Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי - עזוב אותך תרבות דיון אגרסיבית או עוקצנית, אתה לא שוטר תנועה וזה לא איילון.

אל תנסה לכפות על אנשים הרגלי תרבות דיון, זה לא עובד! מניסיון...

לנושאנו - הרבה אנשים חושבים שFR שטוח ככל האפשר יוביל אותם לתוצאה שהיא "נאמנה למקור".

מצד אחד, זה נכון. FR כמה שיותר שטוח באמת יתן לך את הסאונד הכי נקי, אבל האם זה באמת איך שזה נשמע לזמר או ללהקה בעת שהם מקליטים?

אני חושב שלא. לדעתי, הסיבה לכך היא עיבוד סאונד מאוד מאוד אגרסיבי שעושים הטכנאי סאונד של האולפנים, המאסטרים. הסאונד עובר דרך פילטרים ומחשבים והמון המון בלאגן בדרך, מה שהזמר שומע כשהוא מקליט ומה שאתה משחזר אח"כ זה עולמות שונים.

יעידו על כך החברים שאמרו מקודם שהם היו באולפנים ועבדו על מאסטרינג.

הבעיה במושג "אודיופיל" זה לא האם הוא אוהב סאונד או מוזיקה או רוצה סאונד מושלם וכו', הבעיה שהם רוצים להגיד "יש לי...".

יש לי את המגבר הכי יקר.

יש לי את המגבר מנורות הכי מטורף והכי גדול והכי טוב.

יש לי את הרמקולים הכי יקרים ומטורפים.

ויש לי ויש לי ויש לי!

פה מתחילה הבעיה, וזה מחזיר אותי לתגובה הקודמת שלי, שבה אמרתי: לדעתי, אודיופיל זה לא הבנאדם עם הציוד הכי מטורף, אלא אדם שמבין מה לעזאזל הוא שומע ולמה זה נשמע ככה, למה רמקול א' שונה מרמקול ב', למה מגבר א' שונה ממגבר ב'.

אני עדיין דוגל בעיקרון שסאונד טוב, מקורו בציוד טוב כמובן, אבל לא מחייב "הכי" טוב. והכי חשוב, הבנה!!!

כל זה מתחבר למה שאדי אמר, שהבעיה מתחילה באנשים.

PEACE! 8)

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שהוא אומר שם זה שיש אודיופיל ויש מתחזה כאודיופיל והרוב המוחץ והמוחלט לא מבינים שהם בצד הלא נכון של המושג הזה בכלל.

אני חושב שהוא מאד צודק בנושא הזה. מדהים עד כמה.

אודיופיל אמיתי הוא אדם שמנסה לשחזר את המקור ולא אחד שמנסה לשמוע את מה שלא קיים

באופן מילולי פירוש המילים הוא אוהב (או חובב) שמע. כך אני תמיד הבנתי את הענין - חובב שמע, כמו שיש חובב רכב. לא צריך לנהוג בפרארי דווקא בשביל להיות חובב רכב.

הדבר היחיד שהוא מדבר עליו כהצדקה וכסיבה לרכישת ציוד היי אנד היא בכדי לוודא, לדעת היטב - שהוא מאבד כמה שפחות מידע.

הוא אמר את זה גם בהקשר של 192K ו-24 ביט, וכאן יש לו טעות כי אין שום משמעות למידע שלא שומעים אותו. גם פורמט רגיל של 44.1/16 מכיל יותר מידע ממה שהאוזן מסוגלת לשמוע (ולכן נבחר). המחשבה ש"כמה שיותר, יותר טוב" פשוט אינה נכונה.

דבר ראשון אני למדתי שאין דבר כזה שמיעה אובסולוטית

תלוי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "שמיעה אבסולוטית". לפי ההגדרה הטכנית למושג הזה, כלומר "שמיעה אבסולוטית היא היכולת לזהות צליל בשמו על פי תדר בלבד, דהיינו - על פי גירוי שמיעתי בודד, ולא בהסתמך על היחס בינו לבין צלילים נתונים אחרים", בודאי שיש אנשים כאלה.

אבל אם אתה אומר שכל אדם שומע את אותו צליל קצת אחרת, כנראה שזה נכון.

לגבי שחזור מדויק של צלילים - יש כאן כמה בעיות מאד בסיסיות, הרבה לפני שנכנסים לענין של איזה מגבר או איזה רמקול. ראשית, שני ערוצים אינם מספיקים. שנית, שום מספר של ערוצים לא ישווה למקור, בגלל שאינם מדמים את הצורה שבה האוזן שומעת.

