Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני לא מאמין שזה קורה לי שוב.

היום עצרה אותי שוטרת, ונתנה זימון למשפט.

בעיניי הדוח/זימון לא מוצדק, לא הייתה שום סכנה, או הפרעה מצידי לתנועה, הרכב הקרוב היה כ50 מטר ממני.

"נדחפתי-השתלבתי" לנתיב בצורה מחושבת כמו כל ה1001 מכוניות לפני, ו1001 אחרי, ממש שום דבר היוצא מן הכלל.

גם השכן שלי שהיה כמה מכוניות אחריי נעצר, ממש עשו חגיגה בצומת.

נתנו גם 10 נקודות, ואמרו בהצלחה במשפט.

לא התווכחתי עם השוטרת (אולי הייתי צריך) אבל צורת הדיבור והגישה שלה ממש לא ראוים לתפקידה.

הבעיה הכי גדולה זאת עברת מהירות, שעליה דברתי כאן בשנה שעברה, אז היה משפט ויצאתי יחסית בשלום, אבל נתנו 10 נקודות, משהו על תנאי, וקנס 800ש"ח.

הפחד שלי שיקחו לי רישיון.

ניסיתי ליצור קשר בטלפונים המופיעים ע"ג הטופס, אף מהם לא עובד, מנותק, לא מחובר, וכו...

בזיון.

מה עושים?

לא רוצה להגיע לבית משפט, לא רוצה שוב לראות את השופט ובכלל להכנס לזה שוב.

דעות רבותיי?

תודה

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נדחפת? כלומר לא נתת זכות קדימה...

אם אתה אומר שנדחפת אז איך זה מתיישב עם העובדה שכתבת שהרכב הקרוב היה 50 מטר ממך?

וכדאי שאנשים כבר יפנימו, תתקינו מצלמות ברכבים :x

פורסם

ידידי

אל תנסה לקרוא בין המילים.

השתלבתי בביטחה, בלי להפריע לתנועה, אך לשוטרת הייתה דעה אחרת, זה הכל.

בלתי אפשרי להמתין בבוקר, בצומת של ציר מרכזי עד שכל העולם יעבור.

במקרה אני גם לא לבד בכביש, ויש עוד 1000 מכוניות מאחוריי.

תקבל דברים קצת בפרופורציה, יש נהגים שנוהגים לפי כללים.

פורסם

חשוב להבין את המצב

האם נדחפת לנתיב כלומר נכנסת מיד לאחר רכב ולפני רכב וגרמת לרכב שהיה בנתיב לעצור?

או שהרכב הקרוב היה במרחק 50 מ' מאחוריך?

מה סימול העבירה המופיע?

האם אתה יכול לסרוק את הדו"ח ולהעלות לכאן לאחר שהשחרת את הפרטים האישיים ופרטי הרכב?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא ניסיתי לקרוא בין המילים.

קראתי את מה שאתה רשמת במילים שלך.

מצד אחד רשמת: "נדחפתי-השתלבתי". מה ניתן להסיק מזה? שלא נתת זכות קדימה.

מצד שני רשמת: "הרכב הקרוב היה כ50 מטר ממני" אז איך זה משתלב עם העובדה שאתה רושם שנדחפת.

אני באמת לא מנסה לשפוט אלא רק להבין מה קרה שם ולנסות לעזור.

שוב, אני חוזר על ההמלצה של מצלמה לרכב. בסכום של 300-400 שקל כולל כרטיס הזכרון אתה יכול לקנות לך תעודת ביטוח נגד מקרים כאלה ולקבל הוכחה שלא עברת עבירה (או שכן עברת).

פורסם

חברים די כבר עם המילה "נדחפתי" OK

שום דבר לא נעשה בכח, או בסיכון.

שוב פעם, אני לא יכול להגיד כמה בדיוק מטרים היה אבל לא הייתי מפריע למכונית שבאה משמאל.

כמו כן תעשו לי טובה, אני לא באמת צריך להסביר מה זה כבישי ישראל בבוקר, כשצופרים לך "יאללה זוז כבר", מקללים אותך כשאתה לא יוצא בשניה הראשונה כשהרמזור עבור לצהוב לפני הלירוק, כשנותנים להשתלב למישהו מהנתיב הימני לנתיב השמאלי וזה שנוסע מאחוריך צורח "למה נתת לו להיכנס, יש עוד מיליון דוגמאות.

