Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אנחנו מצויים בשלב סופי של חיפוש הרכב (יש החלטה על דגם, שנתון ומחיר . .).

מכיוון שאני משווה בין מרכזי טרייד אין גדולים (אלבר,באדגט, קלאוטו, אוויס, אוטו סנטר, שלמה 6 ועוד)

רציתי לשאול:

1. מהו תהליך הקנייה במקומות אלו? (בניגוד לתהליך הפרטי - של בדיקה-העברת בעלות-תשלום)

2. האם ישנם מקומות מהם רצוי להתרחק ?

3. בהשוואת קנייה לאדם פרטי, האם המחיר אכן נמוך יותר? האם יש דרך לדעת מהו הסף התחתון להנחה?

4. ממקומות אלו- לרכב בשנים 2008-10 האם עדיף לא להתעסק עם יותר מ100k ק"מ? עד כמה הק"מ "משלק" תפקיד?

תודה !

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

כל המקומות שציינת, למעט אוטו-סנטר, הם לא מרכזי טרייד אין אלא חברות ליסינג.

לשאלותיך -

1. בשלב הראשון אתה בוחר רכב מהמבחר של אותה חברה. אם הוא נמצא בסניף אליו הגעת - נהדר. אם לא, אתה משלם מקדמה ומביאים לך את הרכב מהסניף האחר. לאחר מכן אתה לוקח את הרכב לבדיקה, אם הכל בסדר ממשיכים. אם לא בסדר, בודקים מה אפשר לתקן לך על חשבון חברת הליסינג ומתקנים. אחר כך אתה מעביר להם את הכסף, מקבל את הרכב עם יפוי כוח להעברת בעלות ונוסע לשלום.

2. אני באופן אישי לא ממליץ על שלמה סיקסט. ראיתי את רמת תחזוקת הרכבים שלהם ונכוותי מהם בעבר.

3. לא תמיד, יש מקרים לכאן ולכאן. באופן כללי יותר זול, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל, בעיקר כשמדובר על רכבים מיד ראשונה פרטית ולא ליסינג. יש אפשרות לדעת מה המחיר התחתון, אבל לא לך :wink:

4. קודם כל זאת שאלה של כמה קילומטרים אתה מתכוון לנסוע עם הרכב. אם גם אתה נוסע הרבה, אין טעם שתיקח רכב עם קילומטראז' גבוה. שנית, הכל שאלה של מחיר. אם רכב שיש לו 120 אלף קילומטרים עולה חצי מרכב שיש לו 50 אלף קילומטרים, אני לוקח את ה-120 אלף קילומטרים ותעזוב אותי עכשיו ממושגים אמורפיים כמו "קילומטראז' שמשחק תפקיד". לא שאני אומר שזה באמת תמיד ההפרש במחירים, אבל הבנת את הכיוון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ראשית תודה על התשובה המפורטת!

כל המקומות שציינת, למעט אוטו-סנטר, הם לא מרכזי טרייד אין אלא חברות ליסינג.

האם יש הבדל בין טרייד אין לבין חברת ליסינג? תחזוקה?אמינות?מחיר? לפי זה חברות הליסינג אמורות לתת במחיר תחרותי יותר

לשאלותיך -

1. בשלב הראשון אתה בוחר רכב מהמבחר של אותה חברה. אם הוא נמצא בסניף אליו הגעת - נהדר. אם לא, אתה משלם מקדמה ומביאים לך את הרכב מהסניף האחר. לאחר מכן אתה לוקח את הרכב לבדיקה, אם הכל בסדר ממשיכים. אם לא בסדר, בודקים מה אפשר לתקן לך על חשבון חברת הליסינג ומתקנים.

מה לגבי בעיה משמעותית בבדיקה? האם אפשרי "ללכת אחורה"?

אחר כך אתה מעביר להם את הכסף, מקבל את הרכב עם יפוי כוח להעברת בעלות ונוסע לשלום.

2. אני באופן אישי לא ממליץ על שלמה סיקסט. ראיתי את רמת תחזוקת הרכבים שלהם ונכוותי מהם בעבר.

האם מישהו מצטרף לחוו"ד זו? האם כל השאר סבירים?

3. לא תמיד, יש מקרים לכאן ולכאן. באופן כללי יותר זול, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל, בעיקר כשמדובר על רכבים מיד ראשונה פרטית ולא ליסינג. יש אפשרות לדעת מה המחיר התחתון, אבל לא לך :wink:

4. קודם כל זאת שאלה של כמה קילומטרים אתה מתכוון לנסוע עם הרכב. אם גם אתה נוסע הרבה, אין טעם שתיקח רכב עם קילומטראז' גבוה.

התכנון כרכב שני. כ15 אק"מ נסועה שנתית. מתחת לממוצע.

שנית, הכל שאלה של מחיר. אם רכב שיש לו 120 אלף קילומטרים עולה חצי מרכב שיש לו 50 אלף קילומטרים, אני לוקח את ה-120 אלף קילומטרים ותעזוב אותי עכשיו ממושגים אמורפיים כמו "קילומטראז' שמשחק תפקיד". לא שאני אומר שזה באמת תמיד ההפרש במחירים, אבל הבנת את הכיוון

אם נתעלם מתוספות שונות,צבע וכדומה, 2 הדברים שמשחקים תפקיד עיקרי במחיר הינם מס' ק"מ והאם מפרטי,הלא כך? זה שיקול התשלומים אל מול התשלום החד פעמי. (האם רכב שעבר את ה100K לא יהיה בעל בלאי מערכות באופן כללי בהנחת שימוש סביר) לדוגמא, הציעו לי 2011 עם 100K באותו מחיר כמו של 2008-9 עם חצי מהנסועה.

