Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיפון חדש

b_elad
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדר"כ ההסכם עם חבר הוא הסכם בלעדיות, כלומר חלק מההסכם אוסר על המפרסם (יפנאוטו/סמלת במקרה זה) לתת את ההנחות לאנשים שאינם חבר על מנת לא למוסס את ההטבה.

עם זאת, לחבר ולמפרסם יש אינטרס מנוגד. חבר מנסים לשמור על כוחם כמועדון סגור, והיבואן רוצה למכור כמה שיותר, ולא ממש מעניין אותו כמה זמן היית בצבא.

לכן, הייתי ממליץ על גישה שונה.

פרסמתי את זה ב- 26/10: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4125220#post4125220

זו הוכחה מספיק טובה שהם באמת מכרו ב- 17 פחות עד פרסום המבצע לפני יומיים? אחרת איך הייתי יודע?

זה נכון שבזמן המבצע הם מחוייבים לבלעדיות, אבל רגע לפניו הם חילקו הנחות חופשי וגם יש לי קרוב שקנה שילם וקיבל ב- 17 פחות. עוד לפני המבצע, ובידיעה שהוא מגיע. גם לוי יצחק יודע, וזה משתקף במחירון שלו כמשומש אחרי שנה כבר.

אז למה לשלם שקל יותר? חכה לסוף מבצע חבר או קנה משהו אחר. שער הין בצניחה חופשית והרכב היה אמור לעלות היום לא יותר מ- 150. ראה את דוחות דלק רכב כדי להבין עד כמה הין הנמוך מהנה, כאשר אתה מייבא רכבים...

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קראתי את ההודעה שלך.

יש הבדל בין "לחשו בסוד לחבר" ל"ביצעו לי הזמנה".

אם אנשי יפנאוטו מחלקים את הנחות חבר לכל דיכפין, שיבושם להם ולקונה.

במצב כזה, אתה צודק.

אבל לפות"ש הייתה חוויה אחרת בסוכנות של סובארו. חוויה הרבה יותר ריאלית ומציאותית.

ולכן, המלצתי היא לא להיות גרידי, שכן העניין יסתיים במפח נפש.

פשוט בקש הנחה ריאלית.

זו כמובן ההמלצה הפרטית שלי. אם יזכו את רוכשי סובארו שאינם חבר בהנחות חבר - אני וודאי לא אתנגד.

פורסם
2 אפשרויות:

לבקש אביזרים - כאלה שאתה צריך כמו איתוראן וכאלה שאתה לא צריך אבל תמיד רצית (לפורסטר ככל רכב יש רשימת תוספות ארוכה).

לבקש הנחה במקום האביזרים. קח בחשבון שאביזר שעולה X ערכו ליבואן הוא במקרה הטוב 0.5X. כך שזה לא הגיוני לדרוש להמיר אביזרים ב3000 ש"ח להנחה של 3000 ש"ח. הגיוני יותר להמיר אביזרים ב3000 ש"ח בהנחה של 1000 ש"ח. זו דרישה שאיש המכירות יאלץ להתייחס אליה.

לבקש אביזרים כמו שאמרתי אין מה כי:

איתוראן כפול כבר כלול. מצלמה וחיישנים גם כן כלולים. כל השאר לא מעניין אותי. אולי טיפולים קדימה.

בכל אופן איי אפשר להגיע להנחה של חבר כי מדברים איתי על 8000 שח הנחה ולחבר עשו 17000

פורסם

אגב אני ממש לא מבין מה אכפת לארגון חבר אם עוד אנשים יהנו ממחיר טוב, לדעתי זה פגיעה בחופש התחרות אם הם מחתימים את היבואן על חוזי בלעדיות וכו. לדאוג למחיר טוב עבורם - זה מובן, אבל למנוע הנחות מאחרים ? לדעתי זה על גבול הלא חוקי. אם היה לי כוח הייתי בודק את זה לעומק :)

פורסם

איתוראן כפול כבר כלול. מצלמה וחיישנים גם כן כלולים. כל השאר לא מעניין אותי. אולי טיפולים קדימה.