אף אחד לא ביטל "הפעל שיקול דעת" אבל כמו שאמרתי לשוטרת הייתה דעה אחרת.

6qps.jpg

אנסה לעלות זימון מאוחר יותר.

פורסם

מה המהירות המותרת בכביש אליו השתלבת?

בצומת שאתה פנית ימינה יש רמזורים?

אני השתמשתי במילה "נדחפת" רק כי אתה תיארת ככה.

באופן כללי אני גם נוסע בבוקר (דרך של 35-40 דקות לוקחת לי לפעמים שעתיים), ומבחינתי במצב כזה אם אני צריך לתת זכות קדימה שילכו להזד**ן כל מי שמאחורי, כשאני אדע שאני לא נדחף אלא משתלב לפי החוק אני אכנס, כמו שאני לא אכנס לצומת כשיש רמזור ירוק אבל הצומת מלאה עד אפס מקום, הם יכולים לצפור לצפצף עד מחר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שיהיה ברור, לפני ההשתלבות עמדתי וחכיתי שהמכוניות אחרות יעברו, לא באתי וישר קפצתי לנתיב.

מהירות המותרת שם 70

יש רמזורים בצמתים, אבל לא בפניה ימינה איפה שהשתלבתי, שם יש תמרור "תן זכות".

לגבי "שיזד**נו" זה יפה, אבל לא עובד בפועל. אתה לא לבד על הכביש.

צריך בהחלט לשמור על כללי תנועה, אבל לא להיות פרנוייד.

אני ואתה יודעים איך אנחנו נוהגים, ולפעמים עושים שטויות, אתה בטח לא קנית ולוסטר בשביל לנסוע 60 קמ"ש.

אין נהג שלא עושה עברות, יש נהג ש"עוד לא" נתפס.

תודה.

פורסם
שיהיה ברור, לפני ההשתלבות עמדתי וחכיתי שהמכוניות אחרות יעברו, לא באתי וישר קפצתי לנתיב.

מהירות המותרת שם 70

יש רמזורים בצמתים, אבל לא בפניה ימינה איפה שהשתלבתי, שם יש תמרור "תן זכות".

לגבי "שיזד**נו" זה יפה, אבל לא עובד בפועל. אתה לא לבד על הכביש.

צריך בהחלט לשמור על כללי תנועה, אבל לא להיות פרנוייד.

אני ואתה יודעים איך אנחנו נוהגים, ולפעמים עושים שטויות, אתה בטח לא קנית ולוסטר בשביל לנסוע 60 קמ"ש.

אין נהג שלא עושה עברות, יש נהג ש"עוד לא" נתפס.

תודה.

טוב לפי הסדר:

א. מן הסתם בכיוונך אין רמזור שאחרת היית מקבל דו"ח אחר.

ב. כמו שכתב שי ב-70 קמ"ש המותרים שם מדובר על כ-20 מטר בשנייה, 50 מטר זה שתיים וחצי שניות.

ג. אלא אם אתה נוהג במכונית על - ב-2.5 שניות אתה לא מגיע ל-70 קמ"ש.

ד. לכן אתה גרמת לרכב שמגיע מצד שמאל שלך וזכות הקדימה היא שלו, להאט ואולי אף לבלום.

ה. לפי תקנות התעבורה זה נקרא "אי מתן זכות קדימה".

ו. יש בצומת בכיוונך תמרור משולש שאומר "תן זכות קדימה" או משושה שאומר "עצור ותן זכות קדימה".

ז. הדו"ח לא רק קביל אלא גם מגיע לך.

ח. אתה לא צריך להיות לבד על הכביש, אתה צריך לדעת את התקנות, אתה צריך לתת זכות קדימה. מה יכלו לעשות מי שמאחוריך? לצפור? שיצפרו עד מחר, מישהו מהם משתתף איתך בעלות הדו"ח או לוקח את הנקודות?

ט. אין צורך להיות פרנואיד, יש צורך להכיר את המצב, להעריך אותו נכון ולקחת החלטות לפעמים בחלקיקי שניה.

