Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול לז'נבה במרץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

~

על משקל ה-205 של רז, תלוי מה ההגדרה שלך למשעמם. פעם הייתי בטוח שאנטוורפן היא עיר משעממת של יהלומנים חסידים, עד שביליתי שם יום בחברת תושב מקומי וגיליתי צדדים אחרים ומעניינים הרבה יותר של העיר. אמסטרדם נחשבת למקום תוסס ומגניב, אבל אני לגמרי לא קלטתי את זה כשהייתי שם. בספרד גרתי בפרבר צפונית לעיר הגדולה שרוב הישראלים לא ידעו בכלל למצוא על המפה, אבל המקומות שאני מכיר שם ובאזור הסמוך שדרגו באופן רציני את הטיול לברצלונה לרבים מחבריי ובני משפחתי שבכלל לא ידעו שיש שם משהו חוץ מראמבלס וסגראדה פמיליה.

אם אתה היית בבריסל וז'נבה ולטעמך משעמם שם - לגיטימי, עניין של טעם. מי שבא לשאול מה לעשות בעיר ואז על סמך כמה הודעות בפורום ממהר לגבש דעה נחרצת על מקום שלא ראה עדיין בחייו הבוגרים, זה לא רציני.

ולפות"ש - אף אחד לא נופל עליך, אין פה שום ריב אישי ואני לא נהנה מזה. הבעיה היא שבעוד שנה מישהו יכנס לשרשור הזה, יקרא כמה מהשטויות שנכתבו פה (לאו דווקא על ידך) ויסיק מכך מסקנות שגויות, אז אני צריך להציג אופוזיציה כדי לאפשר לו לקבל החלטה מושכלת. עליי לעשות את זה באופן דומיננטי מספיק בשביל שתגובתי לא תתפספס, כי הודעה שקטה ומנומסת של כמה שורות תטבע מהר מאד בתוך בליל התוכן שבעמוד, לכן אני כותב בצורה שתעורר עניין ותגרור את המשך הדיון לכיוון שלי. כל אחד זכאי לדעתו ולא צריך להיעלב מכך שאנשים שונים מגיבים באופן שונה. בדיוק כפי שאני סופג אש לעיתים קרובות על צורת ההתבטאות שלי, גם לך לא יקרה כלום אם תשמע קצת ביקורת על תהליך קבלת ההחלטות שלך.

פורסם

דריש, אתה כותב לא לגופו של עניין.

כל מקום יכול להיות מעניין, כשיש לך זמן להשתקע ולהכיר אותו ו/או יש לך ליווי של מקומי.

אנשים עם ביטחון וניסיון יודעים לרדת לכל פאב שכונתי בכל מקום, ולמצוא חברה ועניין.

יש לי קרוב משפחה שבילה שבועיים מטורפים ביאקוצק בשנות ה-90', אחרי שהגיע לשם באופן מקרי לחלוטין (ניגש לדלפק הכירטוס במוסקבה וביקש להגיע ליעד הכי רחוק).

אבל כשיש לך שלושה ימים לשרוף עם החברה במקום חדש, ואתה מחפש בעיקר אטרקציות תיירותיות, אז העיר ג'נבה זה לא מקום מלהיב במיוחד, וההערה שלך לא רלוונטית לזמן שעומד לרשותו ולחוויה שהוא מחפש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תשמעו, משעמם זה עניין של השקפה. לפני שנים הייתי עם כמה חבר'ה בסיני, בזמן שלקח להם להתהפך מהבטן לגב אני כבר מיציתי, ארזתי וחזרתי לתל-אביב. בז'נבה יש מי שיוכל לשבת שעות על כוס קפה ועוגה, לבהות באגם ובמזרקה ולהנות מהחיים, ויש מי שרק יחשוב "נו יש לי עוד יום וחצי להעביר פה אני חייב למצוא משהו מעניין לעשות". באופן אישי אני חושב שהיתרון היחסי של שווייץ זה מחוץ לערים - בנופים, בהרים, בעמקים - וכמובן בחנות Sprungli שאין להם סניפים מחוץ לשווייץ ושם נמצאים השוקולדים הטובים בעולם ומי שנוסע לשווייץ ולא עוצר בשפרינגלי - מצידי להוציא נגדו צו איסור יציאה מהארץ כי לא מגיע לו שווייץ.

