Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיפון חדש

b_elad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי בנסיעות מבחן של פורסטר, אוטלנדר וCX יש לחברים שלי אז לא הרגשתי צורך.

לגבי המרווח, ממדתי עם מטר אם הרוחב של הכסא האחורי בפועל - כלומר איפא שיוצא לשים ממש את הישבן :). אילו הממצאים:

מאזדה 108 סמ - CX5

סנטה פה - 112סמ

ראב4 104 סמ

מאזדה 3 שלנו כ 110

פורסטר 102-103 ס"מ

כל עוד לא טעיתי במדידה יש הפרשים, והפורסטר משום מה צרה בכסא. למרות שמבחנת מרווח רגלים היא מעולה.

הרוחב של המושב האחורי איננו פרמטר מדויק מספיק. רוחב המושב נקבע בין היתר כתלות במיקום המושב האחורי ביחס לציר האחורי. יש יצרנים שממקמים את המושב האחורי, אחורה יותר כלפי הציר האחורי וכך הוא נמצא יותר בין בתי הגלגלים האחוריים שגוזלים מקום מרוחבו (קונצרן פולקסווגן נוהג כך באופן מסורתי ולכן משיגים מרווח רגלים טוב לאורך למרות שבסיס הגלגלים קטן יחסית לכל קטגוריה רלבנטית) ויש יצרנים שנוהגים להיפך ואצלם המושב האחורי נמצא קדימה יותר לפני הציר האחורי ולכן בתי הגלגלים גוזלים פחות מקום מרוחב המושב (באופן מסורתי רנו, סיטרואן ופיזו נהגו כך, היום קצת פחות).

ואולם אם תשים לב, ממילא עקב כך שיש לכולנו ידיים שצריכות מרחב ולאור מבנה צד הרכב שמתעקל כלפי מרכז הרכב ככל שמטפסים גבוה יותר לכיון הגג, הרי שמיקום הישיבה עצמו, הוא יותר במרכז הרכב ולא צמוד לדלתות. כך יוצא שהמרחק מהדלתות הוא זהה אצל כל היצרנים בערך ומרחב עודף מנוצל לטובת מרכז המושב. אצל יצרנים אצלם המושב האחורי נמצא קדימה יחסית, המושב האחורי מגיע ברוחבו עד צמוד לדלתות מאחר ואין הפרעה של בתי הגלגלים, אבל מדובר בחלקים ״מתים״ שלא יושבים עליהם ולעומת זאת ברכבים בהם המושב האחורי נמצא אחורה יותר, המושב כאמור צר יותר לאור בתי הגלגלים שגוזלים מהם מקום, אבל ממילא מדובר באותו מיקום בו נמצא שטח המושב המת ברכבים האחרים שציינתי ועליו לא יושבים ממילא.

לסיכום הפרמטר שבאמת קובע הוא הרוחב בין הדלתות בשתי נקודות גובה לפחות, מה שהיצרנים מפרסמים כמרווח מרפקים וכתפיים ושם אני מניח שתיווכח שלגיפונים הנ״ל מרחב רב יותר מהמאזדה 3 ומרוב הרכבים המשפחתיים לאור רוחב חיצוני גדול יותר שמתבטא גם ברוחב פנימי. ההבדלים ברוחב המושב בכל מקרה לא גדולים מאחר וגם הרכבים המשפחתיים החדשים התרחבו מאד.

במיניואנים בעלי שלושה מושבים נפרדים במושב האחורי, המושב האחורי ימוקם תמיד לפני הציר האחורי, זאת בכדי למנוע הפרעה של בתי הגלגלים, זאת משום שבהם כל רוחב המושב כמעט מנוצל ממש לישיבה, על מנת לאפשר ישיבה של שלושה אנשים ואין שטחים מתים של המושב. אבל במיניואנים צד הרכב זקוף יותר אבל עדיין מרחב הכתפיים והמרפקים ליושבים בצדדים בפועל עדיין קטן יותר מכל רכב רגיל שמאוכלס רק בשני אנשים במושב האחורי, משום שבהם שני המושבים הקיצוניים נמצאים כאמור בצמוד לדלתות ללא שטחים מתים. לשלושה אנשים מאחורה הם כמובן עדיפים. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי אמנון,

איזה הסבר מקיף ומקצועי!

