Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"אם אתה רוצה לחיות חיים של רוקר, תדאג למות כמו רוקר"

בעולם הרחב מקובל למות כמו שצריך. מנת יתר, להגיע לגיל 27, להתרסק עם מסוק - רק שלושה שעולים לי ככה בשלוף. בטח היו גם ראפרים שקיבלו כדור בראש, אבל זו לא מוזיקה אז הם לא נחשבים.

אני מבקש את עזרתכם בגיבוש רשימת מיתות הרוקנרול הישראליות. יש לי התחלה וסוף, אני צריך עזרה עם האמצע.

את המקום הראשון קוטפת ענבל פרלמוטר ז"ל, סולנית להקת המכשפות. בערב ראש השנה 1997 דהרה עם וולבו אספנות (אצלי בפנטזיה זוהי אמאזון כמובן) לתוך קיר בטון. חיים לא שגרתיים היו לה, זו שמצוטטת (ניסוח חופשי מהזיכרון) לאחר שהואשמה בדקירה במועדון "הסתובבתי עם אולר פתוח כדי לקלף תפוז, כשההיא שבמקרה רבתי איתה שניה קודם נפלה עלי". אחת האבידות הגדולות למוזיקה, אבל איזו פתיחה לפנתיאון שלי!

את המקום השני תופס כמובן יוסי אלפנט ז"ל. בשנת 91' התמוטט על הבמה במהלך הופעה. יש שאומרים שהייתה זו בעיה בלב, אבל סביר מאוד להניח שערימות הכימיקלים הלאו דווקא רפואיים הם אלה שעשו את מה שעשו לרוקרים במהלך ההסטוריה. יוסי יכול לשבת גם במקום הראשון, אבל הורדתי נקודות על הקלישאה.

מקום כלשהו תופס זהר ארגוב ז"ל. בשנת 87' תלה את עצמו בתא המעצר באמצעות חבל מקרעי סדינים. כנראה שהיה מסטול לגמרי מתחליפי סם. בגדול התאבדות לא נחשבת ברשימה אבל זו די ספקטקולרית, ובכל זאת, זהר.

את המקום האחרון תופס מאיר אריאל ז"ל. בשנת 99' נפטר מקדחת הבהרות, מחלה המועברת ע"י קרציה. ככה, בשקט, בלי דרמה, הלך לו גאון. אני רוצה לחשוב שהוא היה מוצא איזה יופי פואטי בגורם מותו, קדחת הבהרות, הרי הוא זה שחיפש כל הזמן מילים חדשות (וכשלא מצא המציא), על מנת להבהיר את מחשבותיו הנפלאות.

אז מי תופס את האמצע? איזה מוזיקאי מת כאן בצורה שראויה להיכנס לרשימה מכובדת זו?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

לעניות דעתי אתה יכול להוסיף גם אחד טרי טרי - גבריאל בלחסן.

לגבי אלפנט - אמנם האגדה והסיפור הם רוקרים למהדרין אבל אתה יכול להחזיר נקודות בגלל שתי עובדות. הראשונה היא שאלפנט לא התמוטט על הבמה עצמה אלא על המדרגות בהפסקה בין הופעת החימום (שהתארח בה) להופעה שלו. והשנייה היא שהיה חולה לב מגיל 14, ככה שהסמים הגיעו אחרי בעיות הלב ובאמת אי אפשר לדעת מה היה באותו הלילה, למרות שהם בטח לא סייעו לעניין.

אצל מאיר אריאל היופי הפואטי קצת נהרס ברגע שנזכרים שכנראה שהייתה שם רשלנות רפואית לא קטנה בבחינת "אה זה הזמר המסומם ההוא, תכף יעבור לו הסוטול"

מרגיש כמו האיש המבאס של הפורום היום.:lol:

פורסם

המוזיקאים שאני מעריך בארץ עדיין מהלכים בין החיים,

אם כי חבל שחלקם מתעקשים להמציא את עצמם מחדש.

המוות תורם ליצירה, מוסיף לה ערך מוסף נקרא לזה,

אך אפשר גם אחרת, לא חייבים למות.

אם יש משהו שאני די אוהב ברוקרים הישראלים

המכובדים הוא שלא תמצא אותם מתרוצצים ומחפשים ספוט לייטס.

ראה ערך: נקמת הטרקטור(בלילי ), אינשטיין, חנוך, אורית שחף, סחרוף, פורטיס,

רוקפור ועוד כמה.

מר גפן אומנם מכר את עצמו בשקל עשרים אך נסלח לו הפעם.

אני כמעט בטוח שבחלק מהאוטובוסים ראיתי "עוצר".

העניין ייבדק.

