Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנגן כמו בן אדם אני לא באמת יודע, בעיקר בגלל מחסור בזמן פנוי.

 

יש לי מגבר fender frontman 15r שנרכש עם הגיטרה ומהשבוע הראשון עם הסט הרגשתי שמשהו בצליל לא מסתדר לי, זה כמובן משלים לחוסר חשק לנגן רוב הזמן. ביקורות ברשת העלו המון ילדים ממורמרים שניסו לגרום להורים שלהם לקנות להם מגבר אחר באמצעות רצח בדם קר של הפנדר, מדהים איך שרידות מדהימה מול מים ונפילות מקומה שניה הופכים לחסרון, אין ספור תיאורים ציוריים מתארים את המגבר מתגלגל במדרגות או לוקח חלק במשחק הכדורגל השכונתי.

 

אני מאמין שהגיטרה לא אשמה, לפי ההשוואות שמצאיתי ברשת דווקא הגיטרה שלי (אפיפון לס פול קאסטום) נחשבת לממש לא רעה ומבחינת השוואה לסדרת לס פול של גיבסון בדרך כלל ממצבים אותה מעל ללס פול סטנדרט.

 

אחרי סט אפ והחלפת 2 סטים של מיתרים (מחברות שונות) השלב הבא הוא להחליף את המגבר. התקציב הוא באזור ה500-700 ש"ח ואני כמובן מכוון ליד שניה. אין לי בעיה להסתדר גם עם 10W, אולי גם פחות, מה שחשוב לי שהצליל ישתפר.

 

סקירה זריזה של יד2 מעלה שהכיונים הנפוצים יותר הם מרשל 10 או 15W מסדרת MG או איזה VOX. מצד שני אולי מגבר אפיפון יהיה שילוב נחמד עם גיטרת האפיפון שלי, מה דעתכם?

פורסם

אני חושב שאני אעליב מישהו, אבל אני אקדים ואומר מהנסיון שלי שכלל הרבה מגברים בפרט וציוד מוזיקה בכלל(גיטרות, מגברים, סטריאו, רמקולים וכו׳), אנשים בביקורות באינטרנט נוטים להיות full of shit.

 

מברברים הרבה על הבדלים מינוריים לחלוטין, שבמציאות בקושי תרגיש בהם, ובמבחן עיוור לא תדע בכלל להבדיל.

 

ואחרי כול זה, היה לי את הפנדר פרונטמן , הוא בהחלט מגבר מאוד טרבלי שנוטה להשמע כמו זבוב. אבל הגיטרה שלך מטבעה היא די באסית , ואולי אפשר לקנות פדאל פשוט יחסית ב 150 שקל שייתן לך שינוי בצליל שאתה מייחל לו.

 

ודרך אגב, אם אתה עכשיו לא מנגן בגיטרה, אני לא חושב שציוד חדש יהיה זה שיגרום לך לנגן שוב...

פורסם

עם החלק הראשון לצערי אני חייב להסכים.

 

בכל זאת כשכולם אומרים שחרא, וגם לך נראה שחרא, כנראה שיש בזה משהו.

 

 

פדאל פשוט כבר יש לי, אני אנסה לשחק איתו עוד קצת למרות שלפי מה שאני זוכר הוא עושה יותר נזק מתועלת.

 

 

לגבי המשפט האחרון לדעתי אתה טועה, תתייחס לזה כמו לזוג אוזניות שאתה ממש לא אוהב את הצליל שלהן, אתה לא תפסיק לשמוע מוזיקה בגללן כשאפשר להחליף אותן.

את הפנדר אפשר למכור בערך באותו הסכום שאני מתכוון להוציא, אז גם מהפן הכספי אין ממש מניע שלא לנסות.

פורסם

בא לא נגזים, אי אפשר ממש להשוות אותה לסל פול של גיבסון, בטח לא סטנדרט.

 

לגבי המגבר - אכן מגבר נורא, הבעיה היא שבתקציב ששמת לך תתקשה למצא משהו שהוא לא נבלה באותה מידה.

כל המגברי 10w ו15 של החברות הגדולות הם קישקושים ברמות מחיר האלו ולא ממש יהיו שיפור.

בתקציב של סביבות ה1000 כבר כנראה תתחיל למצא מגברים גדולים יותר או מגברי מנורות קטנים של חברות קטנות שיהיו כבר הבדל של שמיים וארץ

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא מזמן התנדבתי למכור את המגבר של חבר שלי- אותו פנדר פרונטמן. למכור אותו זה קשה מאוד, ב-3 חודשים שהוא פורסם פנו אלי מקסימום 4 אנשים ובסוף הוא נמכר ב-350 שקל.

