Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש: סיאט איביזה 1.2 או מאזדה 2 1.5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה

אז ההתלבטות היא כזאת, רכב חדש עם 0 ק"מ מחברת ליסינג, תקציב עד ~90 אלף שקל.

נהגת יחידה לא חדשה ולא צעירה, רק אוטומט.

לנסיעות בעיקר עירוניות עם קצת בינעירוני.

קיבלתי הכמה הצעות:

1. מאזדה 2 דינאמיק 1.5 ב86K שקל על הכביש עם כל השטויות של חיישנים מרימי שמשות וכ"ו.

2.סיאט איביזה רפרנס 1.2 טורבו ב90K שקל כנ"ל.

חשוב צריכת דלק סבירה, נוחות נסיעה גם כן, שהאוטו יהיה קצת זריז ובעיקר אמין בלי ביקורים תכופים במוסכים.

מבין ה2 שציינתי, איזה תענה הכי טוב על הדרישות?

פורסם

מבחינת האמינות יש דעות שונות האם נפתרו הבעיות של הtsi/dsg או לא.מבחינת הרכב,לטעמי האיביזה גם ברמת אבזור רפרנס עולה על המזדה מכל בחינה.המזדה מאד לא מצא חן בעיני כאשר נהגתי על הרכב.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

כן. למאזדה 3 שנות אחריות וסיאט שנתיים.

למאזדה 2 יש שם של רכב אמין, התחזוקה אמורה להיות זולה יותר והאחריות ארוכה יותר.

לאיביזה יש ביצועים הרבה יותר טובים, צריכת דלק עדיפה, אבזור עדיף, אך אני פחות מחבב את הרכב הזה בעקבות שילוב TSI+DSG שלא מראה אמינות גבוהה בפורום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה הביא אותך דווקא לשני דגמים אלה? אם התקציב מוגבל מאד הייתי בודק רכב קצת יותר קטן - הפיקנטו, שבגרסתו המאובזרת והאוטומטית עולה כ-77 אש"ח. אם יתן להתגמש כדאי לעבור גם בסוכנויות הרכב ולבדוק. אני, למשל, קניתי לפני כחודשיים סויפט (בגרסה הבסיסית) תמורת 92 אש"ח כאשר היתרון הגדול, מעבר לכך שמדובר ברכב הנחשב אמין וזריז - אין לו אות קין בצורת "מקוריות: השכרה\החכר" ברשיון. וכמו הסוזוקי יש עוד אי אילו דגמי סופרמיני בטווח מחירים דומה.

תביא בחשבון שגם הרכב שתרכוש "0 ק"מ מליסינג" יהיה בגרסת הבסיס, כך שנושא האבזור יהיה דומה.

בקיצור - קח את הנהגת לרחוב הסוכנויות בעירך ובדקו את ההיצע, הוא הררבה יותר רחב כפי שנדמה לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial

בחודש האחרון נבדקו רוב הסוכנויות רכב וחברות הליסינג, גם בוצעו נסיעות מבחן שונות.

הסוויפט וגם I20 נפסלו בגלל טעם אישי, ומכוניות מיני בסגנון פיקנטו גם כן לא באות בחשבון.

המאזדה והאיביזה נכנסות לתקציב מבלי לקחת שום הלוואה או מימון ודי מספקות מבחינת האיבזור שבא בגירסאות הללו, ובכללי מוצאות חן בעיני הרוכשת, אבל מתלבטת ביניהן.

ולפי מה שנאמר לי בחברת הליסינג שממנה קיבלנו את ההצעות שאנחנו יד שניה אבל לא נרשם ברישיון השכרה או החכר.

פורסם

והרי עוד שלוש אופציות, רק כדי לבלבל אותך עוד קצת..

1. פורד פיאסטה 1.6 אוט׳ דרך ליסינג ב-90,000₪.

2. קיה ריו חמש דלתות אוט׳ דרך ליסינג ב-88,000₪.

3. פיז׳ו 208 1.6 אוט׳ פרטית (לא דרך ליסינג) ב-91,000₪.

לדעתי כל הנ״ל יהיו עדיפות משמעותית על פני המאזדה 2 ואפילו על פני האיביזה.

פורסם

האמת שהפורד מאוד מעניינת אבל לא ראיתי שהיא קיימת איפשהו בחברות הליסינג, יש לך מושג איפה אפשר למצוא אותה במחיר שציינת?

פורסם

כאשר אני חיפשתי רכב החברה היחידה שהיתה מוכנה לספקו בלי רישום "השכרה\החכר" היתה אלדן. אולי מאז יש עוד מצטרפים. בכל זאת חלפו כ-3 חודשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההצעות שקיבלתי הן מאוויס, האמת שאלדן הם היחידים שלא יצא לי לבקר עדיין.

יש סיבה למה המאזדה כזאת זולה ביחס למחירון שלה? האיביזה עולה פחות לפי מחירון ועדיין יותר יקרה פה.

פורסם

א. כן, יש סיבה שמאזדה 2 נמכרת בהנחה כל כך גדולה. הסיבה היא שהיבואן מכר כמות ענקית לחברות הליסינג (אלדן למשל אמרו לי שיש להם אלפים במלאי והם מוכנים להפטר מהן במחיר מעולה). למה הוא מכר כמות כל כך גדולה, אפשר רק לנחש. אולי כי היא מיושנת ואמורה להיות מוחלפת בשנה הבאה ולכן הוא השיג אותן המחיר נוח מאוד מהיצרן. אולי מראש הוא התחייב ליצרן לכמות שנתית גבוהה מאשר השיג בפועל ואז, ברגע האחרון מכר כמות גדולה לחברות הליסינג רק בכדי לקבל את הנחת החוזה מול היבואן. אולי ואולי ואלי...

ב. איביזה 1.2TSI אוט' דגם רפרנס עולה 102K ₪, מאזדה 2 עולה 100K כך שההבדל במחירון לא גדול.

ג. אלדן לא רלוונטיים בקשר לפיאסטה, המחיר שהם הציעו לי הוא 96Kש"ח.

ד. אם אתה מעוניין בפיאסטה במחיר שנקבתי, קל-אוטו.

ה. אני התרשמתי לחיוב גם מה-208 שהמושבים בה הם הנוחים ביותר (ובפער מול המתחרות), מרווחת מבפנים, בעלת תא מטען סביר, ואיכות תא נוסעים הטובה ביותר מבין המתחרות. האבזור בדגם הבסיס קצת קמצני אך לא הייתי מוסיף עוד 13K ש"ח לרמת האבזור הגבוהה. אם מסתדרים עם האבזור ועם הגיר (אם אני לא טועה זה AL4 משופר, שאומנם ככל הנראה הוא טוב אבל הוא בעל 4 הילוכים בלבד) אז שווה לבדוק אותו.

ו. הריו גם אופציה חביבה למרות שציפיתי ליותר מרחב מאחור (בפועל הוא לא יותר מרווח מה-208 ). נקודת זכות שלה היא אחריות של 7 שנים על המנוע והגיר, מצד שני אני מניח שבתמורה צריך לטפל רק במוסכי החברה, כך שלא בטוח שזה משתלם.

פורסם

מצטרף להמלצה על הפיאסטה. רכשתי אחת כזו לפני שלושה חודשים מאלבר ב-87K, אבל צריך לבדוק אם הם עדיין מוכרים. תבדקי בסניף אלבר במשה סנה בת"א, שם קניתי.

• תוכן חדש...