Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראה לי כי מסתבכים פה יתר על המידה. דיודת שוטקי קטנה (1N5819? אני חושב) וקבל גדול מאוד (כ 10 מיליפראד או יותר) יתנו לך אפשרות להמשיך את הפעלת המכשירים למשך מספר שניות.

את הדיודה ניתן להשיג בכל חנות רכיבים, הקבל בעייתי ויקר יותר ואותו תצטרך להזמין מהיצרן (במערכת התקשורת עליה אני עובד עתה יש קבל של 1 פארד/6 וולט בגודל סיגריה, אתה לא תאמין כמה זמן הוא יכול להחזיק מקמ"ש במצב פעיל) אבל תקבל מערכת זעירה ואלגנטית שאינה דורשת עבודה רבה.

אשמח לקבל ממך שרטוט חשמלי של מעגל על בסיס מה שכתבת ואני אבדוק היום או מחר אם זה עובד.

איזה כייף לי :)

פורסם
נראה לי כי מסתבכים פה יתר על המידה. דיודת שוטקי קטנה (1N5819? אני חושב) וקבל גדול מאוד (כ 10 מיליפראד או יותר) יתנו לך אפשרות להמשיך את הפעלת המכשירים למשך מספר שניות.

את הדיודה ניתן להשיג בכל חנות רכיבים, הקבל בעייתי ויקר יותר ואותו תצטרך להזמין מהיצרן (במערכת התקשורת עליה אני עובד עתה יש קבל של 1 פארד/6 וולט בגודל סיגריה, אתה לא תאמין כמה זמן הוא יכול להחזיק מקמ"ש במצב פעיל) אבל תקבל מערכת זעירה ואלגנטית שאינה דורשת עבודה רבה.

לא חושב שזה כלכלי ובטיחותי בשביל מעגל פשוט כמו שהוא צריך.

המעגל עם הרילאי לא מסובך גם למי שאין רקע בזה.

פורסם

כל העניין הוא כפי שאמרתי הסתבכות מיותרת אבל פות"ש רוצה פתרון מסויים ולאו דווקא מה שהכי נכון.

הפתרון כפי שהצגת אותו שהצעת לא מעשי .

1. אינך יודע מה הספק הצרכנים ולזרוק ערכי קבל סתם באוויר זה לא רציני.

2. בניגוד למקומות שאולי נתקלת בהם בפתרון כזה, כאן אין מי יעשה Cutoff במצב undervoltage והציוד בוודאי לא מתוכנן להתמודד עם זה.

פורסם
כל העניין הוא כפי שאמרתי הסתבכות מיותרת אבל פות"ש רוצה פתרון מסויים ולאו דווקא מה שהכי נכון.

הפתרון כפי שהצגת אותו שהצעת לא מעשי .

1. אינך יודע מה הספק הצרכנים ולזרוק ערכי קבל סתם באוויר זה לא רציני. בוא נניח מספר הנחות:הזרם הנדרש הוא 200 מיליאמפר, מתח העבודה המינימלי של העומס הוא כ 8 וולט וזמן ההתנעה הוא שנייה אחת. בשליפה, נדרש קבל של 20 מיליפראד.

2. בניגוד למקומות שאולי נתקלת בהם בפתרון כזה, כאן אין מי יעשה Cutoff במצב undervoltage והציוד בוודאי לא מתוכנן להתמודד עם זה. רוב הציוד המודרני עובד עם מתחים הנמוכים מ 5 וולט ולמעט מערכות זולות מאוד הוא מומתח באמצעות Step down כך שהוא יכול להתמודד בהצלחה גם עם מתחי אספקה נמוכים.

-אביב, פותח השירשור לא סיפק מספיק פרטים לכן אני מנחש. בכל מקרה זה זנז"י.

-מרק, אין צורך בדיודה אם השקע מומתח דרך ממסר/מגע. צריך פשוט לחבר את הקבל במקביל לשקע.

בתמונה ישנם שני קבלים. הלבן באמצע הוא ה 1.5 פראד 5 וולט עם ESR נמוך, השני מימין למעלה שנראה כמו סוללת כפתור הוא 1 פראד 3 וולט עם ESR גבוה וזרם זליגה נמוך (לא שימושי לעיניננו, משמש לתמיכה ב RTC). מצטער על האיכות (גם מצלמת טלפון וגם רכיבים קטנים) אבל זה נותן את היחוס לגודל הקבלים.

Photo0340.jpg

פורסם

-אביב, פותח השירשור לא סיפק מספיק פרטים לכן אני מנחש. בכל מקרה זה זנז"י.

-מרק, אין צורך בדיודה אם השקע מומתח דרך ממסר/מגע. צריך פשוט לחבר את הקבל במקביל לשקע.

בתמונה ישנם שני קבלים. הלבן באמצע הוא ה 1.5 פראד 5 וולט עם ESR נמוך, השני מימין למעלה שנראה כמו סוללת כפתור הוא 1 פראד 3 וולט עם ESR גבוה וזרם זליגה נמוך (לא שימושי לעיניננו, משמש לתמיכה ב RTC). מצטער על האיכות (גם מצלמת טלפון וגם רכיבים קטנים) אבל זה נותן את היחוס לגודל הקבלים.

שקע המצית וגם האביזר שמחובר לשקע לא ממותח דרך ממסר.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, אז נשקיע גם בדיודה:-P אבל ברצינות, החיבור/ניתוק ללא הממסר כנראה מתבצע עם רכיב אלקטרוני. התקן סיליקון (מוספט לדוגמה) לזרמים כאלה אינו יקר ושימוש בו לא אמור להוות בעייה חוץ המהדיודה הפראזיטית שבזמן נתק תקטין את מתח היציאה לנפילת מתח המצבר פלוס קצת.

במחשבה שנייה, אני לא רואה צורך בדיודה בכל מקרה.

• תוכן חדש...