Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במילים אחרות המילה של המוכר כתובה על קרח, שנייה אחרי שאמר אותה היא לא שווה כלום, היא לא רלוונטית, ואם הוא טעה אז האשמה היא בכלל אצל הקונה?!

לפעמים החוסר היגיון הורג אותי.

אם היית מגיע למוסך לעשות טיפול, אמרת טיפול 15K קיבלת הצעת מחיר על 400 ש"ח, כולל מע"מ ועבודה.

חזרת למוסך ואתה מגלה שאת הפילטר שמן לא החליפו, ולא טרחו ליידע אותך על זה, כששאלת אז אמרו לך אין בעיה אבל את הסוגר של המיכל שמן תפתח אתה.

אם זה לא מספיק בשביל לשים פילטר שמן ביקשו ממך תוספת של עוד 100 שקל, ועוד 50 שקל בשביל שמישהו ישים לך את הפילטר שמן, או שתשים אותו לבד.

איך זה נשמע לך?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכל צריך להיות בפרופורציות. כמעט כל שבוע ניתקלים בסוחר/נותן שרות תורן שטועה או לא. אם הכל מתועד, ויש לך זמן, שלם 250 שקל ותבע אותם לאחר מכן. אם לא, חייך אכלת אותה, מתפללים שזו תהיה התקלה האחרונה (כולנו יודעים שלא, כמה אפשר להזהר). לא תקנה שם יותר, נו באמת, איזה מבחר כבר יש לך בארץ ואם מחר יהיה המוצר הכי משתלם דווקא אצלם. היה שווה כל הבלגן?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מה למדנו - ללכת למחסני חשמל. כבר רכשתי שם 3 טלויזיות, מקרר, 2 תנורים, מכונת כביסה, ומדיח כלים - כל מוצר בהזדמנות אחרת - ואני מרוצה עד הגג.

גם אני קניתילא מעט מוצרים במחסני חשמל. אבל לפני חודש היתה לי התקלות לא נעימה אצלם:

יום לפני מעבר דירה הגיע טכנאי גז להתקין כיריים (שהעברתי מהדירה הקודמת). התברר שמערכת הגז לא תקינה ותיקונה מצריך פתיחת הרצפות שהונחו שבועיים קודם. בקיצור - לא מעשי.

למזלי כאשר הכנתי את התשתיות בבית דאגתי לנקודת חשמל תלת פזית מתחת לשיש, במקום הנכון. ירדתי למחסני חשמל ובחרתי בכיריים השראתיות (אינדוקטיביות) - עם הבטחה שכל סיר של סולתם יפעל עליהן. כאשר הגעתי לקופה התברר שהמחיר שציין המוכרן עלה ב-200 ש"ח במהלך הדקות שבין ההצעה להגעה לקופה. לאחר דין ודברים הושגה פשרה ושילמתי רק תוספת של 100 ש"ח. לא היה לי זמן להתעסק עם חנויות אחרות שכן הייתי אמור לעבר למחרת ויש גבול לכמה זמן שאפשר להקדיש לקניה במצב זה, ובמיוחד כאשר מדובר במוצר חיוני ככיריים.

לגבי הסירים - למרות ההבטחה התברר שעשרות סירי סולתם שחלקם שימשו את אשתי שנים רבות וחלקם היו עדיין חדשים בבאריזה לא התאימו, ונאלצנו להשקיע עוד למעלה מ-1,000 ש"ח בסט סירים ראשוני (אני מניח שבשנה הקרובה יירכשו עוד כמה סירים, וכיון שהם חייבים להתאים לאינדוקציה הם יהיו יקרים).

ד"א - בקופה הסמוכה לזו שבה ישבנו בעת המו"מ על המחיר ישב זוג שכעס מאוד על כך שמוצרים שנרכשו לא סופקו משך זמן רב. לפחות הכיריים שרכשתי נמצאו בחנות אחרת במרחק כמה ק"מ ויכולתי לאסוף אותם עוד באותו ערב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במילים אחרות המילה של המוכר כתובה על קרח, שנייה אחרי שאמר אותה היא לא שווה כלום, היא לא רלוונטית, ואם הוא טעה אז האשמה היא בכלל אצל הקונה?!

לפעמים החוסר היגיון הורג אותי.

אם היית מגיע למוסך לעשות טיפול, אמרת טיפול 15K קיבלת הצעת מחיר על 400 ש"ח, כולל מע"מ ועבודה.

חזרת למוסך ואתה מגלה שאת הפילטר שמן לא החליפו, ולא טרחו ליידע אותך על זה, כששאלת אז אמרו לך אין בעיה אבל את הסוגר של המיכל שמן תפתח אתה.