אז מה נשאר?

לדעתי, מה שנשאר זה בדיוק "חובב שמע", כלומר מי שזה מעניין אותו ואכפת לו, ורוצה להיות בתחום ולהשתפר. אז יש מי שמשקיע יותר ויש מי שפחות; יש מי שמצליח יותר (בעיני מי?) ויש מי שמצליח פחות; אבל מי שחובב שמע הוא, לדעתי, "בתחום".

דני

פורסם

שלומי,

זה דבר אחד, נושא אחד - שאני לא יכול להרפות ממנו, כי זו גם הסיבה שבגללה הפורום הזה הגיע למצב של תל חורבות לעומת השנים הראשונות שלו.

אנחנו קודם כל בני אדם אח"כ חובבי שמע.

נראה שרובנו המוחלט שכח את זה, לעיתים גם אני הודות להתלהתות הרוחות.

לגבי FR - זה רק אומר שהמערכת שלך מאוזנת נכון לאורך כל תחום התדרים.

אבל מצד שני - זה אומר כמעט הכל למעט - טעם אישי, שאומר הכל!

תמיד יש מקום לטעם אישי ובסופו של דבר זה מה שקובע - לפחות בעיניי, יש כאן כאלו שחושבים כי אין שום מקום לטעם אישי.

כוון FR בעזרת RTA נותן לך לדעת בוודאות שאתה מתחיל מבסיס חשמלי נכון, איזון נכון בין האלמנטים מבחינת היענות תדר בהספק קבוע.

אבל אז אתה מכניס לתוך המערכת שלך מוזיקה במקום רעש וורוד או טונים בודדים ושם העניינים מראים לך עד כמה המציאות מכוערת ונושכת אותך בפנים - או יותר גרוע :-D

וכאן נכנס כבר גם נושא הטעם האישי וגם נושא של נסיון - לדעת איך דברים "אמורים" להשמע והיכן המיקומים שלהם אבל איך שלא יהיה - זה סלט ירקות, הוא מזין אותך באותה צורה רק שאתה בוחר את הרוטב ואת התבלינים.

אני לעולם לא אבין שיפוט בתחרויות אודיו הודות לכך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי, אז כיוון עם RTA זה בסיס טוב ונכון ובעצם אומר לך שהרפרודוקציה, שחזור של הסאונד במערכת הנתונה שלך במצב הנתון הזה כרגע, במיקום המדויק הזה כרגע של המיקרופון, בהנחה שבשיר אין הבדלי גיין בין שני הערוצים, היא רפרודוקציה נכונה או טובה או מדויקת, תכנה זאת איך שאתה רוצה, העיקר שהבנת את הכוונה.

ומה הלאה? :roll:

Volvo S40 T4 MT

פורסם

מה הלאה?

לפחות בשבילי תמיד להחזיק מאחורי הקלעים בתודעה שלי שזה בסה"כ הובי.

מקווה שגם אצל אחרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי, אז כיוון עם RTA זה בסיס טוב ונכון ובעצם אומר לך שהרפרודוקציה, שחזור של הסאונד במערכת הנתונה שלך במצב הנתון הזה כרגע, במיקום המדויק הזה כרגע של המיקרופון, בהנחה שבשיר אין הבדלי גיין בין שני הערוצים, היא רפרודוקציה נכונה או טובה או מדויקת

אבל זה לא אומר את זה. כי כיוון כזה אינו מתייחס לנתונים של החלל (חדר או רכב) שבו מושמע הצליל - למשל, אם לחלל יש תהודה בתדר מסויים, שום כיוון של המערכת לא יעלים את התהודה.

ומה הלאה? :roll:

אני חושב שמי שמבין ששלמות לא תהיה, ולא רודף אחרי הרוח, יכול להגיע לתוצאות מאד יפות - בכל רמה של השקעה (כמובן ש"תוצאה יפה" זה ביחס לרמת ההשקעה, כן?).

דני

פורסם
אדי - עזוב אותך תרבות דיון אגרסיבית או עוקצנית, אתה לא שוטר תנועה וזה לא איילון.

אל תנסה לכפות על אנשים הרגלי תרבות דיון, זה לא עובד! מניסיון...