בכל אופן איי אפשר להגיע להנחה של חבר כי מדברים איתי על 8000 שח הנחה ולחבר עשו 17000

הייתי בסובארו לפני חודש ונתנו לי על הפורסטר הנחה של 10,000 שח בלי שדיברתי יותר מידי, הרבה לפני חבר...

פורסם

אין לך טעם לנסות לקבל את המבצע של חבר, פשוט חכה למבצע אחר שלהם ללקוחות פרטיים, סביר להניח כי לא תקבל הנחה זהה, אבל תקבל הטבות שמבטאות את ההנחה הנ״ל, כגון טרייד אין במחיר מחירון (להבדיל ממכירה בפועל של אלפי ש״ח מתחת למחירון של אחד מרכבי המאזדה בבעלותך) או מחירון פלוס 5 אחוז + הלוואה ללא ריבית או ריבית נמוכה מאד (כך שתוכל לחסוך את הכסף שהתכוונת להוציא בבת אחת ולקבל תשואה) + תוספת אבזור.

עכשיו ראיתי שדגם ה- xs של הפורסטר, שהוא היחיד שבא בחשבון (דגם ה- x דל מדי באבזור) מתומחר במחיר מחירון מוגזם לחלוטין, 217 אלף ש״ח! גם אחרי הנחת חבר של 18 אלף ש״ח המחיר שלו עדיין גבוה מאד יחסית לתמורה ולמיצוב שלו, 199 אלף ש״ח! מתוך מחיר זה ניתן לקזז עוד כאלפיים ש״ח לערך על טיפולים חינם לשלוש שנים, הטבה שכלולה במבצע.

הטבת המבצע יפה מאד ואולי תגרום לכדאיות ברכישה, אבל לרכוש את הפורסטר ללא הנחה ו/או הטבה בסדר גודל כזה, לדעתי לא כדאית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
אין לך טעם לנסות לקבל את המבצע של חבר, פשוט חכה למבצע אחר שלהם ללקוחות פרטיים, סביר להניח כי לא תקבל הנחה זהה, אבל תקבל הטבות שמבטאות את ההנחה הנ״ל, כגון טרייד אין במחיר מחירון (להבדיל ממכירה בפועל של אלפי ש״ח מתחת למחירון של אחד מרכבי המאזדה בבעלותך) או מחירון פלוס 5 אחוז + הלוואה ללא ריבית או ריבית נמוכה מאד (כך שתוכל לחסוך את הכסף שהתכוונת להוציא בבת אחת ולקבל תשואה) + תוספת אבזור.

עכשיו ראיתי שדגם ה- xs של הפורסטר, שהוא היחיד שבא בחשבון (דגם ה- x דל מדי באבזור) מתומחר במחיר מחירון מוגזם לחלוטין, 217 אלף ש״ח! גם אחרי הנחת חבר של 18 אלף ש״ח המחיר שלו עדיין גבוה מאד יחסית לתמורה ולמיצוב שלו, 199 אלף ש״ח! מתוך מחיר זה ניתן לקזז עוד כאלפיים ש״ח לערך על טיפולים חינם לשלוש שנים, הטבה שכלולה במבצע.

הטבת המבצע יפה מאד ואולי תגרום לכדאיות ברכישה, אבל לרכוש את הפורסטר ללא הנחה ו/או הטבה בסדר גודל כזה, לדעתי לא כדאית.

התייאשתי קצת מהעניין, סה"כ רציתי לקנות רכב :). נראה לי אלך כבר על רכב אחר.

פורסם
התייאשתי קצת מהעניין, סה"כ רציתי לקנות רכב :). נראה לי אלך כבר על רכב אחר.

זכרתי שהמחיר יותר זול ולרגע לא הסתדר לי בראש פורסטר ומחיר כזה. אבל בסה״כ גם המתחרות עם הנעה לכל הגלגלים וברמות הגימור הגבוהות נמכרות במחירים דומים לפורסטר ובפורסטר ניתן לקבל כאמור הטבות ו/או הנחות. תראה הרכבים הנ"ל הם גרסאות הקצה של הקטגוריה (בפורסטר יש גם את הטורבו) והרכישה שלהם היא מאד רגשית, התמורה הממשית לכסף היא לא איי איי איי.