אם זה לא מספיק בשביל לשים פילטר שמן ביקשו ממך תוספת של עוד 100 שקל, ועוד 50 שקל בשביל שמישהו ישים לך את הפילטר שמן, או שתשים אותו לבד.

איך זה נשמע לך?

אתה מערבב בשר עם חלב חבר.

אני ידוע בחבר'ה כמי שנותן דוגמאות מוגזמות,אבל הדוגמא שלך באמת לא קשורה.

א-הצעת מחיר במוסך נותן הבעלים או המנהל ולא עובד שאתה לא יודע מה רמת בקיאותו.

ב-אם קיבלת הצעת מחיר לטיפול והתגלה שיש לך עוד בעיות ואם תרצה לטפל בהם תצטרך להוסיף כסף (מה שקורה תמיד אצלנו) גם על המוסכניק שלך אתה צורח ומקלל? או שאתה משלם כמו ילד טוב עם זנב בין הרגליים?

ג-נניח וסגרת על טיפול מסוים,והיית רגיל שקארסו היו מחליפים הכל בטיפול שכזה. היום יש לך פאביה (נו איך אפשר בלי) והגעת לצ'מפיון והם לא מחליפים הכל (אולי כי ככה בנוי הרכב ואולי כי ככה הם מתמחרים) גם שם תצרח ותשתולל?

ד. מילה של מוכר אינה כתובה בקרח ותאמין לי שהוא קיבל על הראש על הטעות הזאת. אין מה לעשות זאת טעות.

חוץ מזה פותח השרשור אני אשמח אם תביא את מספר הדגם שקיבלת ולא היה בו טיימר (מאוד מוזר).

פורסם

א. מה זה משנה מי נתן לך את ההצעת מחיר? עובד בחנות מייצג את החנות, הצעות מחיר שהוא נותן מחייבות, זו הייתה התפיסה כשאני מכרתי בחנות וזאת התפיסה גם היום.

העובד עשה טעות? תעניש אותו אח"כ אל תעניש את הלקוח - זה הכי קל לעשות והכי טעות לעשות, במיוחד כשאתה נותן שירות.

ב. אין קשר בכלל לבעיות אחרות, לא סופק לו השירות או המוצר שסוכם, נקודה.

ג. אין כאן השוואה לנותן שירותים אחר, השאלה היחידה היא האם המוצר שהובטח זה המוצר שסופק, והתשובה היא לא.

ד. אז למה הלקוח צריך לשלם על הטעות של המוכר?

אם המילה שלו לא כתובה בקרח הם צריכים לספק לו תנור שעומד בהבטחות שלהם במחיר שנכתב, לא שקל אחד יותר ולא נעליים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
א. מה זה משנה מי נתן לך את ההצעת מחיר? עובד בחנות מייצג את החנות, הצעות מחיר שהוא נותן מחייבות, זו הייתה התפיסה כשאני מכרתי בחנות וזאת התפיסה גם היום.

העובד עשה טעות? תעניש אותו אח"כ אל תעניש את הלקוח - זה הכי קל לעשות והכי טעות לעשות, במיוחד כשאתה נותן שירות.

ב. אין קשר בכלל לבעיות אחרות, לא סופק לו השירות או המוצר שסוכם, נקודה.

ג. אין כאן השוואה לנותן שירותים אחר, השאלה היחידה היא האם המוצר שהובטח זה המוצר שסופק, והתשובה היא לא.

ד. אז למה הלקוח צריך לשלם על הטעות של המוכר?

אם המילה שלו לא כתובה בקרח הם צריכים לספק לו תנור שעומד בהבטחות שלהם במחיר שנכתב, לא שקל אחד יותר ולא נעליים.

אם נהיה כנים הם צריכים לספק את מה שכתוב בחשבונית! הבטחות אפשר להבטיח עד מחר. מה שמחייב זה מה שכתוב. וכן הלקוח לא גולם ולפי מה שהוא כותב הוא יודע להשתמש בזאפ. ואם היה חשוב לו כל כך עניין הטיימר היה מבקש לראות את המפרט!! היו לי מאות לקוחות שנכנסו איתי ביחד לזאפ ובדקו מחירים והשוו פונקציות. ואם המוכר היה מבטיח לו שזה יפה וזה לא היה מוצא חן בעיני אשתו גם אז היית נתפס על המילה של המוכר?

לשיטתך אין כל אחריות על הלקוח וזה אבסורד. זה מזכיר לי את השמנים בארה'ב שתבעו את מקדונלדס כי הם אכלו אצלם שלוש ארוחות ביום ואז השמינו.

