

אלא אם הכמה סנטימטרים בתא המטען קריטיים עבורך, לך על ההיברידית. המערכת ההיברידית של הונדה אמינה בסך הכל ואין בעיות מיוחדות. בהפרש המחירים הזה, חבל להתלבט. מה גם שההיברידית מגיעה עכשיו עם סאן רוף ומערכת מולטימדיה, אז בכלל...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה מחפש היברידית, הג'אז היא בחירה מצוינת.

אם היברידית לא הכרחית מבחינתך, למה מלחתכילה התקבעת על ההונדה ג'אז?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

א. אני נוסע קצת פחות מהממוצע-15 אלף. בעיקר עירוני. אבל המערכת ההיברידית של הג'אז היא פשוטה, ולא עובדת על חשמלי בלבד.

ב. עלות אחזקת ההיברידי יקרה יותר-אם מישהו יודע להגיד פער מדויק אשמח. אבל להבנתי מהמוסך המורשה זה בערך 30 אחוז יותר.

הסיבה שאני מתלבט בין הג'ז ההיברידית לג'ז הרגילה היא פשוט שהחלטתי כבר על הג'ז מטעמים שונים (בין השאר, פער המחיר שירד כבד בהשוואה לסופר מיני האחרות.). תא המטען הקטן יותר לא קריטי לי. חשוב לי יותר ביצועים טובים (היא כן תצטרך לעלות פעם בשלושה שבועות את עליות ירושלים ולשייט ב 130 קמש בכביש 6), ואמינות.

פורסם

נהגתי המון על ג'אז היברידית ורובוטית ומעט על הג'אז הרציפה הרגילה.

קודם כל, לג'אז הרגילה כיול מתלים הרבה יותר מוצלח, בהפרש משמעותי והגוי עדיף בכבישים מהירים/מפותלים.

בכבישים מהירים הג'אז הרובוטית הייתה מעט חסכונית מההיברידית ואני מניח שגם הרציפה תהיה עדיפה (שוקלת כ 100 ק"ג פחות עד כמה שזכור לי).

בתנאים עירוניים להיברידית יש יתרון בצריכת הדלק ללא ספק, אבל בימים חמים בהם המזגן חייב לעבוד, חייבים לנתק את מערכת הדימום האוטומטית של המנוע וההפרש מצטמצם עד לא קיים.

אני ממליץ לך בחום לבצע נסיעת מבחן בשתיים ע"מ לראות באיזו הנהיגה נעימה לך יותר, ורק אז לקבוע.

מבחינת תחזוקה, המע' ההיברידית, כל עוד תקינה היא שקופה ולא דורשת תשומת לב, עלויות התחזוקה עלולות להיות מעט שונות עקב הבדל במנועי הבנזין עצמם ומערכות הבלמים ומתלים.

אני לא מכיר איזשהן בעיות ידועות בדגם ההיברידי (חולק את אותם המכלולים עם האינסייט), וגם נתונים מהעולם מראים שככלל המערכות ההיברידיות לא בעיתיות במיוחד ושורדות היטב את השנים.

באתר הונדה ישראל יש מפרט טיפולים שוטפים ועלויותיהן.

באופן אישי אני מעדיף לשלם קצת יותר דלק ולסוע ברגילה המוצלחת יותר לטעמי.

פורסם

תודה עומר, אבל כשאתה מדבר על ההיברידית הרובוטית אתה מדבר על אותו הדגם שנמכר היום? כי היום מדובר בגיר רציף זהה לזה של הרגילה.

ושוב-אם יש כאן מישהו שיודע לתת הבדלים בתכל'ס בתצרוכת הדלק בין השתיים אשמח לדעת...

פורסם

[ אבל המערכת ההיברידית של הג'אז היא פשוטה, ולא עובדת על חשמלי בלבד. ]

מה זאת אומרת? הרכב לא יודע לנסוע רק על חשמל? אז במה בא היתרון של ההיברידי?

[אבל בימים חמים בהם המזגן חייב לעבוד, חייבים לנתק את מערכת הדימום האוטומטית של המנוע וההפרש מצטמצם עד לא קיים.]

המזגן לא ממשיך לעבוד לאחר דימום המנוע על הסוללה?