לנושאנו - הרבה אנשים חושבים שFR שטוח ככל האפשר יוביל אותם לתוצאה שהיא "נאמנה למקור".

מצד אחד, זה נכון. FR כמה שיותר שטוח באמת יתן לך את הסאונד הכי נקי, אבל האם זה באמת איך שזה נשמע לזמר או ללהקה בעת שהם מקליטים?

אני חושב שלא. לדעתי, הסיבה לכך היא עיבוד סאונד מאוד מאוד אגרסיבי שעושים הטכנאי סאונד של האולפנים, המאסטרים. הסאונד עובר דרך פילטרים ומחשבים והמון המון בלאגן בדרך, מה שהזמר שומע כשהוא מקליט ומה שאתה משחזר אח"כ זה עולמות שונים.

יעידו על כך החברים שאמרו מקודם שהם היו באולפנים ועבדו על מאסטרינג.

הבעיה במושג "אודיופיל" זה לא האם הוא אוהב סאונד או מוזיקה או רוצה סאונד מושלם וכו', הבעיה שהם רוצים להגיד "יש לי...".

יש לי את המגבר הכי יקר.

יש לי את המגבר מנורות הכי מטורף והכי גדול והכי טוב.

יש לי את הרמקולים הכי יקרים ומטורפים.

ויש לי ויש לי ויש לי!

פה מתחילה הבעיה, וזה מחזיר אותי לתגובה הקודמת שלי, שבה אמרתי: לדעתי, אודיופיל זה לא הבנאדם עם הציוד הכי מטורף, אלא אדם שמבין מה לעזאזל הוא שומע ולמה זה נשמע ככה, למה רמקול א' שונה מרמקול ב', למה מגבר א' שונה ממגבר ב'.

אני עדיין דוגל בעיקרון שסאונד טוב, מקורו בציוד טוב כמובן, אבל לא מחייב "הכי" טוב. והכי חשוב, הבנה!!!

כל זה מתחבר למה שאדי אמר, שהבעיה מתחילה באנשים.

PEACE! 8)

אהבתי אהבתי אהבתי!

+1

בדיוק מה שאני אומר תמיד, ובגלל זה אני אומר תמיד שלא הכי חשוב זה לקנות את הציוד הכי נוצץ כי גם לרוב הוא דורש יותר עבודה והבנה למצות אותו בכלל.

פורסם

לגבי בדיקת תהודה והדהוד אם תחפשו בשרשור בידוד האחרון שפתחתי אתם תראו שהעליתי לשם בדיקת הדהוד, מה שאתם רואים זה בדיקות כאשר המיקרופון ממוקם במקום שבו בדרך כלל נמצאת הנקודה של אמצע המרחק בין האזניים שלי, דהיינו האפונה העלובה הזאת שאני קורא לה מוח.

התא האפור הבודד של הפולני!

כן, אני פולני!

ליתר דיוק אני ה-פולני!

Pioneer TS-X150

פורסם
לגבי בדיקת תהודה והדהוד אם תחפשו בשרשור בידוד האחרון שפתחתי אתם תראו שהעליתי לשם בדיקת הדהוד, מה שאתם רואים זה בדיקות כאשר המיקרופון ממוקם במקום שבו בדרך כלל נמצאת הנקודה של אמצע המרחק בין האזניים שלי

גם זה לא פותר את הבעיה לגמרי. הסיבה פשוטה: אי אפשר לתקן בעיות של החלל בלי לשנות את החלל.

אני יודע שכל מיני יצרנים עושים הרבה כסף בטענה שהם כן יכולים, אבל האמת היא שלא.

אז בבית אפשר לעשות הרבה דברים - לשים ספריה עם הרבה ספרים, ספות וכדומה; ברכב זה יותר קשה (הספריה שלי לא נכנסת בדלת של הרכב).

דני

פורסם

הרכב שלי עבר בידוד מאוד מקיף ובחירת מיקומי האלמנטים בוצעה באזור בו יש הרבה מאוד חומר סופג ובנוסף לכך מרחק גדול מהראש וממשטחים קשים שמהווים חומת החזר.

זה הוכיח את עצמו מאוד יפה בבדיקת הדהוד.

זו היתה אחת הסיבות לבחור ברכב גדול יחסית וזו גם היתה אחת הסיבות לבחור להתקין את הרמקולים בקיק פאנלים - יחד עם זאת כמו יתרונות תמיד יש גם חסרונות בהתקנה שכזו - הסיבות שלי לשנות את ההתקנה מתישהו כשיתאפשר זה רק בגלל שכבר בא לי לשנות משהו.

