Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1998 1.4 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשנו קליאו שניה למשפחה לאמא שלי,

RT ידנית רק 99',

קנינו אותה ב4500 וידענו שצריך להחליף צמיגים, טיפול + טיימינג + טסט.

ככה שאם יש לך את כל הדברים האלה בסכום שציינת והאוטו נוסע טוב, אז מצויין.

כי ב6000 וצריך להיכנס לטיימינג וצריך צמיגים ועוד כמה דברים מצד, אתה כבר מגיע למחיר של קליאו חדישה יותר

בכיוון ה2001 2002.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רכשנו קליאו שניה למשפחה לאמא שלי,

RT ידנית רק 99',

קנינו אותה ב4500 וידענו שצריך להחליף צמיגים, טיפול + טיימינג + טסט.

ככה שאם יש לך את כל הדברים האלה בסכום שציינת והאוטו נוסע טוב, אז מצויין.

כי ב6000 וצריך להיכנס לטיימינג וצריך צמיגים ועוד כמה דברים מצד, אתה כבר מגיע למחיר של קליאו חדישה יותר

בכיוון ה2001 2002.

דניאל, כפי שאמרת בעצמך - המוכר אמנם מציע מחיר ראשוני של 6000 ש"ח אך הרכב במצב טוב ושמור עם צמיגים, מצבר וטיימינג חדשים וטסט לכמעט שנה. וזה עוד לפני התמכחות, יכול מאד להיות שהמחיר יהיה נמוך יותר.

בכל אופן, תודה על תשומת הלב. אתה מרוצה מהקליאו שלכם?

פורסם

ישלנו 2.

תאומות האמת, בעלי כמעט אותו מספר.

אנחנו מאוד מרוצים, חסכוני, חלפים בשפע.

אישית את שלי אני לא יחליף הרבה זמן, יש הרבה חלפים, גם באנגליה.

FRANCE

פורסם
ישלנו 2.

תאומות האמת, בעלי כמעט אותו מספר.

אנחנו מאוד מרוצים, חסכוני, חלפים בשפע.

אישית את שלי אני לא יחליף הרבה זמן, יש הרבה חלפים, גם באנגליה.

על הכיפאק.

אבל לפי מה שאני מצליח להבין בחתימה שלך, במקרה שלכם מדובר בקליאו B, לא?

יש לך ניסיון עם קליאו דור 1?

פורסם

אכן קליאו בי.

אם דיברת עם הדור הראשון בכיף אתה יכול להורחד עוד קצת.

למה לא לקחת כבר קליאו בי?

FRANCE

פורסם

מנסיון עם שתי רנו (5 ואח"כ טווינגו) משנות התשעים שהתחממו (אגב אני לא מכיר רנו שלא התחממה אבל נו, זה כנראה גם היה הקסם שלה 8)) היו בעיות בעיקר ברדיאטור ובפקק לחץ של נוזל הקירור שהיה בורח. שווה לבדוק שהכל בסדר שם. בהצלחה.

פורסם
מנסיון עם שתי רנו (5 ואח"כ טווינגו) משנות התשעים שהתחממו (אגב אני לא מכיר רנו שלא התחממה אבל נו, זה כנראה גם היה הקסם שלה 8)) היו בעיות בעיקר ברדיאטור ובפקק לחץ של נוזל הקירור שהיה בורח. שווה לבדוק שהכל בסדר שם. בהצלחה.

Dr6633 תודה!

שמע, אם כל הכבוד נראה לי שיש הבדל קל בין טווינגו, רנו 5 וקליאו, אתה לא מסכים? הן אולי על אותה סקאלה מבחינת שנתון אך הקליאו נחשבת לאחת ממכוניות הדגל של החברה, גם באותן שנים בעוד ה5 והטווינגו נחשבות יותר ספרטניות.

בכל מקרה, אבדוק הכל טוב טוב במוסך בתקווה שהכל בסדר.

פורסם

בקליאו השתמשו במנועים מסדרת אנרג'י (אולי השתמשו בהם גם בשנותיה המאוחרים של ה-5), בכל מקרה המנועים האלו נמכרו לאורך שנים רבות (קליאו, 19, אקספרס, מגאן) ולא נחשבים בעייתיים.

במדינתו ברוכת השמש (והלחות באיזורים מסויימים) יש לשים לב לענייני התחממות בכל רכב בכל שנה, על אחת כמה וכמה רכב זקן.

פורסם
בקליאו השתמשו במנועים מסדרת אנרג'י (אולי השתמשו בהם גם בשנותיה המאוחרים של ה-5), בכל מקרה המנועים האלו נמכרו לאורך שנים רבות (קליאו, 19, אקספרס, מגאן) ולא נחשבים בעייתיים.

במדינתו ברוכת השמש (והלחות באיזורים מסויימים) יש לשים לב לענייני התחממות בכל רכב בכל שנה, על אחת כמה וכמה רכב זקן.

אמת!

תודה

פורסם

טוב חברים, אז ככה:

התלבטות קשה כאן בחבר השופטים -

הלכתי ופגשתי שוב את הבחור עם הקליאו, בחנתי מכל כיוון, נהגתי, הרמתי מכסה מנוע לפני ואחרי נסיעה, הכל.