עשיתי את המדידה רק מהסיבה שיש לנו 2 כסאות פעוטים, ומידי פעם אישתי צריכה לשבת בניהם - לכן חשבתי שהכי נכון למדוד את המושב, איפה שתכלס אפשר לשבת. כלומר ישבתי הכי ימינה והכי שמאלה שאפשר ומדדתי את המרחק על הכסא. האם זאת נראית לך המדידה הנכונה אם רוצים לבדוק כמה מקום ישאר בין שתי מושבי פעוטים לאישתי?

בנוסף, אם בפורסטר עסקיננו, הרגשתי קצת חוסר כוח מהמנוע של ה XS. האם כדאי ללכת על הטורבו?

פורסם
היי אמנון,

איזה הסבר מקיף ומקצועי!

עשיתי את המדידה רק מהסיבה שיש לנו 2 כסאות פעוטים, ומידי פעם אישתי צריכה לשבת בניהם - לכן חשבתי שהכי נכון למדוד את המושב, איפה שתכלס אפשר לשבת. כלומר ישבתי הכי ימינה והכי שמאלה שאפשר ומדדתי את המרחק על הכסא. האם זאת נראית לך המדידה הנכונה אם רוצים לבדוק כמה מקום ישאר בין שתי מושבי פעוטים לאישתי?

בנוסף, אם בפורסטר עסקיננו, הרגשתי קצת חוסר כוח מהמנוע של ה XS. האם כדאי ללכת על הטורבו?

תודה :-)

טוב אז לגבי מושבי תינוק אני מניח שההסבר המנומק שלי נכון רק אם מדובר בכסאות בעלי חיבורי איזופיקס, זאת מאחר וחיבורי האיזופיקס ימצאו באותו המיקום בערך, ברכבים בעלי מרווח כתפיים ומרפקים דומה, ללא קשר לרוחב המושב עצמו שיכול כאמור להשתנות בהתאם למה שציינתי לפני כו.

אבל כאשר מדובר בכסאות שמתחברים עם חגורות בטיחות, הרי שברכבים בעלי מושב רחב יותר לעומת רכבים בעלי מושב צר יותר, למרות שהמרווח בין הדלתות זהה ביניהם (מרווח מרפקים וכתפיים) ייתכן שיהיה ניתן למקם את הכסאות על השטחים המתים שבדרך כלל לא יושבים עליהם, בעוד שברכבים בעלי המושב הצר יותר לא ניתן לעשות זאת לאור בתי הגלגלים שגזלו כאמור את שטחי המושב הנ״ל.

זה כבר מצריך בדיקה ממש של הכנסת הכסאות בפועל לכל רכב רלבנטי.

דרך אגב, אם כבר הסבר מנומק אז נסיים אותו :-) מיקום המושב האחורי אחורה יותר לכיון הציר האחורי מאפשר כאמור לנצל אורך של בסיס גלגלים נתון בצורה טובה יותר מבלי להגדיל את בסיס הגלגלים. הגדלת בסיס הגלגלים מחייבת שימוש בקורות אורך מרכזיות מסיביות וכבדות יותר שעלותן גדולה יותר ועקב משקלן נגרמת פגיעה לצריכת הדלק והביצועים ולכן הניסיון להימנע מכך אצל חלק מהיצרנים. מצד שני סרח העודף האחורי גדול יותר ואז נגרמת לעיתים פגיעה בהתנהגות הרכב ולמראה הרכב ולכן חלק מהיצרנים אינו נוהג כך.

לגבי הפורסטר, גירסת הטורבו למיטב זכרוני יקרה משמעותית מהגירסה של המנוע האטמוספרי ויקרה בכלל לעומת המתחרות וגם צריכת הדלק שלה לא טובה. לא נראה לי בנסיבות אלו שמדובר בגירסה כדאית. בתכלס ההרגשה של הכוח הזמין בנסיעה היא החשובה ובפורסטר עם מנוע 2 הליטר אטמוספרי, הגיר הרציף אמור למצות את כוח המנוע, שמספק על הנייר כוח מקובל למנוע בנפח זה ולספק כפועל יוצא מכך תחושת כוח טובה, אבל אם אתה אומר שהרגשת אחרת אז אולי אתה צודק. הייתי לוקח עוד נסיעת מבחן ארוכה יותר ובודק זאת שוב.

