Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,אני נוסע בינואר עם כמה חברים לבנסקו שבבולגריה לטיול סנובורדינג,אנחנו חדשים בנושא וזו פעם ראשונה שלנו בגלישת סנובורדינג.

האם כדאי להשכיר ציוד גלישה בבנסקו? בארץ?

או בכלל לרכוש ציוד בארץ/בנסקו.

אם למישהו יש מושג מה היא העלות שם להשכרה/רכישה?

ראיתי שבארץ בכלל בכלל לא זול הנושא הזה ואפשר להגיע לאלפי שקלים.

אנחנו מקבלים שם סנובורד נעליים,אנחנו צריכים להתארגן על ביגוד וקסדה ומשקפי מגן.

אשמח לטיפים.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

לא גלשתי בבולגריה, אבל אתן לך נתונים כלליים שנכונים ברוב העולם.

1. ככל, לא משכירים בגדי גלישה. תיאלץ לשאול ממישהו או לקנות, אפשר גם ביד 2. מזיעים בתוך זה הרבה, תאמין לי שאתה לא רוצה שכור. אתה גם מאוד מאוד מאוד לא רוצה לגלוש בטרייניג, ג'ינס, חצאית העור שירשת מסבא שלך. יהיה לך קר ורטוב ומתיש ולא כיף בלי ביגוד מתאים. צריך גם כפפות מתאימות וגופיה ארוכה מנדפת זיעה. גרביים מתאימות חשוב מאוד. הן צריכות להיות ארוכות ומרופדות.

היות והנסיעה היא בינואר, שקול הזמנה מחו"ל. הציוד לא צמוד גם ככה, אז קל מאוד עם המידות.

2. קסדה, ניתן לשכור באתרי הסקי. דעתי האישית היא שלא חובה בהתחלה כי בכל מקרה אתה תיפול הרבה לפני שתגיע למהירות שאפשר להפצע בה פציעת ראש. מצד שני, היו דברים מעולם, אז אם יש ספק, אין ספק.

3. משקפי מגן תלויים במזג האוויר. אם אפור ולא קר מדי, לא צריך. אם קר ויש רוח, חובה. אם יש שמש אבל אין רוח ולא קר, אפשר עם משקפי שמש רגילות. גם את זה אף אחד לא ישכיר לך. קנה או שאל ממישהו. משקף המגן צריך להיות ייעודי, כדי שלא יתמלא באדים. אני אוהב פולרייזד, אבל לא חובה בכלל. גם אפשר לקנות מחו"ל.

4. מיגון. אתם לא הולכים לגלוש מהר אז אין צורך במיגון גוף (למרות שמיגון תחת יעשה לך חיים הרבה יותר נעימים), אבל ממליץ בחום על מגן לשורש כף היד, זו הפציעה הכי נפוצה בסנואובורד. לא חייב יעודי, גם כזה של סקייטבורד או שקר כלשהו יספיק.

זכור, עם סקי הרבה יותר קל ביומיים הראשונים לעומת סנואובורד, שלא ייאש אותך. היומיים שלושה הראשונים יוקדשו לנפילות, ואז פתאום תתפוס את זה וזה יתחיל להיות כיף, ואז תתקדם בקצב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מנסיון, הכי חשוב ללמוד לעצור :), בפעם הראשונה שלי על הסנובורד נסענו אני ואישתי ועד 6 אנשים לסוף שבוע בהרים.

אצלי היתה הפעם הראשונה, ובמקום לקחת אותי לגבעת הטמבלים (ככה נקרא המסלול למתחילים) לקחו אותי לאן שהם תמיד גולשים (והם גולשים מגיל קטן), הכל היה טוב רק לא אמרו לי איך עוצרים.

הסוף שבוע נגמר עם צלעות שבורות בצד שלי, ורגל כמעט שבורה של אישתי (לא ידעתי איך עוצרים אז נכנסתי בה :lol::lol::lol:).

שנה אחרי זה לקחתי כבר קורס של יומיים.

תתכונן להיות הרוג, בהתחלה התחת כואב, הידיים ובכלל אתה כבר כולך גמור :)

ברגע שאתה מרגיש שאתה כבר לא יכול יותר, תחזור בחזרה ואל תנסה לגלוש עוד הפעם בזמן הזה, אתה רק תתגלגל :lol:

תן לגוף לנוח.

לגבי ביגוד, תקנה בארץ, או באינטנרט, הביגוד באתרי הסקי הוא יקר מאוד, אבל מאוד (לי נהרס המכנס ושילמתי על חדש באתר סקי 250 יורו באוסטריה).

תקנה חולצה וגטקס תרמי, אתה יכול לגלוש גם עם מעיל חורף רגיל, כמו שאמרו קסדה אין כל כך צורך, רוב הזמן אתה תיהיה על התחת :lol:

פורסם

שלום , אני הייתי בבנסקו לפני כ 5 שנים.

קודם כל תהנה זה יופי של אתר , מתוחזק ברמה גבוהה מאוד, ויש מגוון מסלולים לכל הרמות.

האתר עצמו אינו גדול בהשוואה לאלפים או משהו בסגנון, אבל עדיין מספק חוויה מרגשת.

לגבי רכישת ציוד, בגדול הכל יותר זול מהארץ, אבל ויש אבל גדול יש גם לא מעט זיופים בבנסקו, צריך להיות זעיר ולא להתפתות למציאות בחנויות "שוק".

ישנם חנויות מותג מסודרות בעלות מגוון יפה של דגמים, שם זו הכתובת.