לדעתי - אם יש לך יום פנוי - קח רכב, או אפילו תחבורה ציבורית, וסע עם החברה לצרמט (Zermatt) עיירה קטנה למיטב זכרוני משהו כמו שעתיים נסיעה מז'נבה ועוד קצת ברכבת (אין כניסה לרכבים לעיירה) - משם נשקף אחד הנופים היפים באירופה - המאטרהורן. שם אפילו אני שכחתי מהקוצים בתחת,ישבתי שעה על מרק חם במרפסת שהשקיפה אל ההר והייתי מאושר כמו צדפה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
דריש, אתה כותב לא לגופו של עניין.

אני חבר פורום, לא עובד helpdesk.

כפי שאמרתי, ההגדרה של משעמם היא אינדיבידואלית - תן לי עכשיו שלושה ימים פנויים סביב האגם ואהיה שמח ומאושר. לטעמי אזור ז'נבה לא משעמם ואפילו מעניין מאד, אבל זה תלוי מה מחפשים. אילו היה פות"ש מחפש המלצות למועדוני לילה ואני הייתי שולח אותו למוזיאון האולימפי, הייתי מקבל את דבריך.

פורסם

תודה אלפא_דרקו! נמצא סניף בז'נבה והוסף למסלול (השוקולד)

עכשיו אני קורא על העיירה שכתבת. נשמע מעניין! רק קצת רחוק לחצי יום. אני אבדוק לעומק.

דריש, כמו שפלואו כתב, יש לי רק שני חצאי ימים ככה שאני מנסה לתפוס ולנצל את הזמן בצורה הכי יעילה.

מצד שני, עיירה קרובה אירופאית טיפוסית בהחלט יכולה לסגור את הפינה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם (נערך)

אין פליימס, התכנון נשמע סביר בהחלט בהתחשב במסגרת הזמן המוגבלת, אם הבנתי נכון, ערב לאחר טיסה, יום תערוכה ויום נוסף כשהטיסה היא כנראה בערב.

כמובן, יש לשים לב שלמקומות מסוימים שעות פתיחה מוגדרות ולכן אם הם חשובים לכם, יש לתת להם קדימות. מאידך, המטרה היא להנות ולא לסמן איקסים על אתרים.

חיפוש קצר של אתרי תיירות מעלה את: מוזיאון אריאנה לקמיקה מאז האדם הקדמון ועד היום, ארמון האומות והפארק לידו,, מוזיאון הצלב האדום, בגדה הדרומית ישנו מוזיאון האמנות וההיסטוריה, אוסף באור לאמנות המזרח הרחוק, הארמון הקטן שבו המוזיאון לאמנות מודרנית- אימפרסיוניסטים ואחרים., המוזיאון להיסטוריה של הטבע. רוב אלו זוכים בשני כוכבים במדריכי טיולים הנותנים דירוג. כ"כ ישנה הקתדרלה האורתודוכסית רוסית ואתרים נוספים. תוכל לברר אודות אתרים אלו באינטרנט או לשאול ממני מדריכי טיולים. מן הסתם בזמן המוגבל שלרשותך, תרצה להתרשם מהעיר החיה עצמה ולא רק אתרים תיירותיים. הכפר שהזכרת נשמע נחמד עם רחובות יפים, סטודיו של אמנים וחנויות עתיקות. חשוב על עוד אופציות לכל מקרה.

