Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

האמת, התלבטתי אם לפתוח את השרשור הזה באגף האודיו לרכב,

אבל היות וכאן יצא לי להיתקל בדיונים מעמיקים יותר , מצאתי לנכון להעלות את הנושא בחלק הנהדר הזה שבפורום (וגם כי לא מדובר ברכב..:wink:).

כידוע, בשנים האחרונות כל פורמטי הHD למיניהם תופסים תאוצה וזה תקף גם באודיו, DTS-HD MA ואחיו DOLBY TrueHD נמצאים כיום בדיסקים של בלו-ריי ובחלק מסרטים שאנחנו מורידים מהרשת ..

השבוע התחדשתי במגבר חדש (דנון X-4000) ועברתי מחדש על ההופעות והסרטים שיש לי בדיסקים מקוריים של בלו-ריי.

אני בעל מערכת דיי איכותית ודיי רצינית בבית והופתעתי לשמוע את ההבדל התהומי בסאונד בפורמט החדש.

זה דיי ברור שאם אני מקשיב לפס קול בDTS שקצב הדגימה שלו הוא 1.5MBPS ואחרי כן לאותו פס קול בDTS-HD עם סאונד לוסלס ב (בערך) 5.3-5.4MBPS, כנראה שיהיה הבדל :shock: , אבל החוייה של להקשיב להופעות ברמה הזו עם רמקולים טובים (סדרת REFERENCE של KLIPSCH במקרה שלי) היא כאילו לחוות את ההופעות והסרטים האלה בפעם הראשונה .

מכאן, אני מתחבר לטרנד שתופס תאוצה בעולם, חיבור הרשת הביתית למגבר בסלון ונגינה של קבצי מוסיקה ברמה אודיופילית בסטרימינג או בחיבור מול DAC חיצוני שמחובר למחשב (לבעלי הממון).

אתרים כמו HDTracks מציעים לרכישה אלבומים שלמים ברמת 96kHz \ 24Bit , כאשר במקרים רבים מדובר על קבצים שנוצרים מהחומרים המקוריים מאולפני ההקלטה של הלהקות עצמן.

אני מצרף וידאו שמציג את המקרה של להקת Dream Theater , אבל זה ממש לא משנה , הרעיון הוא אותו רעיון , אלבומים בז'אנרים שונים , חלקם חדשים וחלקם ממש לא באיכות פנומנלית להורדה ונגינה מהמחשב אל המגבר באיכות שיא.

http://youtu.be/ZjiAV7ZeNBA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

השאלות שאני מעלה, מתייחסות אל כל מי שחי בישראל או בחו"ל (אנא תציינו אם אתם מחו"ל) ובאות על מנת שאוכל להבין את התפיסה שלכם לגביהן:

האם אתם חושבים שיש מקום לשימוש בקבצים באיכות הזו בחיים שלכם , ובכלל לאור מה שקורה בעולם המוסיקה עם ההורדות הלא חוקיות (במיוחד בישראל) .. ?

האם הייתם משלמים על מוסיקה באיכות שכזו ?

האם יש לכם בבית מערכת שיכולה לפענח קבצים שכאלה ולהביא ליידי ביטוי את איכותם העדיפה על קבצי MP3 רגילים ודיסקים מקוריים ?

האם סאונד וקולנוע ביתי הוא בכלל נושא משהוא שכדאי לדעתכם להשקיע בו כסף (במיוחד לאור המצב הכלכלי כיום)?

אשמח לשמוע את דעתכם.

תומר .

נ.ב.

לינק נוסף לסרטון מיו-טיוב במידה והעליון לא עובד.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתור אחד שכבר כמעט 10 שנים יש ברשותו מערכת שתומכת בפורמטים כמו DVDA וSACD (שיש הטוענים שמהווה את ייצוג הסאונד הטוב ביותר והקרוב ביותר לייצוג האנלוגי),

הגעתי דווקא למסקנה שאין לי שום בעיה עם פורמט הדיסק המקורי.

הרבה ממה שאנשים מייחסים לאיכות של הפורמט נובעת בעיקר מאיכות המאסטרינג שהחומר עבר, סוג הקומפרסורים שעברו עליו, הDAC של הנגן (לפעמים מדובר בDAC שונה עבור PCM וDSD מה שכבר משנה את האיכות לטוב או לרע),

בקיצור, אחרי ההאזנה אינטנסיבית למשהו כמו 300 כותרים שונים בפורמט SACD, DVDA, DTS-MA וכולי, במערכת די סבירה (מגבר HARMAN KARDON 4.1 SIGNATURE, נגן בלו ריי OPPO, פרה-אמפ NAD, רמקולים קדמיים MIRAGE ואחוריים QUAD), ומתוך ידע מינימלי במאסטרינג של CD (יצא לי לעסוק בזה בצורה מקצועית פה ושם), המסקנה שלי היא שיש גורמים הרבה יותר קריטיים לאיכות הצליל מאשר כמות הביטים של הפורמט.

(כמובן שאני לא מדבר על פורמטים מתחת לקצב הדגימה של הCD)

פורסם

תלוי בחומרים.

אם עיקר חומר ההאזנה הוא דברים שנעשו בעבר, יענו לפני שנות ה-90,

חבל"ז. אין שום רימסטר-אבק-כוכבים-אברה-קדברה שיוציא משהו שלא קיים במקור.

חומר חדש - אחלה, אבל גם זה במידה. הפורמטים החדשים מאוד מועילים לאופרות, למשל,

במיוחד כשמשווים לאיכות האיומה של הסאונד ב-DVD.

חומרים אחרים שנוצרו מלכתחילה באולפן ומיועדים לקלוע ל-99.9 אחוז מאמצעי ההאזנה,

שהם אוזניות כפתור (האמת המצערת) לא ירוויחו באותה מידה, וכפי שאמר המעופף למאדים -

כמות הביטים היא ממש לא החלק החשוב פה. יש עבודות מאסטרינג איומות גם ב-24/96.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...