ממצאים: אוטו שמור בצורה נדירה מבפנים, הכל מקורי ויפה. כנל מבחינה חיצונית, כל המחוונים והנורות עובדים. מזגן מקרר בצורה פנטסטית, מנוע שומר על סלד יציב ונכון גם עם מזגן על קירור בפוואר. לגבי החימום, הורגש בצורה סבירה, הבחור טוען שזה בגלל שהמנוע עדיין לא התחמם לגמרי, נשמע הגיוני, המד היה על חצי דרך למעלה. מנוע נראה נקי, נשמע מצוין, צבע שמן יפה ומלא מבחינת כמות, נוזל קירור מלא בצבע ירוק זרחני. מצבר חדש ובלי קשר, מניע בנגיעה. בקיצור הכל טוב. 2 דברים יחידים - אחד, ההילוכים עוברים סבבה אך מידי פעם קשה להילוכים 2 ו3 להכנס, זה מרגיש לי כאילו אני פשוט לא רגיל למהלך של רכב צרפתי ישן, הייתכן? אין רעשים, פשוט קשה להכנס. דבר שני, המד חום מנוע מתייצב איפשהו מעט מעל החצי, הבחור טוען שזה הנורמה וככה זה ברכבים ישנים לפעמים, שאני אראה שאפילו בבדיקה במוסך יגידו לי שזה ככה, הוא בירר בעצמו. מה דעתכם?

דבר אחרון - לגבי ההתחממות שהייתה בעבר, הוא טוען שמה שקרה זה בעצם מד החום עלה מעט מעבר לרגיל וזה הדאיג אותו והוא הלך למוסך שלו ובדק את זה עוד לפני שזה היה באיזור הקריטי ואמרו לו שהוא צריך לעשות ניקוי רדיאטור ואכן כך הוא עשה במקום שמתמחה בזה והבעיה נפתרה. יש קבלה על זה.

בקיצור, אנחנו במשא ומתן לגבי המחיר וסביר להניח שאוכל להוריד אותו ל4500/5000 ש״ח. האם שווה?? תודה ענקית למי שקרא!

פורסם

חפירה אחרונה ורלוונטית,

אחריו ראיתי קליאו B 1999 מנוע 1.4 ידני עם 90K יד 2 במצב מושלם למעט טיפה קילופי צבע.

סלון חדש לגמרי, מצב מכני פרפקט עם הסטוריית טיפולים מלאה במורשה כולל של היד הראשונה. גם במורשה!!

העניין הוא שהרכב הזה מעבר לתקציב שלי. הוא רוצה 10K אבל אפשר לרדת ל9K.

האם שווה לי באמת להוסיף 4000₪ ולגמור עניין?? זה לא כזה פשוט אבל אוכל להתאבד על זה.

בקיצור, מה אני עושה?? הצילו!

פורסם

לא קונים רכב ישן עם הגרוש האחרון בארנק. אם הקליאו B מעל התקציב שלך ואתה צריך לקנות עכשיו - קנה את הישנה. אל תדאג, הוצאות יהיו על שתיהן :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אכן ה 98 נשמעת בסדר גמור, מד החום באמת אמור להיות באמצע, אל תקפוץ מעל לפופיק, קח אותה, אתה תהנה.

לגבי שילוב ההילוכים - יכול להיות שאתה רק לא כל כך רגיל למהלך של הידית? האם בעל הרכב מכיר את הקושי הזה?

יכול להיות שהסינכרונים של שני ההילוכים האלה לא עושים את העבודה. במקרה כזה, עם קצת הנחיה ואימון תוכל ללמוד את טכניקת ה"דאבל קלא'צ" ו - "גאז ביניים" ותוכל להמשיך לנסוע בכיף עם המכונית שנים רבות.

בזמנו היתה לי בעיה כזו בגיר, לימדתי את אשתי להחליף הילוכים בטכניקה הזו וחיינו שנה עם המכונית בלי בעיות.

במקרה גרוע, לדעתי תוכל להשיג גיר מפירוק של רנו כזו, ובהערכה גסה מאוד, יעלה לך 2000 ש"ח, גיר עם החלפה.

לפי התיאור שלך המכונית שמורה מבחוץ ומבפנים, וזה חשוב מאוד. שמור עליה במצב זה ותוכל למכור אותה גם.

בהצלחה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

קראתי את השירשור עוד פעם - עם 104K ק"מ לא אמורה להיות בעיה בגיר.

שווה לבדוק לעומק מה העניין עם שילוב ההילוכים. ברנו העברת הילוכים זה תענוג. או שהקילומטראז' ממש לא נכון, מה שלא מתאים לתיאורים שלך של מצב הרכב והמוכר, או שמשהו אחר.

הייתי ניגש למוסך רנו קרוב, פונה ליועץ השרות במוסך ומבקש את עצתו.

בכל מקרה, זו אמורה להיות קניה טובה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דב היקר וצביקה,

אני מודה לכם מאד!

אסביר שוב את עניין הגיר:

ההילוכים עוברים בסדר גמור וללא רעשים, במעבר בין הילוך ראשון לשני בלבד, מעט התקשתי להכניס בצורה חלקה, הידית כל פעם קפצה חזרה לסרק כאשר המצמד לחוץ עד הסוף. יכול להיות שזה הקלאץ׳? הוא הרגיש מעט גבוה. מעבר לזה הכל הרגיש מצוין. כאשר התקרבתי לכיכר או צומת והורדתי הילוכים תוך לחיצה על הבלמים בהדרגה, יכולתי לשמוע מעין שריקה/חריקה שנשמעת מוכרת כרעשי כביש בעיר, בעיקר ממוניות. יכול להיות שאלו הרפידות? שוב תודה!

בכל אופן, אקח את הרכב ל״אורן שירותי רכב״ בחולון לבדיקה מקיפה. שווה? כמה תעלה להערכתם הבדיקה?

אגב, גם אחי נהג על הרכב ואמר שמבחינתו מרגיש מצוין ועניין ההילוכים עבר בסדר. הוא נוהג על לנצ׳יה דלתא 89׳ וטוען שזה מרגיש דומה מבחינת מעבר ההילוכים, שזה משהו רגיל באירופאיות מאותן שנים. מקווה שאכן כך..

• תוכן חדש...