Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי זאת צריכת דלק ממש לא טובה.

כמעט כל משפחתית ידנית בת 20 שנה תציג צריכת דלק זהה +-.

מסכים, כנראה שלחבר טורבו למנוע אוטמוספרי לא כל כך פשוט כמו שחשבתי. :wink:

פורסם

אני למדתי על בשרי שזה הכל תלוי בנהג עצמו, וכמובן במסלול הנסיעה שלו.

אני עם הבראבו כחודשיים כבר, ואני יכול לומר שמנועי טורבו לא חסכוניים בכלל אם לוחצים.

ובאוטו כמו שלי והעצבים על נהגים אחרים בכביש, אין מצב שאתה לא לוחץ.

אבל ויש אבל גדול, אם תדעי לתכנן את מסלול הנסיעה שלך ולהישאר מאופקת במקטעים מעצבנים אז אפשר להגיע לצריכה טובה.

בפעמים שאני לוחץ גם בעיר וגם מחוצה לה, האוטו אצלי (1400 טורבו) עושה באזור ה-10-11 ק"מ לליטר כולל מזגן, שזה לדעתי סביר. יש לציין שאני נוסע הרבה בעיר, ואני פשוט המוןןןןןן בפקקים.

אך נסיעה ארוכה יותר בכביש פתוח, עם מזגן ו-5 אנשים ברכב קצת השתוללות בבית אורן, ובדרך חזור לאזור המרכז הניבה צריכה של 14.5 ק"מ לליטר, שאני חושב שזה מעבר לסביר.

את רוצה חסכון אז חסכון בדלק=סובלנות=איפוק=רגל עדינה על הגז=תכנון וראיה קדימה של המסלול בכדי למנוע האצות מיותרות ובלימות לא נורמאליות.

אין צורך בחתימה....

פורסם

בתור בעלים של 206 פלוס אני רוצה לחזק את הדברים שנאמרו מעליי.

הכל תלוי באופי הנהיגה וכיצד את מתכננת את הנסיעה.

אני הצלחתי להוציא מהרכב שלי,לאחר טיפול והחלפת שמן ל5w40,צריכת

דלק משולבת של 1 ל16 כולל נסיעה בפקקים וכולל מתי פעם נסיעות חזקות.

מה שכן, שהרכב היה חדש הייתה הצריכה 1 ל 13.

כיום האוטו שנה על הכביש עם 16 אלף ק"מ.

פורסם
לדעתי זאת צריכת דלק ממש לא טובה.

כמעט כל משפחתית ידנית בת 20 שנה תציג צריכת דלק זהה +-.

חושבת כמוך.

alonijp- גם הפוקוס היתה ידנית. אני נוהגת כל הזמן על רכב ידני ונדמה לי שאני די חשה את הרכב. ובכלל, אני נוהגת רגוע מאוד.

חוץ מזה יש ברנו מכשירים שבאים לעזרתך - מחשב הדרך מראה לך את הצריכה הרגעית, ואני משתדלת שהיא תהיה מינימלית, ואם אני שוכחת את עצמי ולא מעבירה הילוך - אז יש סימון של חץ קטן ונחמד שמורה לך להעלות או להוריד הילוכים. אבל, למשל בעליות ( ואני עולה לכרמל די הרבה )- הרנו הזו רק "מריחה" עליה, מיד צריכת הדלק "טסה" למעלה.

בקיצור, אני לא קובעת עדין מסמרות, כי נסעתי בסה"כ 1500 ק"מ בערך, ואם אמנם אגיע ל - 14 או 15 ק"מ לליטר בעיר, זה יספק אותי.

אלא שכרגע, כמה שזה רחוק מהבטחות היצרן....ומהקיה ריו!

פורסם

הרנו מגאן כבדה יחסית ולדעתי זה מסביר את צריכת הדלק הבינונית.

גם נתוני הביצועים לא מזהירים יחסית למתחרות מקונצרן פולקסווגן עם מנוע 1.2 TSI

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אל תנהגי לפי החצים האלו, נהגתי לפיהם והצריכה פחות טובה.

בעליה יחסית קשה הוא מבקש ממני להעביר הילוך מ3 ל4 ב40 קמ"ש, האוטו יגמגמם ברביעי בוודאות. מושך שם שלישי עד 60 קמ"ש בערך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

hagaii,

שום דבר אינו משתווה לפאביה! אינסוף ביצועים ו-0 צריכת דלק.

