Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע של רכב 2001, עם 166,000ק"מ

יש רעש חזק מה LIFTERS כי כנראה שהמעברים נסתמו מאי החלפת שמנים בזמן במשך השנים. כך טוען המכונאי שלי.

הומלץ לי לעשות איזה חומר שמחליפים את כל השמן בנוזל מיוחד (לא תוסף אלא 4 ליטר מלאים)

נותנים למנוע לעבוד 2 דקות ואז מרוקנים הכל ומחליפים שמן ופילטר.

מה ההמלצה ? להימנע ? ללכת על זה ? אשמח לשמוע מניסיונכם

תודה

רביב

פורסם

רביב שלום רב !

ציין את סוג הרכב, וגודל המנוע.

עקרונית אני נגד שימוש בפלשינג, אך מה שקשור בליפטרים, הנושא סבוך יותר, ויש לברר לעומק תחילה מה הסיבות לרעשים האן אכן בגלל אי הלפת שמנים עם השנים, בוצה או צמיגות שמן לא מתאימה.

ציין להבא את סוג הרכב וגודל המנוע, על מנת להקל על המומחים, לתת לך עצה מעשית בהתאם לסוג הרכב, ולא לעובדה ששמנים לא הוחלפו תקופה ארוכה, מה שבוודאי גרם לבוצה באגן השמן, והפלשינג עלול להמיס את הבוצה ולסתום צעברי שמן צרים במנוע, שיגרמו לרעשים במקומות אחרים.

יתכן וההמלצה לא להסתפק בפלשינג, ולפרק אגן שמן, ולנקות את האגן מהבוצה\ ואת רשת הסינון של משאבת השמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
היי צביקה

מדובר ביונדאי סונטה מנוע 2500 V6 שנת 2001 עם 166000 קמ

ביונדאי במיוחד לא הייתי ממליץ להישתמש בפלאשינג בעקבות גומיות שסתומים שאוד רגישות לחומרים הנ"ל.

פורסם

לפני הכל, תבדוק לחץ שמן במנוע, במידה ולחץ השמן נמוך, גם זה יכול לגרום לרעש מהמרימים ההידאוליים.

לגבי פלאשינג וכו', אישית אני מאוד נגד (עלול לגרום הרבה הרבה יותר נזק מתועלת), אצלי עקב בעיית רעש החלפתי פעמיים את כל מרימי השס' (בפעם הראשונה היה פגם בחלקים, ההחלפה השנייה הייתה על חשבון המוסך -כולל חלקים ועבודה), לא זול, אבל שווה כל שקל בשביל השקט.

ממליץ לך לנסות את הדברים הבאים לפני שאתה ניגש לעשות פלאשינג.

1.בדוק תקינות לחץ השמן במנוע - במידה ותקין גש לשלב הבא, במידה ונמוך מדי - זאת כנראה הבעיה.

2. במידה ולחץ השמן היה תקין, החלף שמן, לשמן הכי דליל שאתה יכול לשם בהתאם ליצרן, והחלף לשמן פילטר מקורי(!).

3. סע כמה ימים , ולאחר מכן החלף שוב שמן ופילטר שמן.

כאמור אצלי הייתה בעיה דומה, ולאחר מס' החלפות שלא עזרו, החלטתי על החלפת המרימים (הייתי צריך לעשות טיימינג מימלא).

פורסם

תודה על התשובות.

מה הכוונה שמן הכי דליל שאני יכול למצוא ? 20/50 או 10/40 ? ? והאם סינטטי ? או חצי סינטטי ?

איך בודקים לחץ שמן ? באמצעים ביתיים. אגב, נורת הלחץ שמן נדלקת בבוקר כשהאוטו קר למשך חצי דקה ואז נעלמת. אני לא נותן גז אלא נותן לזה להיעלם. זה התחיל ממש בשבועיים האחרונים. מעולם זה לא הופיע לפני כן.

פורסם

גש למוסך לבדיקת לחץ שמן - על אחת כמה וכמה אם הנורה דולקת (חצי דקה זה המון זמן) - אגב, מפלס השמן תקין?

לגבי צמיגות השמן, שמן דליל זה שמן שהמספר הראשון שלו משמאל נמוך יותר, למשל, שמן 10-40 דליל יותר משמן 20-50, ושמן 5-30 דליל משמן 10-40, לא מדובר על זה שאחד יהיה כמו דבש והשני כמו מים, אבל ההבדל מספיק גדול כדי ששמן דליל יגיע למעברי שמן ביתר קלות.

עדיף סינטטי מלא, אם כי שוב, העיקר שהצמיגות והתקן יתאימו, אם סינטטי או חצי סינטטי זה לא כזה משנה.

אני גם מדבר על החלפה לצורך ניקוי, במקום לעשות פלאשינג בחומר ממיס חזק שיפגע בגומיות ואטמים, לעשות את זה עם שמן.

שיטוט קצר באינטרנט העלה שלפי ספר הרכב השמן המומלץ הוא 10W-30, 10W-40, or 10W-50, בדירוג SG. המידע נלקח מפורום בחו"ל, ממליץ לאמת אותו מול ספר הרכב!

פורסם

טוב עדכון קצר. אני מניח שחלק לא יאהבו מה שאני הולך לספר, אבל זה מה שהמכונאי שלי עשה (מעל 40 שנה במקצוע)

רוקן את השמן, שם 2 ליטר בנזין/מהול עם סולר ו2 ליטר שמן משומש באגן השמן והניע את הרכב. לאחר 3 שניות הפסיקו הרעשים של הליפטרים. של השסתומים. אחרי בערך דקה על טורים נמוכים המנוע כבה (לטענתו - זה סימן שהלאגר היה יבש וזה הזמן לעצור). רוקנו את כל השמן, פתחנו קרטר ניקינו רשת, שמן חדש סינטטי מלא 5-30 עם פילטר שמן מקורי. וזהו. המנוע שקט וחרישי. פשוט מדהים! תענוג.

כל הסיפור עלה סביב 200 שח.

אני יודע שיהיו כאלו שיטענו שזה פוגע באטמים וכו. אבל בינינו ? זה פחות מזיק מפלאשינג ועשה את העבודה מדהים.

נסעתי כבר 100 ק"מ והשמן עדיין שקוף כמו חדש. תענוג.

שבת שלום

• תוכן חדש...