מחוץ לעיר ישנה האופצייה שהציע דרקו ברכב ואולי בתחבורה ציבורית. לא יודע אם הייתי טורח לשכור רכב ליום אחד ברוטו עקב עצם בזבוז הזמן- לקחת, להחזיר ולאן לנסוע. אם כן תשכור- ניתן לאמץ גם הצעתו של פאלו או להסתפק בסיבוב סביב אגם להמאן. אולי אפשר להמשיך מצפון מזרח לאגם לכפר גרוייר. לחילופין לצאת מהעיר ברכב לגדה הצפונית ובאזור ניון לעלות צפונה בדרכים הרריות לא תלולות מאוד לכוון ואל דה ג'ו ואגם באותו שם. עליה להרים היא המלצה בהסתייגות לאור מזג האוויר שאינו צפוי. אולי כאשר נתקרב לתאריך הטיסה יהיה לך ידע טוב יותר בעניין ואולי אז תחליט אם להוסיף רכב לחבילה. אני הייתי משאיר רכב לטיול אחר.

זהו לגבי הפרקטיקה, אני עצמי לא מכיר את המקום . כמדומני חלפתי בו בטיול עם דגש של טבע ונוף.

האזור יפה מאוד אך מצריך זמן, תחבורה ומזג אויר מתאים. אני משתדל לשלב זאת עם מוזיאוני רכב אך כמובן איש איש וטעמו.

לגבי העיר מן הסתם ג'נבה אינה ת"א ולא פ"ת . היא פשוט ג'נבה או ז'נב. היא גם לא שקולה לפריז אך אני מניח שימצא בה די עניין לכמה ימים ולמי שיעמיק, גם יותר מכך.

באשר להערות מעליבות ומיותרות, כשמן כן הן. חלק מהצלחתה של שוויץ נובע מהימנעות מכניסה לקונפליקטים אלימים.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

תודה רבה פנדוב!

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

שוויצרים מעצבנים! למה תערוכה בחורף למה?!

דריש, תודה על הלינק! מקווה שישתנה מעט

אני שוקל לעשות טיול השמנה (טיול בדגש על חנויות שוקולד, גבינות ומאפים) - מטיילים מעט ונכנסים לטעום משהו וכנראה להוסיף את אחד הארמונות (או"ם או צלב אדום למרות שיש לי בעיה אידאולוגית עם 2 האירגונים האלה)

חשבתי על סיור מאורגן אבל מניסיון בפראג, לא ממש נוח (גם היה מזג אוויר סגרירי). המדריכה הייתה ממש טובה אבל היה קשה לעקוב ובלאגן בזמן ההליכה בגלל המטריות וכל זה

Renault Clio RS EDC 200

פורסם

למה תערוכה בחורף?.. בקיץ יש להם תיירים בגלל הנוף, בחורף יש תיירים בגלל הסקי. אולי מרץ תקוע באמצע ולכן נביא תיירים ע"י התערוכה?

כנסים, פסטיבלים ותערוכות רבות מחיות עונות מתות, אין לי מושג אם גם כאן.

אתה לא יודע כמה קשה לי לא להיות מיסיונר ולנסות להמיר את דתך: אתה נוסע ליום כיפי של תערוכה ועוד יומיים של "להעביר איכשהו" אם כי רעיון טיול השמנה לא רע.

הנוף באזור הזה כ"כ מוצלח ש...הייתי נוסע לאזור לקראת הקיץ כשהכרטיסים עוד זולים, עושה מה שהציעו דרקו ופאלו, מוסיף דרכים הרריות באזור, כמה כפרים ואז נוסע צפונה למוזיאון במולהוז צרפת ומטייל גם שם , בסוכנויות רכב עם חייב ורואה מכוניות בסיבתן הטבעית, כבישים נכונים. לחלופין הייתי מדרים מעט למונט בלאן, עושה סיבוב בכבישים יפים באזור כולל פיקניקים בנוף מדהים וממשיך למוזיאון רכב בטורינו, או ליד ורונה, או לפרארי, למבורגיני פאגאני באזור מודנה.בדרך הרבה נוף ועניין מספק לשבוע ויותר.

אבל... אני מניח שלתערוכת רכב יש המשיכה שלה. נו, תהנה וטעם גם פונדו.

פורסם

לגבי איטליה, אני מתכנן טיסה למילאנו (כשהקבוצה שלי תפסיק להיות פח אשפה מצוי) ולטייל בכל איזור הצפון כולל אגמים (קומו) ומכוניות (סאנת'ה אגאטה וכו')

Renault Clio RS EDC 200

• תוכן חדש...