Gn'f'R

פורסם

עופרה, ברור! איידס נחשב, אם כי יש יותר מסתורין בעובדות במקרה הזה. אני ממקם אותה מתחת לזהר ומבקש ממנו לשים קונדום.

גבריאל בלחסן היה מוות רוקנרול ידוע מראש. בשל אי הבהירות בעובדות אני נמנע מלמקם אותו עדיין.

לגבי אלפנט, הכל ידוע. ובכל זאת, עד שיש טוען משמעותי לכתר אתה בא לבלבל אותי עם עובדות?

מי עוד מת כאן בתקופת היצירה שלו, לא מוות טבעי של חננות אלא Blaze of glory אמיתי?

קטר, מצד אחד אני מסכים, אבל כשפורטיס הולך ל-X פקטור אני מתקשה להתעלם מהספוטלייטס. שיהיה ברור, אני עדיין חושב שמדובר על אחד הגדולים וזה לא מוריד לי ממנו כהוא זה.

נראה שבהחלט יש לרוקרים בארץ כבוד עצמי אמיתי. הנה סחרוף, דוגמא טריה.

ר. פרסקי

פורסם

אבל כולם יודעים שפורטיס משוגע, נחליק לו.

פרשת סחרוף ברקת בהחלט מקוממת.

רוב האומנים שציינתי תוכל לספור על יד אחת מקסימום שתיים

את כמות הראיונות שהעניקו בחייהם. ככה אני אוהב.

Gn'f'R

פורסם

מה עם מני בגר יבדל"א? יש כבוד או אין כבוד?

מצד אחד נתן אישור לעשות פרסומת עם הלהיט הכי גדול, ופתח דוכן נקניקיות בחדרה (עבירה מול יאשה). מצד שני, בראיונות איתו הוא הכי כן שיש, ולמרות שהוא לא רודף אחרי אור הזרקורים, הוא עדיין עוסק במוסיקה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• אחראי פורום
פורסם

שמוליק צ'יזיק הוא דוגמא טובה לדעתי. השם השני שלו זה "אה, מה, הוא כתב את זה??"

אביב גפן הוא קריקטורה מביכה של עצמו, אבל אם הייתי נדרש לנחש מי יזנה את עצמו בריאליטי,

האחרון שהייתי חושב עליו היה פורטיס. אני לא ותרן מול מעשים כאלה, האיש מאבד מלא נקודות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם נרחיב את ההגדרה כדי שתכלול גם כוכבי פופ (גם זוהר ארגוב לא היה רוקר):

מייק בראנט שהתאבד בגיל 28 בשיא הצלחתו.

רומן שרון שנהרג בתאונת דרכים בגיל 23, אולי לא מוכר לצעירים אבל היו לו את כל הנתונים להיות כוכב.

פורסם
להגיע לגיל 27 .. - רק שלושה שעולים לי ככה בשלוף.

קורט קוביין, ג'ים מוריסון, ג'ימי הנדריקס, ג'ניס ג'ופלין, בריאן ג'ונס (מהרולינג סטונס), איימי ווינהאוס ועוד רבים..

פורסם

הסיפור על סקרבניק מאוד מעניין, תודה! לצערי סרטן זה הכי לא רוקנרול שיש.

כוכבי פופ גם נחשבים, מייק בראנט נכנס לשיקולים למרות שבגדול התאבדות לא נחשבת. הסיבה לכך- הבחור קפץ ממרפסת בקומה החמישית של מלון בז'נבה, נבלם ע"י מרפסת בקומה השלישית ושבר את הרגל. חצי שנה אח"כ קפץ מחלון דירתו בקומה השישית בפריז והפעם נבלם ע"י הרצפה. זה הספיק כדי להפוך אותו לז"ל.

הטירוף הזה שבוער בעצמות, יחד עם נחישות והתמדה, הוא בדיוק מה שהכניס אותו לרשימה.

מותו של צ'יזיק הוא תעלומה, ובהחלט נכנס לרשימה. אשמח לעוד מידע בנושא.

מתוך הכתבה - שמוליק נמצא בביתו, חלונות סגורים והדלת נעולה מבפנים. ראשו על הרצפה ורגליו על הכיסא. סביבו 23 בקבוקי משקה חריף ריקים ושניים מלאים, עשרות קופסאות סיגריות ומאות בדלים. כל הדירה הייתה הפוכה. לא ברור לי אם בוצעה נתיחה בסוף או לא.

ר. פרסקי

פורסם
"אם אתה רוצה לחיות חיים של רוקר, תדאג למות כמו רוקר"

בעולם הרחב מקובל למות כמו שצריך. מנת יתר, להגיע לגיל 27, להתרסק עם מסוק - רק שלושה שעולים לי ככה בשלוף. בטח היו גם ראפרים שקיבלו כדור בראש, אבל זו לא מוזיקה אז הם לא נחשבים.

