Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאסטה, סוויפט או פאביה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אני מחפש רכב להורים בין השלושה המצויינים למעלה.

השאלה מי תהיה יותר עדיפה מבחינת צריכת דלק ועלויות אחזקה של טיפולים וביטוח

כרגע הפיאסטה נראית לי כבחירה מצויינת מבין השלוש, אשמח לעזרה.

תודה.

Polo 2012

פורסם

אתה מדבר על האוטומית או הידנית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חדש או משומש?

תקציב?

אבזור נדרש?

צרכי שימוש (נוסעים, מטען, נסועה צפויה, סוג כבישים?).

בליכל אלה אין אפשרות ליעץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בצער רב - הייתי מתחיל מלהוריד את הפאביה, היא מזדקנת לה והיתרונות שלה הם בשילוב תיבה / מנוע (מבחינת ביצועים) ובאיכות חומרים טובה יותר משל שתי האחרות. שנה הבאה תושק פאביה חדשה (דור שלישי), על פלטפורמה חדשה.

בין השתיים הנותרות - הייתי הולך לכיוון הפיאסטה. הסוויפט מרגישה לי דלה מידי בתא הנוסעים, צפופה ויש לה תא מטען פצפצון. לזכותה יאמר שגם היא אופציה מהנה לנהיגה וחביבה מאוד למראה :-)

אומנם אני פחות מתחבר לתא נוסעים שלה (כמו בפוקוס, גם בפיאסטה הוא קצת עמוס ומוזר), גם לא מתלהב מידי מהעיצוב החיצוני שלה (חושב שהסוויפט חביבה יותר למראה, למרות שלפיאסטה - בגוונים מסויימים - יש מראה מאוד אלגנטי). מצד שני, היא מתנהגת נהדר וכיף להיות מאחורי ההגה שלה. גם נוחות הנסיעה שלה טובה בהחלט. אם כבר פיאסטה, נסו ליצור קשר עם "איילון" ולראות מה לגבי כזאת עם מנוע ה-1.0EB (שלפי האתר הצרפתי של פורד - זכה לשידוך אל ה-Powershift).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אהלן חבר'ה,

אני מחפש רכב להורים בין השלושה המצויינים למעלה.

השאלה מי תהיה יותר עדיפה מבחינת צריכת דלק ועלויות אחזקה של טיפולים וביטוח

כרגע הפיאסטה נראית לי כבחירה מצויינת מבין השלוש, אשמח לעזרה.

תודה.

מבחינת צריכת דלק ועלויות אחזקה (ושמירת ערך) - הייתי הולך על הסוויפט.

מהרבה בחינות אחרות (התנהגות, מרווח, אבזור) הפורד עולה עליה.

הפאביה באמת מיושנת כבר, פחות בטיחותית ועם עלויות אחזקה הגבוהות ביותר.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

הדרישות הן בעיקר עלויות זולות של אחזקה וצריכת דלק.

מודלים רצויים 2011-2012 אוטו'

שוב, אני אישית נוטה לכיוון הפיאסטה, יש דווקא אחלה פאביה שמציעות חבילה טובה אך האחזקה יקרה עם הזמן.

מהסוויפט אני דווקא חושש מירידת הערך שלה לעומת הפורד

מישהו יודע מה צריכת הדלק האמיתית של הסוויפט מול הסוזוקי?

ואשמח לעוד עצות.

Polo 2012

פורסם

לי יש סויפט חדשה (2500 ק"מ), אוטומטית - צריכת הדלק בשימוש מעורב בחיפה ובקריות סביב 13 קמ"ל. זה כולל לא מעט פקקים וכן נהיגה לא איטית בכבישים כמו פרויד ודורי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מהסוויפט אני דווקא חושש מירידת הערך שלה לעומת הפורד

מישהו יודע מה צריכת הדלק האמיתית של הסוויפט מול הסוזוקי?

ואשמח לעוד עצות.

לסוויפט יש שמירת ערך טובה יותר מלפורד וטובה מאוד באופן כללי

אני משיג צריכה משולבת של 1/15.5 עם 30 אחוז עירוני. (סוזוקי סוויפט 2012 ידנית)

פורסם

לך על הסוויפט.