אני ממליץ לרכוש שם הכל , מביגוד עד לקסדה, ואם בא לך גם בורד.

אני רכשתי שם קסדה,כפפות (עם מיגון לשורש כף יד - כפי שציינו חשוב מאוד), מעיל נוסף למה שהיה, גוגלס (שאר הציוד היה לי)

לא לשכוח לעשות ביטוח מורחב לסקי כולל הרחבות למינהם (לכל מקרה שלא יקרה).

תהנה ושמור על עצמך

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

עוד משהו, תתחיל עכשיו לעבוד על התלת ראשי. זה השריר שאתה קם איתו אחרי נפילות, אין לך מושג כמה הוא יכאב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הדבר הראשון שאתה צריך להתארגן עליו הוא הדרכה, יחסוך לך הרבה בזבוז זמן, בנוסף יש אחלה מדריכים בבנסקו. תתעלם מהשטויות שקסדה היא לא חובה, כנ''ל גם לגבי המגן לגב התחתון. אתה חייב את שניהם, גם יתנו לך בטחון וגם לא תסיים את הטיול אחרי הנפילה הראשונה.

בתור אחד שעושה סנובורד הרבה שנים אני ממליץ לך לא לחסוך בדברים האלה. לגבי בנסקו, באמת מדובר באחלה אתר למתחילים, הציוד שהם נותנים הוא בסדר גמור, נשאר לך רק להתארגן על לבוש. אם זה מנחם אותך לא קר שם כלכך אבל כן יש סיכוי לגשם מדי פעם. חשוב מאוד לקום מוקדם בבוקר ולהגיע לגונדולה לפני הפתיחה, איחור קל ואתה עומד בתור של שעה.

עוד טיפ, לא להתקרב למסעדות תיירים! אוכל רע ומחיר גבוה.

פורסם

ציוד איכותי וחם הוא אחד החלקים החשובים בטיול סקי\סנובורד, אל תתפתה לחסוך כמה מאות שקלים, כי נסיעה עם ציוד לא טוב יכולה להפוך את החוויה שלך לשבוע של סבל, ואני לא מגזים. להיות במינוס 15 מעלות כשתמיד קר לך ורטוב לך והידיים שלך קופאות, זאת חוויה לא נעימה בכלל. מצד שני גם לא צריך להגזים ולהצטייד כמו למשלחת לאנטרטיקה.

לגבי הציוד שאנשים מחשיבים כ"אופציונלי" כמו קסדה וגוגלס, לא אופציונלי בכלל לדעתי. קודם כל קסדה היא אביזר חובה (בדרך כלל שוכרים ולא צריך לקנות מראש), במיוחד אם אתה עושה סנובורד, שם הפוטנציאל לנפילות אפילו יותר קטלני מסקי. יכול להיות שיש מזג אוויר שלא צריך גוגלס בו, אבל באופן כללי זה אחד האביזרים הכי נחוצים שיש. מעבר לזה שבמהירויות גבוהות הפרצוף שלך קופא, הגוגלס משמשים כמשקפי שמש שלא נופלים בקלות (הדבר האחרון שבא לך לעשות זה לרדוף בירידה אחרי המשקפיים שלך). גוגלס אתה יכול לקנות הכי זול שיש למטרות שלך.

בפעם הקודמת שנסעתי סבלתי מאוד מקור בפנים (אולי כי הטמפרטורות באתר היו נמוכות), אני ממליץ לקנות כובע גרב טרמי כזה, כמו שלובשים בצבא לפעמים. אל תתפתה לקנות כובע רגיל כי הוא ירטב לך תוך שניה ו... יהיה לך קר.

אגב, החנות "שלג" מבית למטייל (נמצאת באיזור התעשיה בפ"ת) עושה כל חורף כמה ימים של סיילים ממש משתלמים, תוכל למצוא שם בגדים במחירים סבירים לגמרי, גם ביחס לחו"ל. אני קניתי שם סט גטקס טרמי (חולצה + מכנס) ב-150 אאל"ט. כפפות ממש איכותיות ב-120 שקל בערך, וגרביים מאוד טובות ב-90 שקל לזוג. ככה שאל תהיה בטוח שיהיה יותר זול בחו"ל (אבל תתאמן על המרפקים שלך כי אין שם מקום לזוז בימים של המכירות האלה). לא הייתי נוסע למקום בלי ציוד מראש, לך תדע איזה מחירים תקבל שם.

משהו שחשוב להבין לגבי פעילות סקי\סנובורד הוא שהמפתח ללבוש הוא לא הרבה שכבות, אלא פשוט ביגוד טרמי ומעיל ומכנס איכותיים ומבודדי מים. בחלק העליון אפשר ללבוש שכבה אמצעית של איזה סווטשירט אם ממש קר. אם אתה תתלבש כמו לטיול לצפון אתה פשוט תזיע (ומזיעים המון), וגרוע מכך, הזיעה לא מתאדה מהבגדים בקלות והם ירטבו לך ויגרמו לך באופן פרדוקסלי להרגיש קר.

וכן, אני משוחד קצת, אבל אני מצטרף לאמירה שסקי זה הרבה יותר כיף. במיוחד אם אתם נוסעים בפעם הראשונה, הרבה יותר קל להתקדם בסקי ולהגיע למסלולים מאתגרים ומהירויות גבוהות, בסנובורד אתה רואה את הקבוצות המתחילות בעיקר יושבות על התחת עד סוף השבוע :lol:

• תוכן חדש...