פורסם
תודה :-)

טוב אז לגבי מושבי תינוק אני מניח שההסבר המנומק שלי נכון רק אם מדובר בכסאות בעלי חיבורי איזופיקס, זאת מאחר וחיבורי האיזופיקס ימצאו באותו המיקום בערך, ברכבים בעלי מרווח כתפיים ומרפקים דומה, ללא קשר לרוחב המושב עצמו שיכול כאמור להשתנות בהתאם למה שציינתי לפני כו.

אבל כאשר מדובר בכסאות שמתחברים עם חגורות בטיחות, הרי שברכבים בעלי מושב רחב יותר לעומת רכבים בעלי מושב צר יותר, למרות שהמרווח בין הדלתות זהה ביניהם (מרווח מרפקים וכתפיים) ייתכן שיהיה ניתן למקם את הכסאות על השטחים המתים שבדרך כלל לא יושבים עליהם, בעוד שברכבים בעלי המושב הצר יותר לא ניתן לעשות זאת לאור בתי הגלגלים שגזלו כאמור את שטחי המושב הנ״ל.

זה כבר מצריך בדיקה ממש של הכנסת הכסאות בפועל לכל רכב רלבנטי.

דרך אגב, אם כבר הסבר מנומק אז נסיים אותו :-) מיקום המושב האחורי אחורה יותר לכיון הציר האחורי מאפשר כאמור לנצל אורך של בסיס גלגלים נתון בצורה טובה יותר מבלי להגדיל את בסיס הגלגלים. הגדלת בסיס הגלגלים מחייבת שימוש בקורות אורך מרכזיות מסיביות וכבדות יותר שעלותן גדולה יותר ועקב משקלן נגרמת פגיעה לצריכת הדלק והביצועים ולכן הניסיון להימנע מכך אצל חלק מהיצרנים. מצד שני סרח העודף האחורי גדול יותר ואז נגרמת לעיתים פגיעה בהתנהגות הרכב ולמראה הרכב ולכן חלק מהיצרנים אינו נוהג כך.

לגבי הפורסטר, גירסת הטורבו למיטב זכרוני יקרה משמעותית מהגירסה של המנוע האטמוספרי ויקרה בכלל לעומת המתחרות וגם צריכת הדלק שלה לא טובה. לא נראה לי בנסיבות אלו שמדובר בגירסה כדאית. בתכלס ההרגשה של הכוח הזמין בנסיעה היא החשובה ובפורסטר עם מנוע 2 הליטר אטמוספרי, הגיר הרציף אמור למצות את כוח המנוע, שמספק על הנייר כוח מקובל למנוע בנפח זה ולספק כפועל יוצא מכך תחושת כוח טובה, אבל אם אתה אומר שהרגשת אחרת אז אולי אתה צודק. הייתי לוקח עוד נסיעת מבחן ארוכה יותר ובודק זאת שוב.

נשמע שאתה צודק לגבי הכסאות, אולי נקח לבדיקה. או שנחליף כסאות ל ISO בעתיד:).

גרסאת הטורבו עולה עוד 40000 שח בערך, אכן תוספת לא קטנה, אבל מקבלים בנוסף אבזור שלא קיים ברמה מתחת כגון: מושבי עור, חישני גשם ותאורה, כניסה ללא מפתח, הדלקה ללא מפתח, ועוד כמה דברים שאני לא זוכר.

בסוכנות אמרו לי שבנהיגה רגילה, ללא הפעלת הטורבו (לא הבנתי ממש את כוונתם) הצריכת דלק הממוצעת בפועל תהיי באיזור 1:12, 1:13.........

למרות שבמחיר של הטורבו כבר אפשר לפזול לוולו xc60...

פורסם

הפורסטר טורבו הוא רכב ייחודי , אך אני מתרשם שאופיו המיוחד הוא לא מה שאתה מחפש.

לצד המון כוח ואבזור נוסף, הפורסטר טורבו מציע צריכת דלק גבוהה מאוד ותג מחיר גבוה משמעותית מהדגם האטמוספרי.

יחד עם הקשקשנות המטופשת של אנשי המכירות (אין לך שליטה על פעולת הטורבו. אתה לא יכול לבחור לא להפעילו ולכן בעלי הטורבו נידונו לצריכת דלק מוגברת תמיד), אני מציע לרדת מהטורבו ולבצע נסיעה נוספת באטמוספרי.

שים לב שלפורסטר תיבת הילוכים רציפה, מה שגורם למהירות לעלות ולסל"ד (ולרעש המנוע) להישאר כמעט קבועים, מה שיוצר את הרושם שהמוטעה שהרכב איטי.