פורסם

יפה או לא זה לא אמפירי, האם יש או אין טיימר כן אמפירי.

חוקית יכול להיות שאתה צודק ועליהם לספק מה שבחשבונית, ייתכן גם שלא.

למה שתהיה אחריות על הלקוח? הוא בא וביקש מוצר שיעשה משהו, מכרו לו מוצר שלא עושה חלק מהפונקציות, ובשביל מוצר שיעשה הכל רוצים עוד כסף.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה לא לרכב על הטעות שלהם.

זה באבו אבוהה לרכב על הטעות שלהם.

זה לא שסיפקו לו מוצר לא נכון, כלומר שהמוצר שסופק שונה מהמוצר שהוזמן.

מה שקרה זה שהמוכר שגה בתיאור תכונותיו של המוצר זה הכל.

כל אדם סביר, שלא מנסה "לרכב על טעות" היה מחזיר את המוצר ולא קונה ממקום בו מקללים אותו.

עצם התעקשותו, לרכוש את המוצר מהחנות בה מקללים אותו שם מעידה על טיבו של הקונה.

מה עוד, שהוא מצא לנכון להביא את חמו "שלא כדאי להתעסק איתו".

פורסם

אגב - התנור שקניתי כולל טורבו טיימר והוא עשוי נירוסטה - ועלה לנו 999 ש"ח לפני שלושה שבועות. ממליץ לך לקפוץ ולבדוק.

תן קצת פרטים.

במה מדובר?

משכנתא זה קל

פורסם

הייתם צריכים לבטל עסקה ברגע שהם העלו את העניין עם ה250 שקל תוספת, אחרי שכבר סיכמתם על מוצר ומחיר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מסכים לגבי ביטול העסקה, אפילו במחיר של עיכוב ברכישה - לא מגיע להם פרס על יחס כזה.

אני למוד ניסיון מכל נותני השירות המעפנים במדינה הזאת, החל מסלקום/אורנג' בעידן שלפני גולן טלקום ועד לסופר, חברות הכבלים וחנויות חשמל.

האינטרס של רוב המוכרים הוא לסגור את המכירה. לא מעניין אותם לגרום לך לחזור לקנות שוב.

אסור להאמין לאף נותן שירות! בגלל זה אני הולך קצת רחוק עם הקיצוניות -

- אני מקליט אוטומטית את כל השיחות בטלפון (יש אפליקציה נחמדה שמקליטה ושומרת את 10 השיחות האחרונות למקרה שתצטרך). 3 פעמים לפחות הצגתי לאורנג' הקלטות של שיחות עם נציג השירות שלהם שהבטיח כל מיני הטבות וזיכויים ורק בזכות זה קיבלתי אותם (אחרי שהוציאו לי את המעיים בשירות כמובן).

- אני סורק את כל החשבוניות ותעודות האחריות. גם מתקן לשמפו שקניתי ב-100 ש"ח בהום סנטר והחליד אחרי חצי שנה, אני הולך אליהם עם הצילום של החשבונית והופ! מחליפים לי לחדש.

- אם אני קונה משהו או שמציעים לי, אני דורש שכל מה שסיכמו איתי ולא כתוב על החשבונית/הצעת מחיר - יהיה כתוב על הנייר. במיוחד הקטע של תקופת האחריות. במיוחד אם אומרים לך ש"יש אחריות 3 שנים והטכנאי יגיע אליך עד הבית וגם יכין לך קפה וספונג'ה". סיפור אמיתי.

היום הטכנולוגיה מאוד עוזרת עם הדברים האלה. לא צריך לשמור ניירות, רק מקום פנוי על המחשב.

פורסם

אתם לא שמים לב שיש בעיה בסיסית, גדולה נוספת - הרבה יותר שובה ועצובה לנו כלקוח - העובדה שאנשי המכירות לא מכירים את המוצרים שהם מוכרים !

לאנשי המכירות יש תפקיד קריטי וזה לעזור לנו למצוא את המוצר המתאים - זה מבחינתנו התפקיד העיקרי שלהם - כאשר הוא לא יודע שהכיריים אינדוקציה לא מתאימות לסירים או כאשר המוצר לא מכיל את כל הפונקציות שנדרשו, הרי שיש כאן בעיית ידע ואמינות ממדרגה ראשונה.

לכל זאת מתווספים בעיות בשרות (אי עמידה בזמנים, הובלות/מובילים שצריכים עזרה, צעקות וכו') - אמנם מדובר גם על בעיות קריטיות אבל מבחינת תזמון הן מגיעות בשלב ב'.