.

סבלנות, כסף ושוב סבלנות . .

:wink:

פורסם

1. חברות הליסינג מוכרת רכבים יוצאי ליסינג. חברות הטרייד אין מוכרות רכבים פרטיים שהתקבלו במסגרת עסקאות טרייד אין של לקוחות, בדרך כלל של אנשים שקנו רכב חדש בסוכנות.

מטבע הדברים יש הבדלים ברמת התחזוקה. ברכב פרטי רמת התחזוקה לא אחידה, יש כאלו ששומרים על הרכב ומטפלים לפי הספר במוסכים מורשים ויש כאלו שלא. בליסינג יש יותר אחידות, כי חברת ליסינג לרוב מטפלת בכל הרכבים שלה באותם המוסכים - או שאלו מוסכים מורשים של יבואן הרכב הרלוונטי (אלדן, אופרייט ליס, אוויס וכו') או שאלו מוסכים פנימיים של החברה שאף אחד לא מפקח עליהם ומכאן אתה יכול לגזור גם את איכות החלפים בהם הם משתמשים (שלמה סיקסט).

2. בחלק מהחברות במידה ואתה מחליט לא לרכוש את הרכב המקדמה חוזרת אליך. בחלק אחר של החברות, למשל בשלמה סיקסט, זה "נגעת נסעת" - כלומר גם אם לרכב שהזמנת יש תאונת שלדה קשה "נדפקת" בעלות המקדמה ובעלות הבדיקה. כמובן שחברות כאלו פחות מומלצות לדעתי.

בשאר החברות לא מחזירים מקדמה אבל כן יכולים להעביר לך אותה לרכב אחר, במידה והרכב שבחרת לא טוב.

3. תעשה חיפוש בפורום על כל החברות. אם לא תמצא מספיק שרשורים של מאוכזבי שלמה סיקסט ציין זאת ואעזור לך למצוא עוד :wink:

4. 15 אלף קילומטרים בשנה זה הממוצע השנתי לרכב פרטי, לא מתחת.

http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1357/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9C-%D7%A9%D7%95%D7%A7-%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2012

פורסם

צביקה צודק ברוב, אבל גם לאוויס יש מוסך משל עצמם, גם להרץ (זה מוסך מורשה הונדה-וולבו).

יש היום גם שילובים של מחלקות טרייד-אין מוכרות מכוניות מליסינג (לובינסקי טרייד מוכרת את המכוניות של פריים ליס), אוטו-סנטר שמוכרת את רכבי הטרייד אין "העממיים" של "מאיר" (הונדה) גם מוכרת את רכבי הליסינג וההשכרה של "הרץ".

בכל מקרה צריך לשים לב למקוריות ברישיון הרכב ולזכור שלא משנה כמה מפואר מתחם המכירה, אתה עיין קונה רכב משומש מסוחר על כל המשתמע מכך.

פורסם
צביקה צודק ברוב, אבל גם לאוויס יש מוסך משל עצמם, גם להרץ (זה מוסך מורשה הונדה-וולבו).

יש היום גם שילובים של מחלקות טרייד-אין מוכרות מכוניות מליסינג (לובינסקי טרייד מוכרת את המכוניות של פריים ליס), אוטו-סנטר שמוכרת את רכבי הטרייד אין "העממיים" של "מאיר" (הונדה) גם מוכרת את רכבי הליסינג וההשכרה של "הרץ".

בכל מקרה צריך לשים לב למקוריות ברישיון הרכב ולזכור שלא משנה כמה מפואר מתחם המכירה, אתה עיין קונה רכב משומש מסוחר על כל המשתמע מכך.

ושוב תודה למכין המדריך לקניית רכב משומש. . !

:lol:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בנוסף-

1. האם העברת ספר הטיפולים נעשית בפקס בלבד?

2. האם התחייבות בע"פ של נציג קלאוטו (חוסר בתאונות, אי חיוב הובלה וכדומה) מצריכה התחייבות בכתב?

שוב תודה!

פורסם

1. ממש לא, יש חברות שלא יעבירו לך בכלל את ספר הטיפולים אלא רק יראו לך אותו על מסך המחשב ביחד עם הנציג. יש חברות שספר הטיפולים מופיע באינטרנט ואתה יכול להדפיס אותו לדבר. כל חברה והשטאנצ' שלה. כנראה שבמקרה שלך לנציג אין אפשרות לשלוח במייל אלא רק להדפיס את הספר במדפסת ואז הכי קל לשלוח לך בפקס.

2. לא מכיר את קלאוטו ואת המדיניות שלהם, אבל תמיד רצוי שיהיה גיבוי בכתב כי לך תדע אם מחר הנציג הזה עדיין יהיה בסניף ואם הוא בכלל יזכור אותך.

• תוכן חדש...