בהנחה שאתה לא הולך על הפיאסטה הידנית או חדשה לגמרי מהצורה החדשה.

הסוויפט עולה עליה ברוב הפרמטרים.

חסכונית יותר,אמינה יותר,חלקי חילוף זולים יותר ואחזקה זולה יותר.

מומלצת בחום,

ספק אם תוכל למצוא יד פרטית עם נתונים יפים במחיר טוב.

פורסם

אוקיי,

אז באמת כרגע המחשבה היא ללכת על הסוויפט, כמה שאלות:

1) איזה מנוע עדיף? ה-1250 או ה-1400?

2) מה הצריכת דלק העירונית של כל אחד משניהם?

3) ופחות או יותר מה הצפי עלויות של טיפולים קטנים וגדולים?

תודה!

Polo 2012

פורסם
אוקיי,

תודה!

גם אני בהתחלה חשבתי על הסוויפט, עד שלקחתי לנסיעת מבחן...

תא מטען קטן, סביבת הנהג חביבה, אבל בגלל מבנה החלון הקידמי, וצורת הישיבה יש תחושה שצריך לחפש את הכביש דרך חלון קטן.

לא אהבתי כלל.

מנוע בסדר.

התרשמתי לטובה מוולסואגן פולו, היא ממש מרשימה בכל פרמטר.

רק הבעיה שזה מכונית יקרה, וממה שאני קורא מפוצצת בתקלות...

פורסם
אוקיי,

תודה!

אין לי נסיון עם הדגם הקודם.

יש לי סויפט אוטומטית מהדגם החדש. כפי שכתבתי - צריכת דלק של כ-13 קמ"ל בנהיגה שחלק נכבד ממנה הוא בפקים והעליות של חיפה, אבל מדי פעם גם נהנית ממנעמי כביש 22.

אין לי בעיה עם שדה הראיה שלה. נכון שקורה A רחבה יחסית, אבל זו תכונה שמאפיינת הרבה מאוד מכוניות כיון שמדובר ב-trade off לטובת בטיחות (גם שמירה אל תא הנוסעים בתנגשות וגם על הגג בהתהפכות).

לגבי תא המטען - נכון שהוא קטן, אבל אם אשתי מסתדרת אתו בקניות בסופר אז כנראה שהוא יכול לשמש זוג בלי כל קושי (אצלנו יש 5 פיות רעבים). כשיגיעו נכדים יהיה צורך לחשוב שוב, למרות שסביר גם את שירות ההסעות עבורם ניתן לתת (גילוי נאות - לא ניסיתי. אבל אני זוכר את הסופרמיני שהיו לי כאב צעיר).

פורסם

כרגע מצאתי סוויפט נחמדה עם מנוע 1250 שאני מתכוון ללכת לראות מחר בבוקר.

השאלה מה עדיף? 1250 או 1500?

פשוט ההספק של ה-1250 זה 93 כ"ס וזה נראה מספיק +-

מה אומרים?

Polo 2012

פורסם

בקו התחתון - סוחבת טוב. אפילו עם תיבה אוטומטית. קשה לי להשוות אותה לסופרמיני אחרות כיון שהסופרמיני היחידה בה נהגתי ב-12 השנים האחרונות היתה קליו 1150 ידנית (לא בארץ) שהיתה יחסית חלשה, הסויפט הרבה יותר בריאה. בהשואה לרכב של אשתי (SX4 עם 120 כ"ס) הסויפט חלשה, אבל זה מאוד יחסי, כלומר באופן מעשי אני לא מרגיש במחסור בכוח גם עם הסויפט.

תביא בחשבון שהדגם עם מנוע 1200 קצת יותר גדול מהדגם הקודם. איני יודע אם זה מתבטא במרווח תא הנוסעים והמטען.

ד"א - אם החסכון קריטי לך בדוק את הספלאש - הדגם האוטומטי כמעט זהה לסויפט מבחינה מיכאנית אבל הרבה יותר זול, וגם ההבדל בנפח תא המטען קטן (15 ליטר), אני מתקשה לקבוע לגבי שימושיות.

• תוכן חדש...