היתה לי התנסות מצויינת עם ג'אז 1.4 גיר רציף.

אוטו קטן... גדול. שילוב של גיר+מנוע טוב, איכות בניה טובה וחסכוני בדלק.

הבעיה מתחילה במחיר. ב 117K אתה כבר יכול לקחת פוקוס שזה הרבה יותר אוטו או אם אתה מתעקש על סופר מיני ללכת על הפיאסטה ולהשאר עם עודף.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
[ אבל המערכת ההיברידית של הג'אז היא פשוטה, ולא עובדת על חשמלי בלבד. ]

מה זאת אומרת? הרכב לא יודע לנסוע רק על חשמל? אז במה בא היתרון של ההיברידי?

[אבל בימים חמים בהם המזגן חייב לעבוד, חייבים לנתק את מערכת הדימום האוטומטית של המנוע וההפרש מצטמצם עד לא קיים.]

המזגן לא ממשיך לעבוד לאחר דימום המנוע על הסוללה?

היתה לי התנסות מצויינת עם ג'אז 1.4 גיר רציף.

אוטו קטן... גדול. שילוב של גיר+מנוע טוב, איכות בניה טובה וחסכוני בדלק.

הבעיה מתחילה במחיר. ב 117K אתה כבר יכול לקחת פוקוס שזה הרבה יותר אוטו או אם אתה מתעקש על סופר מיני ללכת על הפיאסטה ולהשאר עם עודף.

מערכת החשמל מסייעת למונע הבנזין וכך חוסכת בדלק, לרכב אין מצב של נסיעה במנוע החשמלי בלבד, רק בשילוב עם הבנזין.

המאוורר של המזגן ימשיך לעבוד אבל המדחס של המזגן ממונע ממנוע הבנזין, לכן, שהמנוע בנזין כבה בעמידה (במצב start stop ) אז לא יהיה מזגן.

פורסם

למיטב זכרוני בפריוס של חבר הרכב נוסע עד 50 קמש על סוללה וגם המזגן עובד. האם אני טועה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

השיטה של טויוטה שונה משל הונדה. בטויוטה, המנוע החשמלי יכול להניע לבד את הרכב, בהונדה לא. לעומת זאת, אם המנוע החשמלי בטויוטה נדפק, הרכב נתקע בעוד שבהונדה הרכב ימשיך לנסוע על בנזין.

פורסם

בהונדה יש מה שנקרא מע' היברידית מקבילה (כמדומני שגם בפריוס דור ראשון הייתה מערכת כזו).

זה בעצם מנוע חשמלי שיושב על גלגל התנופה ועוזר למנוע הבנזין לסובב את הציר שנכנס לגיר.

ההונדה יודעת לסוע על חשמל בלבד, אבל לפרקי זמן קצרים מאוד, במהירויות נמוכות וללא האצות.

היתרונות של המע', זה שהיא קלה יותר וזקוקה להרבה פחות מצברים, כל זה כמובן ע"ח צריכת דלק פחות טובה, במיוחד בתנאים עירוניים.

ואכן בג'אז ובאינסייט כאשר המנוע מדומם (ברמזור למשל) מדחס המזגן לא עובד (יוצא רוח לא קרה תוך כמה שניות), בסיויק היה מדחס עצמאי.

אותי תמיד עניין, אם נגיד היו לוקחים אינסייט, מכונית שתוכננה שתהיה קלה ואוירודינמית, ובמקום כל השיט ההיברידי הזה היו שמים לה מנוע טורבו דיזל בנפח 1.4-1.5 עם מערכת דימום אוטומטית, מעניין בכמה הייתה צריכת הדלק שונה מההיברידי?

אני חושב שמחוץ לעיר הצריכה הייתה משתפרת בהרבה, בתוך העיר אולי מעט פחות טובה, והביצועים היו הרבה יותר טובים.

פורסם

קודם כל, תודה! השכלתי.

מדבריך אני מבין שאין יתרון אמיתי לג'אז היברידית בחיסכון בדלק.

מה גם שבלי מזגן ברוב עונות השנה, אי אפשר בכלל להפעיל את המערכת.

• תוכן חדש...