בנוסף, ההתרשמות שלנו על מושגים כמו "חזק", "מהיר", "איטי" וכו' הם נגזרת מתחושה אישית ותו לא (בהנחה שלא מדדת תאוצות אל מול שעון עצר). קח בחשבון שרכב שקט יותר ומבודד יותר יתן תחושה של רכב איטי יותר (למרות שאינו כזה בהכרח).

יעזור לך אם תנהל לעצמך סדר עדיפויות. מה חשוב, ומה חשוב יותר.

אני מנחש ששדה ראיה (=בטיחות ונוחות) ומרווח פנימי הם חשובים יותר מאבזור כמו הגה מצופה עור, ואבזור שבו תשתמש הרבה וינעים לך את הנהיגה (ע"ע מערכת סטריאו) חשובים יותר מהפרשים של 0.2 שנ' בתאוצה.

פורסם
הפורסטר טורבו הוא רכב ייחודי , אך אני מתרשם שאופיו המיוחד הוא לא מה שאתה מחפש.

לצד המון כוח ואבזור נוסף, הפורסטר טורבו מציע צריכת דלק גבוהה מאוד ותג מחיר גבוה משמעותית מהדגם האטמוספרי.

יחד עם הקשקשנות המטופשת של אנשי המכירות (אין לך שליטה על פעולת הטורבו. אתה לא יכול לבחור לא להפעילו ולכן בעלי הטורבו נידונו לצריכת דלק מוגברת תמיד), אני מציע לרדת מהטורבו ולבצע נסיעה נוספת באטמוספרי.

שים לב שלפורסטר תיבת הילוכים רציפה, מה שגורם למהירות לעלות ולסל"ד (ולרעש המנוע) להישאר כמעט קבועים, מה שיוצר את הרושם שהמוטעה שהרכב איטי.

בנוסף, ההתרשמות שלנו על מושגים כמו "חזק", "מהיר", "איטי" וכו' הם נגזרת מתחושה אישית ותו לא (בהנחה שלא מדדת תאוצות אל מול שעון עצר). קח בחשבון שרכב שקט יותר ומבודד יותר יתן תחושה של רכב איטי יותר (למרות שאינו כזה בהכרח).

יעזור לך אם תנהל לעצמך סדר עדיפויות. מה חשוב, ומה חשוב יותר.

אני מנחש ששדה ראיה (=בטיחות ונוחות) ומרווח פנימי הם חשובים יותר מאבזור כמו הגה מצופה עור, ואבזור שבו תשתמש הרבה וינעים לך את הנהיגה (ע"ע מערכת סטריאו) חשובים יותר מהפרשים של 0.2 שנ' בתאוצה.

היי, מה אופיו המיוחד של הטורבו ? ההבדל במחיר לא מאד מרתיע אותי...רק אני לא רוצה לרכוש משהו מיותר. אני מבין ממך שצריכת דלק של 1:12 ממוצע לטורבו (מה שנאמר לי בסוכנות לצריכה אמיתית) לא נשמעת לך הגיונית.

אני שומע לעצתך ואעשה נסיעת מבחן נוספת. אגב מעבר לתחושה אם תבדוק את התאוצה ל 100 קמש היא מהאיטיים בתחום, וגם במבחני דרכים עם גיפונים אחרים אמרו ככה, אז לצערי יש מצב שהתחושות שלי היו נכונות. מה שכן אני יכול להחליט שזה לא מהותי עבורי. בוא נאמר שאידיאלי עבורי היה עוד 10-15% כוח ולא יותר מזה.

סדרי עדיפויות שביקשת:

- נוחות נסיעה

- מרווח כסא אחורי

- תא מטען מרווח

- מנוע חי

- יכולת שטח

במחיר שאני משלם הייתי שמח אם היה הכל :)

אלעד

פורסם

תראה את זה, בוחרים את "SUV השנה", הבוחנים שם תותחים אחד אחד לדעתי:

http://www.youtube.com/watch?v=Lf1KFwjhy-4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מדובר על ה-XT (דגם הטורבו).

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

ראיתי את הסרט, מעניין הוא משווה גיפונים מכל הקטגוריות והמחירים.

הסובארו שנצחה זאת הטורבו, אבל עם אבזור שונה מבארץ. הם גם בחנו את הסובארו עם מנוע 2.5 גיר ידני - שאינה משווקת בארץ.