 

וליביו אני בהחלט יכול להשוות את הגיטרות האלה גם לגיבסונים למינהם. כבר הייתה לי סטראט אמריקאית ב-4 וחצי אלף ומגבר מנורות בסביבות ה-2000. הציוד נשמע טוב בווליום גבוה מאוד. ווליום שמרעיד את השכונה. בווליום בייתי סטנדרטי , באמת שלא ראיתי הבדל גדול מהציוד שיש לי עכשיו (מרשל 15 וואט+ימאהה שקניתי ב-400 שקל). בהחלט לא הבדל שמצדיק תוספת של 4-5 אלף.

פורסם

אין קשר גם בין סטראטים אמריקאיות של רוב השנים לגיבסונים לטעמי מבחינת הcraftsmanship, במיוחד לא כשאתה מתחיל להשוות כל מני גיטרות עם binding וMaple top למיניהם. הסטראט - אחלה גיטרה , built to last - אבל לא ממש באותה רמה לדעתי.

אין מה לעשות - אי אפשר להשוות גיטרה של אפיפון קוריאנית או סינית לגיטרה אמריקאית שרמת ההקפדה בה גבוהה הרבה יותר חברה...

 

(וזה בסדר - גם אני בחרתי לקנות אפיפון ב3000 ש"ח ולא גיבסון בפי 3)

 

בכ"א - יש מגברי מנורות עם הספקים נמוכים - 10-20W (שד"א עדיין חזקים משמעותית מכל מגבר Solidstate באותו ואט) שישמעו משמעותית יותר טוב ויהיו מאוד נגינים גם בווליום נמוך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

טוב נו... אם נכנס לויכוח גיבסון vs פנדר, לא נצא מזה .. :)

 

אין לי יותר מדי נסיון עם גיבסונים אבל במעט שהיה לי, לא הרגשתי יותר מדי הבדל מבחינת איכות בניה( שזה הדבר שבאמת מורגש בגיטרות יקרות יותר לעומת הזולות)

פורסם

אני לא חושב שיש הרבה אופציות למגברים סבירים בטווח מחירים כזה. אופציה אחרת היא אולי לחבר את הגיטרה למחשב (אם יש לך פדאל שעושה את זה או כל אמצעי אחר). אני לא כל כך ניסיתי לעשות את זה אף פעם, אבל פעם יצא לי לשמוע סטאפ כזה אצל חבר וודקא נשמע לא רע (אתה מאבד לחלוטין את הצליל ה"טבעי" של הגיטרה שלך לטובת המון עיבודים ושיפורים מצד התוכנה הרלוונטית).

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

להכנס אתכם לויכוח ברמה הזאת לצערי אני לא יכול, הניסיון שלי עם גיטרות מוגבל למה שיש לי וזה בכלל לא הרבה.

 

את מה שכתבתי בהשוואה בין אפיפון לגיבסון הבעתי בהתאם לנתונים ששאבתי מכמות מאוד גדולה של מבחנים משווים שצפיתי בהם.

מה שכתבתי רלוונטי לצליל עצמו(דרך אגב הסוסטיין של האפיפונים הלס פוליים יותר ארוך משל שושלת הגיבסונים המקבילה).

 

מכל בחינה אחרת חד משמעית כל אחד קבע שיש הבדל מאוד מורגש לטובת הגיבסונים.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=rzM9dvV-VJU דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

 

 

חיבור למחשב לא בא בחשבון.

 

אני מבין שבסכום הזה אני לא אקבל את המגבר האולפנים האולטימטיבי, אני אסתפק בשיפור מורגש כלשהו לעומת הביזיון שיש לי עכשיו.

פורסם

אני לא מבין כלום בפנדר נגד גיבסון או בניואנסים של מגברים.

פעם חשבתי שכן, קראתי Guitar Player באדיקות, חלמתי על כלים שלעולם לא אקנה וידעתי בדיוק איזה מגבר אני אוהב למרות שמעולם לא ניסיתי.

עם השנים זה עבר לי, הבנתי שהדבר הכי חשוב, הרבה מעבר לדעותיו של מוזיקאי כזה או אחר או מעבר לתכונות אובייקטיביות - זה החיבור והחשק לנגן. ככה פשוט.

החשמלית שלי, טלקסטר אמריקאית מוצלחת לכל הדעות, שנים שכבה בצד כי לא הדליקה אותי. למה? כי היא שחורה. והצוואר שלה רוזווד. מה לעשות שטעיתי אי שם לפני 18 שנה ולא קניתי צבע עץ וצוואר מייפל?

עכשיו, אתה באמת חושב שזה היה משנה משהו לצליל שאני מקבל בנגינה בבית? לנוחות הנגינה? במשך השנים יצא לי לנגן על טלקסטר חלומותי, וגיליתי שהיא יפהפיה, אבל מרגישה לי די אותו דבר.

המגבר שלי הוא מרשל 40W שקניתי ברוב טפשותי (כי היה כזה לחבר). לא צריך כזה גודל, כזו עוצמה. מת להחליף אותו כבר שנים, אבל לא מוצא הצדקה כלכלית או אנרגיה לחפש תחליף.