יש גם חדירה לקטגורייה גבוהה יותר, אולם שם העלויות הנלוות גם גבוהות יותר.

בשורה התחתונה אם הפורסטר עושה לך את זה וכמה אלפי ש"ח או עשרות אלפי ש"ח לכאן או לכאן לא באמת ישנו לך את החיים מבחינה כלכלית אז אתה יכול ללכת עם הלב :-D

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
זכרתי שהמחיר יותר זול ולרגע לא הסתדר לי בראש פורסטר ומחיר כזה. אבל בסה״כ גם המתחרות עם הנעה לכל הגלגלים וברמות הגימור הגבוהות נמכרות במחירים דומים לפורסטר ובפורסטר ניתן לקבל כאמור הטבות ו/או הנחות. תראה הרכבים הנ"ל הם גרסאות הקצה של הקטגוריה (בפורסטר יש גם את הטורבו) והרכישה שלהם היא מאד רגשית, התמורה הממשית לכסף היא לא איי איי איי.

יש גם חדירה לקטגורייה גבוהה יותר, אולם שם העלויות הנלוות גם גבוהות יותר.

בשורה התחתונה אם הפורסטר עושה לך את זה וכמה אלפי ש"ח או עשרות אלפי ש"ח לכאן או לכאן לא באמת ישנו לך את החיים מבחינה כלכלית אז אתה יכול ללכת עם הלב :-D

צודק, ה"ייאוש" הוא מהקטע של המחיר. היה עדיף שהיה מחיר סגור וזהו (כמו במאזדה) ולא מחיר שמשחקים איתו. אף אחד לא רוצה להיות פראייר ולשמוע שחבר קונים ב 17000 שח פחות....

מה שכן כנראה אלך עם הלב - השאלה אם הוא לא יוביל אותי ל טורבו :)

פורסם

מה עם סוזוקי גראנד ויטרה או סקודה יטי ? בדרך כלל זה הרכבים היותר מומלצים לרכב שני לטיולי שטח קל למשפחה עם ילדים

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

פורסם

שאני רכשתי את הסובארו הם נתנו לי פריסת תשלומים ללא ריבית .

שמתי 70K והשאר בפריסה.

שפתחתי את ההלוואה בבנק דיברתי עם הבנקאית ונאמר לי שיפנאוטו "סופגים" ריבית של כ-18 אלף ש"ח על העסקה שלי.

וגם הם נתנו לי הנחה במחיר,אני לא זוכר בידיוק כמה.

קודן מרים שמשות קיפול מראות ואגרת רישוי בחינם

פורסם
שאני רכשתי את הסובארו הם נתנו לי פריסת תשלומים ללא ריבית .

שמתי 70K והשאר בפריסה.

שפתחתי את ההלוואה בבנק דיברתי עם הבנקאית ונאמר לי שיפנאוטו "סופגים" ריבית של כ-18 אלף ש"ח על העסקה שלי.

וגם הם נתנו לי הנחה במחיר,אני לא זוכר בידיוק כמה.

קודן מרים שמשות קיפול מראות ואגרת רישוי בחינם

יפה! לי הציעו רק 9000 שח הנחה (כלחבר נותנים 17000)......וקצת אבזור שווה איזה 1000 שח.

פורסם

אני מציע לך ללכת לסוכנות סובארו אחרת ולהראות פנים של יותר מתלבט (בין הרכבים שכתבת לפורסטר) ופחות מתלהב...

זה נשמע שהם קלטו שאתה רוצה את הפורסטר ומוכן לשלם עליה- אז למה שיתנו לך עוד הנחה?

אם זה המצב, בהחלט שווה לך לנסות מחדש. כי באמת שנתנו לאחרים הנחה יותר גדולה משלך... בהצלחה!!!

פורסם

מצטרף לאמנון בהמלצה.