אני מבקש את עזרתכם בגיבוש רשימת מיתות הרוקנרול הישראליות. יש לי התחלה וסוף, אני צריך עזרה עם האמצע.

את המקום הראשון קוטפת ענבל פרלמוטר ז"ל, סולנית להקת המכשפות. בערב ראש השנה 1997 דהרה עם וולבו אספנות (אצלי בפנטזיה זוהי אמאזון כמובן) לתוך קיר בטון. חיים לא שגרתיים היו לה, זו שמצוטטת (ניסוח חופשי מהזיכרון) לאחר שהואשמה בדקירה במועדון "הסתובבתי עם אולר פתוח כדי לקלף תפוז, כשההיא שבמקרה רבתי איתה שניה קודם נפלה עלי". אחת האבידות הגדולות למוזיקה, אבל איזו פתיחה לפנתיאון שלי!

את המקום השני תופס כמובן יוסי אלפנט ז"ל. בשנת 91' התמוטט על הבמה במהלך הופעה. יש שאומרים שהייתה זו בעיה בלב, אבל סביר מאוד להניח שערימות הכימיקלים הלאו דווקא רפואיים הם אלה שעשו את מה שעשו לרוקרים במהלך ההסטוריה. יוסי יכול לשבת גם במקום הראשון, אבל הורדתי נקודות על הקלישאה.

מקום כלשהו תופס זהר ארגוב ז"ל. בשנת 87' תלה את עצמו בתא המעצר באמצעות חבל מקרעי סדינים. כנראה שהיה מסטול לגמרי מתחליפי סם. בגדול התאבדות לא נחשבת ברשימה אבל זו די ספקטקולרית, ובכל זאת, זהר.

את המקום האחרון תופס מאיר אריאל ז"ל. בשנת 99' נפטר מקדחת הבהרות, מחלה המועברת ע"י קרציה. ככה, בשקט, בלי דרמה, הלך לו גאון. אני רוצה לחשוב שהוא היה מוצא איזה יופי פואטי בגורם מותו, קדחת הבהרות, הרי הוא זה שחיפש כל הזמן מילים חדשות (וכשלא מצא המציא), על מנת להבהיר את מחשבותיו הנפלאות.

אז מי תופס את האמצע? איזה מוזיקאי מת כאן בצורה שראויה להיכנס לרשימה מכובדת זו?

לצערי יצא לי לחזות במותם של שני הראשונים.

את האוטו המרוסק של פרלמוטר ליד ראשון ראיתי כשהאמבולנסים היו שם. לא עצרתי כי אם כבר יש אנשי ברפואה אין לי מה לעשות שם ולמחרת ראיתי את התמונה של האוטו העיתון עם הידיעה על מותה.

הייתי גם בלוגוס כשאלפנט החזיר ציוד. ישבנו בחוץ וראינו שעובדים על מישהו על רצפת המטבח כשהמוזיקה ממשיכה. אחרי מספר דקות הגיע נט"ן ואחרי עוד כחצי שעה הוציאו אותו בשקית. אז לא ידענו שזה הוא עד שקראתי למחרת בעיתון שהוא זה שבחר למות שם באותו הערב. נכון שהוא היה חולה לב מגיל צעיר אבל היה גם נרקומן כבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הייתי מצרף גם את עוזי חיטמן.

ואם קצת לחרוג מתחום הזמרים הייתי מצרף את ענת אלימלך שהתעלומה היא עדין אם זה רצח או התאבדות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עוזי חיטמן, למרות הופה היי, לא יכלל ברשימה. מצטער, התקף לב זה לא רוקנרול.

הלל סלובק בדילמה, מצד אחד אין להתכחש על ישראליותו, מצד שני הוא לא באמת פעל כאן. מנת יתר אחרי חיי רוקר רציניים זה תמיד מתאים לרשימה, אבל אני אצטרך לחשוב על זה לעומק.

את רומן שרון לא הכרתי, אחקור.

מה עם מני בגר יבדל"א? יש כבוד או אין כבוד?

מצד אחד נתן אישור לעשות פרסומת עם הלהיט הכי גדול, ופתח דוכן נקניקיות בחדרה (עבירה מול יאשה). מצד שני, בראיונות איתו הוא הכי כן שיש, ולמרות שהוא לא רודף אחרי אור הזרקורים, הוא עדיין עוסק במוסיקה.

אני חולה על מני בגר. רוקר אמיתי. לא הדוכן נקניקיות ולא תקופה מסויימת כנהג מיניבוס ישנו את זה.

למה עבירה מול יאשה, הוא לא שילם פרוטקשן? יאשה יודע שמני לא תחרות, ממילא אין לו לחמניה מספיק ארוכה.

ר. פרסקי

• תוכן חדש...