למיטב הבנתי הסובארו נצחה בעיקר בגלל התמורה ביחס למחיר, הטורבו נמכרת שם ב 30K$ -> כ 110אלף שח. לעומת דגמים שנמכרים ב 70-80K$, ונתנה תמורה מעולה למחיר. בנוסף מבחנת בטיחות היא כוללת מערכת התרעה שלא נמצאת ברכב שמוכרים בארץ.

אבל סהכ שאפו....כל עוד הבוחנים לא שוחדו, כי לי זה קצת מוזר שהיא נצחה את ה grand shiroko

פורסם
אני מתכנן לקנות גיפון חדש, אחד מהשלושה:

- סובארו פורסטר XS 2.0

- מאזדה CX5 פרמיום, מנוע 2.5

- מיצובישי אווטלנדר 2.0 elite

כלום מכוניות טובות אבל במי לבחור?

קצת עלינו:

משפחה עם 2 ילדים, אחד 2.5 והשני 7 חודשים.

היינו רוצים כסא אחורי כמה שיותר מרווח, אבל התייאשנו בכולם זה לא נותן רוחב משמעותי מעבר למאזדה שלוש שיש לנו כרגע.

שטח בסיסי - יותר שבילים, בוץ, קצת חול ( פה ברור שהפורסטר מנצחת).

ממה שראיינו באולמות תצוגה:

- פורסטר - מנוע לא ממש חזק, עיצוב פשוט מבפנים, איבזור בינוני פלוס, מרווח רגליםוראש מצויין. ראות טובה לכל הכיוונים, נוחה על הכביש (בולמת היטיב מהמורות), חסכונית. מערכת סטריאו לא כל כך טובה.

- מאזדה - תא מטען קטן, מאובזרת הרבה יותר מהפורסטר XS, ראות בינונית, מנוע חזק, חסכונית בדלק, מערכת סטריאו מעולה.

- אוטלנדר - מרווח ראש גרוע מאחור (בגלל החלון בגג). סהכ מפוארת ויפה מבפנים, 7 מקומות ישיבה. מבחוץ לא הכי יפה. טכנולוגית ברמה גבוהה.

במי לבחור? אנחנו מתלבטים....

מה דעתכם אם אני מכניס גם את ההונדה CRV למשוואה?

פורסם
היי, מה אופיו המיוחד של הטורבו ? ההבדל במחיר לא מאד מרתיע אותי...רק אני לא רוצה לרכוש משהו מיותר. אני מבין ממך שצריכת דלק של 1:12 ממוצע לטורבו (מה שנאמר לי בסוכנות לצריכה אמיתית) לא נשמעת לך הגיונית.

אני שומע לעצתך ואעשה נסיעת מבחן נוספת. אגב מעבר לתחושה אם תבדוק את התאוצה ל 100 קמש היא מהאיטיים בתחום, וגם במבחני דרכים עם גיפונים אחרים אמרו ככה, אז לצערי יש מצב שהתחושות שלי היו נכונות. מה שכן אני יכול להחליט שזה לא מהותי עבורי. בוא נאמר שאידיאלי עבורי היה עוד 10-15% כוח ולא יותר מזה.

סדרי עדיפויות שביקשת:

- נוחות נסיעה

- מרווח כסא אחורי

- תא מטען מרווח

- מנוע חי

- יכולת שטח

במחיר שאני משלם הייתי שמח אם היה הכל :)

אלעד

הי אלעד.

רצ"ב כתבה על הפורסטר טורבו. שים לב לפיסקה בסוף הכתבה העוסקת בצריכת הדלק.

http://www.automag.co.il/road-test/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95/

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

הפורסטר טורבו משתמש במגדש טורבו להעלאת ההספק.

הטורבו עובד כל הזמן, אך נותן את אותותיו החל מ2500 סל"ד לערך וצפונה.

לך כנהג אין כל שליטה על הטורבו, ולכן אמרתי שדברי אנשי המכירות הן קשקוש מוחלט.

צריכת הדלק של הפורסטר טורבו בתנאים רגועים מאוד יכולה להניב תוצאה של 1:9 ואף 1:11 ק"מ לליטר. אבל זה פשוט לא מעשי.

בפועל, תחושת הכוח היא גם ממכרת וגם נדרשת (הרי בשביל זה שילמת תוספת מכובדת).

