Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התבקשתי ע"י אדם (שאינו חבר בפורום) לשאול:

הרכב המדובר הוא יבוא אישי של אזרח זר העובד באחת השגרירויות בתל אביב (כלומר, לא רכב שנמכר בארץ ללא מס לאזרח זר אלא רכב שהוא רכש באירופה והביא עימו לארץ). עכשיו הוא רוצה למכור אותו כאן בארץ.

מה הנוהל? מה עושים? מצד אחד ייבוא אישי ומצד שני אזרח זר עם לוחית לבנה של דיפלומט?

האם יהיו מסים? מי אמור לשלם אותם?! כיצד מתמחרים?

(אני קניתי את ה-C4 שלי מעיתונאי זר שעבד בארץ באחת מרשתות הטלוויזיה הגדולות. הוא רכש את הרכב בארץ ללא מסים וכשמכר היה צריך לשלם את המס. אני זוכר שסגרנו מחיר בינינו ואח"כ הוא הלך ושילם מס של כמה עשרות אלפי שקלים, ככה שאני לא יודע איך הדברים האלה עובדים באופן כללי, במיוחד בשילוב של ייבוא אישי ואיש שגרירות זרה)

תודה

פורסם

זה תלוי בשנתון של הרכב ממה שאני יודע - כי יש רכבים שהם נמכרים רק passport to passport כלומר בין דיפלומטים זרים ולא לאזרחים מקומיים , והרכבים שכן ניתן לקנות אתה מחוייב עליהם במס - בחישוב גס זה מכפיל את ערך הקניה.

פורסם

יש לגשת למכס עם הרישיונות של הרכב ולקבל הערכה של גובה המס לתשלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החבר רוכש את הרכב במחיר X

מיסים שהדיפלומט ישבור את הראש מול המכס

ס

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ומי אמור לספוג את המס? הרי אם למשל הרכב שווה כ-80 אלף שקל והמס עליו הוא 30 אלף (לצורך המחשה) אז למה שאני אקנה רכב בן 5-6 ביותר ממאה אלף שקל?! מצד שני, המוכר אכל אותה אם הוא מוכר את הרכב פה ולא בחו"ל

פורסם

DANNY -

1. אתה לא משלם מעל 100K. אתה סוגר מחיר עם המוכר - הוא צריך לשקלל במחיר את זה גם את המיסים וכל ההוצאות שלו.

2. אכל אותה? ממש לא

סביר להניח שהרכב שווה פה יותר מאשר בחו"ל... לכן עם המיסים עדיין הוא יקבל סכום גדול יותר מאשר יקבל על הרכב בחו"ל.

בנוסף, ייתכן והרכב נרכש שם למטרות ייצוא (ללא מיסים) ואם יחזיר אותו ישלם מיסים מקומיים - ישנן עלויות שילוח. ולך תוציא היסטוריית טיפולים או תשכנע מישהו לרכוש רכב שהיה כמה שנים במדבר במדינה שכל יושביה גרים באוהל, משתמשים בגמלים ומתפללים כל היום (הדימוי שלנו בעולם).

כמו שנאמר - לא כל רכב אפשר למכור - בלי קשר למיסים.

צריך לברר אם ניתן לבצע העברת בעלות לרכב לאזרח ישראלי.

פורסם

לא הבנת את המלצתי

אתה קונה את הרכב במחיר X שמתאים לך לגבי אותו רכב משנת 2007. בדוגמה שלך 80K

אם הדיפלומט משלם מיסים או לא זה הבעיה שלו והוא לא מגלגל זאת עליך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

המיסים חלים על הקונה ולא על המוכר. לכן חשוב לגשת למכס וולקבל הערכה גדי ששני הצדדים ידעו איפה הם עומדים.

לפני כמעט 30 שנה קניתי לאמא שלי רכב מדיפלומט. הוא היה נוכח איתי אצל המוכס וכשהוא שמע את גובה המס (ונדהם) הוא הוריד את הסכום (ללא המס) שהוא דרש על הרכב כך שהתאים למחיר השוק המקומי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

וזאת למה?

רכישה של רכב מנכה מי משלם את המס?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

על רכב נכה משולם המס במעמד הרכישה "המיסים" המשולמים (לעיתים די נדירות) בסוף התקופה אינם אלא החזר הערך השיורי של ההלוואה לכיסוי המס הניתנת ע"י הביטוח הלאומי ושהנוסחה לחישובה שמורה בערך כמו סודות האטום של מדינת ישראל.

המכס במקרה משמש רק קבלן לצורך גביית הכסף.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

הנכה יכול לבוא לבד לסגור את חובות האטום שלו גם מבלי שיש לו קונה ביד ואז למכור זאת כאחד האדם לפלוני.

העברת בעלות רק תבוצע במשרד הרישוי בגלל הצורך לשלם את אגרת הרישוי השנתית באופן יחסי לתקופה עד לטסט הבא

למה כלל זה לא חל על הדיפלומט שגם אצלו העברת הבעלות נעשית רק במשרד הרישוי מאותה הסיבה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...