מה הטעם ברשתות שמבוססות על מסירת מידע שגוי ללקוח כבר משלב המכירה ???

פורסם

כל עוד ישלמו לאנשים מעט מאוד כסף על העבודה שלהם, הם לא ישיגו אנשים איכותיים לעבודות של שירות.

בארץ המצב במגזר נותן השירות מזעזע, גם בגלל סיבות תרבותיות-היסטוריות וגם בגלל שאנשים לא מקבלים שם מספיק כסף כדי להיות מקצועיים.

לרוב פשוט מסתכלים על יכולת מכירה ואפילו לא מאמנים אותם בשביל להכיר את המוצרים והמדיניות של החברה.

הבעיה היא לאומית כי בשכר מינימום או אפילו קצת יותר גבוה ממינימום, אף אחד לא ייתן לך שירות טוב, ולזה כבר הורגלנו.

כבר יצא לי להיות במסעדה ולראות מישהו מבקש משהו פשוט, ואחרי שהוא לא מקבל את זה הוא מתלונן ומקבל את התשובה "מה, אתה חושב שאתה באיזו מסעדת גורמה?"

פורסם

סיפורים על נותני השירות יש בלי סוף, יש כאלה טובים ויש כאלה פחות.

אצלנו בחודש האחרון היו 2- אחד טוב והשני דרעק.

הטוב - הגיע מקרר SBS והיה צריך לעלות לקומה 8 בבניין דירות עם מעליות סטנדרטיות (אין מעלית משא ארוכה).

המקרר נכנס בדלת אינטרקום - וברזל שהיה תקוע ברצפה שרט אותו בחלק האחורי למטה. לא רואים - לא נורא - אבל בלי ויכוחים המקרר אפילו לא עלה לבית, חזר למשאית וכמה ימים לאחר מכן שלחו מקרר חדש שהצליח לעלות לקומה 8 בלי שריטה.

הדרעק: ארון 1.30 רוחב ובערך 2.4 גובה. הגיע עם פלטות בגובה 2.40~ שלא נכנסות במעלית.

היה מישהו בבית שראה את המעליות, ראה את הקומה, לקח מידות, אבל לא אמר שצריך מנוף.

לציין כי דרך חברה אחרת בוצעו עבודות נגרות בסכום של כמעט 100K ש"ח - והן הגיעו קודם לכן הביתה והכל עלה במעלית כי הכל הגיע ב"קוביות" שמתחברות כמו לגו ולא בפלטות ענקיות שלא נכנסות במעלית...

בכל מקרה, לעניין הארון הנ"ל, ביום של ההתקנה הכריחו אותנו להביא מנוף ב 500 שקל בשביל לעלות את החלקים הביתה.

לא הסכמנו, והמתקין עזב כאשר הארון ירד למחסן של הדירה בקומת החניון, בחלקים כמובן.

אחרי דין ודברים, הגיע מנוף ביום אחר בשביל משהו אחר, ועל הדרך העלו גם את הארון.

לאחר מכן, המתקין לא הסכים לבוא אם לא מוסיפים לו 200 שח נוספים על ה 450 שהוא ביקש על ההרכבה של הארון - כאות מחאה על כך שנשרף לו חצי יום עבודה בגלל הסיפור הזה.

אחרי דין ודברים מול החברה, התנצלו ואמרו שיבואו להתקין ב 450 ש"ח - אמרנו "לא".

אחרי חודש יצרנו קשר, הבית כבר מסודר, אפשר להתקין את הארון. ההתעקשות על ה 200 הנוספים חזרה להיות רלוונטית והם הכחישו שההצעה האחרונה שלהם היתה 450 ש"ח. נפרדנו כידידים ואני לקחתי את ההתקנה על עצמי וככה הרווחתי עוד כמה לירות :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל אעדכן שהגיע התנור, וחוץ מכירה אחת שלא יושבת טוב בגלל הגומיה (אסדר בהזדמנות) הכל הסתדר לטובה והיה לנו תנור לאתמול.

לכל אלו שטענו שהייתי צריך לבטל וזהו- אתם צודקים מנקודת מבטכם הפשטנית, ובאמת רציתי לבטל. כשדיברתי עם אישתי הבנתי שזאת תהיה בעיה כי זה אומר לוותר מראש על כך שיהיה תנור לערב חג סוכות (ובדיעבד היה לנו, אז זה השתלם), מה גם שעקב המעבר ניצלתי כמעט את כל מסגרת האשראי ובפועל כרטיס האשראי לא היה עובר בחנות אחרת. זיכוי בכרטיס האשראי הוא לא מעכשיו לעכשיו.

• תוכן חדש...