בכל מקרה - אתה לא יכול לשנות את החלל אבל אתה כן יכול להשפיע עליו.

אפשר להרים ידיים באמירה כזו או אחרת אבל אני מעדיף לעשות מה שאפשר מתוך מה שיש.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני בכלל לא התכוונתי "להרים ידיים" - אלא, כמו שנאמר כאן כבר, צריך לדעת מה יש ומה אפשר, ובמסגרת זה לעשות משהו.

ובדרך כלל אפשר לעשות הרבה.

דני

פורסם

אפשר לעשות המון ובפועל - זו התרומה הכי גדולה למערכת סאונד מיד אחרי יחידת ראש טובה.

תביא רמקולים פשוטים שנותנים היענות טובה.

תביא מגברים "זולים" אבל חזקים, עם אחוז עיוות נמוך ותעקוף את הקרוס שלהם.

תביא HU עם סיגנל הכי נקי שאתה רק יכול להשיג, תבנה קרוסים שחותכים את האלמנטים במקומות הנכונים ובסלופ הנכון

תבחר מיקומים וזוויות טובות.

ותבודד תבודד תבודד את הרכב.

והכי חשוב - אם נורה גו'נס גרה בטנסי (אולי במקור וגם בזה אני לא בטוח - ויקיפדיה למי שממש רוצה) ואתה מעולם לא ראית אותה ולא היית בהופעה חיה שלה - איך אתה יודע איך היא נשמעת?

Pioneer TS-X150

פורסם

רמקול עם היענות טובה זה טוב.

אבל שוב, אותה היענות נמדדת בIB כשהרמקול מורכב על לוח ענק שמבודד את הגלים הקדמיים מהאחוריים.

ברגע שהכנסת אותו לרכב, הכנסת אותו לתיבה קטנה ולא מבודדת בעליל, הרכבת אותו על חתיכת עץ קטנטנה שמורכת על חתיכת פח גדולה יותר, משם נמשיך לעובדה שהרמקולים פאקינג מורכבים אחד מול השני!!!

WHAT?!? :shock:

אתה מבין לאן אני חותר...

זה לא כמו לבנות תיבה טובה וגדולה בבית שעשויה מMDF 19 ובפנים יש לך 5 ס"מ של ספוג אקוסטי וכל הדבר הזה כנראה חזק וקשיח יותר מהפח שלך באוטו פי 500...

אנחנו בבעיה חברים... אז מה עושים??

מתחילים להתקין רמקולים בתוך תיבות!

אבל איך??????

זאת השאלה...

Volvo S40 T4 MT

פורסם

הרמקולים אצלי יושבים בתוך פודיומים שכל הנפח האחורי שלהם ברכב פונה והחלל שם עבר בידוד וגם מולא בצמר סלעים.

והם בזווית כלפי מרכז הרכב.

הוופרים אצלי אמנם יושבים בדלתות אבל:

מאחורי הדיפון עצמו:

1. שכבה של דיינאמאט אקסטרים.

2. שכבה של דיינאליינר 6 מילימטר! מלאה!

3. עיטוף בלבד מסביב לדפנות הדיפון בכדי למנוע מגע עם פח הדלת.

דופן פנימית:

1. סגירת מחיצות טכניות עם לוחות אלומיניום מבודדים בדיינאמאט אקסטרים.

2. שכבת דיינאמאט אקסטרים על כל הדופן הפנימית.

3. טבעת MDF מאסיבית לכל וופר.

דופן חיצונית:

1. שכבה מלאה של דיינאמאט אקסטרים.

2. שכבה מלאה של CFF כדומה לדיינאליינר בעובי 7 מילימטר.

הרצפה של כל הרכב מטופלת בחומר סופג וויברציות ע"י היצרן ועוד אני כיסיתי את כל הרצפה בשטיח רוד קיל של סטינגר בעובי של 12 מ"מ כאשר 10 מ"מ מהשטיח הזה הוא CFF ו 2 מ"מ MLV (ויניל בדחיסות מסה גבוהה)

וזה רק הדלתות והרצפה - גם מכסה מנוע ותא מטען ומכסה תא מטען קיבלו טיפול ויכול להיות שהיום בערב אני גם אטפל בבתי הגלגלים האחוריים.

לא רע סה"כ

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...