י. עדיין לא פגשתי נהג שלא עשה מימיו עבירת תנועה, כולל אותי.

יא. אני משתדל שלא לעשות עבירות, ומאוד מאוד משתדל שהעבירות לא יהיו אלה שנמצאות בחלק העליון של הסיבות לתאונות דרכים (אי מתן זכות קדימה, חציית צומת באור אדום, סטייה מנתיב וכו').

בסופו של דבר זה מחיר הלימוד, יש עבירות שהן פחות קריטיות (כמו מהירות, אתה יכול להעריך חלק גדול מהנהגים שנוסעים מעל 140 קמ"ש, ולפעמים הרבה מעל, למשל בכביש 1 או בכביש 6), יש שיותר.

אתה חושב שאני לא שילמתי את מחיר הלימוד? אצלי זה פשוט היה על "מעבר על אי תנועה מצויר" בגלל שעברתי נתיב אולי 10 מטרים לפני שהוא הפך למקווקוו, קיבלתי את הדו"ח, שילמתי, והבנתי שלפעמים יש עליך כל כך הרבה עיניים שצריך לשים לב טוב לכל דבר, גם ל-10 מטרים במהירות של 110 קמ"ש חוקיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

OK

רכבים שבאו משמאל רק התחילו בנסיע, המהירות הייתה אפסית.

חברים תפסיקו לראות הכל בשחור או בלבן, יש גם צבעים אחרים, ולפעמים כל הסיפור נראה גבולי מאוד בין אסור למותר, ולפעמים דווקא ההחלטה של נהג תהיה נכונה יותר, מי זווית ראיה של אותה השוטרת שהחליטה שדווקא היא צודקת וזה סופי וזהו זה, וכי ככה היא רוצה וכי שום דבר בעולם הזה לא ישנה את דעתה כי היא צודקת, וזה סופי !!!

נו באמת יש כאן בפורום דוגמות רבות, כאלה ואחרות, נכון כמו הבחור המפורסם עם המצלמה, תמרור עצור והשוטר האטום.

אני נהג נורמטיבי ביותר, לא גונב אדום, ולא גונב מעבר חצייה, לא מתפרץ לכבישים, ולא דורס סבתאות כמו בGTA.

אני בסך הכל שאלתי מה יש לי לעשות, ואיך אפשר לערר על הדוח, אפילו זה לא דוח, הזמנה לבית משפט.

לנסות לדבר עם התובע?

לנסות להסביר ל (מי?) שהשוטרת קבלה החלטה שגויה, והיה אפשר ונכון לעשות זה אולי להעיר לי שלא לנסות להגיע לבגבול בין אסור למותר, נכון היא לא גננת, ולא בתפקידה לשחק דמויות שונות :evil:

אבל להתחיל שיחה מ"רישיונות ומהר" ואז " קח הזמנה לבית משפט" זה צחוק מעבודה.

אני מאמין שתבינו על מה אני מדבר.

פורסם

אם הבעיה העיקרית שלך זה היחס מהשוטרת, אז אתה צודק, אבל אין כל כך מה לעשות בנוגע לזה.

אם הבעיה העיקרית שלך זה הדו"ח, יש לך באיזור ה-0% סיכוי לזיכוי, עבירה של "אי מתן זכות קדימה" היא מאוד כללית ונתונה לפירוש של השוטר במקום.

אל תשכח שגם אם אתה שוכר עו"ד, וגם אם הוא יזמן את השוטרת להעיד, תמיד שמורה לה הזכות להגיד "אני לא זוכרת" ומה שהיא כתבה בדו"ח מתקבל כעדות.

אז אין פה שחור ולבן, אבל לפחות מהמתמטיקה שעשינו כאן אתה נמצא קצת בתחום השחור, ושוב הבעיה העיקרית היא שאין לך דרך להוכיח אחרת, אלא אם כן תמצא אולי מצלמות אבטחה שמצלמות מאחורי הרכב שהגיע משמאל, ושם יוכלו לראות שהשתלבת בתנועה והרכב שבא משמאל לא בלם.

וגם אז הכל תלוי בשופט, אבל בכל מקרה אחר אין לך כמעט סיכוי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...