Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר טוב.

יש ברשותי מיצובישי כריזמה 2003 מטופלת כראוי 175000 קמ

במשך השבוע התחלתי לשמוע צילצולים מוזרים בזמן נסיעה לסירוגין.

לאחר שנסעתי בערך 300 ק״מ בדקתי שמן והמדיד נקי עם נגיעות קלות של שמן בקצה.

הוספתי בערך 2 ליטר שמן כלומר הרכב נסע עם ליטר וחצי שמן בערך, אני חייב לציין שלא נדלקה לי שום נורת אזהרה ונורת השמן

תקינה, היא נדלקת בזמן פתיחת סוויצ׳.

אין סימני נזילות! אני חונה את הרכב במקום קבוע, הוצאתי את אחד הסלילים וגיליתי שהשמן ברח לשם...

עכשיו, אני לא רגוע עקב:

1. חשש לכך שנגרם נזק למנוע.

2. מה הבעיה?

3. כועס על עצמי שאני לא בודק שמן לעיתים קרובות וסומך על הרכב!!!

4. אני הולך לעשות טיימינג לאוטו... (לא במוסך!)

אני חייב לציין שהרכב נוסע בצורה רגילה וללא סימנים מחשידים כלשהם.

תודה רבה. (אשמח אם תגובות לפוסט זה לא יגלשו ליום כיפור, תודה! :))

פורסם

מה אתה רוצה שנגיד ?

אני מציע לך קודם כל, להשלים את כמות השמן לרמה הדרושה, לסוע מעט ולראות איך המנוע נשמע ומתפקד (אם היה נזק - אזי הוא כבר נעשה).

דבר שני - לבדוק עם איש מקצוע איך ולמה נעלם השמן לגמריי. כ"כ - טעון בירור - מדוע נורית לחץ שמן לא נדלקה.

שלישי - להקנות הרגל קבוע, לבדוק שמן לפחות פעם בשבוע (יצא לי חרוז, אבל זה מה שצריך לעשות).

alfa 156 2.5.

פורסם

לאחר שהוספתי 2 ליטר שמן המנוע נשמע תקין ומתפקוד כהרגלו, בלי העין הרע...

לגבי הבדיקות השבועויות, מקווה שהלקח שלמדתי לא יהיה יקר מידי!! :)

תודה! :)

פורסם

האם כשבדקת את השמן המנוע לא פעל, לפחות 5 דקות?

האם עמדת על משטח ישר יחסית (מישור מפולס, לא עליה או ירידה חזקה)?

מה הראה המדיד לאחר מילוי השמן?

מה זה סלילים? מצתים (פלאגים?)

פורסם

המנוע שלך מן הסתם אוכל שמן עקב רינגים שחוקים\גומיות שסתומים יבשות.

לא בטוח שנגרם נזק בנוסף לבלאי הקיים,זה תלוי איך וכמה נסעת עם המחסור שמן.

צילצולים ונקישות מופיעים כאשר המנוע חם מידי ,משיכת הילוך לא מתאים לסל"ד-הכוונה סל"ד נמוך\הילוך גבוה מידי,יחס הדחיסה השתנה(עקב שיפוץ ראש מנוע במידה ונעשה) או כיוון ההצתה לקוי.

חוסר קיצוני בשמן עלול לגרום להתחממות המנוע כיוון שלזרימת השמן תפקיד בקירור המנוע.

עצה מעשית נכון לכרגע,בדוק מדי שבוע את רמת השמן ואמוד את הצריכה,משם תחליט אם שווה"לגעת" או להוסיף כל פעם את החסר ו"לחיות עם זה".

• תוכן חדש...