Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

מעוניינת להתייעץ- המזגן ברכב שלי הפסיק לקרר. יוצא אויר, לפעמים אפילו קצת קריר אבל לא באמת מקרר את האוטו, לפעמים יש רעש של הוצאת אויר יותר חזק מבעבר. עד היום לא הייתה בעיה עם המזגן ברכב, ולא הוחלף גז במזגן.

ביקרתי בשני מוסכים שמתעסקים במיזוג אויר:

הראשון אמר שהמעבה הלך וצריך להחליף ולמלא גז : 680 מעבה+200 גז+200 עבודה - 1080ש"ח לפני מע"מ.

השני אמר שחסר גז וימלא גז עם חומר זרחני כדי לזהות אם יש דליפה ואיפה: 200 לפני מע"מ (הבנתי שעדיף להמעיט את השימוש בחומר הזרחני ושיש סקנר שמיועד לאותו עניין).

1. מה אתם ממליצים לעשות?

2. מוסך מומלץ לטיפול בבעיה? (אזור דרום תל אביב או כפר סבא-רעננה-הוד השרון)

3. דברים שחשוב לבדוק עם המוסך לפני שממלאים גז?

ההיגיון שלי אומר בשלב ראשון רק להחליף גז במזגן (בלי חומר זרחני):

אם המזגן יקרר- הבעיה אינה במעבה (או בחלק אחר) ואין צורך להחליף חלק.

אם אחרי תקופה שוב יפסיק לקרר- אומר שקיימת דליפה, לחזור למוסך לבדיקה.

תודה מראש:)

• ספונסר פורום
פורסם

ההיגיון שלך נכון ברובו.

ראשית יש לבדוק האם יש חור גדול יחסית במערכת המיזוג. במידה וכן, ניתן לעיתים לאתרו גם ללא מילוי מחדש של גז במערכת. ייתכן שהוא במעבה וייתכן שהוא במקום אחר, יש לבדוק זאת.

במידה והוואקום במערכת מחזיק נהוג למלא גז עם חומר זרחני, כך שבמידה והוא בורח לאחר תקופה קצרה ניתן לזהות בקלות את מקום הדליפה עם מנורה מיוחדת.

אם עד היום לא הוספת גז במזגן אז בהחלט כדאי להתחיל עם מילוי מחדש של גז וזרחן ולהמשיך משם.

מזגניסט רכב טוב באזור כפר-סבא יש אצל מוסך אוטוטק. בדרום תל אביב יש את יוסי ממוסך זיסו, שהוא חבר ותיק בפורום ותמיד שמח לעזור.

פורסם

שלום.

דבר ראשון אתן לך עצה שלמדתי על בשרי (וגם על החשבון בנק שלי ) בקשי הוכחה לחלק שהמוסכניק טוען שמקולקל\הרוס, אחרת כל פעם שתחזרי אליו הוא יגיד שזה משהו אחר עד שהוא במקרה יהיה צודק ואז הבעיה תיעלם או שלא בהכרח.

ובהמשך לכך, למיטב ידיעתי, על מנת לקבל הוכחה למה באמת מקולקל, או מאיפה דולף גז, לרוב צריך למלא גז עם זרחן. אני מבין את השיקול שלך שלא להשתמש בזה, אך לצערנו אין שיטה יותר טובה (עד כמה שאני יודע).

אם תמלאי סתם גז ללא זרחן- לא ייתן לך כלום מכיוון שההיגיון הפשוט אומר שאם המזגן עבד ועכשיו הפסיק, כנראה שיש דליפה (במקרה ומדובר בחוסר גז) ואם יש דליפה רק בעזרת גז עם זרחן ניתן לבדוק מהיכן.

יכול להיות שקיימת תקלה אחרת, ולכן צריך ללכת למוסך ולבקש, כמו שאמרתי הוכחה. במקרה כזה המוסכניק צריך לחבר לך מכשיר שיודע להגיד האם יש או אין גז במערכת ויודע לעשות בדיקה בלחץ בכדי לבדוק האם יש שינויים בלחץ.

התחילי בלבקש בדיקה ואם הבדיקה מראה שאין גז או חוסר משמעותי בגז בקשי שימלא לך גז עם זרחן וחזרי לאחר מספר ימים לבדיקה מהיכן בורח הגז.

אל תרוצי ותסכימי להחלפה של חלקים יקרים סתם כך. הרבה מוסכים מנצלים את העובדה שאנחנו מגיעים אליהם עם בעיה במזגן נוטפים מזיעה ורק רוצים שהמזגן יקרר בכל מחיר .

בהצלחה ותעדכני

פורסם

האמת ששני בעלי המקצוע לא נשמעים לי אמינים כל כך...

גשי לצלע שלישית תבקשי מילוי גז בלבד!!... אמורנלעלות בין 150-200 ש"ח ואני מאמין שהבעיה תיפתר במידה ולא תחזרי לאותו מקום וכך לא תצטרכי לשלם שוב על גז לפחות כי האשמה תיהיה בבחור שלא זיהה את הבעיה... כך בוודאות לא תתחילי מהפתרון הכבד שסביר להניח שאין בו צורך באמת...

• תוכן חדש...