שים לה שהייאוש לא נגרם בגלל סובארו (שנתנן לך הנחה יפה מאוד של קרוב ל10K ש"ח) אלא בגללך עצמך.

אנשים מספרים שכשהם קנו את הסובארו הקודמת שלהם ב1982 הם קיבלו הנחה יותר גדולה. אז מה?

מדובר על דגמים אחרים, שנים אחרות. ומה זה בכלל רלוונטי?

מתאים לך? תקנה.

ההנחה של חבר - כמו כל הנחת מועדון - ניתנת לקבוצה מצומצמת של אנשים ע"מ למכור יותר בלי לפגוע בתדמית ובמחירון הרכב. אישית אני לא חושב שזו הדרך הכי חכמה מבחינה שיווקית, אבל יבואנים רבים (וגם לא רק יבואני רכב) משתמשים במועדונים כדי להגביר מכירות (פעם זה חבר, פעם זה הוט, פעם זה קרנות השוטרים וכו').

השיקולים שלך לא צריכים להיות ביחס לאנשים אחרים, אלא ביחס לעצמך נטו.

המחיר מתאים לך? סה"כ אתה מקבל הנחה משמעותית (והעובדה שמישהו אחר מקבל הנחה גדולה יותר לא צריכה לעניין אותך) והמשמעות היא בכשתמכור את הרכב תקבל את ההנחה הזו חזרה. וממילא לפורסטר יש שוק יד שניה חזק מאוד.

מה ההגיון הכלכלי בלרכוש רכב אחר במחיר זהה ללא הנחה (בהנחה שאין לו יתרון כלשהוא)?

התמורה מתאימה לך? יש לפורסטר את כל האבזור שאתה צריך? יש משהו שרצית ולא קיים בפורסטר?

בשביל מה ההתלבטות המיותרת?

פורסם
מצטרף לאמנון בהמלצה.

שים לה שהייאוש לא נגרם בגלל סובארו (שנתנן לך הנחה יפה מאוד של קרוב ל10K ש"ח) אלא בגללך עצמך.

אנשים מספרים שכשהם קנו את הסובארו הקודמת שלהם ב1982 הם קיבלו הנחה יותר גדולה. אז מה?

מדובר על דגמים אחרים, שנים אחרות. ומה זה בכלל רלוונטי?

מתאים לך? תקנה.

ההנחה של חבר - כמו כל הנחת מועדון - ניתנת לקבוצה מצומצמת של אנשים ע"מ למכור יותר בלי לפגוע בתדמית ובמחירון הרכב. אישית אני לא חושב שזו הדרך הכי חכמה מבחינה שיווקית, אבל יבואנים רבים (וגם לא רק יבואני רכב) משתמשים במועדונים כדי להגביר מכירות (פעם זה חבר, פעם זה הוט, פעם זה קרנות השוטרים וכו').

השיקולים שלך לא צריכים להיות ביחס לאנשים אחרים, אלא ביחס לעצמך נטו.

המחיר מתאים לך? סה"כ אתה מקבל הנחה משמעותית (והעובדה שמישהו אחר מקבל הנחה גדולה יותר לא צריכה לעניין אותך) והמשמעות היא בכשתמכור את הרכב תקבל את ההנחה הזו חזרה. וממילא לפורסטר יש שוק יד שניה חזק מאוד.

מה ההגיון הכלכלי בלרכוש רכב אחר במחיר זהה ללא הנחה (בהנחה שאין לו יתרון כלשהוא)?

התמורה מתאימה לך? יש לפורסטר את כל האבזור שאתה צריך? יש משהו שרצית ולא קיים בפורסטר?

בשביל מה ההתלבטות המיותרת?

צודק, מה שחשוב זה הדייל שאני מקבל. האמת היא שהמחיר של הפורסטר אני יכול לקבל פורד קוגה מאובזרת ב100% ( ברמה של הטורבו של פורסטר)...עם מערכת סאונד מטורפת. אז יש איבזור שחסר בפורסטר. אבל ידוע שעל כל דבר בחיים צריך להתפשר. מה שכן אני בהחלט אלך לראות את הקוגה!

• תוכן חדש...