בשורה התחתונה, בנסיעה נורמלית הכוללת התנהלות עירונית עם הרבה האצות מהרמזור, אל תצפה לצריכה טובה מ1:7 ק"מ לליטר. 1:5 תהיה צריכה מעשית יותר.

למעט רוכש הקונה את הפורסטר טורבו בגלל הסיבות שלשמן הוא נוצר (SUV עם הרבה כוח ופוטנציאל אינסופי לשיפורים. פורשה קאיין בעטיפת ליסינג אנמית. זאב טורף בעור כבשה תמימה) והולך לנצל את הפוטנציאל הגלום בו (הרבה כבישים מפותלים), קשה לי לראות סיבה אמיתית לרכוש את הפורסטר טורבו.

הפורסטר האטמוספרי לעומת זאת, נותןם מענה מצוין הן ברמת יכולת השטח, הן ברמת ההתנהלות על הכביש (נוחות, בטיחות) והן ברמת השימושיות עבור משפחה.

יש לו חסרונות מבחינת תמחור, אבזור ואולי עיצוב (תלוי בטעם האישי) לעומת המתחרות.

אבל אתה קבעת סדר עדיפויות ברור, והפורסטר צובר נקודות זכות בתחומים החשובים לך.

הוא נוח מאוד, בעיקר על כביש משובש, ועדויות לכך תוכל למצוא בכל מבחני הדרכים שתחפש.

מבחינת שימושיות, תגלה שהפורסטר מציע לך רמת שימושיות גבוהה יותר מהמאזדה ובטח מהCRV.

למשל, בדוק את זוית פתיחת הדלת האחורית. נתון שנראה זניח ואיש לא בודק אותו, אבל כשאתה צריך לחגור את הילדים זה הופך מאוד משמעותי. הדלת האחורית של הפורסטר יוצרת את זוית פתיחה קטנה מאוד, ולכן תוכל לפתוח אותה גם אם תחנה בחניה צפופה בת"א. הפורסטר הוא ג'יפון גבוה יחסית, אבל המושבים שלו לא ממוקמים גבוה מאוד, והמשמעות היא קלות יתרה בכניסה ויציאה מהרכב. כל אלו דברים פעוטים שנראים שקופים באולם התצוגה, אבל מקבלים משמעות אמיתית בהתנהלות היומיומית.

לגבי נושא המנוע, קשה לכנות את הפורסטר האטמוספרי "חזק", אבל כמה חזק צריך? אם הפורסטר איטי בחצי שניה מהמאזדה במיאוץ מ0 ל100 זה משנה למשהו? אם תאוצות הביניים שלו איטיות ב0.34 חלקי השניה זה ישפיע על הנהיגה שלך?

את התשובות רק אתה יכול לספק. דעתי האישית היא "לא". ההבדלים כה זניחים בין המכוניות בקטגוריה הזו, ויש פרמטרים אחרים חשובים הרבה יותר, שנושא המנוע לטעמי אינו מהותי.

מבחינת יכולת שטח, על כך נכתב ונאמר רבות: לפורסטר יש את יכולת השטח הטובה ביותר בקטגוריה שלו, והיא קרובה ליכולת השטח של ג'יפים גדולים וחסונים ממנו. אני בספק אם מי מרוכשי הפורסטר מצליח להתקרב למיצוי יכולותיו, ולכן עבור טיול ביערות קק"ל ונסיעת שבילי אופניים כל אחד מהמתחרים יעשה את העבודה היטב.

פורסם

הדיון סטה לכיוון הסובארו, אבל לא בגלל שמישהו המליץ דווקא עליו, לפחות לא אני. אני חושב שאתה צריך לבדוק את כל הרכבים בנסיעת מבחן ובישיבה בהם בתפוסה מלאה עמ כסאות תינוקות ותא מטעעמאן עגלות וכו׳. כך אני עשיתי לפני רכישת המאזדה, הרכבתי שתי כסאות תינוק ושמתי שתי עגלות בתא המטען. אם הפרמטר של הביצועים נמצא אצלך בעדיפות גבוהה, אז המאזדה cx5 עם מנוע 2.5 היא האופציה היחידה הקיימת מבין הרכבים שציינת שמהווה גם רכישה הגיונית מבחינת צריכת הדלק ומחיר הרכישה. לגבי שאר הפרמטרים התייחסתי בהודעה קודמת. בהצלחה.

• תוכן חדש...