חנה,

1. לגבי משפחתיות בנות 10 או 20 בהשוואה למגאן מבחינת צריכת דלק. המשפחתיות של פעם היו קלות יותר מהרכבים של היום וזהו פרמטר קריטי מאוד מבחינת תצרוכת דלק. מעבר לכך, ציינת בעצמך כי את עולה הרבה לכרמל (אני מרשה לעצמי להניח כי מדובר על חיפה). אם את מצליחה "לסחוט" 10 ק"מ מכל ליטר בתנאים הללו (נהיגה בחיפה) אז אני חושב שניתן לומר שמצבך טוב.

2. אני לא מאמין שתגיעי ל14-15 ק"מ לליטר. לא בחיפה בכל אופן ולא בנהיגה שאינה מכוונת באופן קיצוני לחסכון בדלק.

3. הצהרות היצרן לחוד ומציאות לחוד, זה נכון לגבי כל רכב, לא רק אצל רנו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

תסבירי לי למה את לא מוכנה לעלות לעוקף קריות, 200-300 מטר זה לא עיכוב ועדיף מאשר רחובות או רמזורים.

נניח ואת בקריון ורוצה להגיע לביג זה בדיוק 3 דקות נסיעה מאשר 10 בדרך עכו.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

גם אני חושב שזו לא צריכת דלק טובה למגאן. האסטרה 1.4 טורבו שלי, שהיא אוטומטית 6 הילוכים, מגיעה לנתון של 10 ק"מ\ליטר בנסיעה עירונית. משולבת\נוטה לבינעירונית אני מגיע ל-12 ק"מ\ליטר. בינעירונית לחלוטין עוד לא יצא לי לבדוק, כך שייתכן שהנתון הזה עוד ישתפר...

בקיצור, אני לא מבין איך מגאן ידנית עם מנוע קטן יותר פחות חסכונית ממני.

פורסם

הנתונים די דומים בכל המשפחתיות עם מנועי הטורבו הקטנים. גם הבראבו שלי (רובוטית) בנסיעה רווית פקקים עושה 1:10 עד 1:12, משתפרת לעד 1:15 בנסיעה שרובה בין-עירונית רגועה יותר ועד יותר מ-1:18 בנסיעה בין-עירונית מאוד רגועה בחורף (בלי מזגן). נתון זה אמנם לא שונה משמעותית מצריכת הדלק של משפחתיות (ידניות) משנות ה-90, רק שאלו שקלו רק 1000 ק"ג בעוד שהבראבו שוקלת 1300.

זאת גם בערך צריכת הדלק שקיבלתי בפוקוס 1.6 אטמוספרית (רובוטית). היתרון של מנוע הטורבו בבראבו הוא, שכאשר רוצים בכך, הוא מפיק ביצועים טובים בהרבה משל מנוע 1.6 "רגיל".

פורסם

קצת תמוה לי כל העניין של מנועי הטורבו. אם הם לא באמת חסכוניים למה היצרנים ממשיכים לייצר אותם? ואם הם לא חסכוניים כמו שאומרים, איך בכל זאת היצרן מצהיר על נתונים טובים מהגרסאות האטמוספריות ?

פורסם

ריו בחיים לא תעשה 1-20 בעיר, אני עם ריו ידנית ויוצא לי כמו שכבר נרשם פה, 1-14/14.5 בעיר.

לי בנסיעה האחרונה לחיפה יצא 1-18.5.

הצריכה הושגה ככה: תדלוק מכל דלק מלא בתחנה ובמשאבה הקבועה שלי.

יציאה מרחובות ביום חמישי בשעה 09:00 בבוקר, קצת פקקים בדרך לחיפה בכביש החוף, נסיעה עם מזגן כול הזמן, על 100-110 קמ"ש בערך, הסתובבות בחיפה על כול עליותיה וכבישיה במשך כול הסופ"ש, חזרה לרחובות ביום שבת בצהריים באותו נוהל של מהירות ומזגן.

חזרה ותדלוק מכל דלק מלא, בתחנה ובמשאבה הקבועה שלי - יצא צריכת דלק של 1-18.5, מספיק לחלוטין ומעל ומעבר לדעתי.

הרבה קשור לסגנון נהיגה, אישית אני נוהג יחסית רגוע, מאיץ במתינות יחסית ולא בפראות, שומר על קצב התנועה אבל לא "טס" קדימה.

• תוכן חדש...