 

בסופו של יום אני מנגן על הקלאסוקוסטית החבוטה שעלתה לי 30 ש"ח, ונהנה מכל שניה. פה ושם מחבר את החשמלית כשבא לי דיסטורשן. אומר בכנות שכנראה כל חשמלית מחוברת לכל מגבר הייתה מספקת לי את זה.

 

שורה תחתונה, וכדי שתחזור לנגן - הכי חשובה התשוקה. עזוב את הביקורות, את היוטיוב, את השמות המפוצצים. תעמיס את הגיטרה על הגב ולך לשוטט בחנויות. תעשה כאילו אתה מקשיב למוכר, אבל תתעלם לחלוטין מדבריו. תנסה מגברים שונים מחוברים לגיטרה שלך. תנסה גם גיטרות שונות, סתם בשביל הגיוון. זה לא כמו עם חברה, האפיפון תסלח לך. צמצם לך את רשימת החשק, ואם תקציב זו הבעיה חפש יד שניה.

 

לחלופין תמשיך לקרוא ביקורות, ותינעל על מה שעושה לך חשק. תקנה אותו בלי לשמוע. אני לא צוחק, זה לגיטימי לגמרי, אל תרגיש אשם. רק החשק קובע, מדדים אובייקטיבים לנגינה ביתית באמת לא משנים כלום.

 

זו דעתי לפחות, וכמו שהצהרתי בתחילה - היא לא מבוססת מקצועית, רק עצה מגיטריסט ותיק שמאוד נהנה לנגן ומאוד אוהב גיטרות, וויתר על היומרות המקצועיות כבר לפני שנים. בעצם, היומרות ויתרו עליו.

 

ותעלה תמונה של הגיטרה לגיבוב הגיטרות, עם הקבלה לרכב. אחרת מה שווה בכלל שיש לך גיטרה?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני לא יודע להגיד אם יש הבדל בין אפיפון לגיבסון, בטח לא בסטאפ כזה כמו שמופיע בוידאו, שזה חלק מהבעיה בחנויות כלי נגינה.

כשקניתי את הלס פול שלי, נורא רציתי לקנות ES335 או לס פול משודרגת יותר. ישבתי בכלי זמר בתל אביב במשך שעתיים תמימות, וחיברתי וניתקתי את הגיטרות מהמגבר (מאותה הסדרה כמו שלי, רק קצת יותר גדול) כדי לשמוע את ההבדלים. אני יכול להגיד שבסיטואציה כזו, שבחנתי 3 גיטרות באותו הסטאפ, כשאני מנגן ולא איזה סטיב ואי, שמעתי טוב מאוד את ההבדלים בין הגיטרות. אבל בסוף קניתי דווקא את הזולה יותר, כי זה היה הבדל של כמעט פי 2 יותר במחיר ואני לא בטוח שלמישהו ברמה שלי זה היה שווה את זה.

 

אבא שלי היה מתופף מקצועי (כלומר התפרנס מזה בעיקר) בברה"ם של שנות ה70 וה80. בעולם שלהם גם לנגנים הטובים ביותר לא היה בכלל את מבחר הגיטרות שיש לנו, ואנשים הסתפקו בסקוואיר במקרה הטוב ובגיטרות צ'כיות או פולניות במקרים פחות מוצלחים. אני יכול להגיד שנגיד מבחינת הנוחות סקוואיר היא הרבה פחות נוחה מפנדר. אבל בין זה לבין היכולת של גיטריסט להוציא ממנה סאונד, בסופו של דבר, יש הבדל עצום.

כמו עם רכבים, קל לנו תמיד לשפר את מה שאנחנו משיגים על ידי קנייה של ציוד יקר יותר, כי אז קל יותר להשיג תוצאות טובות יותר. גם אני לפעמים מצליח לגרום לעצמי להשמע (באוזניי לפחות) כמו איזה אריק קלפטון, כשאני מנגן על הגיבסון. העניין הוא שמישהו שיודע לנגן טוב באמת (כמו החבר'ה מהסרטון שלך, אני מניח) היה מצליח להגיע לאותו הסאונד גם עם גיטרה זולה ופשוטה הרבה יותר.

 

בכל מקרה, זה הכל פלצנות. העצה של אנלוגי לקנות את מה שבא לך רק כי זה תורם לתשוקה שלך לנגן היא עצה טובה גם בעיניי.

אולי גם כדאי לך לחסוך יותר ולקנות גם מגבר קצת יותר טוב (אם אני זוכר נכון frontman 25 הוא דווקא סבבה, אם כי סובל גם מאובר - טרבל, כמו כל דבר של פנדר).

ואל תפסול חיבור למחשב :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
×
×
  • תוכן חדש...